Lefölözés és csekkes csalás

CanadaHun témája a 'Hírek' fórumban , 2012 Szeptember 3.

CanadaHun - 2012 Szeptember 3, 02:14
 1. CanadaHun

  CanadaHun Vendég

  kartyak palsztik.jpg

  A kanadai határőrizetet (CBSA) aggasztja a kétes menedékkérelmet benyújtott magyar romák körében tapasztalható „jelentős bűnözői tevékenység” – állította QMI (Québecor Media Inc.) kanadai médiaügynökség a hétvégén a The Canadian Immigration Report weboldalán közölt anyagában.  „A bűnügyi nyomozást folytató egységek tájékoztatása szerint az olyan személyek, akik vélhetően a roma közösségből valók és bűnözői tevékenységet folytatnak, a leggyakrabban lefölözéses vagy csekkes csalást követnek el” – idézi a QMI a kanadai szövetségi határőrizeti ügynökség jelentését.


  Lefölözésnek azt nevezik, amikor bűnözők kártyaleolvasó készülékeken elhelyezett adatlopó szerkezetek segítségével olyan információk gyűjtenek be, amelyek alapján hamis bankkártyákat állítanak elő. A csekkhamisítók általában kisebb cégek csekkjeit lopják el és írják át, hogy aztán azokat készpénzre lehessen beváltani.


  A kanadai határőrizeti szerint a csekkhamisításokról már évek óta tudnak, ám újabban előfordul, hogy a csekkeket a Magyarországra visszatért menedékkérők címére érkezett levelekből lopják ki, és a bűncselekményekhez ezeknek az embereknek a bankszámláját is felhasználják. A jelentés rámutatott, hogy a torontói rendőrség szerint „van arra utaló jel, hogy helyi bandák szerveződnek”.


  „Amióta Kanada 2008-ben eltörölte a vízumkötelezettséget Magyarországgal szemben, a menekültstátust kérő romák miatt ez az EU-ország a kanadai menedékkérelmek fő forrásává vált” – írta a QMI.


  Tavaly Magyarországról érkezett menedékkérők több mint 4400 folyamodványt nyújtottak be, amelyek csaknem mindegyikét elutasították, mert a kanadai hatóságok szerint a kérelmezők nem az üldöztetés elől menekültek el. A CBSA jelentése ugyanakkor hangsúlyozta, hogy megállapításai nem az összes Kanadában tartózkodó romára vonatkoznak.
   

Hozzászólás

CanadaHun témája a 'Hírek' fórumban , 2012 Szeptember 3.

Megosztás