Lehívja a kínai hitelt a Budapest-Belgrád vasútvonalra a kormány

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2019 Június 7.

Melitta - 2019 Június 7, 23:59
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Magyarország Kormánya nevében a Pénzügyminisztérium benyújtotta a Budapest–Belgrád vasútvonal magyarországi szakaszának megvalósítására vonatkozó hitelkérelmet a Kínai Eximbank részére – derül ki a minisztérium közleményéből. Az elbírálást követően kerülhet sor a hitelszerződés aláírására, így a tervezési és engedélyezési munkálatokkal elindulhat a beruházás kivitelezése.

  A projektről szóló nemzetközi megállapodás szerint a beruházás 85 százalékát hitelből, a fennmaradó 15 százalékot saját forrásból, önrész biztosításával finanszírozza a magyar állam. A tervezési és engedélyezési munkák a hitelszerződés megkötése után elkezdődhetnek, a cél az, hogy 2023-ra befejeződjön a vasútvonal építése. Ennek érdekében a kormány egyszerűsíteni kívánja a szükséges eljárásokat, és lehetővé teszi, hogy az illetékes hatóságok a szükséges engedélyeket gyorsított eljárásban adják ki – derül ki a közleményből.


  Kapcsolódó
  [​IMG]
  Mészárosék nyerték el a méregdrága belgrádi vasútépítést
  Új, vasútépítésre alapított cége két kínai céggel konzorciumban vitte el a 750 milliárdos beruházást.

  A grandiózus, de korántsem biztos, hogy megtérülő beruházásról május végén derült ki, hogy a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó RM International Zrt.-ből, a China Tiejiuju Engineering & Construction Kft.-ből és a China Railway Electrification Engineering Group Kft.-ből álló konzorcium építheti. A Fidesz szerint a felcsúti milliárdos kizárólag szakmai alapon jutott a megrendeléshez.

  Index
   
  Georgina Bojana kedveli ezt.

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2019 Június 7.

  1. Georgina Bojana
   Georgina Bojana
   *
   Hogyan mernek egyáltalán ennyi évre ELŐRE tervezni? Teljesen kiseprik az állam kasszáját... Mindenütt csak a bukás, a ráfizetés. Vérlázító ez a kormány, itt nagy rendet kell(ENE) vágni... Nagy rendet! Mihamarabb...
   ladybug7spots kedveli ezt.
  2. Ternyák
   Ternyák
   Na igen, de ha nem költenék az árvák könnyét is stadionokra és különböző országok "fontos és különleges" támogatására, már rég kész lehetne akár kölcsön mentes beruházásból is.
   Ez a kormány már éppen megérett a fellógatásra. Nem tudom meddig tűrhetjük még szó nélkül a magyar demokráciát. Undorító ami itt folyik.
   Ebben az országban egyébként is ez a leges-legfontosabb és nélkülözhetetlen beruházás a'la 750 milliárd.
   ladybug7spots kedveli ezt.
  3. Gagamail
   Gagamail


   Azért kíváncsi vagyok, hány hozzászólás után jutunk el addig, hogy az alpári stíluson megakadjon a fidesz fanklub (meg sem értve a mondanivalót).
   tornando, iLaller76 és ladybug7spots kedveli ezt.
  4. ladybug7spots
   ladybug7spots
   Még mindig nem térek magamhoz a meglepetéstől, hogy Mészáros nyerte a tendert....:o:p
  5. iLaller76
   iLaller76
   q nagy :rohog:
  6. iLaller76
   iLaller76
   A beruházás visszafizetésékor mennyi fog rám esni, lehet elkezdek spórolni, nehogy menjen a nyugdijalap a levesbe. Ja... az már elment... :confused:
   ladybug7spots kedveli ezt.
  7. krabat1
   krabat1
   Így van! Lánpavas!
  8. Georgina Bojana
   Georgina Bojana
   *
   Nem, tagadom. Ezt nem gondoltam, de nem is írtam. Rendet szeretnék, kiszámítható rendet. De mihamarabb.
  9. CasaLoma
   CasaLoma
   Én meg amiatt nem térek magamhoz, hogy még mindig úgy tesznek, mint akik adnak a látszatra, pedig nem adnak, hanem tesznek rá.:)
   ladybug7spots kedveli ezt.
  10. CasaLoma
   CasaLoma
   Lámpavas?
   Arra is lesz tender?
   Kitalálhatom, hogy ki fogja elnyerni?
   tornando, krabat1 és ladybug7spots kedveli ezt.
  11. Alarik55
   Alarik55
   Őőőőő... Valamit nem láttok.

   Az pedig az, hogy nem személyesen Mészáros nyerte a bulit, hanem olyan cégek, amiket Mészáros megvett. Persze, a pálya lejt, de ezek a cégek valójában nagy múltú vállalkozások, amiket ismert és elismert szakemberek vezetnek, akik egész életüket, 20-30-40 évet ebben a szakmában töltöttek el.

   Nem Lőrinc fogja majd irányítani a munkát, nem ő lesz a művezető, nem ő fogja a szükséges operatív döntéseket meghozni. Valójában az a helyzet, hogy ha ezek a cégek nem Mészárosé lennének, akkor is komoly eséllyel indulnának, mert egy ilyen építkezéshez nagy szakértelem kell, és a tudás meg náluk van.
   Balint1967 kedveli ezt.
  12. Balint1967
   Balint1967
   Gondolom ha világbanki hitelt vennénk fel csak azért, hogy finanszírozzuk a működőképességet és ne építsünk semmit akkor boldogok lennének a liberális kommentelők.

Megosztás