Leköpték és megrúgták a menekülteket befogadni akaró cserdi polgármestert

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2017 Október 19.

Melitta - 2017 Október 19, 19:45
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Egy nyilvános fórumon leköpték és megrúgták Bogdán Lászlót, Cserdi polgármesterét, aki az őcsényi menekülteket fogadná be falujába. Sajtóhírek szerint megpróbálták elgázolni egy gyalogátkelőhelyen.


  A Hír TV Privátszféra című adásának forgatása alatt egy nyilvános fórumon leköpték és megrúgták a baranyai Cserdi polgármesterét, Bogdán Lászlót – olvasható a műsor Facebook-oldalán.​

  LEKÖPTÉK, MEGRUGDOSTÁK, AZ ÉLETÉRE TöRTEK! STOP!

  Azt hiszem van az a pont, amikor megálljt kell parancsolni a gyűlöletnek. Nem most kezdtük a Privátszféra forgatását Bogdán Làszlóval, hetekkel ezelőtt találkoztunk és kapcsoltuk be a kamerát. Már akkor is döbbenten hallgattam a beszámolóját arról, hogyan bánnak vele. Megvetik, kirekesztik, lehordják. Egyesek. Hangsúlyozom, egyesek. Meghívták egy fórumra, ahol beszédet mondott és ahová mosolyogva érkeztünk együtt. Rossz érzése...  A bejegyzés szerint Bogdánt meghívták egy fórumra,

  ahol beszédet mondott és ahová mosolyogva érkeztünk együtt. Rossz érzése volt. A szócsatákba beleállt, válaszolt a kérdésekre. Aztán elkezdtek gyülekezni a gomolyfelhők. Távozáskor hátulról megrugdosták és leköpték. Folytatom. Az őcsényi "làzadás" után, cserdi polgármestere felajálotta, hogy szívesen látja a falujában az Őcsényben nem kívánatos menekült családokat. És tudják mi történt ezt követően? El akarták gázolni egy gyalogátkelőn.

  Bogdán ugyanis az őcsényi események után felajánlotta, hogy szívesen fogadja azokat a menekült gyerekeket és hozzátartozóikat, akiket a tolnai faluban nem akartak.

  22528319_136966236947704_3638103097906500137_n.jpg
   
  Utoljára módosítva: 2017 Október 25
  B.kárpáti kedveli ezt.

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2017 Október 19.

  1. setni
   setni
   Azért ez nem így működik.
   Ha találkozol valakivel neked az az első hogy nini egy ember,,,
   meg az sem hogy jéé ez polgármester...
   Első a külső ugymint ruházat, ápoltság, bőrszín...ezeket látod.
   varázsdoboz kedveli ezt.
  2. Ternyák
   Ternyák
   Kedves Setni, tévedsz, mert én először azt kérdezem meg a padon ülő embertől: rosszul van vagy esetleg többet ivott a kelleténél?
   A ruházat és a többi későbbi történet. Sajnos az emberek többsége elmegy mellette és hagyja, hogy ott rohadjon ahol éppen találta.
   ladybug7spots, tipasa és Beka Holt kedveli ezt.
  3. fych
  4. ppix
   ppix
   Utoljára módosítva: 2017 Október 20
   setni, tipasa, B.Péter és 1 másik tag kedveli ezt.
  5. B.kárpáti
   B.kárpáti
   Ti vagyeok a legjobbb migránsijesztgetők. Amelyik betolakodó titeket olvas biztos messze elkerüli a magyar határt-:dr_24:
  6. varázsdoboz
   varázsdoboz
   Az nem lehet, hogy most nem egy szituációra gondoltok Setnivel?
   Azért én sem megyek oda egy padon üldögélő emberhez,hogy rosszul van? Csak akkor, ha olyan testtartásban van.
   Ha a földön összegörnyedve fekszik,az egyértelműen segítségért kiált.
   (egyszer szemtanúja voltam, hogy egy kutya a vízben úszkáló embert minden áron ki akart menteni,pedig nagyon nem fuldoklott :) )
   tipasa, udvarfy és setni kedveli ezt.
  7. setni
   setni
   Honnan került elő a padon ülő ember?
   Nekem akkkor kimaradt valami...lehet hogy nem olvastam el egy hozzászólást.
   tipasa és varázsdoboz kedveli ezt.
  8. sidavoq
   sidavoq
   .
   A tegnap esti riportműsorból pedig megtudhattuk ami ránk tartozik: a semmit. (Hofi)
   tipasa, setni és Piti Sándor kedveli ezt.
  9. cdurmol
   cdurmol
   Az ominózus fórum - amit a Wesley János Lelkészképző Főiskolán tartottak szeptember 25-én - egyik szervezője, a Roma Parlament Egyesület elnöke, Horváth Aladár. Az eseményen is jelen volt és a végén a taxiig kísérte harmadmagával Bogdánt. Szerinte sem az eseményen, sem azt követően nem érte inzultus Bogdán Lászlót.

   A Roma Parlament nyilatkozatot is közzétett.
   „1. 2017. szeptember 25.-én mintegy negyven fő vett részt azon a színvonalas vitán, amelynek vendége Bogdán László, Cserdi polgármestere volt.
   2. A fórumra Péterfi Judittal érkezett, az újságírónő a rendezvény elején eltávozott, legfeljebb vágóképeket készített. Mi fölvettük a teljes beszélgetést, ITT megtekinthető.
   3. A rendezvényünkön nem esett szó a menekültkérdésről, miközben több híradás az állítólagos leköpését és megrúgását ezzel hozza összefüggésbe!
   4. A vita végén, Bogdán a hír tv-be sietett, az érte küldött taxihoz hárman kísértük ki, Deák Dániel egyetemi tanár, Botos Ibolya általános iskolai tanár és jómagam. Szívesen látott vendégnek járó kedvességgel, és egy Folytassuk! - mindkettőnk által kiejtett búcsúszóval váltunk el.
   5. Mindezek tükrében fölszólítjuk Bogdán Lászlót, álljon a nyilvánosság elé, és tegye egyértelművé a helyzetet: kik, mikor, hol és hogyan inzultálták? Amennyiben nem teszi meg az elvárható jogi és erkölcsi lépéseket, úgy a Roma Parlament fog följelentést tenni ellene az egyesületünk, és a rendezvényünkön részt vett hallgatóság, jó hírének és becsületének megvédése érdekében", olvasható a közleményben.
   Utoljára módosítva: 2017 Október 21
  10. cdurmol
   cdurmol
   Nagyon sajnálom ezt az ügyet. Nagy kár lenne, ha Bogdán eddigi nagyszerű eredményei látnák kárát.
   udvarfy kedveli ezt.
  11. johannsebastian
   johannsebastian
   Én ismerem a helyszínt (WJLF - Budapest, VIII. kerület, Blaha Lujza tértől 5 percre), s valószínűtlen, hogy ott efféle konfliktust lehetne gerjeszteni! A WJLF az Iványi Gábor által vezetett metodista egyház felsőoktatási intézménye, amely a hazai liberális értelmiség egyik szellemi műhelye is egyben. A szomszédban a szintén egyházi fenntartású Oltalom Karitatív Egyesület.
   Utoljára módosítva: 2017 Október 22
   cdurmol és B.kárpáti kedveli ezt.
  12. szundi53
   szundi53
   Valami nem stimmel az idővel.
   Őcsényi falugyűlés 09.25. este
   Fórum WJLF-en 09.25. Nem valószínű, h itt már tudtak az őcsényi eseményekről. Beszélgetés témája is más volt.
   Lehet, h másik fórumon történt (ha történt) incidens? Az érintettnek kéne nyilatkozni, különben soha nem derül ki, h ki, mikor, kivel, mit csinált.
   Különben marad a homály és a maszatolás, amire semmi szűkség.
   cdurmol, udvarfy és B.kárpáti kedveli ezt.
  13. setni
   setni
   Nos, ugy néz ki hogy a leköpdösést és a hátbarugást nem szó szerint kell érteni...ezt átvitt értelemben használta (valaki)....
  14. Lalujáné Szaláncy Mária
   Lalujáné Szaláncy Mária
   Függetlenül az atrocitásról, ami persze unintelligens volt, vajon megoldást jelentene a polgármester ideológiája az elnéptelenedő magyar falvak problémáira?
  15. ppix
   ppix
   csak nézd meg például a németországi helyzetet ... hogyan illeszkednek be az illegálisan érkezettek (lényeges különbség van az illegális migráns és a legálisan érkező, dolgozni akaró migráns közt), például a 2015 -ben érkezettek közzül hány százalék állt munkába, hány százalékokat kellett kitoloncolni, okoztak-e társadalmi feszültségeket, hogyan változtak a politikai erőviszonyok ...
   fych, udvarfy és cdurmol kedveli ezt.
  16. fych
   fych
   Na kérem, a "tájékozódáshoz való jog" alapján csak szólok, hogy ez a sztori is (nagyon finoman fogalmazva) kipukkadt (durvábban fogalmazva, hazugság): kiderült, hogy nem pont úgy, nem pont ott, nem pont akkor.
   Kérem, hogy ezt ne töröljétek, mert lényeges információt tartalmaz a tisztánlátáshoz, és semmi uszító nincs benne.

   http://index.hu/belfold/2017/10/27/cserdi_polgarmester_sikkasztas_feledekenyseg/

   "arra panaszkodott, hogy egy szeptemberi budapesti roma összejövetelen megrugdosták és leköpték. Utóbb kiderült, hogy ezt valószínűleg csak kitalálta."

   Azért akik rögtön nekiestek 'a magyaroknak', kicsit szálljanak magukba.
   B.Péter és udvarfy kedveli ezt.
  17. szundi53
   szundi53
   Magamba szálltam, sőt! roskadtam! Csak még egy kis apróság.
   Eszterághorvátiban, Őcsényben talán berberek öregbítették Mo. hírnevét?
   Neked megszabhatja mindenféle macskajancsi, h ki láthatsz vendégül?
   Remélem értjük egymást. ;)
  18. fych
   fych
   Értem, hogy mit akarsz írni, de ahogy egy háztulajdonos megszabhatja, hogy kiket enged be a saját házába, esetleg egy falu közössége is megszabhatja, hogy kik tartózkodhatnak ott. Lehet, hogy ha a vendéglátó egy kis közvéleménykutatást csinált volna, máshogy alakulnak a dolgok.
   udvarfy kedveli ezt.
  19. Melitta
   Melitta
   Vagy igaz vagy nem. HA igaz megkapta a buntetest is.
   Amit tett a faluba a romakert az peldaerteku kovetendo es becsulendo.
   A rasszimus mindent felulir mar csak a tortenelmi hatter miatt is, szoval hogy kiallt a menekultekert es befogadast ajanlott ez is csak tiszteletet es peldat mutat.
   Az ocsenyi gyulolkodest nem lehet meg nem tortente tenni. A nem letezo menekultek elleni gyulolkodest a vilagsajtot bejarta es senki nem kivancsi a "befogadast" felajanlo szemely regi ugyere, hanem a mostani cselekedetet ertekelik.

   Hany elfogadott legalis menekultnek nyujtottal segitseget akarmilyen formaba? HA nincs modod, vagy nem akarsz segiteni ,akor ne kritizald aki segiteni akar, es ne uszogassal .
  20. Melitta
   Melitta
   Miert kene kozvelemeny kutatast vegezni a motel tulajdonosanak ,hogy kit fogad vendegkent kit nem?
   Hol elsz te? Hol csinalnak ilyent? Be kell regisztralni egy szallodaba es nem ujjlenyomatot adni es borszint szerint szelektalni. Raadasul legalisan elfogadott menekultek , mi van ha turistak vagy fizeto egyetemistak menenek arra fele?
   puskaval varnatok? Hova vezet ez az ut?
   A gyulolet gyuloletet szul, ma te gyulolsz lehet holnap teged gyulolnek. Ez nem lehet perspektiva a jovore nezve.

Megosztás