Lemondott Gorka Sebestyén, a Fehér Ház egyik tanácsadója

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2017 Augusztus 29.

Melitta - 2017 Augusztus 29, 04:34
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  A tanácsadó lemondó levelét a The Federalist című portál hozta nyilvánosságra pénteken, majd a hírt fehér házi tisztségviselők megerősítették több internetes oldalnak is. A The New York Times szerint Gorkát lemondásra kényszerítették.

  A Politico című lapnak az elnöki hivatal egyik – neve elhallgatását kérő – tisztségviselője viszont azt állította, hogy „GorkaSebestyén nem mondott le, de azt megerősíthetem, hogy nem dolgozik többé a Fehér Házban”. A Politico portálja idézett is Gorka lemondó leveléből: „Sajnálatos módon azokat, akik a leginkább megtestesítették és képviselték a »Tegyük ismét naggyá Amerikát!« politikáját, akaratukon kívül házon belül háttérbe szorították, módszeresen eltávolították, vagy ellehetetlenítették az elmúlt hónapokban” – írta a volt tanácsadó.


  Gorka Sebestyén nemzetbiztonsági ügyekben adott tanácsokat Donald Trump elnöknek. Nem kevesen iszlámfóbiásnak tartották, mert azt hirdette, hogy az erőszak alapvető része az iszlám vallásnak, és szerinte ez a Koránból – a muszlimok szent könyvéből – is kiderül. Gorkát politikai és sajtóberkekben megosztó személyiségként könyvelték el.

  Lemondólevelében a volt tanácsadó kifejtette azt is, hogy nem értett egyet a meghirdetett új afganisztáni stratégiával.

  „Az a tény, hogy azok, akik megírták és jóváhagyták a beszéd vázlatát, és kihagyták belőle a radikális iszlámnak, vagy a radikális iszlám terrorizmusnak még az említését is, azt bizonyítja, hogy az ön elnökjelölti kampányának egyik alapvető eleme tovatűnt”

  – fogalmazott Gorka Trumpnak címzett levelében.

  Roger Stone, Donald Trump régi tanácsadója és bizalmasa – aki szintén magyar gyökerű – a Politico megkeresésére leszögezte: meglátása szerint a Fehér Házban „egy csoport gyorsan tör előre és megpróbálja a Trump-kormányzatot áttéríteni a Soros György-féle globalizmusra”. Stone szerint Gorka egyike volt annak a kevés embernek, aki igazán megértette Trump világképét.

  A 46 éves Gorka Sebestyén – aki magyar szülők gyermekeként Nagy-Britanniában született – korábban a Nemzetvédelmi Egyetemen oktatott, és a közvélemény előtt a Breitbart News jobboldali portál kolumnistájaként vált ismertté. Annak a Steve Bannon stratégiai főtanácsadónak volt a munkatársa – és sajtóhírek szerint kinevezését is neki köszönhette -, akit a múlt héten távolítottak el a Fehér Házból.

  Gorka.jpg
   

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2017 Augusztus 29.

  1. setni
   setni
   Ezek a magyarok.....
  2. Ernoe
   Ernoe
   Na még egy volt Bencés diák, és theologiábol Bachelor of Arts cimig eljutott ember aki Orban Viktor tanácsadojaként dolgozott biztonsági tanácsadoként.
   -
   Az angliában született, magyar migráns szülök gyereke 1992-töl 2008-ig Mo.-on élt, ahol tovább qualifikálta magát, "nemzetközi kapcsolatokat tanult" a volt Marx-Károly Egyetemen, azota nagy hangsulyt fektet arra, hogy "Doktor-nak" nevezzék, csupán a Corvinus-Universitätnek vannak kétségei a cimviselés jogosságárol.
   -
   A jobboldali, összeesküvéselméletekben hivö, Gorka 2012 ota Amerikai állampolgár, Donald Trump tanácsadoja 2017 agusztus 25.-ig, a nyugati sajto szerint a munkaadojátol "fired" és nem önként mondott fel.
   -
   Hogy ujra a magyar kormányt akarja támogatni? :(
   Utoljára módosítva: 2017 Augusztus 29
  3. ladybug7spots
   ladybug7spots
   Atyaég ! Ne mondj ilyet, mert még tényleg úgy lesz....

Megosztás