Lesújtó tapasztalatokkal távozik az Európai Parlament delegációja

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2017 Szeptember 20.

Melitta - 2017 Szeptember 20, 19:50
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Alapvetően különbözik az Európai Parlament és a magyar kormány fölfogása abban a kérdésben, mire és hogyan használhatóak az EU-támogatások - ez a legfontosabb következtetése az EP-delegáció ma véget ért látogatásának.

  Csepreghy miniszterhelyettes tájékoztatása szerint a kormány fő célja a nemzeti gazdasági érdekérvényesítés, szemben az EU-nak a tagállamok modernizációjára, a közös európai szint elérésére koncentráló törekvésével.

  Csepreghy hozzátette: a kormány a célzott fejlesztések híve, és büszke arra, hogy a projekteket állami alkalmazottak bírálják el. Világos, hogy ez a három szempont a korrupciónak és az önkényes osztogatásnak ágyaz meg. Ezt nemcsak a civil szervezetek által a kormánytól kiperelt hivatalos, a rendszerszintű a korrupciót bizonyító adatok támasztják alá, de az OLAF, az EU csalás elleni hivatala is, amely szerint 2016-ban Magyarországon csalták el a legtöbb EU-s pénzt. Aligha véletlen, hogy a magyar kormány nem csatlakozott az ezt üldözni hivatott Európai Ügyészséghez.

  A delegáció meglátogatta az 1,7 millió eurós támogatással épült felcsúti kisvasutat is, ahol korrekt műszaki tájékoztatást kaptak, az azonban világossá vált, hogy a létesítménynek semmiféle gazdasági vagy társadalmi jelentősége nincs, az puszta szimbóluma egy megalomán politikai hatalomnak.

  Niedermüller Péter
  a Demokratikus Koalícióalelnöke, EP-képviselő

  felcsut.jpg
   
  Georgina Bojana kedveli ezt.

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2017 Szeptember 20.

  1. sidavoq
   sidavoq
   .
   Az uniós ellenőrök szerint jó ötlet volt a felcsúti látogatás, masiniszta lett az egyik képviselő
   „Nem értettük, miért van ekkora háttérvita” – mondta a felcsúti vasútnál tett látogatásukról.
   Egy kollégájának még azt is megengedték, hogy vezesse a mozdonyt.
   Egy diplomatikus sajtótájékoztatón elárulták: Felcsút akkor lett igazán érdekes, amikor egyesek nem akarták, hogy oda is eljussanak.

   bubu, varázsdoboz, setni és 1 másik tag kedveli ezt.
  2. Melitta
   Melitta
   Jo ez a kormany propagandaja. A kerdes hogy amire palyaztak az megvalosult-e, es az ures vasut nem igazan hozta a 7000 fo hasznalatat.
  3. kein
   kein
   most akkor mindent rendben találtak? annyit mondtak: " hogy a testületnek nem feladata minősíteni a meghozott beruházási döntéseket, az az illetékes helyi testületek kizárólagos joga"

   ez pedig csupán Niedermüller Péter, egy ellenzéki politikus véleménye:
   "a létesítménynek semmiféle gazdasági vagy társadalmi jelentősége nincs, az puszta szimbóluma egy megalomán politikai hatalomnak."
   Utoljára módosítva: 2017 Szeptember 20
  4. ladybug7spots
   ladybug7spots
   Majd az EU-nak tett jelentésükből kiderül.
  5. analema
   analema
   Nem az a lényeg, hogy mit tudunk. A lényeg az, hogy nem teszünk olyan kijelentéseket, melyek azt sugallják, hogy valaki megállapított valamit, amikor erről szó sem volt. Ezáltal az ellenzék hiteltelenebbé válik, mintha meg sem szólalt volna.

   Virág elvtárs is megmondta:"A jegyszedőnek az anyja egy malomtulajdonos kulák szeretője volt. Bevallotta"
  6. ladybug7spots
   ladybug7spots
   Virág elvtársnak se akkor járt a szája, amikor kellett volna, utólag könnyű....

   Hogy konkrétan mi hogy hangzott el nem tudjuk, de a kormány volt az első, aki nyilatkozott, hogy minden nagyon szép, minden nagyon jó, mindennel meg voltak elégedve.

   Majd a jelentésből kiderül...ha....
  7. Koroknay bela
   Koroknay bela
   Miért? Van??
   varázsdoboz kedveli ezt.
  8. Georgina Bojana
   Georgina Bojana
   *
   Végre, végre, végre - 3x is végre! Remélem a delegáció rendet vág ebbe a katyvaszba, amit a jelenlegi kormány már régen kiérdemelt.
   Szamica kedveli ezt.
  9. tipasa
   tipasa
   nem is tudom.Hireket hallgatva ATV.HIR TV..Sokkal árnyaltabban fogalmaznak. További vizsgálatok szükségesek. Az hogy zötyögtek a metrón a kisvasúton..Az alapján mit lehet megállapítani,Szinte semmit. Nem is volt hivatalos tényszerű megállapítás.
   nem is lehet. A cikk szerzője beszélt valakivel,és kivel .Vagy az arcukról olvasta le a véleményüketMagam sem kedvelem a Trans dunántúli vasutat.
   Valószínű igaza van a szerzőnek. Egy baj azért van Igy ?.Mindegy jobbról vagy balról.Ami nem jó az nem jó. Várjuk meg a hivatalos áláspontot
   setni kedveli ezt.
  10. Georgina Bojana
   Georgina Bojana
   *
   Remélem, azt a jelentést mihamarabb megírják, pecsét rá, elküldik a jelenlegi kormánynak - tanulmányozás és más végett is. Remélem és bízom.
  11. tipasa
   tipasa
   én is Attól még nálam hitelét vesztette .a szerző valótlan állítás Keverni vágyat valóságot. Tényként leírni.Finoman szólva megvezetés. Szívesen használtam volna más kifejezést.
   setni kedveli ezt.
  12. szundi53
   szundi53
   Meglepetés nem érhette bizottságot, ők már a számlákból látták, h vlmi nagyon nem stimmel a játékvasúttal, itthon is ezt csiripelték a verebek. Engem csak a érdekelne, h minek hisztizett Lázár meg a többi a látogatás miatt? "ez politikai célzatú vizsgálat, beavatkozás a magyar parlamenti választásokba" (vihar a biliben :rohog:)
   setni kedveli ezt.
  13. ladybug7spots
   ladybug7spots
   Minek hisztizett ? Mert gyűlnek a felhők, hideg front közeledik nyugat felől....;)... csak sajnos a szele a mi tetőnket veri le, nekünk kerül pénzünkbe esmeg.
  14. Ernoe
   Ernoe
  15. Nikosz99
   Nikosz99
   Ugyanaz a Niedermüller Péter aki tavaly megszavazta a hazája elleni szankciókat az Eu Parlamentben? Ugyanaz aki jelentős tartozásai miatt lépett le Németországból?
   udvarfy kedveli ezt.
  16. tipasa
   tipasa
   "Az EU-pénzek Magyarországon nem a legjobb kezekben vannak."ez legalább igaz mindig van jobb ez tény
  17. Nikosz99
   Nikosz99
   Niedermüller Péter állításával szemben a valóság:

   A szakbizottság sajtótájékoztatóján:
   "Gräßle kijelentette: sok pozitív változást tapasztaltak, Magyarországot egy modern, sikeres tagállamnak tekintik. Úgy látták, hogy az életszínvonal is javulóban van, erre is valók az EU-s pénzek. Magyarország aktív EU-tag, sok pénz áramlik be az unióból, és ez gazdasági fejlődést generál."
   "Hangsúlyozta, hogy a pénzügyi ellenőrzésnek nem a politikai csatározásnak kellene lennie. És az sem az ő feladatuk eldönteni, hogy korrupció történt-e vagy sem, ők csupán a szabályszerűségeket, a jogszerűséget felügyelik. Gräßle leszögezte azt is, hogy nem akarnak a magyar politikai folyamatokba, a választások eredményébe beavatkozni, nem szeretik, ha politikai belharcokra használják fel őket."
   "A magyar kormány együttműködő volt, ám az irányító hatóság vezetőivel nem találkoztak, erre majd később Brüsszelben kerül sor – ismertette a delegáció vezetője, majd hozzátette: a projektek tekintetében arra jutottak, hogy a gazdáik jó akarattal viszik a saját feladatukat, és mindenki igyekszik legjobb tudása szerint megvalósítani azokat. A közeljövőben tartanak egy brüsszeli „follow-up ülést”, összefoglalva a tanulságokat."
   "Felcsúti „nosztalgiavonattal” is utaztak, ám Gräßle szerint a projekt nem kirívó, sok hasonló van Európában. Kijelentette, azt sem látták, miért volt akkora a felhajtás, a kisvasút egy régiós projekt részeként valósult meg. A pénz elköltéséről az irányító hatóságok döntöttek, nekik kell mérlegelniük a támogatásokat. Abban pedig a bizottságnak nincs hatásköre, hogy mire lett volna érdemesebb elkölteni a kisvasút támogatását."
   "Feleslegesen tartottak fideszes politikusok a felcsúti kisvasút ellenőrzésétől. A miniszterelnök falujában kapott tájékoztatással még a Gyurcsány-párt európai parlamenti képviselője is elégedett volt. Az uniós delegáció kirívó szabálytalanságokat nem tapasztalt a brüsszeli pénzek elköltésében."
   Baalcain, Kiss János 972 és setni kedveli ezt.
  18. Nikosz99
   Nikosz99
   Lehet linkelni? Nem működik egyébként.
  19. Koroknay bela
   Koroknay bela
   Tényleg! Vajon mitől rezeltek be annyira, ha minden O.K. volt? :D
   Ernoe kedveli ezt.

Megosztás