Lesz-e valaha ismét Nagy Generáció ??!!

KAJMI

Állandó Tag
Állandó Tag
Canadahun will not allow the display of content protected by copyright law, unless they have the necessary legal rights to display or direct traffic to that content.

A canadahun nem enged, bemutatni, vagy a megtalálásához irányítást adni olyan tartalmú anyagoknak, amelyek a copyright (szerzői jog) által védettek,
csak akkor ha a szükséges legális engedély megvan rá.






Valami okból kifolyólag nem képes kialakulni hazánkban a 90-es évek eleje óta egy új Nagy Generáció . Főleg a zenére értem de ez a válság igaz a többi művészeti ágra is.

Pedig már nagyon megérett az idő, hogy felbukkanjanak , mert a régiek szinte mind nyugdíjas korúak. Legjellemzőbben a nagy egyéniségek a karakterek hiányoznak a zenében , a színjátszásban, a táncban, a filmben egyaránt.
A zenei életünkben kb. 1993-óta egy kényszerű retró hullámban leledzünk.
Míg 90-ben még csak 20-30 zenekar volt , addig ma úgy 500 lehet.
Mégsem volt képes az elmúlt 15 évben egyik sem megtölteni még a kis-stadiont sem. Eltekintve persze az Irigy HM.-től , de ők is a régieket játsszák. Közben például az Edda, Tolcsvay , az Omega telt házak előtt játszik.
Nincsenek ma jó zeneszerzők , szövegírók, zenészek?? Vagy ha vannak akkor hol vannak??
Vagy esetleg a megfelelő téma hiányzik??
 

folaca12

Állandó Tag
Állandó Tag
Ez a kis-stadion alatt mit értesz?

Tényleg régen kevesebb előadó jutott nagyjából ugyan annyi emberre mint most szóval jóban eloszlik a tömeg de azért nem kell ennyire túlozni amugy milyen zenei körökben vagy érdekelt lehet hogy az lehet a próblémád hogy oda ahova jársz kevesen mennek el
 

isizen

Állandó Tag
Állandó Tag
A sokak altal "Nagy Generacionak" nevezett zeneszeknek, ill. egyeb muveszeknek tobbek kozott valoban "nagyoknak" is kellett lenniuk ahhoz, hogy azokban a "rovid porazos idokben" a sok felulrol jovo nyomas ellenere is hall(gat)hatoak lehessenek. Ismereteim szerint azonban rajtuk kivul is volt meg sok mas tehetseg, akik kulonbozo okok miatt nem kaptak lehetoseget akkor, igy nem is lettek ismertek.
Ugyanez azonban forditott megkozelitesben is igaz. Szerintem ma is akad annyi jo zenesz / muvesz, mint akkoriban, csak miutan ma mar barki kaphat lehetoseget, ezek a tehetsegek konnyebben belevesznek a tomegbe. Igy aztan ma tobb munkaval jar a jokat megtalani, de nem lehetetlen... Ez egyebkent all filmre, konyvre es szinte barmilyen termekre. Tulkinalat van, nekunk pedig valogatnunk kell. Akkor, a "Nagy Generacio" idejen valogatni pedig nem nagyon lehetett. Hogy kinek, melyik a jobb, mar szubjektiv kerdes. Szerintem.
 

Májkl

Állandó Tag
Állandó Tag
My Generation

A nagy generáció titka: a fiatalság lelki és szexuális forradalma.
Gyökeresen megváltozott a szülök és gyermekeik kapcsolata. Előtte a szülő ura és parancsolója volt saját gyermekének, a szexualitás házasság előtt szigorúan elitélendő dolognak számított. Vasfüggönyön innen, élen jártunk ebben, mivel a vallás háttérbe szorult nálunk.
A zenészek, művészek ihletéséhez kellenek a nagy érzések!
Tehát: akkor lesz "Nagy Generáció" ha majd nagy és szép!!! dolgok, érzések, söpörnek végig a világon. Legyen szép estétek! Üdv. Májkl.
 

Harv

Állandó Tag
Állandó Tag
Szerintem a művészetek területén nem lesz már Nagy Generáció. Legalábbis olyan nem, amit én Nagy Generációnak neveznék. Lehet viszont, hogy 20 év múlva lesznek, akik azt mondják, hogy ez a mostani garnitúra Nagy Generáció volt (pl. Nagy Valóságshow Generáció). Már most kezdem sajnálni azokat, akik ezt fogják mondani.
 

tybor41

Állandó Tag
Állandó Tag
0 esélyt látok

pláne most hogy már a könnyűzenében is az angolt használják idehaza is

jó úton járunk hogy megszűnjön a magyar könnyűzene
 

vadsziklmnn

Állandó Tag
Állandó Tag
Sajnos egyenlőre úgy néz ki,hogy nem lesz.
magyar zenék nincsenek,vagy olyanok,hogy nem lehet élvezni sem a szövegét,sem a zenéjét.
Ha valaki felakarja hívni magára a figyelmet befutott külföldi dalt énekel angolul.
 
Mármint Magyarországon nem lesz soha többé nagy gen.
De ott Kanadában vagy ahol sok összetartó magyar él külhonban ott még elképzelhető.
Mivel a pénzhatalom pusztítása elementáris és mindenkit érint ezért mondom ezt.

a csököttséget az egyszer használatos zenebonák elterjedtsége fémjelzi legjobban
 
Oldal tetejére