Letölthető a Windows Internet Explorer 7

dulifuli témája a 'Technikai újdonságok' fórumban , 2006 Február 2.

Témaállapot:
Not open for further replies.
 1. dulifuli

  dulifuli Állandó Tag

  Immár nyilvánosan is tesztelhetõ a Microsoft böngészõjének bétaváltozata.


  [​IMG]
  Windows Internet Explorer 7. Füles böngészés elõnézettel.

  Kedden új preview változattal állt elõ a Microsoft, ami az Internet Explorer hetedik generációját illeti; ezt immár a nagy nyilvánosság is megtekintheti, kipróbálhatja. A preview kiadás azt jelenti, hogy a szoftver jelenlegi állapotában még közel sem végleges, de azért már határozott irányvonalat mutat arról, milyen lesz, ha elkészül.

  Még tavaly júliusban indult el a korlátozott tesztelés, a „hétköznapi érdeklõdõknek” azonban hosszú hónapokat kellett várniuk arra, hogy végre „megkaparinthassák” a Firefox elõretörése miatt komolyan átdolgozott böngészõt. A Microsoft eredetileg március végére ígérte a nyilvános bétát, ám ez már a héten elérhetõvé vált. Nyilánvalóan bizonyos korlátok között használható: az immár Windows Internet Explorer 7 névre hallgató alkalmazás csak a Windows XP második javítócsomagjával ellátott változataira hajlandó feltelepülni.

  Miben más?
  Elsõsorban a komoly biztonsági és a személyes szférát óvó fejlesztések megjelenése teszi védettebbé a felhasználókat, minek köszönhetõen a phishing támadásokkal, kémprogramokkal és más digitális fenyegetésekkel szemben ellenállóbb lett az Internet Explorer. Emellett azonban olyan fejlesztések is helyt kaptak, amik révén könnyebben használható a szoftver: például a history kezelhetõbb lett, de a Mozillában, majd a Firefoxban igen nagy népszerûségnek örvendõ füles böngészés (tabbed browsing) is végre alapértelmezettként jelenik meg. Sõt, ez utóbbit tovább is fejlesztették az eredeti ideához képest: fülváltás közben úgynevezett thumbnail nézet (elõnézeti kép) jelenik meg a felhasználó elõtt, ami több információt ad a megnyitott oldalról, mintha annak pusztán a neve segítene csak a navigálásban (lásd a fenti screenshotot). Redmond Quick Tabs névre keresztelte el ezen fejlesztését.

  Keresõsor és eszköztár bõvíti a böngészõ funkcionalitását - ezeket a tapasztaltabb felhasználók eddig külön kiegészítések révén „varázsolták” bele az Internet Explorerbe (például a Maxthon vagy a Google Toolbar segítségével). A nyomtatási fejlesztések révén egyszerûbben állítható a nyomtatási kép, a margók, a lap kiosztása, a fejlécek eltávolítása stb. A felhasználók számára könnyebbé válik a hír- és sportoldalakra, blogokra és áruházakba való feliratkozás, bejelentkezés; illetve természetesen támogatja az RSS (Real Simple Syndication) technológiát is. Emellett számos, kifejezetten a webfejlesztõk számára létrehozott funkcióval is gazdagodott az új bétaváltozat - ilyen például a feljövõben levõ webprogramozási technológiák gyûjteménye, az AJAX.

  Végleges kiadás - még az idén
  A végleges kiadás - ha minden a tervek szerint alakul - még idén megjelenhet, körülbelül akkor, amikor az új Windows, a Vista is megjelenik. Addig be kell érnünk a nyilvános bétával, mely gyors Download szerverünk adatbázisából (is) letölthetõ.


  Letöltés:
  Windows Internet Explorer 7 Beta 2

  Kapcsolódó linkek:
  Internet Explorer

  Kapcsolódó hírek: Internet Explorer 7 - Egyedül nem megy...
  Biztonsági frissítések az IE7-hez
  Nincs többé Internet Explorer
  Hogyan néz ki az új Internet Explorer 7?
   
 2. Szami

  Szami Állandó Tag

  Köszi Duli!

  Én már letöltöttem a kis gépemre, jelenesetben pendrive. Viszem haza Apának. A többi az ő feladata lesz. Tudod, fontos a munkamegosztás! :D

  Puszi!
   
 3. cswolf59

  cswolf59 Új tag

  Ezt most találtam a neten,talán érdekel valakit.

  A redmondi szoftveróriás nyíltan hadat üzent a Google-nak: fél éven belül olyan internetes keresőt indít el, amely - ígérete szerint - kétszer jobb lesz, mint vetélytársáé.[​IMG]
  A nagy szabású tervet a Microsoft európai regionális igazgatója, Neil Holloway osztotta meg a nyilvánossággal Párizsban, a Reuters Global Technology, Media and Telecoms Summit keretében. A vállalat képviselőjének az IT- és távközlési guruk tanácskozásán elhangzott ígérete szerint az új kereső sokkal pontosabb találatokat ad majd az internetezőknek, mint a Google. A szolgáltatást először az Egyesült Államokban és valószínűleg ezzel egyidejűleg az Egyesült Királyságban - vagyis a két legnagyobb angol nyelvű piacon -, majd ezt követően pár hónapos késleltetéssel az európai piacokon is elindítják.
  Mint arra a Reuters beszámolója is emlékeztet, a Microsoft többször próbált már elsőbbséget szerezni olyan területen, amelyet egy konkurense uralt: általában úgy, hogy a Windowsba integrálta saját szolgáltatását. Holloway most cáfolta, hogy az új keresőszoftvert a Windows Vista részeként dobnák piacra. Ehelyett webes szolgáltatásként jelentetik majd meg az új keresőt, amelyet népszerű kommunikációs szolgáltatásaikhoz kötnek majd.
  A cég egyébként is nehezen tudná megszorongatni a Google-t egy szoftveres szolgáltatással, hiszen annak alkalmazásai platformfüggetlenül, webes felületen érhetők el: az utóbbi időben pedig a Microsoft is ebbe az irányba halad a Live.com weboldalon található alkalmazásaival.
   
 4. LogosIge

  LogosIge Állandó Tag

  Az IE 7-et kockázatos letölteni, mert "bug" van benne. Több mint valószínű, hogy működni fog, de ha nem akkor hiába törölöd ki, mert még az IE 6-os sem fog működni utánna. Ez a Windows XP-n van így.
   
 5. amcsi

  amcsi Állandó Tag

  Már az IE 8 bétája is leszedhető :D
   
 6. emil.e

  emil.e Állandó Tag

  Mozilla vagy Opera sokkal jobb.
   
 7. Andras0000

  Andras0000 Állandó Tag

  Macintosh

  Tessék kipróbálni egy Mac-et, teljesen más világ.
  Onnantól nem lesz kérdés, hogy a Safarit kell használni - a Mac böngészőjét - amivel több gép között, de pl. iPhone-on is szinkronban lehet tartani a könyvjelzőket. Természetesen real-time. :cool:
   
 8. folaflex

  folaflex Állandó Tag

  hat szerintem a firefox meg az opera sokkal biztonságosabb :) én azt használok, explorer fogja a gépet, saját tapasztalatból tudom
   
 9. Demonicus

  Demonicus Állandó Tag

  Nincs a Macikkal semmi gond, csak kétszer annyiba kerül egy gép, mint a vele azonos kategóriát képviselő PC.
  Egyébként meg a Safari sem tökéletes böngésző. Firefoxal is lehet találni olyan oldalt, ami nem működik rendesen, Safarival meg pláne. Mellesleg, elérhető Windowsra is a Safari.

  Én a Firefoxra voksolok. PC-n és Mac-en egyaránt. Biztonságosabb, gyorsabban foltozzák a hibákat és manapság már majdnem minden oldal helyesen jelenik meg alatta.
   
 10. ruzar

  ruzar Állandó Tag

  Nekem már IE 8-om van :).
  Bár jelenleg Operát használok, mert sokkal gyorsabb.
   
 11. mneagota

  mneagota Állandó Tag

  Nekem a Mozilla bevált.
   
 12. dani miki

  dani miki Állandó Tag

  azóta van már 8 is. de a MOZILLA még mindig jobb.
   
 13. Palyika

  Palyika Állandó Tag

  Én az Operára esküszöm!
  Bár kipróbáltam az IE6-7-8-at, a Google Chrome-ot, a mozillát is, de nekem az Opera kezdőképernyős funkciója vitte a pálmát!
   
Témaállapot:
Not open for further replies.

Megosztás