Letiltotta a Facebook a Mediaworks hirdetéseit

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2019 Május 15.

Melitta - 2019 Május 15, 22:22
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  A NER médiakiadója most egyetlen posztját sem tolhatja meg pénzzel a közösségi oldalon.

  A Facebook letiltotta a Mediaworks Hungary Zrt. által kiadott lapok és hírportálok hirdetési fiókjait, jelentette be szerdai közleményében a NER médiakiadója.

  A cég szerint kérdésükre, hogy miért kerültek tiltólistára, a közösségi oldal nem adott konkrét választ, ám a Mediaworks azt gyanítja, hogy a lépésnek az amerikai cég részéről "politikai, ideológiai okai vannak."

  Az MW-kiadványoknak nem a tárhelyeit tiltották le, hanem most azt tették lehetetlenné, hogy az oldalakat kezelő adminisztrátorok pénzt tegyenek egyes posztokra, tehát a lapok ugyanúgy megjelentethetik a tartalmaikat a közösségi oldalon, csak most már nem tudják az egyes tartalmak eléréseit utalásokkal megtolni.

  A Mediaworks mindezek után a közleményben arra buzdítja olvasóit, hogy a jövőben ne a Facebookon, hanem kizárólag az eredeti internetes címeken keressék tartalmaikat.

  A Mediaworks a néhány hónapja rekordgyorsan összerántott, erősen kormányközeli Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány oszlopos tagja, mely 29 lapkiadóból alakult meg. A csatlakozása óta még annál is drágábban dolgozik az államnak, mint azelőtt tette.

  upload_2019-5-15_16-22-30.jpeg
   

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2019 Május 15.

  1. ladybug7spots
   ladybug7spots
   Gondolom meglepő számukra, hogy nem mindenkit lehet megerőszakolni...:p
   setni kedveli ezt.
  2. pi20000101
   pi20000101
   Mire fel?
   Nem adok igazat a Facebook-nak.
  3. johannsebastian
   johannsebastian
   Végül is a kölni eseményeket is elhallgatta a német sajtó! Mi itt a meglepő?!
   DanielXYZ és fschch kedveli ezt.
  4. FLAMINGO
   FLAMINGO
   Én sem. Saját maguk ellenségei. Nem kell nekik a reklámpénz.
   (Az ugye világos, hogy nem az egyes sajtótermékeket vagy azok cikkeit tiltották le, csupán azok reklámozását plusz pénzért.)

   Mi köze van a FB-nak a német sajtóhoz? (Azon kívül, hogy nyilván van az egyes sajtótermékeknek FB oldala.)
   gumelig, setni és CasaLoma kedveli ezt.
  5. johannsebastian
   johannsebastian
   Ezek csak példák, amelyeket az köt össze, hogy a média, a politika és a gazdaság összefonódása és a mögöttük húzódó érdekek szükségképp cenzúrához és manipulációhoz vezetnek. Mindig is így volt, így lesz. A sajtószabadság a legcsillogóbb illúziók egyike! Közelebbről: talán emlékszel, amikor Merkel kézi vezérlésre szólította fel Zuckerberget. [Legfeljebb akkor van szerencsénk, ha nem egy monolit hatalom fennhatósága alatt állunk, és a különféle oldalak által manipulált hírek közül TALÁN össze tudunk rakni egy hozzávetőlegesen megközelítő képet. Esetleg.]
   Utoljára módosítva: 2019 Május 16
   SadelS és fschch kedveli ezt.
  6. FLAMINGO
   FLAMINGO
   Á, már értem. Mint nálunk az óriásplakátok. Nem adjuk bérbe a plakáthelyeket akárkinek. Még ha fizetnének is érte. Csak nálunk nem szólított fel senkit senki semmire...
   gumelig, setni, CasaLoma és 1 másik tag kedveli ezt.
  7. johannsebastian
   johannsebastian
   Nálunk is ez van. Én nem csodálkozom.
  8. setni
   setni
   Szerintem nem illúzió a sajtószabadság főleg ha hozzászólások is vannak, lehetségesek vagyis nem egyoldalú . Még most is megtalálom részemre azokat a portálokat ahol a hírek, információk megfelelőek, ezek persze nem papíralapúak...
  9. johannsebastian
   johannsebastian
   És mivel méred össze ezeket az információkat, hogy megállapítsd, valóban hiteles információkról van szó?
  10. setni
   setni
   Saját ismereteimmel
   Elolvasom a hír ellentetjét is és az ottani kommneteket és a kettőből és legtöbbször 3-4 forrásból megközelítem a számomra hihetőt.
   Amikor valaki így kezdi a kommentjét hogy ˝én egy keresztény konzervatív gondolkodású ....˝nos ilyenkor már tudom hogy jön a maszlag....hiszen én is lehetek keresztény konzervatív gondolkodású,
   és hogy hogy nem a véleményünk nem egy....
   sidavoq kedveli ezt.
  11. setni
   setni
   Nos ha már hiteles információ...
   Mi az igazság akkor Én azt javaslom Európának, ami Ausztriában történik. Európának át kellene vennie az osztrák modellt.
   Nemrég Budapesten járt Heinz-Christian Strache, az osztrák kormány alkancellárja.
   Orbán dicsérte Strachét, Strache dicsére Orbánt
   Péntek este kiderült, hogy ugyanaz az ember, akit nemrég Orbán Viktor miniszterelnök egyik legfontosabb és legszorosabb európai szövetségesének mutatott és mutattak be, 2017-ben, az osztrák választások előtt egy magát orosz befektetőknek kiadó nővel tárgyalt részegen arról, hogy magyar mintára szeretné megszerezni Ausztria legnagyobb elérésű napilapját. Strache konkrétan megemlítette az Orbán Viktorral többször tárgyaló Heinrich Pecinát, akinek a Népszabadság megszüntetésében volt kulcsszerepe, és akinek a segítségével több vidéki lapot sikerült Orbán Viktor környezetének átjátszani.
   ...
   Lemondott...
   Erről hallottál már?
   Mit halhattál a híradókban?
   .............szánt szándékkal hozták most nyilvánosságra ezt a felvételt, nem beszélve arról, hogy német napilapok hozták nyilvánosságra a felvételt, tehát látszik, hogy Németországban azon dolgoznak sokan, hogy mondjuk Ausztriában, illetve más országokban, ahol a bevándorlásellenes politikai erők azok megerősödtek az elmúlt időszakban, ott ne legyen egyfajta fordulat és a bevándorlásellenes erők meggyengüljenek az utolsó napokra.”
   Lehet véleményt mondani.
  12. setni
   setni
   Hiteles információ...
   Botkáék 3500 forintot elvettek a nyugdíjasoktól és a diákoktól.
   Nyilatkozatban reagált a Fidesz-KDNP frakció:

   Botka László és a közgyűlés baloldali többsége a mai napon leszavazta a Fidesz módosító indítványát, ezzel minden nyugdíjastól és iskolát kezdő gyermektől fejenként 3500 forintot vettek el.

   A Fidesz-frakció egy jól átgondolt javaslatot terjesztett be, melyben természetesen a többletjuttatás fedezetét is megjelölte. Ennek ellenére Botka László és a szegedi baloldal lesöpörte a Fidesz módosító indítványát, amivel ismét bebizonyította, hogy csak szavakban ért egyet az emberek támogatásával, részükről ez nem volt több, mint kampányfogás.

   Fidesz-KDNP frakció
   ....
   Ez a hitelesség??????
   Remélem tudod hogyan indult az egész??

   Megszólalt az ügyben Bartha László egykori polgármester is, aki idén ősszel ismét megmérettetné magát, ő úgy gondolja, Botka „aljas és számító módon, plusz szavazatokban reménykedve” tett felelőtlen ígéretet.

   „Úgy gondolja, hogy egy közepes mértékű hétvégi bevásárlás áráért újra tömegesen Önre voksolnak majd? Ennyit ér Önnek egy szavazat? Tízezer forintot? Mit gondol a szegedi polgárokról, Polgármester Úr? Ennyire ostobának és olcsónak tartja az embereket? Azt hiszi, tízezer forintért cserébe hajlandóak leszünk szemet hunyni az Ön tizenhét esztendeje tartó semmittevése, látszatpolitizálása felett?
   Nem leszünk hajlandóak. Júdáspénzre nincs szükségünk”
   ......
   Folytatódott...
   Eltelt kilenc nap is, mire a Fidesz rájött, hogy nem is úgy értette, a 10 ezres támogatás nem számolatlan ígérgetés, hanem remek ötlet, az egyetlen hibája, hogy lehetne még több.
   „A szocialisták ahogyan az elmúlt hetekben, most is hazudnak. Minden alapot nélkülöző rágalomhadjáratot indítottak Szegeden, azt hazudva, a Fidesz nem támogatja a Botka László által bejelentett támogatásokat. Ez színtiszta szocialista hazugság, a Fidesz ugyanis mindent támogat, ami az emberek érdekében áll.
   .................
   Érted?
   Erre jött most hogy Botkáék 3500 forintot elvettek a nyugdíjasoktól és a diákoktól.
   Gerinc itt nincs..hazudnak éjjel nappal.
  13. setni
   setni
   „Aki ilyen kontraszelektált, alacsony IQ-val rendelkező politikusokban látja a jövőt, az válasszon ilyeneket. Jó étvágyat hozzá! (..) De azok, akik másképpen gondolkoznak, azt is tudják, hogy mi a helyzet...” – mondta Georg Spöttle és Bakondi György jelenlétében a kormány kedvenc püspöke a SzegedMa: Háború Európáért – Konferencia a migrációról című rendezvényen. Kiss-Rigó László szeged-csanádi megyéspüspök
   .....
   Pedig milyen jó ilyenek olvasgatni a FB-n....
  14. johannsebastian
   johannsebastian
   Jézus ereje! Háború? ... Elhűlve olvasok ilyesmit. Távolról szemlélve: annyi konfliktus érik és gerjesztődik mostanság, hogy hamarosan ez lesz a vége. Itt van például a migráció. Bármelyik oldalra állj is, bizonyos szempontból ez teljesen mindegy, mindkét elképzelés, akkora feszültségeket vonz, hogy a konfliktus elkerülhetetlennek látszik. Európa fél évszázadon át úgy ahogy távol tudta magától tartani a konfliktusokat. Leszámítva a balkáni háborút. Úgy tűnik, ennek az időszaknak hamarosan vége.
  15. setni
   setni
   Hol lesz háború?
   Sajnos a vezetőink csörgetik a kardot....
   Migráció miatt háború?? Kik harcolnának egymással??
   Vége a békének?
   Elég pesszimista vagy.
  16. DanielXYZ
   DanielXYZ
   Hogy mi köze van a FB-nak a német sajtóhoz?
   A teljes német sajt a csödök/felvásárlások adta mediakoncentráció okán 2-3 kézben van, akik mögött áttételesen ugyanaz a pár nagy spiler érdekelt, akik a médiahatalmat a kezükben tartják. USA-ban is, Europában is. Globálisan.
   Utoljára módosítva: 2019 Május 20
  17. DanielXYZ
   DanielXYZ

   Közben egy új info:
   "A Facebook hétfőn hajnalra visszaállította a Mediaworks Hungary Zrt. által kiadott lapok és hírportálok egy hete letiltott hirdetési fiókjait"

   Valahol gyerekes dolognak tünik ez az egész.Avagy vihar egy pohár vizben.
  18. setni
   setni
   Választás előtt nincs gyerekes dolog.
   - Vasárnap lesz az EP-választás, ilyenkor hagyományosan épül-szépül az ország, szolnoknál is kiálltak az épülű M44 re és bejelntették hogy egy hónap múlva átadják....
   - „Elkészült az utolsó vizes beruházás” - tudhattuk meg V. Németh Zsolt fideszes képviselőtől. Csempeszkopácsról posztolt, csapadékvíz-elvezető hálózatot adott át a politikus, amiről Krenner Róbert polgármester azt mondta, hogy ezzel a projekttel egy 20 éves folyamat zárult le.
   -
   A kerékpárút jó dolog, mindig örülünk, ha az országban kerékpárút épül. Lentiben azonban mintha kissé túltolták volna a pénteki átadási ceremóniát:

   • egy országgyűlési képviselő
   • egy megyei közgyűlési elnök
   • egy polgármester
   • egy tűzoltó ezredes
   • és egy pap
   adott át egy 1 kilométeres (1084 méter hosszú) kerékpárutat, ami 70 millió forintba került. Az átadásról sok fotóval tudósított a zaol.hu.
   ...............
   Képeket nem rakok hisz úgy is ez fog folyni most már a facebookon is.
   tornando kedveli ezt.
  19. FLAMINGO
   FLAMINGO
   Továbbra is várnám a választ, mert ez szerintem nem válasz.
   (Halkan jegyzem meg, hogy nálunk meg a sajtó 90 %-a van egyetlen fideszes alapítvány kezében van. A FB meg a tőzsdén, igaz talán még Zuckerberg többségi tulajdonában.)

Megosztás