Lezuhant Iránban egy ukrán utasszállító repülőgép, senki sem élte túl

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2020 Január 8.

Melitta - 2020 Január 8, 10:03
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Az Ukraine International Airlines repülőgépének vélhetően műszaki hibája volt.

  A Ukraine International Airlines repülőgépe nem sokkal a teheráni Khomeini Imám repülőtérről történt felszállás után lezuhant.

  Az iráni média közlései szerint a Boeing 737-800-as gép az iráni főváros délnyugati elővárosa, Parand közelében csapódott a földbe.

  A gép kigyulladt, de mentőket küldtünk a helyszínre ... és talán meg tudunk menteni néhány utast" – mondta az állami televíziónak Pirhuszein Kulivand, az iráni mentőszolgálatok vezetője. Hiába: nem sokkal később az iráni állami televízió közölte, hogy mindenki meghalt a repülőgép fedélzetén.

  Az iráni légiforgalmi irányítás szóvivője bejelentette, hogy baleseti vizsgálóbizottság van a helyszínen a katasztrófa körülményeinek kivizsgálására. A mentők egyik tisztségviselője is megerősítette, hogy a gépen tartózkodók közül senki nem élte túl a katasztrófát.

  [​IMG]
  © AFP / ISNA / Rouhollah Vahdati
  A légijáratokat követő Flightradar adatai alapján az ukrán fővárosba induló, 752-es számú járatnak a menetrend szerint hajnali 5 óra 15 perckor kellett volna felszállnia Teheránból, a járat indítása azonban majdnem egy órát késett, és a gép 6:12-kor emelkedett a magasba.

  A Boeing 737-800-as típusú utasszállító gépen 167 utas és 9 fős személyzet volt. Ezt erősítette meg Olekszij Valerijovics Honcsaruk ukrán miniszterelnök is. Később pontosítottak: 168 utas volt a gépen, valamint a 9 fős személyzet.

  Az AP hírügynökség tudósítója is eljutott a helyszínre, és látta, hogy a gép mezőgazdasági területen zuhant le. Darabjai nagy területen szóródtak szét, és köztük láthatók voltak a holttestek.

  A teheráni IRIB tévécsatorna híradása szerint a főváros közelében már megtalálták a lezuhant gép egyik feketedobozát, és átadták az illetékes hatóságoknak.

  [​IMG]
  © AFP / Anadolu Agency / Fatemeh Bahrami
  Volodimir Zelenszkij ukrán elnök azonnal megszakította ománi látogatását, és hazarepült Kijevbe. Zelenszkij közleményben részvétét nyilvánította az áldozatok hozzátartozóinak. Azt is közölte, hogy a katasztrófa helyszínén tartózkodik a teheráni ukrán konzul.

  Az UNIAN ukrán hírügynökség vette észre a jordániai Al Hadat hetilap állítását: szerintük a gépet az iráni légvédelem lőtte le, tévedésből. Ezzel az információval azonban óvatosan kell bánni, a jordániai lap állítását semmilyen más forrás nem erősítette meg, és Jordánia közismerten nincs jó viszonyban Iránnal.
   
  Éva Kismadar kedveli ezt.

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2020 Január 8.

  1. deciso
   deciso
   Lehet ha kirakat kell Ám ha nyernek akkor ezek hősök lesznek.
   Az agresszorokra kennek mindent.
   Ha az usa nyer akkor terroristák lesznek az irániak
   Amarról vissza felé beszélve pedig az usa a terrorista.
   De hogy Trumpnak sincs felelős világpolitikai tehetsége.
   Az már Koreától Kínáig klíma egyezménytől Iránig sok eseményből látszik.
   Ezt is elbénázni látszik.
   De most jön a média és komment háború előbb.
   Jól elfogadtatni saját lakosságával amazok a szemetek.
   Hányszor lehet hadba vinni Amerikát.és áldozatokat gyártani tömegével?
  2. victorvacendak
   victorvacendak
   Ne már, most komolyan? Trump nem nézte tovább, hogy az irániak támogatják az amerikaiak ellen irányuló terrorizmust (minden egyezményt felrúgnak, megtámadják és eltérítik a tankhajókat), kinyírta a faszkalapot, akit már jó régen kellett volna. Erre a világ egyik legprofibbnak beállított hadserege (miközben kamu rakétákat puffogtat egy harmadik országban, Irakban lévő amerikai támaszpontokra) lelövi a saját állapolgáraival tömött utasszállítót. És ez Trump hibája. Mit mesélsz legközelebb? Hogy Hitlerre is ráijesztettek, tehát nem az ő hibája...?
  3. ?Walaky?
   ?Walaky?
   ekkora cimeres okorseget allitani

   81454673_2532411723714994_5675900243460227072_n.jpg
   setni kedveli ezt.

Megosztás