Lottónyertesek, akiknek elúszott az összes nyereményük

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2015 Február 13.

Melitta - 2015 Február 13, 10:12
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Az Egyesült Államokban szerdán elvitték az ország történetének ötödik legnagyobb lottónyereményét. Az 564 millió dollárra három nyertes szelvény is akadt. A történelem ugyanakkor azt mutatja, vannak olyanok, akik egyáltalán nem sáfárkodtak jól az általuk megnyert összegekkel.

  Szerdán elvitték az Egyesült Államok történetének ötödik legnagyobb lottónyereményét. A Powerball jackpotjára három nyertes szelvény is érkezett: Észak-Karolinából, Puerto Ricóból és Texasból adták fel a szelvényeket. A Business Insider most készített egy összeállítást azokról a lottónyertesekről, akik nem igazán tudtak jól sáfárkodni a megnyert összegekkel (az USA-ban sokszor a nyilvánosság elé állnak a nyertesek).

  Lara és Roger Griffiths például 2005-ben nyert 2,7 millió dollárt, ám házasságuk csakhamar megromlott, egy tűzben leégett a házuk is, és minden centjüket elvesztették. William Post 1988-ban nyert 16,2 millió dollárt, ám egy évvel később 1 millió dolláros adósságban ült.

  Egy volt barátnője sikerrel perelte be a vagyona egy részéért, a testvéréről pedig kiderült, hogy bérgyilkost bérelt fel azért, hogy megölje abban reménykedve, hogy Post vagyona egy részét majd ő örökölheti. A férfi több családi vállalkozásba is pénzt fektetett, ám azok nem igazán jöttek be, majd egy kis időt börtönben is töltött, mivel rálőtt egy adósságbehajtóra. A férfi jelenleg 450 dolláros havi jövedelemből és élelmiszersegélyből él.

  Evelyn Adams 1985-ben és 1986-ban is megnyerte a főnyereményt, 5,4 millió dollárt szakított, ám az egész összeget elverte Atlantic City kaszinóiban. Jelenleg egy lakókocsiban lakik. De van olyan illető is, akit a drog tett tönkre, más szintén bulira verte el a pénzt, egy dél-koreai származású nyertes ugyanakkor jótékonyságra költötte az összes pénzét, vagyis inkább egy politikai párt támogatására (18 millió dollár volt a vagyona), így pár év alatt köddé vált a nyereménye. A többi példát érdemes megnézni a cikkben.

  lotto1.jpg
   
  guntner és attimenyfreemail.com kedveli ezt.

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2015 Február 13.

  1. attimenyfreemail.com
   attimenyfreemail.com
   Nálunk is vannak példák a "könnyen jött-könnyen ment " esetekre
  2. Levitian
   Levitian
   Én is szoktam ábrándozni lottó nyereményről, és kb. 10 perc alatt el is költöm fejben... :)A gyakorlatban azért kicsit tovább tartana... De milyen jó lenne az az 1 hónap! :dr_173::rohog:
   Ernoe és attimenyfreemail.com kedveli ezt.
  3. blober
   blober
   Nagyon helyes! A pénz nem boldogit! Tehát el kell költeni.
  4. analema
   analema
   Egyszerű a dolog. Aki jól tud bánni egy nagy nyereménnyel, arról nem tudjuk meg, hogy nyert és nem is fog csődbe menni. Ezért is nincsenek történetek azokról, akik most milyen jól élnek belőle.
   Ernoe, attimenyfreemail.com és Levitian kedveli ezt.
  5. Ernoe
   Ernoe
   Erdekes, hogy a mathematikában járatlan emberek gyakran probálkoznak szerencsejátékkal.
   -
   A szerencsejáték szerintem gazdagok számára valo, ha van az embernek felesleges pénze akkor menjen el és játszon rulettet. A rulet az a szerencsejáték ahol a legnagyobb esélye van az embernek. Ha pirosra, feketére teszel majd 50%, hogy nyersz. Még szám esetén is 1/37 hez ami több mind a lottonál.
   -
   Egyedül nem mennék el játszani mert az unalmas, de volt idö, hogy szinte rendszeresen elmentünk egy párral a kaszinoba (ha a volt a közelbe) játszani. (Az ismereteim szerint ahol lakik az ember oda nem mehet, ez valami törvény. Legalábbis korábban igy volt)
   -
   Ruletett ugy játszik az ember a leg eredményesebben, hogy kiszámolja menyi pénzt szán a szorakozásra (én mindig anyit amenyibe egy jo szinházelöadás kerül) fölöltözik az ember rendesen, a jobb zsebében van a zseton amit kiakar adni, a bal zsebedben meg az amit nyer. Ha a jobb zseb üres akkor elmentek együtt vacsorázni abbol ami a bal zsebedben van.
   -
   Eddig még soha nem vesztettem el azt az összeget amit kockára tettem, Kis tét, kis riziko és akkor hosszan lehet játszani. Manapság inkább a jobb zsebemben levö pénzböl megyek el enni. :)
   -
   Kell, hogy az ember adjon egy esélyt a szerencsének, de ne sokszor, mert az garantáltan veszteséges.
  6. laszlovandura
   laszlovandura
   Ajánlom David Baldacci: A nyertes című könyvét

Megosztás