Hírek Már 20 gyanúsítottja van a Pénzügyminisztériumban kipattant vesztegetési ügynek

A gyanúsítottak közül hét volt vagy jelenlegi minisztériumi tisztviselő ellen folyik nyomozás.

A nyomozást végző főügyészség a mai napig 20 személyt hallgatott ki gyanúsítottként, akik közül 12 személy gazdálkodó szervezet képviselője, 7 pedig jelenlegi vagy volt minisztériumi tisztviselő – írta Polt Péter legfőbb ügyész pénteken Hadházy Ákos országgyűlési képviselő a Pénzügyminisztériumot és a Miniszterelnökséget is érintő vesztegetési ügyben feltett kérdésére.

Polt azt is elárulta a levelében, hogy nem az OLAF kezdeményezésére indult a nyomozás, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal feljelentésére. Emlékezetes, áprilisban vettek őrizetbe, majd tartóztattak le öt pénzügyminisztériumi pályázatkezelőt hivatali vesztegetés elfogadása bűntette és más bűncselekmények gyanúja miatt. Hivatalos személyektől ekkor
több mint kétszázmillió forint készpénzt, hatvanmillió forint összegű értékpapírt foglaltak le gépjárművek és ingatlanok mellett.
A lefoglalt pénz nagy részét, 190 millió forintot egy, a Pénzügyminisztériumban dolgozó kormánytanácsosnál találtak meg. Az illető széfjében 3,5 millió forintot, közel tízezer amerikai dollárt, és több mint nyolcezer eurót találtak. A kormánytanácsosnál trezorkulcsokat is találtak, ezekről azt mondta, hogy a hozzájuk tartozó széfeket apósa, anyja és az ő nevén bérelték.
Az ügy a Kormányinfón is szóba került, Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter ott azt mondta, hogy a gyanúsítottak pályázatok elbírálásánál azt ígérték, elintézik az eredményes pályázatokat, vagy a fellebbezés során az eredmény megváltoztatását, és ezért pénzt kértek. A vesztegetői oldalról magángazdasági szereplőktől, és Ginop-pályázati pénzekről van szó – tette hozzá.

1651917811101.png
 
A választásoknak vége most egy kis takarítás hogy legyen hely az újabb elkötelezetteknek. (megmutassuk hogy lehetsz kiskakas a szemétdombodon de, nem kaparhatsz annyit hogy az öreg kakasnak tele menjen a szeme ...)
 
Csodálkozom hogy csak húsz embert találtak sárosnak. Hiszen hosszú évek óta a nem pártközeli pályázok szinte nem is nyerhettek el semmit. De ettől függetlenül ebből sem lesz semmilyen ügy. kicsit felfújják, szellőztetik, aztán végül egy két katonát beáldoznak, akik elviszik a balhét. A legsárosabbak megússzák, ahogy eddig.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

Iren84 wrote on usakriszta's profile.
Szia! Bocsika a zavarásért. :) Olyan kérdésem lenne hogy megvan még esetlega Zóna Fun 2 dvd-d? Sajnos a linkek közül már csak 1 müködött. :) Köszi szépen. Ici
joesea wrote on kevidiak's profile.
Helló!
Butcher - Fehér éjjel (Dresden akták 09) nincs meg véletlenül ebookban?
Köszönöm!
Joe
berczineani wrote on Ajuda67's profile.
Kedves Ajuda! Köszönet minden fordításodért. Csodálatos. Nemrégiben felfedeztem egy oldalt ahol is sok sok könyv magtalálható ( angolul). Christine Feehan több sorozata is. Szerintem sokakat érdekelhet. A Kárpátok vámpírjai 35 rész is fent van. címe Sötét tarot. Sandu és Adalasia története.
Kiss Tibor Miklós wrote on Melitta's profile.
Kedves Melitta! Érdeklődöm, miért nem reagál senki , ha kérek kottát a "kotta, akkord ,dalszövegek oldalon. Korábban flottul" működött. Lehet , hogy köze van ,ahhoz hogy megváltoztattam az E-mail címem. Nem az van amivel ide regisztráltam: Kérlek segíts, mert a zenei előmenetelem az oldal nélkül visszafejlődik/szaxofon/ Előre is köszönettel Kiss Tibor /bocs a nyafogásért

Statisztikák

Témák
37,175
Üzenet
4,557,817
Tagok
600,418
Legújabb tagunk
Schreiner Miklós
Oldal tetejére