Már négy ember halt bele a pancsolt mérgező alkoholba

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2017 November 13.

Melitta - 2017 November 13, 02:09
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Már négy áldozatot szedett a pancsolt alkohol Dámócon. A kórházban lévő további mérgezést kapó betegek állapota kritikus. A két méregkeverőt egyelőre nem helyezték előzetes letartóztatásba s kiderült korábban is ölhetett a pancsolt pálinka.


  Lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el a dámóci mérgezés gyanúsítottjai ellen kedden a Miskolci Törvényszék. Mostanra négyre emelkedett a halálos áldozatok száma, de felmerült a gyanú, hogy korábban szintén metilalkohol-mérgezés következtében halt meg egy környékbeli ember.

  A tájékoztatás szerint a gyanúsítottak a lakóhelyükön szeszesitalok értékesítésével foglalkoztak. Október 25-én egyikük 10 liter alkoholos italt vásárolt a másiktól, majd abból november 2-án délután egy litert eladott Dámócon egy 14 éves fiatalnak.

  Az italból a fiú, az édesapja és egyik rokona még aznap este ivott, majd mindhárman rosszul lettek, életveszélyes állapotban kerültek kórházba, ahol a 14 éves fiú meghalt. A lakásukon talált ital metilalkoholt tartalmazott.

  A bíróság közleményében kitért arra, hogy november 4-én dámóci otthonában holtan találtak egy 68 éves nőt, akinek az esetében szintén felmerült a mérgezés. Az asszony lakásában ismeretlen eredetű alkoholos italt találtak.

  A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház kedden közölte, hogy újabb két ember – két férfi – vesztette életét a dámóci mérgezések miatt, így négyre emelkedett a halálos áldozatok száma, és még négy beteget ápolnak az intézményben.

  A Miskolci Törvényszék közleménye szerint még október 28-án lácacsékei otthonából szívelégtelenség miatt vittek kórházba egy embert, aki ott meghalt, és ebben az esetben is felmerült a metilalkohol-mérgezés lehetősége.
  Vizsgálják, hogy ennek az esetnek is köze van-e a most meggyanúsított méregkeverőkhöz.

  méreg-kávé-e1498307522358-300x186.jpg
   
  Éva Kismadar kedveli ezt.

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2017 November 13.

  1. CasaLoma
   CasaLoma
   Na látod, ott a bibi. Az a "csak volt benne metil is" az annyit jelent, hogy nem pálinka volt, hanem pancsolt lötty.

   "Andrejtől szerzett pálinkát a fiú, hitelbe, múlt csütörtökön ittak be belőle: pénteken a srác halt meg, másnap az apja, harmadnap a rokon. Fagyálló volt a piában, metilalkohol, amit kis mennyiségben kihever a szervezet, a közepes dózist kiszűri az időben kapott művesekezelés, nagy mennyiségben viszont megvakít, vesét, májat, tüdőt, idegrendszert pusztít, öl. Viszont olcsó és emeli a szeszfokot, zugkocsmáros, ha tetű, pancsol vele, ha nemcsak tetű, hanem ostoba is, túladagolja, ez esett meg most Dámócon."
   Utoljára módosítva: 2017 November 13
   setni és udvarfy kedveli ezt.
  2. Bündi2
   Bündi2
   mondom szerintem nem fagyallo volt benne hanem ami eloszor kijon a palinkafozeskor
   vagyis nem volt pancs csak nem dobtak ki az elejet

   tehat elkezdi fozni a palinkat es ami eloszor jon az nem jo mert az metil
   a lenyeg az hogy tudni kell mikor jon a rendes alkohol
   pl ha egymas utan teszi ala az uvegeket akkor a harmadik uvegbe mar jo palinka van

   nem kell belekeverni semmit
  3. kishenceg
   kishenceg
   Na akkor elmondok egy történetet, ami valahol kapcsolódik ehhez a témához. Még a nyolcvanas években történt a sajóbábonyi vegyiművekben. Nem velem, hanem egy régi barátommal, aki akkoriban ott dolgozott mint vasszerkezeti lakatos. A brigádban az egyik barom fagyállót hozott egy üveggel, és körbekínálta. Mindenki érezte, hogy ez valami nem Ok dolog, de egyik sem szólt, hogy ne rajta röhögjenek, és adta tovább az üveget. A barátom nem ivott belőle, mert egyszerűen nem ivott. Rajta kívül mind meghaltak. Ennyi. Később kiemeltem őt ebből a környezetből és beprotezsáltam a szikszói művese állomásra művese technikusnak. Elvégzett néhány szaktanfolyamot, és nyugdíjig ott dolgozott. Hála Istennek még mai napig is él. Ha ott ő is iszik a fagyállóból... Jobb nem is gondolni rá.
   setni, cdurmol, udvarfy és 1 másik tag kedveli ezt.
  4. CasaLoma
   CasaLoma
   24.hu Haldoklik a metilalkoholos vidék
  5. Piti Sándor
   Piti Sándor
   -Mit iszik Pelikán elvtárs?
   -Hát,tulajdonképpen mindent! :D
   varázsdoboz, CasaLoma és udvarfy kedveli ezt.
  6. fych
   fych
   Igen. De ez most miért is érdekes? A bővebb értelmezésben nem igaz, az, hogy 14 éves gyerek ivott pálinkát? Vagy az, hogy rendszeresen hosszú évek óta lehet ilyen esetekről hallani, oszt még sem tanulnak belőle egyesek?

   Tudod, van egy nagyon jó mondás: Az okos a más kárából tanul, a hülye a sajátjából sem.
   Piti Sándor, varázsdoboz és setni kedveli ezt.

Megosztás