Márki-Zay Péter

Márki-Zay felszólította Orbánt a lemondására, a lehallgatási botrány miatt​


A miniszterelnök-jelölt szerint hasonló botrányba bukott bele Nixon elnök is.


Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármester a Momentum Harcra Magyar! Tüntetés a jövőnkért! címmel szervezett tüntetésén a Kodály köröndön 2018. május 1-jén. - Fotó: Balogh Zoltán / MTI
Orbán Viktor úgy bizonyíthatja be, hogy Magyarország, ha nem is liberális, de jogállam, ha lemond – jelentette ki Márki-Zay Péter hétfői online sajtótájékoztatóján. Véleménye szerint, hasonló lehallgatási ügybe bukott bele Richard Nixon amerikai elnök, így, ha bármi is bebizonyosodik abból, hogy a miniszterelnöknek köze van a lehallgatási botrányhoz, akkor Orbán Viktornak le kell mondania.
Hódmezővásárhely polgármestere, a Mindenki Magyarországa Mozgalom miniszterelnök-jelöltje azt mondta, szívesen felajánlja a telefonját, nézzék meg nyugodtan, hogy őt lehallgatták-e. Ezek után felsorolt kilenc olyan hódmezővásárhelyi ügyet, amelyek módszereikben erősen hasonlítanak a mostani Pegasus-botrányhoz. Mint ismert, Hódmezővásárhelyen Ifj. Rapcsák András kísérelte meg 2019-ben négy kémszoftver telepítését az önkormányzat gépeire, az ügyben bírósági ítélet is született, de Rapcsák András néhai fideszes képviselő fia megúszta próbára bocsátással. Viszont azóta sem tudni, ki áll az akció mögött – tette hozzá Márki-Zay Péter.
 

Márki-Zay Péter távozzon a közéletből!​


PÁRTKÖZLEMÉNY

Márki-Zay Péter, a vállaltan jobboldali, keresztény hódmezővásárhelyi polgármester a gyermekek verése után immáron a cigány honfitársaink listázására buzdít.​

Az Igen Szolidaritás Magyarország Mozgalom elnöksége követeli, hogy azonnal távozzon a közéletből, továbbá szorgalmazza, hogy az előválasztáson részt vevő összes párt azonnal határolódjon el a szélsőséges nézeteket valló politikustól!
A hódmezővásárhelyi polgármester kifejtette, hogy szerinte nem pénzt kell adni a romáknak, hanem oktatást. És azért, hogy oktatni lehessen őket, listázni kell, ki a cigány és ki nem. Ennél gyomorforgatóbb megközelítés nem is lehetne, hiszen sok százezer cigány származású honfitársunk dolgozik tisztességgel, csakhogy pénzt azt alig kapnak, így aztán oktatásra sem telik nekik. Listázás helyett normális bért kell nekik is adni, dolgozzanak akár útépítőként, a kereskedelemben, az egészségügyben, az oktatásban vagy buszvezetőként. Az ISZOMM ezért gyűjtött a nyáron 318.000 aláírást a havi nettó 250 ezer forintos minimálbér érdekében.
“Felháborító, hogy egy magát demokratának tartó miniszterelnök-jelölt náci szövegekkel kampányol” – mondta el Szanyi Tibor a Igen Szolidaritás miniszterelnök-jelöltje.
“Az Igen Szolidaritás sajátosan színvak’ ” – tette hozzá Huszti Andrea a párt elnöke. “Nekünk az összes többi párttal ellentétben számos cigány jelöltünk van, de nem azért, mert cigányok, hanem mert példamutató munkát végeztek eddigi civil életükben. Szabóné Kállai Szilvia például azért lett a pártunk alelnöke, mert 10 éven keresztül dolgozott takarítónői, majd tanárnői állása mellet a Magyar Szolidaritás Mozgalomban. És ennek semmi köze ahhoz, hogy ő egyébként cigány.”
Szabóné Kállai Szilvia, az Igen Szolidaritás alelnöke elmondta, sajnos már megszokta a rasszista beszólásokat a jobboldali-liberális pártok részéről. Ezeket pont úgy viseli, mint a Fidesztől jövő hasonló mondatokat. A krisztusi szeretet folytán azonban megbocsát nekik, sőt, az Igen Szolidaritás nevében felajánlja az érintett pártoknak, hogy amennyiben igénylik, szívesen segít a Márki-Zay nézeteit elfogadó politikusoknak az előítéleteik lebontásában, a náci és fasiszta ötleteik elkerülésében. “Első lépés a listázni akarók eltávolítása” – zárta az alelnök.
ISZOMM SAJTÓ
IMG_1956.jpg


Posted in Sajtóközlemény
 

Márki-Zay Péter: Lejárató dokumentumokat adott rólam a Fidesz a DK-nak​


A közös ellenzéki miniszterelnök-jelölt „A Fidesz kottája” címmel tartott sajtótájékoztatót Hódmezővásárhelyen.


A Demokratikus Koalícióval egy héttel ezelőtt tartott egyeztetésen Márki-Zay Péter olyan dokumentumokat kapott a párttól, amelyeket állítólag a Fidesz juttatott el hozzájuk, hogy azzal segítsék Márki-Zay lejáratását, és Dobrev Klára kampányát – jelentette be hétfő délelőtti sajtótájékoztatóján az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje.
Ezek összegyűjtött lejárató anyagok a személyem ellen, amelyeket a DK nem használt, hanem átadott nekem”
– közölte a jelenlegi hódmezővásárhelyi polgármester a városi közgyűlés termében. Az iratok tartalmát Márki-Zay a sajtó rendelkezésére bocsátja, hogy miről szólnak, azt hamarosan nálunk is olvashatják. A dokumentumok összefoglalóját az internetre is feltöltik majd.


Látszik ebből egyrészt, hogy a Fidesz ezzel is igyekezett beavatkozni az ellenzéki előválasztásba, másrészt, hogy milyen módszerekkel figyel meg embereket – mondta a polgármester. Felidézte, hogy 2018-ban az ottani városháza honlapján és az ő laptopján is találtak kémszoftvert.

Emlékezzenek ezekre, a Pegasus-botrányra, a Kubatov-listákra, „tehát mindazokra a pártállami, a kommunizmus legsötétebb idejét idéző megfigyelésekre és profilozásokra, amiket az ellenzékkel szemben a Fidesz rendszeresen megenged magának” – hangsúlyozta.

Az iratokról azt mondta, az „nem egy titkosszolgálati anyag, ez körülbelül a Kubatov-lista szintű megfigyelés. A Fidesznek szerintem nagyon sok emberről, akik a figyelmüket kivívták, hasonló dossziéja lehet. Egészen biztos vagyok benne, hogy a megfigyelés Magyarországon sokkal szélesebb körű, mint amit önök gondolnak. Valóban egy besúgóhálózat működik, jelentéseket tesznek, én ennek nagyon sok nyomát láttam az elmúlt időszakban”, ez a dosszié ennek egy kézzelfogható nyoma – magyarázta.

Márki-Zay arról is beszámolt, hogy a dosszié tartalmát a DK nem használta, az előválasztás után azonnal átadta neki a „bizalomépítés jegyében”.
A hvg.hu kérdésére azt is elmondta: a Fidesz szerinte az ellenzéken belüli vitát akarta felszítani az anyaggal, azt pedig az anyag színvonala is indokolta, hogy miért nem ők hozták nyilvánosságra. Azt a DK-nál nem árulták el, hogy a Fideszen belül kitől kapták az anyagot.

Az eseményen arról is beszélt, hogy elhalasztotta erdélyi útját a romániai járványhelyzet miatt, hangsúlyozta azonban, hogy nagyon fontosak számára a határon túl kapcsolatok, így amint lehetősége adódik, ellátogat a tervezett úti céljaira.

HVG
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönöm a fordítást, szeretem ezt a sorozatot.
Nagy Attiláné wrote on bsilvi's profile.
Köszönöm a fordításaidat.
Nagy Attiláné wrote on Ajuda67's profile.
Köszönöm a fordításaidat.
Létrahuszár wrote on boszorka9395's profile.
Kedves Ismeretlen!
A segítséged szeretném kérni. Régi tag vagyok, de csak nézgelődni szoktam bizonyos témákban. Mivel a történelem nagyon érdekel, feltettem három írást. Nem tudom, hogyan kell úgy feltenni a következőt, hogy az az előző elé kerüljön. Netán mindegyiket új fórumtémaként kell feltenni? - mert ez számomra logikátlan lenne. Kérlek, ha tudsz, segíts! Előre is köszönöm: Létrahuszár

Statisztikák

Témák
36,885
Üzenet
4,492,901
Tagok
596,120
Legújabb tagunk
Anetta13579
Oldal tetejére