Másnap Brüsszelben: az Európai Néppárt hallgat, más baja is van, mint a Fidesz

Az utolsó pillanatig minden megpróbálnak, hogy maradjon a csúcsjelölti rendszer és Manfred Weber legyen az Európai Bizottság elnöke.


„Ragaszkodunk a csúcsjelölti rendszerhez, de mindenkivel szívesen tárgyalunk a koalícióról” – Manfred Weber nyilatkozata volt lényegében az egyetlen konkrétum, amit az Európai Néppárt brüsszeli csúcstalálkozóján meg lehetett tudni arról, mire készül az Európai Parlament legnagyobb pártszövetsége a következő hetekben.

Az EPP csúcsjelöltjén kívül – akinek persze ez kötelező volt – a főszereplők közül senki nem volt hajlandó nyilatkozni a sajtónak a brüsszeli megbeszélések előtt. Sem Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke, sem Angela Merkel német kancellár nem állt meg a kameráknak, hasonlóan tett Jean-Claude Juncker bizottsági elnök is.

Érdekesség, hogy a brüsszeli Sofitel hotelbe nem jött el a megbuktatott osztrák kancellár, Sebastian Kurz, itt volt viszont Silvio Berlusconi volt olasz miniszterelnök – akiről az a hír járta a helyszínen, hogy ma délután egy „baráti beszélgetésre” találkozik Orbán Viktorral, de ezt az információt hivatalosan senki nem erősítette meg.

Weber az összegyűlt újságíróknak csak annyit mondott, hogy a következő hetekben tárgyalni fognak a jövőről és a következő öt évről is, mert „az európai embereket nem érdeklik a pártpolitikai harcok, hanem azt akarják tudni, hogy mi lesz a mandátumuk, mit fognak értük tenni”.

A csendből jól látszik, hogy az Európai Néppárt hiába szerezte meg a legtöbb mandátumot a Parlamentben, egyáltalán nem tekinti győzelemnek a vasárnap estét. Egyre biztosabbnak tűnik ugyanis, hogy a szociáldemokratákon kívül a liberálisokra és a Zöldekre is szükségük lesz ahhoz, hogy megszerezzék a többséget az EP-ben. Márpedig ők feltételeket is szabnak ehhez, nem is keveset.

Információink szerint az Európai Unió állam-és kormányfőinek találkozója előtt a Néppárt vezetői arról már megegyeztek, hogy továbbra is ragaszkodnak Manfred Weber jelöltségéhez az Európai Bizottság élén. A háttérben viszont már megkezdődtek a megbeszélések a Zöldekkel és az ALDE, valamint Emmanuel Macron pártjának a képviselőivel is arról, hogyan tudnának együttműködni. A liberális Guy Verhofstadt és a Zöldek társelnöke, Ska Keller már az eredményvárón határozottan kizárt bármilyen egyezkedést a szélsőséges pártokkal.

Emmanuel Macron EP-listájának második helyén szereplő Pascal Canfin a France Inter rádiónak hétfőn azt nyilatkozta: „semmilyen szövetség nem elképzelhető a Néppárttal addig, míg ki nem teszik pártcsaládjukból a Fideszt”.

Nehéz tehát elképzelni, hogy Macron bármilyen koalíciós megállapodás mellett letenné a voksát, amelyben a magyar kormányfő is szerepel. A francia elnök mindenesetre az esti informális csúcstalálkozó előtt Brüsszelben találkozik a V4-ek miniszterelnökeivel, köztük Orbán Viktorral is.

Egyelőre tehát úgy tűnik, senki nem akarja kiteríteni a kártyáit az asztalra. Az Európai Néppárt pedig arra készül, hogy jobb alkupozícióban lehessen, amikor arról tárgyalnak az állam- és kormányfők, elfogadják-e a csúcsjelöltet, vagy mást keresnek az Európai Bizottság élére.

Ilyen viták mellett pedig azon sem lehet csodálkozni, hogy Brüsszelben délelőtt még csak említésszerűen sem került szóba a Fidesz. Az Európai Néppártnak a jelek szerint kisebb baja is nagyobb annál, mint hogy a magyar kormánypárttal és annak vasárnap megszerzett 13 mandátumával foglalkozzon.

HVG
image.aspx
 
Semmi különbség. Mindkettőt a regnáló hatalom emelte valamilyen céllal.
Orbán és képviselő párttársai a mentelmi joga mögé bújva bontottak.
Más nem. Még szóban sem utaltak rá.
A különbség óriási. a magyar politikus a magyar emberekért bontotta a kordont. A határnál a magyar politikus az ellenőritezlenül ékezőket segítette az illegális határátlépésben ... azért ez már komolyan büntetendő.

Mert a kanadai Magyar Ház nem szorul támogatásra. Ráadásul egy huncut vassal sem járultak hozzá adó vagy adomány formájában a magyar költségvetéshez.
Mindent a befizetett adókhoz viszonyítasz. A szavazásnak vagy a magyarság megmaradásának szánt támogatásnak semmi köze a befizetett adó mértékéhez.
itt van például ez a támogatás:
https://london.mfa.gov.hu/page/anyasagi-tamogatas-babakoetveny
szerintem ez is jó, vajon mit szólnak hozzá az ellenzéki pártok,

Ami pedig az ukránokat illeti, a magyar nemzetiségű ukrán állampolgárok védelmét az ukrán államnak kell ellátni.
Magyar állampolgárok?
Érdekes módon a jelenlegi magyr kormány elegánsan elsiklik azon tény felett, hogy Ukrajnában tiltott a kettős állampolgárság.
Ukrajnában élő magyar állampolgárok biztonságáról, életkörülményeiről van szó. Nagyon helyes, hogy a magyar, román kormány felemeli a szavát az ukrajnában élő államplgáraiért. Biztosan tudod, hogy sokkal több román állampolgár él Ukrajnában mint magyar. Az oroszok nagyon helyesen még oda is csapnak az állampolgáraik védelmében.

Győzött 52 %-al. De érdekes módon Boris Johnsont (aki külügyminiszter volt akkoriban) épp most állítják bíróság elé olyan hamis állítások miatt, amivel megtévesztette a szavazókat.

persze, egy magánvádas eljárás,amit egy feltűnési viszketegségben szenvedő 29 éves személy indított.

Szóval te nem akarod, hogy az ukrajnai testvéreink olyan jól éljenek, mint az eu tagállamai?
pontosan ezért kellett megkapják a magyar állampolgárságot, hogy a magyar kormány fennhatósága, védelme alá kerüljenek. Hiszen ezt cselekszi minden állam, például így védik nemzetrészüket a horvátok vagy a románok is.
 
Utoljára módosítva:
A különbség óriási. a magyar politikus a magyar emberekért bontotta a kordont.
Ezt ugyan mire alapozod?
Ha így volt is, akkor miért is állította fel újra, amikor hatalomra került?
A határnál a magyar politikus az ellenőritezlenül ékezőket segítette az illegális határátlépésben ... azért ez már komolyan büntetendő.
Konkrétan ki és mikor?
Mert utoljára Orbán segítette Salvinit átjutni a kerítésen.
Mindent a befizetett adókhoz viszonyítasz.
Merthogy az adókból van bevétel, amit utána szétoszthatnak...
A szavazásnak vagy a magyarság megmaradásának szánt támogatásnak semmi köze a befizetett adó mértékéhez.
Akkor ne az adóból támogasson a kormány!
itt van például ez a támogatás:
https://london.mfa.gov.hu/page/anyasagi-tamogatas-babakoetveny
szerintem ez is jó, vajon mit szólnak hozzá az ellenzéki pártok,
Én ugyan nem vagyok ellenzéki párt, de a véleményem az, hogy kevés.
Majd, ha Kósa mama és társai helyett ők kapnak állami támogatást, akkor leszek elégedett. (Gyanítom, hogy, ha az összes Londonban élő magyar újszülött után megigényelnék, az összege nem érné el a Kósa féle disznó támogatás összegét.)
Ukrajnában élő magyar állampolgárok biztonságáról, életkörülményeiről van szó. Nagyon helyes, hogy a magyar, román kormány felemeli a szavát az ukrajnában élő államplgáraiért.
Akkor talán emelje fel a szavát az összes magyar állampolgárért, aki külföldön él ugyanilyen mértékben. Újfent megjegyezném Ukrajnában nincs kettős állampolgárság. Érdekes módon a hasonló szlovák törvénykezés miatt miért nem emeli fel a szavát?
Biztosan tudod, hogy sokkal több román állampolgár él Ukrajnában mint magyar. Az oroszok nagyon helyesen még oda is csapnak az állampolgáraik védelmében.
Tehát te teljes mértékben elfogadhatónak tartod, ha más ország(ok) belügyeibe beavatkoznak idegen hatalmak. Akkor többé nem szeretnék látni egyetlen kritikát sem tőled, hogy mit akar nálunk az eu (legyen az menekült kérdés, CEU, vagy bármi).
persze, egy magánvádas eljárás,amit egy feltűnési viszketegségben szenvedő : 29 éves személy indított.
Aminek a bíróság helyt adott és 200000 Fontot "összedobtak" az állampolgárok a megindításához.
pontosan ezért kellett megkapják a magyar állampolgárságot, hogy a magyar kormány fennhatósága, védelme alá kerüljenek. Hiszen ezt cselekszi minden állam, például így védik nemzetrészüket a horvátok vagy a románok is.
Érdekes módon mégis csupán a magyarok gátolják Ukrajna EU-hoz és NATO-hoz való csatlakozását. Ha Ukrajna EU taggá válna, akkor az ukrajnai magyarok (sőt minden ukrán) ugyanolyan jogokkal bírna mint a többi eu-s állampolgár és nem kellene "védeni" őket.
Ha meg a NATO-ba is belépnének, akkor annyi lenne az orosz - hogy is írtad? - "odacsapásának".
 
Ha Ukrajna EU taggá válna, akkor az ukrajnai magyarok (sőt minden ukrán) ugyanolyan jogokkal bírna mint a többi eu-s állampolgár és nem kellene "védeni" őket.
Ha meg a NATO-ba is belépnének, akkor annyi lenne az orosz - hogy is írtad? - "odacsapásának".

sajnos itt van a probléma, az EU nem foglalkozik a kisebbségeket érintő kérdésekkel. Ez az egyik nagy csalódás, szerintük semmi jog az önrendelkezéshez, nyugodtan eltüntethetőek a kisebbségek.... lásd a katalánok harcát az önrendelkezéséert.
Ukrajna soha nem lesz NATO tag, az egész ukrán hadsereg orosz befolyás alatt van (lásd a krími támaszpontok , a flotta átvétele), még az ukrán elnök tolmácsa is az oroszoknak dolgozott.
 
De érdekes módon Boris Johnsont (aki külügyminiszter volt akkoriban) és London polgármestere valamint 2008 ban árnyékkormány felsőoktatásért felelős minisztere
épp most állítják bíróság elé olyan hamis állítások miatt, amivel megtévesztette a szavazókat.
Attól hogy magánvádas az eljárás még Borisz egy csaló.
Ő is politikai kalandor mint Orbán.
Mikor nem úgy jött be a népszavazás vagy túlzottan is jól jött be politikai hírnévként
Borisz menekült is rögtön a cselekvéstől: visszalépett a miniszterelnök jelöltségtől
Mert csak zsákutcába vitte az Egyesült Királyságot.
May se bírt tenni semmit zsákutca.Borisz csaló és tönkretevő
 
Utoljára módosítva:
más baja is van, mint a Fidesz
És a Fidesznek mi baja van?
Gondolok az új államkötvény kiadására.
Azt mondta az m1: Az államadósság csökkentésére kell.
Nocsak már megint?
Az a gyanúm nincs pénzük, de ez nem meglepő, annyi elpazarolt építkezés után hogy lenne.
A pént meg már nem adják az EU-tól
Látják a végét.
Hát kalapoznának.
De ugyanakkor ígérgetnek.
A Csok kölcsönök se lesznek meg ha így folytatják
Kiszámítható lakáshitel | 10 évig fix havi törlesztővel
 
Ma Magyarországon csak eladni szabad ingatlant.
Venni majd akkor kell, ha ez a sok hitel megint bedől.
attól függetlenül amit írtál igaz
drága én azt írtam nincs pénze az államnak megint államkötvényt tukmál.
Abból akar pénzt csinálni.És azt a szöveget mondja: államadósság csökkentésre kell.
Nem látsz benne minden pontjában cselességet őszintétlenséget és előre vetíti máris hogy nincs bevétele.Belföldről kunyerál államkötvénnyel .Kell a pénz.De hol a sok?
Állítják dübörög a gazdaság:Import export aktívum jó
Én többször írtam nincs eladnivaló termékünk.Tehát nincs bevétel
Államadósság minden évben hatalmasat csökkent ez a propaganda.
Akkor amikor mi fizettük ki az elrabolt magánnyugdíj pénzünkkel
Akkor.
Azt se a gazdaság tette.
 
Utoljára módosítva:
És a Fidesznek mi baja van?
Gondolok az új államkötvény kiadására.
Azt mondta az m1: Az államadósság csökkentésére kell.
Ha ez így hangzott ell, az nettó hazugság, de legalábbis orbiális hülyeség.
Bármilyen állami kötvény piacra dobása csak növeli az államadósságot (hisz kamatostól vissza kell fizetni). Ráadásul az új kötvény kamatadó mentes lesz, tehát a kamat teljes mértékben növeli majd az adósságot.
...
A Csok kölcsönök se lesznek meg ha így folytatják
Kiszámítható lakáshitel | 10 évig fix havi törlesztővel
A CSOK nagyon könnyen devizahitel-II-vé válhat a rejtett feltételek miatt.
Például a napokban derült ki, hogy amennyiben a testvérednek/szüleidnek/bárkinek az adóstársa vagy, akkor az (a hitelfelvevő társ) hiába fizeti rendesen a törlesztést, a te hitelképességed annyival csökken, amilyen mértékben társ vagy.
 
no de ez a vilagon MINDENUTT igy mukodik
ez arrafele miert most valt vilagossa ??
addig mig jot allsz barkiert is a te hitelkepesseged annnyival csokken EVIDENS
legalabbis errefele az , itt azert meggondoljak a nepek kinek irkalnak papirokat ala
kivel kiert csokkentem a sajat lehetosegeimet
A CSOK-ot az állam adja.
Ráadásul egyfajta öszvérhitel. (Ez azt jelenti nálam, hogy egy darabig hitel, majd ha gyerek születik, kamatmentes hitel, ha meg még több gyerek - vissza nem térítendő támogatás.)
Csakhogy nem az állam adja közvetlenül, mint a GYES-t pl., hanem bankon keresztül.
A bank viszont hitelként kezeli és megvizsgálja a hitelképességed.
Az itthoni reklámok a 10 milliót harsogják, holott lehet, hogy a bank 1 millióra sem fog taksálni hitelképesség terén, így hiába sz emelsz ki egy 3 milliós házat, amihez van 2 milliód, a CSOK-ot nem veheted igénybe hozzá, ha - mondjuk a testvérednek - kezességet vállaltál egy félmilliós személyi hitelnél és a fizetésed harmadát meghaladná az "esetleges" CSOK törlesztés+ testvér hiteltörlesztő részlete.
Elsőre bonyolultnak látszik, de a lényeg, hogy a "Családi Otthonteremtő Kedvezmény" addig nem kedvezmény amíg meg nem születik a harmadik gyerek, hanem hitel.
Ezt szemétségnek tartom több okból is:
- Fiatalok életkezdési segítsége - névlegesen, de valójában egy sokbuktatós csapda.
- Létezik kezeskiváltó biztosítás, amit alapból be lehetett volna a CSOK-ba építeni.
- "Látvány népesség növelő intézkedés", de ne legyen igazam.
 
Kedvenc madaram !
abban azert egyet erthetunk hogy ti vagytok a vilag leggazzdagabb nepei
Inkább a legbutább. Na jó nem a legbutább, hanem a legkevésbé belegondoló.
SEHOL a vilagon NEM finanszirozza az allam a lakashoz jutasodat
van penzed ? hitelkepes vagy ? lesz otthonod
senkit nem erdekel mifelenk hogy hany kolkot kalapalsz ossze
Na, ja! Ahol fejlett a kapitalizmus (és nem a vadkapitalizmus megspékelve törvényi szinten támogatott lopási rendszerrel), ott nem is kell.
GYES az meg mifele ??? mifele luxus ??
Nem lenne az luxus, ha megfelelően meg lenne szervezve a munkába való visszatérése az anyukáknak.
canada usa anglia szultel fel ev (felpenzen max egy ev) oszt mehetsz dolgozni
Nem kötelező igénybe venni, amúgy kb 100 USD (28500 Ft) havonta, nem egy egetverő
a te dontesed volt
nincs allami ovoda bolcsode
De nem is volt előtte szocializmus, akkorára beállított fizetéssel, hogy két keresetbpl is csak alapszinten tudott a család megélni. Ha meg mindkét szülő dolgozott (mert állambácsi így akarta), akkor kellett hozzá az ovi (pláne, hogy így egy csomó óvónéni+dajka munkához jutott).
olyan joleti szocialis halotok van hogy a canadai meg az amerikai csak tatjaa szajat
Az a sejtésem, hogy nagyon messziről nézed azt a hálót, azért látszik sűrűszeműnek.
Közelről csak úgy potyognak át rajat a rokkantak, egyenruhások, vegyipari dolgozók,...
Most majd az akadémiai kutatók...
namarmost HA csorok vagyunk akkor minek is az a CSOK ???
Hivatalosan, hogy a fiatalok életkezdési nehézségein könnyítsen + legyen sok gyerek, aki majd a szüleinek kitermeli a nyugdíjat, hisz nálunk még mindig a felosztó-kirovó rendszer él.
Nem hivatalosan, a devizahitelhez meg a közmunkához hasonlóan ideláncolása a fiatal munkaerőnek.
az ingatlan arak az egbe En kosz jol vagyok tole
az elmult 20 evben nem ajanlottak annyit a hazamert mint most ami az ingatlanosom szerint jovore megduplazodik
Csak időben kapcsolj, mert hamar elülhet a hullám, még mielőtt meg tudnád lovagolni.
 
senkit nem erdekel mifelenk hogy hany kolkot kalapalsz ossze
A cikk szerint 2001 és 2009 között, a szocpol akkori berekesztéséig 41 305 olyan szerződést kötöttek, amelyben még meg nem született gyerekre vagy gyerekekre igényeltek megelőlegező támogatást. Főszabály szerint a házaspárok első gyerekének négy, a másodiknak nyolc éven belül kellett volna megszületnie, vagyis ezek a szerződések már nagyrészt lejártak.
VAGYIS A MEG NEM SZÜLETETT GYEREKEK SZÁMA AKÁR 10 EZERNÉL NAGYOBB LEHET.


A szocpolhoz hasonló a csok-rendszer is, amelyben eddig 50 ezer gyereket vállaltak előre az igénylő párok.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

Hi! Does anyone here have the easy deutsch books by Jan richter in English?
hanna322 wrote on pöttyösdoboz's profile.
Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy az Okosodj mozogva DVD anyagát el tudnád-e küldeni? Sajnos a data linkek már nem működnek. Nagyon köszönöm előre is a segítségedet! Üdv.: hanna322
katuskatus wrote on adabigel's profile.
Szia kedves Abigél! Neked sikerült letölteni Az egészség piramisa c. könyvet? Ha igen, elküldenéd nekem? Szép napot kívánok!
ametiszt99 wrote on boyocska's profile.
Szia,nem tudom,hogy megoldódott e a Bauer Barbara könyvvel kapcsolatban a problémád,de feltettem a könyvet ide:
Ne haragudj,de nem vettem észre hamarabb az üzenetedet:):)
ametiszt
Vasas István wrote on kukta's profile.
Kedves Árpád !

Nagyon boldog névnapot kívánok !

Áldott , boldog Húsvéti Ünnepet is kívánok !

Jó egészséget kívánva üdvözöl v.pisti .

Statisztikák

Témák
38,124
Üzenet
4,800,308
Tagok
615,644
Legújabb tagunk
boborján2
Oldal tetejére