"Mélységes magyar érzelmű" ember nyúlta le Hobo pénzét

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
Jótékony célú koncerten lépett fel Hobo a New York-i magyarok előtt. A szervező, az "önmagát becsületes és mélységes magyar érzelműnek" valló Holló Albert eltűnt a fellépő 2500 dolláros, azaz kb. 540 ezer forintos gázsijával, ami Böjte Csaba dévai árvaházát illette volna.

Egy fillért nem kapott amerikai fellépéséért Hobo, pedig a koncert bevételét árva gyerekek megsegítésére szánta – adta hírül a Blikkszerdán. A saját zsebből fizetett repülőjegy árát sem térítik meg az énekesnek.

Hobo koncertjére kétszáz jegyet vettek, darabonként 35 dollárért. Ez felszorozva és átszámítva mintegy másfél millió forintos bevételt jelent. Hobo fellépti díja a Böjte Csaba vezette erdélyi árvaházat illette volna.

Hobo a New York-i Magyar Házban lépett fel. A szervező, az "önmagát becsületes és mélységes magyar érzelműnek" valló Holló Albert eltűnt a fellépő 2500 dolláros, azaz kb. 540 ezer forintos gázsijával. Holló nem veszi fel a telefonját, az emailekre nem válaszol – mondta a Blikknek Földes László Hobo. A pénz helyett a szervező csak leveleket küld, amelyekben találkozókat kér, illetve ígér Hobónak. Állítása szerint Holló amerikai magyar iskolákat támogatott volna a jótékonysági koncert bevételeiből.

Hobo dolgát nehezíti, hogy nem kötöttek szerződést a fellépésről. Mint mondta, a jótékony cél miatt fel sem merült benne, hogy átverhetik.
hobo1.jpg
 

Jaszladany

Állandó Tag
Állandó Tag
Azt hittem, Amerikában szigorúbban veszik az ilyen "fekete" üzleteket. Mert jótékonyság ide-vagy oda, azért ez mégis csak feketén, az adózás kikerülésével ment. Azért nem ártott volna abban sem megegyezni, hogy most a Böjte-féle árvaház, vagy az amerikai magyar iskolák kapják a pénzt. De amint látom, ennek a lényeget tekintve nincs jelentősége, mivel így is úgy is Holló úr vagyonát gyarapította. Hobónak azért lehetne egy kicsit több esze is, a korát tekintve.
 
P

pacisi

Vendég
Szégyen! Szégyen!és szégyen Magyar háznak mi szerepe volt?
Hobó zenész érzelmek vezérlik azt formálja dalokba.Ki a becsületes Magyar ki nem?Szerződés valóban nem ártott volna.Ezt általában mások intézik.Gentleman's agreement?
 

huncili

Állandó Tag
Állandó Tag
Hobót évtizedek óta kedvelem, de nekem ez a történet, így nem kerek.
Nem köt szerződést??? Akkor mégis milyen garanciát látott arra, hogy az összegyűlt pénz oda jut, ahová ő gondolta? Ráadásul a másik fél meg máshova szánta! Akkor miről beszélünk?
Nem kétséges, hogy aki meglép a pénzzel az gazember, de Hobó hozzáállása is érthetetlen.
Nekem nem áll össze a kép.
 
Oldal tetejére