Mészárlásra készülő fiatalokat fogtak el

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2015 Február 14.

Melitta - 2015 Február 14, 14:58
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  A kanadai rendőrség helyi idő szerint pénteken bejelentette, hogy meghiúsított egy fegyveres támadást, amelyet négy fiatal szombaton nyilvános helyen, véletlenszerűen kiválasztott áldozatok ellen akart elkövetni, írja az MTI.

  A négy, 17-23 éves fiatal Valentin-napon az új-skóciai Halifax városban akart lecsapni lőfegyverekkel, és megölni annyi embert, amennyit csak tud. Akciójuk a terv szerint öngyilkossággal végződött volna.

  A négy fiatal többször csetelt a tervezett akcióról, valamint fotókat osztottak meg korábbi tömeggyilkosságokról. Végül valaki lebuktatta a fiatalokat, a rendőrség pedig begyűjtötte őket: volt akit az otthonában, volt akit a repülőtéren fogtak el, a rajtaütés során fegyvereket és pénzt is lefoglaltak. Egy fiatalt azonban nem fogtak el, ő öngyilkos lett.

  A rendőrség közölte, hogy a nyomozás eddigi eredményei szerint nem terrorizmushoz kötődő támadásról van szó, és további gyanúsítottakat már nem keresnek.

  gyilkolas.jpg
   

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2015 Február 14.

  1. Beka Holt
   Beka Holt
   Az okára lennék kíváncsi, mi visz el idáig egy 17 éves gyereket? Még nem élt szinte semmit, és már gyilkolna, véget vetne az életének.
   Az én agyam ezt nem képes felfogni!
   setni, pacisi, cdurmol és 1 másik tag kedveli ezt.
  2. zulufönök
   zulufönök
   Őrült világban élünk!
   Beka Holt, cdurmol és KatherineYork kedveli ezt.
  3. analema
   analema
   Szerintem nekik egy ponton megszakadt a kapcsoltuk a valósággal és a saját kis virtuális világukban éltek, ahol bármit megtehetnek. Rémisztő pszichológiai esetek.
   Manapság már nem tudni, hogy egyes fiatalok mire felnőnek mit látnak többet a képernyőkön: Olyan gyilkosságokat, amiket mások követnek el, vagy olyanokat, amiket saját maguk. Az biztos, hogy nagyon sok fiatal erre a korra tízezres nagyságrendű halált látott. És igen, van aki ezt lazán átvészeli, nyoma sem marad benne, eszébe nem jutna ettől ölni, sőt, talán tényleg levezeti vele a feszültséget. De ha valakinek van egy kis defektje, akkor egyszer csak nem veszi észre, hogy amit most játéknak él meg a saját valósága.

   Számomra például nagyon visszás, hogy egy mellbimbó, amivel itt kívül először találkozunk életünkben, rögtön korhatárosba tol egy filmet, isten ments, hogy szegény gyerek meztelen nőt lásson, de a vér az folyhat egy filmből délután háromkor is, ha nem annyira reális az ábrázolás.
  4. blober
   blober
   Ezek a fiatalok nem maguktól lesznek olyanok. Sokan foglalkoznak azzal, hogy "áttéritsenek" föleg fiatalokat akik egy idö után meggyözödéses ellenfelei lesznek a társadalomnak. Most ugye Koppenhágában és a következö ki tudja hol?
   Beka Holt, Ernoe és cdurmol kedveli ezt.
  5. cdurmol
   cdurmol
   Elképzelhetetlennek tartom, hogy szeretetben, meleg családi környezetben élő gyerekek ilyen gyilkos terveket szőjenek.
   Butaság, de sokszor felmerül bennem, hogy jogosítványhoz kellene kötni a gyerekvállalást.
   Lacika69 és Beka Holt kedveli ezt.
  6. blober
   blober
   Tudod cdurmol nem a család a probléma hanem az, hogy a fiatal fogékony az ilyesmire vagy nem. Ezek a fiatalok egyszerüen egy idö után agymosottak lesznek és ebben a korban a család már nemigen tud befolyásolni.
   Beka Holt és cdurmol kedveli ezt.
  7. cdurmol
   cdurmol
   Hihetetlen számomra, hogy az a gyerek, akit szerető család nevel, biztonságban érzi magát, fogékony lenne az agresszív ideológiákra.
   pacisi és Beka Holt kedveli ezt.
  8. Beka Holt
   Beka Holt
   Ahogy olvaslak eszembe jutott barátnőm 98 éves dédmamája. Öreg mama filmet nézett, egyszer csak megszólalt, hát ez meg mit keres itt? Tegnap lelőtték most meg él, ezt hogy csinálta? Kapcsoljátok ki nem nézem tovább, hazugság az egész! Ő is eljutott oda, hogy a filmben látottak valóság, nem értette meg, hogy az csak film.

   Volt itt egy cikk pár hete, egy lelkész nyilatkozata az AIDS megfékezéséről. Ha jól emlékszem azt mondta, ha megölik a melegeket nem lesz betegség! Erre írtam, hogy ennyi kell csak, ha ezt sokáig adagolja a követői agyába, lesznek olyanok akiknek ennyi kell csak, majd kimennek az utcára, és halomra ölik a melegeket.
   blober, cdurmol és Kicsi Fecske kedveli ezt.
  9. Vieva
   Vieva
   Nem tudom elképzelni, hogy milyen élethelyzetben lehettek ezek a fiatalok, hogy ilyesmit terveljenek ki.
  10. tornando
   tornando
   A példa követés nagy szerepet játszhat
   Meg a pillanatnyi világhír,a csalóka érzés, tettek valamit, lettek valakik
   cdurmol kedveli ezt.
  11. attimenyfreemail.com
   attimenyfreemail.com
   Nagyon sokszor a kiválto ok az unalom,az izgalom hiánya.Mindenük megvan...izgalmat,balhét akarnak :(
   stencer, setni és pacisi kedveli ezt.
  12. blober
   blober
   "Nagyon sokszor a kiválto ok az unalom,az izgalom hiánya.Mindenük megvan...izgalmat,balhét akarnak", vagy magányosság, elszigeteltség mint a finneknél szokott kiderülni a fiatal lövöldözökröl. Az internet is egy jó oktatója a balhét akaróknak. Nem beszélve a kisebb nagyobb gyülöletröl ami csak van a neten.
   Szerintem a család szerepe itt már nagyon túl van értékelve. A kisgyerek órákat játszik a számológéppel és a kutya sem törödik vele hiszen csendben van. Nagyobb lesz jönnek a haverok máshol játszanak a számitógéppel. Az iskola megy ahogy megy. Nem mindenhol igy van de sok helyen és itt már a család nem tud mit csinálni. Reménykedni azt lehet. A lövöldözös finnek esetében megállapitották, hogy a gyülölet a társadalommal szemben lehetett egy kiváltó ok.
  13. attimenyfreemail.com
   attimenyfreemail.com
   Hát ez az.17-23 fiatalokról beszélünk akik elvileg túl vannak a lázadó kamaszkorszakon.De ezek szerint nem. :(
  14. blober
   blober
   Igazad van. Nem vitás. De számszerüleg hány család van? Lövöldözés meg néhányszor évente.
  15. blober
   blober
   Vannak gyerekek akik már felnöttek és felnöttek akik gyerekek maradnak amig élnek.
   Az is egy tényezö, hogy ezek a 17-23 évesek fegyverhez jutottak. Persze mi nem ismerjük öket személyesen és lehet, hogy van egy kis probléma a fejükben. Mondjuk ezt úgy értem mint például vannak emberek akik ha kell ha nem kötözködnek. Mondjuk ha egy ilyen fegyverhez jut?
  16. blober
   blober
   Azt hiszem Iránban még mindig kivégzik öket. Úgyhogy biztos igy lenne.
  17. blober
   blober
   Ez a koppenhágai gyilkos, 22 éves úgynevezett magányos farkas, saját maga szerint tagja volt egy bandának de a banda határozottan cáfolja. Dániában született arab származású, többszörösen büntetett. A börtönben lett szélsöséges az ottaniak hatására. Kb. két hete szabadult. Ö lett a harmadik halottja a drámának.
  18. blober
   blober
   Ez a koppenhágai gyilkos, 22 éves úgynevezett magányos farkas, saját maga szerint tagja volt egy bandának de a banda határozottan cáfolja. Dániában született arab származású, többszörösen büntetett. A börtönben lett szélsöséges az ottaniak hatására. Kb. két hete szabadult. Ö lett a harmadik halottja a drámának.
   cdurmol kedveli ezt.

Megosztás