Maga alá pisilő kutyaként rajzolta meg Orbánt az Economist karikaturistája

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2019 Március 9.

Melitta - 2019 Március 9, 09:57
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  A világ egyik legismertebb gazdasági lapja véleménycikkben üzente meg a Néppártnak, hogy ki kéne rakni végre Orbán Viktort és pártját. A cikk a szokásos, a nyugati sajtóban számtalan alkalommal megírt érveket veti fel újra, azaz hogy a Néppárt túl sokáig tűrte a Fidesz autoriter fordulatát, és most már tényleg ideje cselekedni.


  A brit gazdasági lap nyomtatott kiadásában is megjelenő cikk röviden összefoglalja a Fidesz történetét, konzervatív fordulatát, majd pedig a 2010 utáni fejleményeket, a bíróságok és a sajtó megszállásával, a civil társadalom visszaszorításával, a választások befolyásával, illetve a Soros Györgyről terjesztett “antiszemita összeesküvés-elméletekkel”.


  Mint írják, Orbán rutinszerűen lépte át a Néppárt által megszabott vörös vonalakat, a pártcsalád mégsem tett semmit. Most azonban Orbán talán tényleg túl messzire ment még a Néppárt szerint is, véli a lap: a Juncker ellen indított plakátkampánnyal ugyanis a Néppárt egy veterán politikusát támadták meg.

  A lap szerint még így is elképzelhető, hogy kompromisszumként a Fidesz megússza egy felfüggesztéssel, de ez a cikk szerint egyáltalán nem lenne elégséges: minden a Fidesz kizárása mellett szól.

  És ugyan a kizárással a Fidesz összeállhat más keményen jobboldali pártokkal, de meg is fizetnék ennek az árát: a Néppártból kikerülve csökkenne a befolyásuk és a hazai hitelességük is a cikk szerint.

  A cikk egy külön karikatúrát is kapott, melyen az látható, ahogy a pártcsaládot szimbolizáló sátorból Manfred Weber nyakörvénél kiviszi a kutyaként ábrázolt, maga alá pisilő Orbán Viktort:

  [​IMG]
  [​IMG]
  !!444!!!
   
  Georgina Bojana kedveli ezt.

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2019 Március 9.

  1. johannsebastian
   johannsebastian
   Hát pedig nagyon úgy néz ki, hogy a Néppárt fog maga alá... Egyrészt markánsan jellegtelenné vált azáltal, hogy a nagykoalíció reményében engedményeket tesz a saját és a külső balliberális oldalnak. Másrészt a választásokon jobboldali erősödés várható, s nagyon kiszámíthatatlan, merre dől a mérleg nyelve. Ráadásul Orbán és a Fidesz kizárásával/kilépésével valóban felnőhet egy harmadik erő. Vagyis a bevándorlást ellenző érdekképviselet innentől kezdve számításba veendő és már nem marginalizálható tényező! Én mondjuk annyira EU-szkeptikus vagyok, hogy szerintem a Fidesznek már a kilépést forgatókönyvén kellene dolgoznia. Pár év s az EU oly mértékben szétforgácsolódik a benső ellentétek miatt, hogy csak "birodalmi" politikával lehet majd egybetartani. Weber folyamatosan kompromisszumképesnek mutatja magát, de igencsak jellegtelen politikus - a plakát sugallta kép ellenére. Az "rheumatikus" panaszokkal küzdő Juncker - az EU csúcsvezetőjeként - legalább a bohóckodásával tűnt ki.
   Utoljára módosítva: 2019 Március 9
  2. Ernoe
   Ernoe
   A pártoknak néha elkel dönteniük, hogy mi fontos a számukra, az elvek amiért küzdene vagy hogy "népszerűek" legyenek a hatalmon maradás kedvéért.
   -
   Orbán megpróbálja zsarolni az Európai konzervatívakat, megpróbál szélsőjobboldali eszméket adaptálni, egy kettős játékot játszik, megpróbálja az európai uniót szétrobbantani és belőle egy a nemzetek laza kapcsolatát kívánja létrehozni, amiben az államokat csupán bilaterális kapcsolatok tartják össze.
   -
   Biztos vagyok benne, hogy az Orbán-terv csődbe fog jutni.
   krabat1 kedveli ezt.
  3. Melitta
   Melitta
   Majdnem biztosra veszem en is Orban elbukta a pavatancot. A sajat jobboldali konzervativ elveket kezdte ki, es semmilyen partcsaladba a korupcio a lopasok nem lehetnek elfogadhatok. Az Eu adozo polgarai adojat nem lehet hogy Orban csalad tamogatasara forditsak.
   NEm csak a kiplakatolt Soros vagy Eu politikusok elfogadhatatlan modszer a valasztasra hanem hogy demokratikus modon nincs egyenlo plakat helyse se penz ra az ellenzeknek. Nem lehet a kormany finanszeroza a fidesz valasztasi kampanyjat es a tobbi partot tiltott part finanszirozasert agyon buntetik.
   Napra keszek a tortenesekkel az Eu politikusok es a kinti media.
   Sajnos otthon ez is nagyon rosszul all marmint a tajekoztatas, mert hallgatnak nagyokat , mikor barmit is szovatesznek, es ez otthon ugy jon le hogy minden rendben van.
   Hat semmi nincs rendben.HA a parttarsaival igy viselkedik kiplakatolja az gesz orszagba milliardokert akor mire szamithatnak az ellenfelei?
   Tudomasul kell venni az Euba nem a hulyek gyulekezete van.
   Amennyiben nem rugjak ki a fideszt , bizony ezzel assak ala az Eu jovojet. mert
   nincs olyan orszag az Eu ba aki ne tudja Orban bugas dolgait a jogallamisag megcsufolasat, a sok sok alapveto jogok be nem tartasat.
   NEm csak a politikusok vannak tisztaba a helyzettel hanem a eu polgarai is mert minden vezeto media amik millios peldanyszamba jelennek meg tajekoztattak az Eu adofizeto polgarait Orbanrol. A tv rol mar nem is beszelve.
   Ebbol Orban mar nem tul jol kijonni, igy az orszagnak is mar csak artani tud.
   nagyju, krabat1 és Georgina Bojana kedveli ezt.
  4. Georgina Bojana
   Georgina Bojana
   *
   Bízom és remélem hogy döbrögit a saját fityeszes "barátai" rúgják ki, méghozzá két lábbal. Ha csak azért, hogy vajmit megőrizzenek az amúgy nagyon megnyírbált lehetőségekből. Van ilyen, hogy a vezető ellen fordul az a párt, és azok az emberek, akik eddig a javakat húzták a saját zsebükbe. Egy idő után mindenki megvilágosodik és mérlegel. Remélem többen lesznek, akik megvilágosodnak és mérlegelnek is. S, jön akkor a kétlábas, sőt több lábas kirúgás dögröginek, no meg javainak elkobzása. Az lesz a legszebb, csak túlélje ez az ország azt a sok kárt, amit addig is megtesz, meglép. Mert a hülyeségek kiagyalásában nincs hiba, az úgy jön, olyan feltartóztathatatlanul, mintha maga a sátán küldené... De, mint tudjuk, ki annak követe, döbrögi és lőrinc barát első körben, aztán a többiek, ott fent, az első sorban.
   nagyju kedveli ezt.
  5. prominor
   prominor
   Árulja el nekem valaki miért jó Magyarországnak ha a Fideszt=Orbán Viktor kizárják az EPP-ból ? Mióta is tart Orbán ámokfutása? Alkalmazott az EU vagy a Néppárt ellene valaha valami szankciót? Mi fog változni Orbán politikájában ettől? Kevesebb EP képviselői helye lesz a Fidesznek? Orbán Viktort csak a magyar választó polgárok tudják rákényszeríteni, hogy a közpénzekből ne stadionokat építsen ne milliárdokat költsön óriásplakátokra a ne a cimborái és a családja gazdagodjon.... A franciák, a spanyolok, de a görögök, lengyelek is saját maguk tették helyre politikusaikat, vagy az urnák előtt vagy az utcán..Csakhogy ehhez program kell olyan vezetők kellenek akik hitelesítik is azt amit hirdetnek..Mutasson már valaki olyan személyt aki mögé beállna a választók többsége... Ehelyett a megyünk az óvónénihez( Brüsszel, más kormányok) panaszkodni, hogy ez a csúnya Viktor már megint mit csinált.. Olyanokat állítanak előtérbe, aki egy területi áramszolgáltatónál is alkalmatlan volt a képzettségének megfelelő munkára, az ilyenek hogyan tudnának egy várost, országot vezetni? Vagy Hadházy Ákosok, Széll Bernadettek akik saját párttársaikat akikkel ugye elvben számos kérdésben közös nevezőn vannak sem tudják igazságukról meggyőzni... Hogyan tudnák a más véleményen lévők bizalmát, megértését megszerezni....
   Talán végre el kellene indulni egy közös program mentén, keményen dolgozva, mert én itt síránkozáson kívül egyebet nem igen tapasztalok.. Na de ha ez így jó....
  6. Georgina Bojana
   Georgina Bojana
   *
   Való igaz. Többen is azt vallják, u.azt kellene meglépni ennek a népnek is, mint anno' Romániában tették 1989-ben a Ceausescu házaspárral. No éppen nem a kivégzést tartom jónak, de a bebörtönzést azt mindenképpen. S, hogy ne légyen ott egyedül, többed magával küldeném őket befele, jó sok évre. No meg teljes vagyonelkobzást, azt mindenképpen. S, még így is nagyon, de nagyon sok kárt tettek eddig is hazánkban. Magyarországon a teljes elmeháborodottság uralkodik. Olvastátok, hallottátok? Március 15-én a Budai Várban - kutyavásár lesz! - Ott, ahol 1848-ban Táncsics Mihályt börtönéből kiszabadították, ott, ahol a márciusi ifjak vonultak. Ott kutyavásár. Mi ez, ha nem elmebaj? No meg lengyel "barátaink" jönnek át tapsolni, kérdés, mennyire fog ez nekünk fájni? Úgy értem, mennyit fizetnek ezért, a buszok üzemeltetési költségéről még nem is pisszentem. Jaj, de dühös vagyok, jaj de szomorú is.:mad::(
   Piti Sándor és prominor kedveli ezt.
  7. prominor
   prominor
   Ja és az előbb kifelejtettem a Jövő héten Budapestre jön Manfred Weber megbeszélni mit is kell feltétlenül (tenni) megígérni a Fidesznek, hogy minden maradjon a régiben...
   analema kedveli ezt.
  8. analema
   analema
   Hú, Viktor aztán ettől most rögtön összepisilte magát...ja nem. Ahogy az írás megjegyzi az ott leírt dolgokkal kapcsolatban: "He did both last year. No sanction followed." Nem történt semmi, és ez nem véletlen.
   prominor kedveli ezt.
  9. DanielXYZ
   DanielXYZ
   Kié is ez az ujság?
  10. DanielXYZ
   DanielXYZ

   Azért jó háttéreöéknek a Fidesz esetleges kizárása - ami minden realitásrezisztens véleménytöl eltéröen nem többségképes jelenleg (47 kizárástámogató szavazat a 262-böl) - mert az a Néppártot gyengiti, amelynek tagjai - föleg a CDU/CSU - májusban tovább gyengülnek.
   Kivéve a Fideszt amelyik +1 helyet hozhat.
   A Néppárt gyengülése a szoci jelölt Timmermanns esélyeit növeli. Aki szintugy massziv csökkenéssel számolhat majd a frakcióban.

   Weber elött 2 út van:
   1. addig tólja a biciklit,amig nem lesz elnök.
   2. beáll Orbán támogatójának, beleegyezik, hogy az EU a normalitáshoz térjen vissza, azaz, reformok. Orbán bejelenti, hogy megszünt a plakátkampány (való igaz, III.15-i plakátokkal takarják a Soros-Isiász plakátokat). A többi kérdésröl meg majd tárgyalunk, esetleg Orbán ad egy nyilatkozatot, hogy ö mindent Europáert tett - s ez bocsánatkérésként fogják majd fel.

   Mindez azt jelenti, hogy a min. 47 megélhetési frakciótag elhagyja a frakciót. Azokat viszont Orbán pótolni tudja Webernek a lengyel kormányzópárt frakcióba történö behozásával illetve azzal, hogy a lengyel kormánypárton át a konzervativokat rábirja, hogy Weberre szavazzanak.
   Igy Weber elnök lesz, s ezért ellentételezésként végigviszi a normalitáshoz való visszatérést és az EU reformját.
   Utoljára módosítva: 2019 Március 9
   fschch, johannsebastian és prominor kedveli ezt.
  11. prominor
   prominor
   Nos ez is lehetne..
   De én azt gondolom, hogy ha megnézzük Daul pártelnök nyilatkozatait, aki régi motoros a "nagypolitikában" (még Weber azért új fiú) , az EPP- nek elég egy ígéret, hogy a szocik kevésbé harcosan mutogatnak Orbánra, cserébe a Néppárt nem követeli a románok távozását a szociktól... Hiszen elméletileg minden uniós nagy párt az európai értékek megőrzésével kampányol, csak éppen fű alatt az őket támogató gazdasági csoportok érdekeit képviseli.. Nekik pedig ez az állapot a tökéletes..
   Nem hihiába jöttek rá a latinok kétezer éve az alapigazságra..
   Mert a lényeg.. Qui prodest? Qui bono? Kinek az érdeke? Kinek jó?
   S Webernek csak szavazatok kellenek darabra... S ehhez "riszálhatod így is, úgy is..."
   DanielXYZ kedveli ezt.
  12. masi11
   masi11
   Sajnos nem.Én ahogy ezeket ismerem megalkudnak egymás közt...A hatalomvágy csupán!Ezeket ez éllteti!választások után már nem jár egyiknek se a szája annyira...Majd ha már mind otthagyta őket ugy esetleg...
   sidavoq kedveli ezt.
  13. johannsebastian
   johannsebastian
   Tévedsz, ha pusztán a nemeztek közötti bilateriális kapcsolatokra építene, akkor az Uniónak semmi értelme vagy funkciója nem lenne. Egyszerűen az ellen lép fel, hogy az Uniót az eredeti tervekben nem szereplő föderalista formációvá alakítsák át.
   Utoljára módosítva: 2019 Március 10
  14. Ernoe
   Ernoe
   Orbán 2010-ota az összes választást „sorsdöntőnek” nevezte.
   Érdemes áttekinteni, hogyan lovalta bele magát a szuperlativákba
   - A 2014-es EP választás egy egyszerű szabadságharc volt, a pálinka és az akác megvédése érdekében.
   - A 2018-as parlamenti választáson már a „nemzethalál”, a fajtisztaság megőrzése volt a cél.
   - A 2019-es EP választás tétje még nagyobb, „az európai civilizáció” végét akarja feltartoztatni.
   -
   Orbán szerint, a mostani európai elit, a ’68-as liberálisok kezében van, akik „a Soros-tervet hajtják végre, aminek az a lényege, hogy annyi muzulmánt kell behozni Európába, hogy keresztény alapokon működő párt soha többé ne tudjon választást nyerni a kontinensen.” :eek:
   -
   Akinek az ujja egy kicsit is a napjaink politikájának a pulzusán van és nem az M1 televízió híreinek a gombján, az tudja, hogy a bevándorlás, a menekült krízis, az erre fordított uniós energiák és források fontos témát jelentenek de a jelenlegi legnagyobb kihívás amit az EU-nak meg kell oldani az, a Nagy-Britannia kilépésével járó gazdasági veszteség elkerülése.
   -
   Éppen ezért nincs szüksége vétózó, renitenskedő és a vétójoggal visszaélő tagállamokra. Ahogyan olyanra sem, amely például 2004 óta összesen 13 271 milliárd forintnyi uniós forrásban részesült, majd hirtelen a közösségből való távozással fenyeget.
   -
   Orbán rájött, hogy a közös döntések blokkolása egy orjás zsarolási erő a kezében ha van hozzá egy szövetséges mind a lengyelek, akikkel kölcsönösen megtudják védeni egymást a felelősségre vonás alól, legyen a vád korrupciós vagy antidemokratikus kormányzás.
  15. DanielXYZ
   DanielXYZ
   Érdekes, erre a "költöi" kérdésemre nincs reakció.
   Mert egy ujság ugye, a tulajdonos véleményét adja vissza. Nem általános érvényü véleményt - hanem valakiét.
  16. Melitta
   Melitta
   Ki kell lepnetek, nem az Eu fog hozzatok igazodni.
   Azt meglatjuk hogy boldogultok es milyen foderacioba csatlakoztok van egy sejtesem ugy hivjak orosz foderacio.
  17. DanielXYZ
   DanielXYZ
   Már miért kellene kilépni? A 2002-s aláiráskor a szerzödésben szó nem volt a föderalista formációrol.
   Nem azt irta alá Magyarország.
   139 és johannsebastian kedveli ezt.
  18. Ernoe
   Ernoe
   A relativitáselmélet először Einstein véleménye volt
   aztán miután megosztotta mások is csatlakoztak hozzá. Az élet már csak ilyen. ;)
   -
   Szerintem a karikatúra nagyon jól visszaadja, hogy Orbán nem "szobatiszta".
   Miért nem lép ki Orbán a Néppártból ha az a célja, hogy egy másik párt nyerjen?
   -
   Te mind Trainer a csapatban tartanál egy foci játékost amelyik állandóan öngólt akar rúgni?
  19. prominor
   prominor
   Én viszont azt gondolom a kilépéssel Orbán Viktor csak a teljes alkalmatlanságát bizonyítaná, mert bizony az orosz föderáció és az EU érdekek közösek, mert az orosz támogatás nélkül az EU elvérzik Kínával ( s az ázsiai országokkal) az Egyesült Államokkal szemben. A januári 0,5% emelkedés helyett a német gazdaság 0,8% csökkenést produkált. Ugye nem véletlen, hogy Berlusconi Putyin barátjaként, a Fidesz bent maradására szólította fel az EPP-t és Orbánt is, nem beszélve arról, hogy a magyar érdekek képviselete a "periférián" teljesen ellehetetlenülne... Az EPP pedig nyilvánvalóan nem akarja kizárni a Fideszt... Ráadásul Magyarország veszítene a legtöbbet...Most csak ellopják a pénzeket, de ha kikerülünk a tűz mellől akkor meg sem kapjuk, így legalább valamennyi marad..
   Többször írtam már nem a Néppárt, nem az EU fogja a jogállami normákra rászorítani Orbán Viktort , hanem a saját választói akik a kezébe adták a korlátlan hatalmat.. Csak ehhez az kell, hogy az "ellenzék" felismerje a két tábornak egymással kell megbeszélni a közös dolgokat, de az alap mi lesz Orbán után.... S nem minden realitást nélkülöző víziókra de működőképes programra van szükség...Mert a hatalom nem lehet cél csak eszköz, s pillanatnyilag nem látható mire is használná az ellenzék a megszerzendő hatalmat..
   Ernoe kedveli ezt.

Megosztás