Maga alá pisilő kutyaként rajzolta meg Orbánt az Economist karikaturistája

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2019 Március 9.

Melitta - 2019 Március 9, 09:57
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  A világ egyik legismertebb gazdasági lapja véleménycikkben üzente meg a Néppártnak, hogy ki kéne rakni végre Orbán Viktort és pártját. A cikk a szokásos, a nyugati sajtóban számtalan alkalommal megírt érveket veti fel újra, azaz hogy a Néppárt túl sokáig tűrte a Fidesz autoriter fordulatát, és most már tényleg ideje cselekedni.


  A brit gazdasági lap nyomtatott kiadásában is megjelenő cikk röviden összefoglalja a Fidesz történetét, konzervatív fordulatát, majd pedig a 2010 utáni fejleményeket, a bíróságok és a sajtó megszállásával, a civil társadalom visszaszorításával, a választások befolyásával, illetve a Soros Györgyről terjesztett “antiszemita összeesküvés-elméletekkel”.


  Mint írják, Orbán rutinszerűen lépte át a Néppárt által megszabott vörös vonalakat, a pártcsalád mégsem tett semmit. Most azonban Orbán talán tényleg túl messzire ment még a Néppárt szerint is, véli a lap: a Juncker ellen indított plakátkampánnyal ugyanis a Néppárt egy veterán politikusát támadták meg.

  A lap szerint még így is elképzelhető, hogy kompromisszumként a Fidesz megússza egy felfüggesztéssel, de ez a cikk szerint egyáltalán nem lenne elégséges: minden a Fidesz kizárása mellett szól.

  És ugyan a kizárással a Fidesz összeállhat más keményen jobboldali pártokkal, de meg is fizetnék ennek az árát: a Néppártból kikerülve csökkenne a befolyásuk és a hazai hitelességük is a cikk szerint.

  A cikk egy külön karikatúrát is kapott, melyen az látható, ahogy a pártcsaládot szimbolizáló sátorból Manfred Weber nyakörvénél kiviszi a kutyaként ábrázolt, maga alá pisilő Orbán Viktort:

  [​IMG]
  [​IMG]
  !!444!!!
   
  Georgina Bojana kedveli ezt.

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2019 Március 9.

  1. prominor
   prominor
   Ja, a németek már nem odaküldik, hanem eladják a tankokat.. Orbánt bizony ezek a páncélosok tartják egyelőre a hatalomban...
   (Lehet, hogy az EPP-ben is)
   setni kedveli ezt.
  2. pi20000101
   pi20000101
   Az EU-ra lenne inkább jellemző, OV pórázon vezeti őket!
  3. setni
   setni
   Ez a politika mindenki fenn akar maradni.
   Elképzelhető hogy egymás közt mást mondanak mint amit kikűrtölnek.
   Megakarnak győzni bennünket a maguk igazáról.
  4. analema
   analema
   DanielXYZ, 139 és setni kedveli ezt.
  5. 139
   139
   Tudja Weber, hogy a szavazás fordítva is elsülhet, mert egyelőre nem biztos, hogy többséget kapna a Fidesz kizárása, akkor lenne igazán bajban... hogy alkudozzon tovább a szocialistákkal meg a liberálisokkal.
  6. sidavoq
   sidavoq
   Miközben az emberek figyelmét ezek a pisilős dolgok kötik le, aközben:
   Az ipari országok túlfogyasztása, élelmiszer-pazarlása és szennyezése a szegényebb országokban éhezéshez, fokozódó szegénységhez és betegségekhez vezet.
   A levegő- és vízszennyezés, valamint az ökoszisztémák egyre fokozódó rombolása több milliárd ember életterét fenyegeti és befolyásolja, valamint jelentősen károsítja a világgazdaságot.
   Az állandó gazdasági növekedésbe vetett hit a jövőbeli halálozási arányok, munkából való kiesések és egészségügyi kockázatok tekintetében értelmetlen.
   "Példátlan mértékű, sürgős beavatkozásra van szükség a helyzet megállításához és visszafordításához"
   Nem létezik azonban a környezetvédelemre vonatkozó olyan nemzetközi akcióterv, mint a 2015-ös párizsi klímaegyezmény. A világgazdaság alapvető, a fenntartható termelési módok irányába ható irányváltása nélkül értelmetlen a GDP állandó növekedésének gondolata, tekintve a halálesetek, a kimaradó munkaerő és az egészségügyi ellátások költségét - figyelmeztettek a kutatók.

   Az "egészséges bolygó" nem a "világ-GDP" alapján mérhető, hanem a szegényebbek támogatásán, akik a tiszta levegő és a tiszta víz meglétére vannak utalva
   DanielXYZ kedveli ezt.

Megosztás