Magyar állampolgárság

Spanky

Állandó Tag
Állandó Tag
Gyönyörüim,

Fiam elhatározta, hogy felveszi a Magyar állampolgárságát.
Tudomásom szerint, én utánam, ö ehez jogosul.
Gondoltam bekérdezek, hátha van valamelyiteknek evvel kapcsolatban tapasztalata.
Milyen bonyorult ezt elintézni ? Altalában menyi ideig tart, stb.

Elöre is köszi.
 

Judith

Állandó Tag
Állandó Tag
Spanky írta:
Gyönyörüim,

Fiam elhatározta, hogy felveszi a Magyar állampolgárságát.
Tudomásom szerint, én utánam, ö ehez jogosul.
Gondoltam bekérdezek, hátha van valamelyiteknek evvel kapcsolatban tapasztalata.
Milyen bonyorult ezt elintézni ? Altalában menyi ideig tart, stb.

Elöre is köszi.

Spanky, elöször neked kell beszerezni a magyar utlevelet. Miután Magyarországon születtél, ez nem lesz probléma. De, egyszerübb, ha felhivod a magyar konzulátust és megkérded tölük, hogy pontosan milyen papirokra van szükségetek, mert az a biztos.
 

Laci

Állandó Tag
Állandó Tag
Spanky !

Figyelmedbe ajánlom a Magyar Köztársaság Kormányzati Portálját a www.magyarorszag.hu címen.
Innen elérhetők a kormányhovatalok,minisztériumok és tisztviselők,a kormány tagjai. Címek és telefonszámok.Kezdeményezhető ügyintézés legkülünbözőbb kérdésekben.Rengeteg a tájékoztató. Ezen az oldalon az 'Ügyintéző-Ügyleírások-Emberi jogok,Állampolgárság sort követve sok információhoz juthatsz ebben a kérdésben.
 

Judith

Állandó Tag
Állandó Tag
Spanky, az én fiam is felvette a magyar állampolgárságot. Elötte nekünk kellett, mindkettönknek megkérvényezni a magyar utlevelet. Kellettek hozzá születési anyakönyvi kivonat, a szülök születési anykönyvi kivonata, azok házassági papirja, a mi házassági papirunk. Amennyiben itt házasodtatok, akkor annak a hivatalos forditása, azonkivül egy hosszu kérvény kitöltése, mikor hol és mennyi ideig laktatok, stb. stb. Ha felhivod a konzulátust, ök kiküldik Neked a megfelelö információt. A lányom is most akarja beadni a kérvényét. A születési bizonyitványnál a hosszura van szükség, tehát eleve ugy kérjétek.
 

lakicer

Állandó Tag
Állandó Tag
<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/5kHBCPphD9A&hl=en&fs=1"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/5kHBCPphD9A&hl=en&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
Könnyebb lesz osztrákká válni

Módosítják az osztrák állampolgársági törvényt.


Tíz helyett akár már hat év után osztrák útlevélért folyamodhatnak azok, akik jól beilleszkednek, vagyis biztos anyagi háttérrel (legalább havi ezer euró átlagjövedelemmel) rendelkeznek, büntetlen előéletűek, és nyelvtudásuk pedig eléri az érettségi vizsga szintjét. Az állampolgársági törvény módosítását a kormánykoalíció dolgozta ki, és ha elfogadják, június elején léphet életbe, több ezer magyar munkavállaló letelepedését is megkönnyítve.


Alacsonyabb, középiskolai szintű német nyelvtudással is állampolgárságot kaphat az a külföldi, aki hat éve Ausztriában él, és ebből három évig önkéntes, ingyenes közhasznú tevékenységet végzett. Minden esetben kizáró ok viszont, ha a betelepülő nem dolgozott vagy keresett aktívan munkát folyamatosan, nem fizette be az adót vagy szociális segélyt vett igénybe. Az állampolgársági vizsga menete is változik, kevesebb kérdés szól a történelmi ismeretekről, viszont több a társadalmi értékekről és az együttélésről.


A tervezetet benyújtó kormánypárti politikusok a jól beilleszkedők megjutalmazásáról beszélnek, a kritikusok főleg a hároméves önkéntes tevékenység arányosságát bírálják, míg Joachim Stern alkotmányjogász szerint valójában kevesen tudnak élni a hatéves beilleszkedési kedvezménnyel. Stern szerint ugyanakkor alapvető legitimációs problémákat vet fel, hogy a 8,3 millió Ausztriában élő emberből egymilliónak egyáltalán nincsen választójoga.
 
Oldal tetejére