Magyar kamionosok British Columbia-ban

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
Boritekolva van aki ilyen agresziv vezeto annak mas helyen is lesz problemaja, /remeluk nem fog senkit elutni/akarhova megy vezetni a personalitijet viszi magaval.
 

campona

Állandó Tag
Állandó Tag
Így nem lesz nekem kamionosjogsim ingyen
Tapasztalatok az ingyenes kamionosképzésről
Dátum: 2015.12.11. 06:00

Jelentkeztem a széles körben meghirdetett ingyenes kamionsofőr-tanfolyamra, de egyre inkább úgy tűnik, hogy nem lesz C+E kategóriás jogsim mégsem.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Nekem tul bonyolult ezt a hosszu cikket idemasolni, de itt az oldal cime, erdemes elolvasni!
------------------------------------------------------------------------------------------------------------

http://www.vezess.hu/haszongepjarmu/ingyenes_kamionoskepzes_szivatas/66241/
 

campona

Állandó Tag
Állandó Tag
Őrület!
Még nem tankolt, de pörgött a számláló

Egy rejtélyes, benzinkúton történt esetet rögzített egy férfi az Egyesült Államokban. A kút számolt, a töltőpisztoly pedig az autón hevert.

Az Illinois államban lakó Kaloyan Pechevski érdekes felvételt rögzített telefonjával. Levette a töltőpisztolyt, a számláló elindult és pörgött, üzemanyag azonban nem jött. 25 dollárt fizetett előre, de üres tankkal távozott, a kutas pedig azt mondta, ez a gép hibája, néha előfordul.

Érdekes, hogy már hazánkban is történt ilyen eset, és akkor is komoly botrány kerekedett Szénási Tibor videójából. Ő csak a tankolni próbáló autós mellett állt, látta, hogy háborog, szólt a biztonsági őrnek, majd a számláló 5800 forint felett állt meg, úgy, hogy közben üzemanyagot sem adott ki. Akkor az Autonavigátor és a HVG is részletesen utánajárt az ügynek, megkeresésükre a következő választ adta az áruház:


"Szeretnénk biztosítani, hogy a tankolásának időszakában semmilyen műszaki probléma vagy meghibásodás nem volt a töltőállomás rendszerében.

A benzinkúton lévő valamennyi benzinadagoló pisztoly hitelesítése érvényben van, legutóbb 2012. 11. 09-én az MKEH (Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal) ellenőrizte működésüket, és a kutak hiteles működéséről tanúskodó holografikus matricákat elhelyezte a kútoszlopokon. Mi is odafigyelünk arra, hogy minden rendben működjön, mert nem áll szándékunkban, és nem is érdekünk a vásárlók megkárosítása. A számláló továbbfordulása abból adódhatott, hogy a pisztolyt nem elég határozottan tette vissza a helyére."

Ez a hivatalos álláspont, és tény, hogy a kútoszlopok működését szigorú feltételekhez kötik. Ennek ellenére ritkán, de előfordulhat hibajelenség, sőt az amerikai esethez hozzászólók között többen is tapasztaltak már hasonló esetet.

 

kaiser g

Állandó Tag
Állandó Tag
319.jpg
 

campona

Állandó Tag
Állandó Tag
Friss kamionjogsival tett tönkre egy hidat

Semmi vész, tudok egy kerülőutat, gondolta a csőrös Volvo nyerges vontató vezetője, és itt kezdődtek a gondok.

Szerencsés kimenetelű balesetet okozott egy női kamionsofőr Amerikában, annyiban legalábbis, hogy személyi sérülés nem történt, viszont az anyagi kár tetemes. A 23 éves sofőr csupán 20 napos jogosítvánnyal a zsebében ült be a pótkocsis Volvo kamionba, amelyben jó néhány tonna ásványvíz utazott rakományként.

20151230muemlek-hid-beszakadt-kamion.jpg

Forrás: Orange County Indiana Law Enforcement

A probléma ott indult, hogy nem a megfelelő kijáraton jött le az autópályáról. Így viszont a szűk utcákon haladva sem tolatásra, sem megfordulásra nem volt lehetőség. Mivel a környéket ismerte, egy öreg hídon áthajtva próbálta elérni az úti célját. Csakhogy az 1880-ban épített, műemléknek nyilvánított vasszerkezet nem ilyen terhelésre készült.

20151230muemlek-hid-beszakadt-kamion1.jpg

Forrás: Orange County Indiana Law Enforcement

A híd előtt tábla is figyelmeztetett, hogy teherautóval és hat tonnánál nehezebb járművel tilos a ráhajtás. A sofőr viszont csak annyit tudott, hogy 43 ezer fontnyi rakományt visz, ezt nem tudta átváltani tonnára. Az eredmény a képeken is jól látszik, a bő 30 tonnás szerelvény alatt beszakadt a híd, de szerencsére nem borult bele az alatta lévő folyóba, így a vezető ép bőrrel megúszta az esetet.

20151230muemlek-hid-beszakadt-kamion2.jpg

Forrás: Orange County Indiana Law Enforcement

A rendőrség nem hagyta szó nélkül a dolgot, az állását elvesztő sofőrre 135 dolláros (kb. 38 ezer forint) bírságot szabtak ki. Ezenfelül a kamiont üzemeltető cégnek kell állnia a híd helyreállítási költségeit, nem is beszélve a teherautót ért károkról, melyek szintén az ő költségvetésüket terhelik, mivel a biztosító ilyen esetben egy fillért sem fizet.

https://www.facebook.com/Orange-Cou...nt-385863831519306/timeline?ref=page_internal

https://www.facebook.com/385863831519306/photos/pcb.761762293929456/761761640596188/?type=3&theater

http://www.origo.hu/auto/20151230-muemlek-hid-beszakadt-nehez-teherauto-fiatal-sofor.html
 
Utoljára módosítva:

campona

Állandó Tag
Állandó Tag
Újra kamiont vezet a Calais-nál migránsokra ijesztő magyar sofőr

Munkát kapott Jeddi Árpád Levente, a Calais-ban készült videójával ismertté vált kamionsofőr. A férfi ismét bekapcsolta a kamerát a vezetőfülkében, ezúttal nem a menekültekről és migránsokról, hanem a magyar adórendszer hiányosságairól készült telefonbeszélgetését osztotta meg nyilvánosan.

Két videót is feltöltött az internetre péntek reggel Jeddi Árpád Levente kamionsofőr. Az új felvételeken az látszik, hogy a férfi kamionjával hó borította hegyvidéki tájon halad, miközben időnként trágár kifejezéseket használva főleg adózási kérdésekről osztja meg a véleményét valakivel. Saját elmondása szerint egy telefonbeszélgetés hangját rögzítette, miközben a kamera az utat veszi.

Nem beszél a menekültekről
Jeddi Árpád Leventét sikerült elérnünk telefonon. Épp Ausztriában haladt az autópályán, amikor beszéltünk. Azt egyelőre nem árulta el, hogy melyik cégnél dolgozik, mert - mint mondta - nem kapott erre engedélyt a főnökétől. Annyit elmondott, hogy úti célja Nagy-Britannia, de nem Calais felől lép majd be a szigetországba.

Azt mondta, Dunkerque-ből megy komppal.
Jeddi Árpád Levente az új videók tanúsága szerint nem igazán elégedett a magyar viszonyokkal. Arról is beszél, hogy úgy érezte, Magyarországon rasszistának tartják. Egyéb módon nem említette a menekülteket és a migránsokat.A kamionsofőr azzal vált világszerte ismertté, hogy tavaly novemberben szintén a YouTube-ra töltött fel egy elég ijesztő videót. Azokon a felvételeken az látszik, hogy az autópályán sétáló férfiak kamionokra próbálnak meg felmászni. A magyar férfi járművére is felugranak, a visszapillantó tükrét behajtják. A férfi végül nagy gázzal elindul a menekültek felé.

Az autópályán sétáló férfiak a közeledő kamion láttán félreugranak a jármű elől.

Miközben a menekültek felé halad, folyamatosan szidalmazza, fenyegeti őket. Többször "ingyenélő patkányoknak" nevezi a menekülttábor lakóit.A férfit az eset után sikerült megszólaltatnunk. Jeddi Árpád Levente az Origónak akkor azt mondta, hogy nem tört a menekültek életére, de valóban nagy gázzal indult el.

Azt mondta, azért tette ezt, hogy az emberek ne tudjanak felkapaszkodni a járművére.
Azt is mondta, hogy azért indult el a menekültek irányába, mert épp kikerült valamit.

Rendőrségi ügyek
Az eset miatt két feljelentést is tett a rendőrségen Tényi István, aki rendszeresen tesz bejelentéseket és feljelentéseket a médiában nyilvánosságot kapó ügyek miatt. A Heves Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya a feljelentés nyomán eljárást indított közúti veszélyeztetés bűntett elkövetésének gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen.

Tényi István egy másik bejelentésében azt kérte, hogy a rendőrség vizsgálja ki, a kamionos viselkedése felveti-e a közösség elleni erőszak gyanúját.

Jeddi Árpád Leventével az Origo után a BBC is interjút készített, de esetéről írt a Le Figaro című francia és a The Guardian című brit lap is.

Forras:
http://www.origo.hu/itthon/20160108...ais-nal-migransokra-ijeszto-magyar-sofor.html
 

campona

Állandó Tag
Állandó Tag
Vén csavargó - Kamion szerelem + kommentek !!!


Sofördal - Bakos Tündi


Csak HC.-s kollegáknak akik a 80-as években lejártak keletre.


Irány Bagdad 1981


Secret Mission Over Baghdad Israeli Airstrike on Iraqi Nuclear Reactor 1981 DocumentaryANGOL NYELVEN

IGEN, a HC udvararol Bagdadban, lehetett latni a latohataron levo "pokol tuzet" csak azon a napon meg nem tudtuk, hogy az mi lehet?
A helyi televizio masnap vagy harmadnap tudositott arrol, hogy izraeli gepek bombaztak naplementekor.

Búcsú Murger Lacitól
https://www.youtube.com/watch?v=7lgrFUOW44M


A havi fizetest A-B-C szerinti ablakoknal kellett felvenni es MINDEN ABLAK ELOTT kis asztalka volt, ahol az abban a honapban elhunyt HC-kollegak (IGEN...TOBBEN...) fenykepe volt kiteve, es adakozni lehetett a csalad szamara... nos, SENKIT NEM KELLET az adakozasra biztatni, csak mindenki arra gondolt, hogy "jajj, csak NE az en fenykepemet tegyek ki a kovetkezo honapban!"
Ez volt a "Z"-fuvar es a Kozel Keleti utak idejen... akkor volt a majd' 9 evig tarto Irak-Irani haboru is.


Rövidke villanások egy közel-keleti útról
https://www.youtube.com/watch?v=tPeSVAmJ2go
 

campona

Állandó Tag
Állandó Tag
Kamion-tuz oltasa kanadai modra... :)

Eredeti kommentar:
-------------------------
Published on Nov 4, 2013
Trans-Labrador (Canada) Highway Accident between a Grader & Transport Truck. A fire started and was soon engulfing the entire cab, lucky the driver did get out & survived.
Because of such a remote location, emergency vehicles are miles away, so a water bomber is dispatched to extinguish the flames.


 

campona

Állandó Tag
Állandó Tag
Friss, angolnyelvu cikk az Eszak Amerikai kamionosok "kotelezo" internetes oldalarol:
http://www.theweathernetwork.com/ca


Truck breaks through ice road after weight limit increase

http://www.theweathernetwork.com/ne...h-ice-road-after-weight-limit-increase/64637/
------------------------------------------------------
Sunday, March 6, 2016, 6:27 PM
A fuel tanker broke through an ice road in the Northwest Territories Saturday, closing the crossing to all traffic.

The incident occurred on the Deline access road on Great Bear Lake. The 99-kilometre road mainly follows land but eventually crosses the frozen lake. Fortunately, no was injured and authorities say the truck did not appear to be leaking fuel.
-------------------------------------------------------
Erdemes legalabb egyszer az affektalo "holgyiket" vegighallgatni, mit gondol arrol, hogy MIKOR tudjak kiszabaditani a tankert...?

Udv: Campona
 

Lacika69

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok,

Kaptam ezt a 2 uzenetet privatba. Nem akarok onzo lenni ezert megosztom itt veletek. Nincs benne semmi privat, szerintem...tobben latjak, tobb valasz erkezik es biztos van meg akit erdekel a dolog.

Szoval az en valaszom az,hogy az H&R Transport keres soforoket www.hrtans.com

A Magyar jogsit csak atcsereled angolra ha kint vagy az angol cegnel. Angol jogsit Kanadaban,lecsereled kanadai ur vezetoire(alap jogsi amihez nem kell hogy melleted uljon valaki amig "bejaratos vagy") es vizsgaznod kell elmeletbol. Trening legfekbol es vezetesbol, majd vizsga ezekbol is.Igy lesz C1 kanadai jogsid. Osszesen 6 vizsgam volt amikor kijottem angol jogsival. Magyar jogsival meg egy lett volna mert az ur vezetoit is le kell tenni.

Hallotam valamit a Bison-rol is de ezt nem tudom biztosan,ok talan kozvetlen Magyar orszagrol importalnak,? Azt tudom,hogy en 4-5 eve probalkoztam naluk,akkor a Siemens Transport kezelte ezt a dolgot es nem hoztam oket izgalomba.

Az H&R uj autokkal dolgozik. Kanada-USA, csak Kanada,egyedul vagy parban,...az oldalukon ott van minden. Engem kicsit a Hc-ra emlekeztet. Sokan vagyunk sok felek,dolgozni kell, nincs tulvezetes,van viszont eLog,nekem spec jobban tetszik mint az otthoni Digitalis balhe...24/7 van valaki az irodaban...Angliaban volt az allas interjum, egy angol csokaval...Milyen nekem itt? Allando Truck-m van,egy Freightliner Cascadia,gyarilag 505 loeros,amit minden nap probalok elocsalogatni,szerintem eleg jo,DD15 motor DT12 valtoval,Merci de nincs benne az a geppuska sorozat,ertheto okokbol.
Szeretem a munkam.

Ha valamit nem jol irtam,vagy maskent lattod javitsd.
Ime a 2 fentemlitett, alulirt. :)

Szia !

Fórumon olvastam, hogy te kinn kamionozol Canada-ba .

ÉN is nagyon szeretnék kijutni, természetesen legalábisan, jelenleg van 3 éves nemzetközi tapasztalatom, de ebből csak egy évet tudok igazolni a taho kártyán, mert két év után kb sikerült otthon elhagynom és újat kellet csináltatnom. Nyilván munkaszerződéssel tudom igazolni mind a 3 évet !

A felől érdeklődnék, hogy mi kell ahoz, hogy kijussak, vagy esetleg nem e tudnál mondani, egy két céget , ahol kopogtathatnék ?

Illetve, neked milyen kint ? megérte belevágnod ? Előre is bocsi ha túl sok a kérdés , és köszönöm előre is a válaszaidat !
Szia . Gyakorlattal szerintem nem lenne probléma , az van 3 év nemzetközi nyergesen. most januártól készülök angolba az angol jogsi miatt .

arról tudnál infót adni, hogy mi kell ahoz , hogy pl az általad említett céghez elkerüljek, illetve milyen angol nyelvtudás kellene, és ha netán úgy szeretnék kimenni, hogy nincs angol jogsim, ott lekell e tenni újból a jogsit , meg hogy az általad említett cég intézi e a munkavállalói engedélyt?

Ne haragudj, hogy bombázlak a kérdésekkel, de elég régen nagy álmom, hogy vagy amcsiba vagy kanadába kijussak , nyilván nem úgy akarok kimenni, ami itt EU-ba szokás, hogy 3 hetente haza járok, úgy szeretném, hogy esetleg le is telepedni.

Köszönöm mihamarabbi válaszod
 
Oldal tetejére