Magyar kormány: Heller Ágnes csak egy öreg, bigott kommunista

Kovács Zoltán, a magyar kormány szóvivője, így a hivatalos kormányálláspont közvetítője.

Lakonikus rövidséggel azt írta Twitteren Kovács, hogy

Heller Ágnes csak egy öreg, bigott kommunista.

A kormányszóvivő ezzel arra reagált, hogy a filozófus azt nyilatkozta, hogy Orbán Viktor egy zsarnok. Heller egyébként a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja, és nemzetközileg is jegyzett gondolkodó.



Zoltan Kovacs @zoltanspox


And Agnes Heller is just an old bigot (and outdated) communisthttp://politicalcritique.org/cee/hungary/2018/agnes-heller-orban-is-a-tyrant/ …

15:46 - 2018. aug. 13.





Ágnes Heller: Orbán is a tyrant
From the time he became the prime minister of Hungary, Orban was always interested in concentrating all the power in

politicalcritique.org
 
Ismeritek a régi viccet, amikor az újfasiszta a zsidóval és a cigánnyal horgászik és kifogják az aranyhalat..
A halacska megígéri, ha visszaengedik teljesíti egy-egy kívánságukat. A cigány azt kívánja pusztuljanak a zsidók, a zsidó, hogy pusztuljon az összes cigány .. Hát Te mit kérsz ?- kérdezi az aranyhal az újfasisztát. Most már csak egy kávét két cukorral..
Nos ha vum tagtársunk pályázna a trollkodás aranyérmére, én rá szavaznék.. Elérte a célját. Ti már egymást osztjátok, ahelyett, hogy érdemi dolgokról lenne szó, , s arra hívnátok fel a figyelmet, hogy a vélemény az bizony nem szinonímája a hazugságnak...
 
A vicc nagyon trefli, a zsidokat es a ciganyokat az ujfasisztak uldoztek. Meg viccnek is rosszul hangzik mert soha nem ugrott egymasnak a ket etnikum.
A holokausztba se tettek kivetelt vittek mindket etnikumot.

A tobbivel egyetertek.
 
Melitta, mindig megrósz, amikor egy-egy cikknél forrásra hivatkozva feleslegesnek tartom arról a vitát.
Én hatórás időelőnyben vagyok Veled szemben és tapasztalom, hogy magyar nyelvű médiaterméket előállítók tömören szólva hazudnak. Nincs szellemi muníciójuk, ismeretük, állításokat kritikával, fenntartásokkal fogadó individualizmus szemernyi szikrája sem. Megfelelni akarnak, ismeretek, józan ész és elemi logika nélkül.
És mindkét oldal "termékei" ilyenek. Kilóra megvehetők, nekik nagy pénzért, gazdáiknak némi apróért.
Mára már nem "kiegyensúlyozott média kell", ennyi idő alatt már működik az agymosás. Kételkedés és kritikával fogadás teljesen eltűnt. Igaza lett Kertész Imrének, a magyar genetikusan alattvaló...
 
Nem rolak meg, semmivel se vagyok lemaradva mert keson fekszem igy az otthoni napi hirek mar regen kint vannak mire en alomra hajtom fejemet.
NEm lehet se osszefoglalni se versenyre kellni a rengeteg hirportallal, mert csak vegig nezni olvasgatni tobb ora.
Igazi melysegebe a belpolitikanak se tudunk menni mert a kint elok jo resze nem foglalkozik ilyen melysegben a politikaval es sok esetben nem mond neki semmit HAbony vagy nem a napi politikaba szereplok neve.
Allitom hogy sokuk annyira nincs kepben ,hogy ha azt mondanank soroljon fel a jelenlegi magyar kormanybol 5 minisztert lehet bajba lennenek. Napra keszen a kint elok a kinti esemenyekkel politikusokkal vannak tisztaba.
A mi hir valogatasunkat sokan dicserik, sot ha az olvasottsagot megnezed nem lehet panaszunk, mert sokan csak olvasganak minket, az iras mar nehezebben megy magyarul esetleg evtizedek utan vagy ugy hogy nem is jart magyar iskolaba.
Abban is igazad van ,hogy olyan mereteket olt a korupcio , hogy nem mentes a media se tole. KImondotan kedvelem a rovid riportokat videokat es latom mennyire van felkeszuletetlenul az ellenfel ripotalanyabol vagy nem a lenyeggel hanem apro hibakat nagyit fel ugy hogy a lenyegrol szo se legyen. Mindket oldalon megtalalhato, mivel a tulsuly a jobb oldalra billen igy ott szinte masrol nincs szo mint a kerektergyilokolaszasrol es mellebeszelesrol.
NAlam a primet ez miniszter visszi
Kásler Miklós , ugy a X parancsolat mint betegseg megelozes es gyogytas vagy a rohado egeszsegugyre a jo tanacsa Ogorog es latin tanulasa. /mar csak az a kerdes kinek kell ezt tanulni a sz orvosnak? a szemelyzetnek?vagy maganak a betegnek?/Ettol lesz Wc papir es az agytalak is maguktol setalnak ki latin vezenyszavakra. Az ogorog mitologiakbol rabszolganok legyezik palma levellel a betegeket aircondi helyett.
Lehet meg felirja receptre a Seherezade meseit az ugyletre a korhazakba hogy a betegek kibirjak a ket muszaknyi varakozast, kezdhetne a Honved Korhazzal.
Orban mar elmondta skrizofen, kezen kene fogni egymast es elmenni egy rendes orvoshoz aki meggyogyitana minkettot.
 
Meliita, az időelőny arra utal, hogy Mo-n, "bugris vidéki"-ként sajnos része is vagyok az előadásnak.
Rosszabb, mint csak kibicelni. (És ez nem sértés, csak megállapítás.)
 
Heller Ágnes: „Én egy harci kanári vagyok”

Heller, mint egy bölcs sámán, úgy üli és beszéli végig az elkövetkezendő másfél órát. A törékeny asszonyt egy emelvényre kísérik fel, hogy látszódjék. Fotel szélén, másfél órán át egyenes derékkal ül. Most is, mint tíz éve, mikor utoljára láttam, sugárzó szemmel, sziporkázóan ad elő. Összeszedett, érdekes - mit sem kopott a lendülete.
Annak ellenére hogy én is szoktam Hellert hallgatni
Azt kell mondjam.
Túl sokszor fut bele, rossz beszédbe aminél nem ügyel hogy érti azt más.
Azt mondom én is amit egy fórumos betelefonáló:Heller jobban tenné ha gyakrabban hallgatna.
Sajnos igaz mindég magyarázkodnia kell heves meggondolatlan kétértelmű fogalmazása miatt.
Ez az amikor egy nagyon okos ember buta a politikához.
Még a szavaira se tud ügyelni.És túl gyakran.
példa A migráns témánál és a villamoson való 1945 utáni tapizás molesztálásnál is kár volt beszélnie
példa A 2006-rendőrattaknál is hibázott, félreérthetően nem eléggé világos módon beszélt.Angolul is félreérthető
Ezzel csak adut adott Morvai kezébe
Minek?
Elhiszem hogy Heller nem fél és harci kanári

De többet árt mint használ gyakran
Elnézte a Vona Gáboros ügyet is
 
Utoljára módosítva:
A Fidesz örökifjú fenegyereke és a HVG újságírója Heller Ágnes miatt rántottak fegyvert a Facebookon. Deutsch szerint a 90 esztendős, nemzetközileg elismert filozófus igenis kommunista, a Heller mellett kiálló Hont pedig lényegében a balliberális szekértábor seggnyalója.

349376.png




Hont Andrásnak az a véleménye, hogy Heller Ágnes nemhogy nem kommunista, de életútja egyenesen tiszteletet parancsoló.

A publicista azt írja:

"Heller Ágnes nem kommunista, életútja pedig tiszteletet parancsoló. Hatalmas szerencsével éli túl a világháborút, a rákövetkező években pedig a nyomort egy zsidó árvaházban vészeli át.

Eszményi gyermek- és kamaszkor, nem csoda, ha cionistává lesz. A cionizmussal való szakításként lép be a kommunista pártba. 1956. legnagyobb politikai élménye, bár egy ’59-es levélben – amelyben az akkori és abszolút érthető szokásokkal ellentétben nem mószerol be senkit – férjét védendő igyekszik óvatosan elhatárolódni tőle. Ennek ellenére folyamatosan támadják, és eltávolítják állásából.

1968-ban tiltakozik a csehszlovákiai beavatkozás miatt, és végleg elkezd leszámolni a marxizmussal. 1973-ban a „Filozófus-perben” kizárják a pártból, 1977-ben disszidálni kényszerül. Az emigrációban írja meg második férjével „A magyar felkelés rövid története” című, ’56-ról szóló munkáját. 1990. után kalandvágyból hazajön.

Noha közéleti megszólalásait egyszer én is neveztem locsogásnak, tudományos munkássága impozáns, műveltsége lehengerlő, stílusa sziporkázó. Azt gondolnám, hogy óvatosabban bánnak a megítélésével a semmiéletúttal rendelkezők, vagy olyanok, akik máig ható legendát építenek abból, hogy egyszer, pár napra fogva tartották Prágában."

Hont hosszú bejegyzéséből egyébként kiderül, hogy sok éven át a szívélyes kapcsolat volt közte és Deutsch között, rendszeresen órákat beszélgettek, a családját is ismerte.

Alighanem ennek tudható be, hogy posztja végén elegánsan csak köszönetét fejezi ki a fideszes politikusnak, hogy – ha nem is régi vágású kereszténydemokráciából, de – fölvilágosítást adhatott neki tartásból és polgári modorból.

Szerző: Nagy András
 
Hm. Ülök a gépem előtt és olvasom a hozzászólásokat. Ami ebben a dögmelegben önmagában is fárasztó, hát még, ha meg is akarom érteni a beírásokat.
Én ugyan nem vagyok még nyolcvanx éves, de elavultnak érzem magam, ha a Kovács szóvivő által kinyilvánítottak a többségi véleményt jelentik.
Anno, amikor még egyenruhát hordtam, az volt az egyik alapvető dolog, hogy a katonatisztek a laktanyán kívül is a sereget képviselik, tehát amit egy átlagember megtehet, azt egy katonaember nem biztos, mert a közösségéről nyilvánítanak véleményt (a katonák isznak, korlátoltak, pocakosak...). Úgy tűnik ez egy államtitkárra nem vonatkozik (ig,z a főnök csak a pocakosakat nem állja).
Vagy ma már nem érvényesek a régi - szerintem klasszikus, szerintük avítt- szabályok?
Mindamellett, hogy a kortárs élő filozófusokat nem igazán tartom sokra (főként, ha a szakterületükről kimozdulva ontják a sületlenségeket - lásd pl TGM), szerintem egy kormánytisztviselőnek nem lehet csak magánvéleménye és, ha bármiben kifejti a nézeteit, az a kormányát is jellemzi. Tehát, ha egy államtitkár egy közszereplőt a koránál fogva(is) minősít, akkor bizony a többi jelenleg a fidesz-kdnp soraiban ülő/létező/lézengő "elv"társát is minősíti Pozsgaytól Szűrösig, de legalábbis azokat, akik korban és életútban illeszkednek na kritizálthoz. Vagy ezt Kovács nem kalkulálta bele?
Persze, ha az "én kommunistám ajó kommunista", a tied meg... elvet vallja, azt is meg lehet érteni, de akkor bizony el kell fogadni, ha az ő csapatának tagjait is ezen elvek mentén ítélik meg és pl Illés vagy Holoda volt államtitkárokat tartják csak értékesnek.
Van persze egy erkölcsi oldala is a véleményének. Ha azt írja, hogy a filozófusnő felett eljárt az idő és megérdemelné a pihenést, még talán el is tudnám fogadni,igaz akkor a saját soraikból is ki kellene szórni a hatvan (hetven) felettieket. De a bigott kommunistázásst a XXI. században élő emberre alkalmazni, számomra nagyon vérszegény próbálkozás. Igaz, ha ezt harsogná a kormánymédia, akkor fokozatot lépne nálam is a kritikai hang minősítése. Így viszont azon morfondírozok, hogy ha ez bekerülne a média főhírsodrába, vajon hányan is tudnák, ki az a Heller...
Nem mellesleg, kell nekünk tudni, hogy ki az a Heller és ki az a Kovács? (Ugye mennyivel jobb lenne, ha nem tudnánk...)
 
Utoljára módosítva:
Butanak nem kell nevezned mert nem buta es igen serto . NEm nyerte el tetszesedet akkor csak at kell ugrani a hirt rola.
A sertegetes intelligens embernek nem erv.
Késő olvasom hogy nekem írhattad.
Látom azt írtam: buta a politikához
sok Hellert hallgattam nem mondhatom, hogy nem tetszik előadásai.
De fenntartom: sok szor jobb egy egy forrást okozó témában nem megszólalnia Mert "buta" a politikához.
Tüzes lelkes elkapja a hév de nem méri fel mit okoz.
szerintem nem ért a politikához, ha így jobban tetszik
És ez nem sértés.
Mert következményeit tekintve: ártott az ügynek amikben megszólalt.
Ezért hát nem képes felmérni mit árt az ügynek
Ezzel indokolom véleményemet.Nem buta, mert okos de napi politikához nem ért.
Idézem egy betelefonáló véleményét: "Heller hallgasson" mert árt, félreértik vagy félremagyarázzák a hozzá képest másik oldalon állók.
És olvasd el indoklásomat miben és hol fogott rettenetesen mellé.
Beidézted láthattad.
Azokkal is vitatkozhatsz:
Nem ártott azokat mondania.(ártott)
Pedig ártott te se tudod kimagyarázkodni a rendőr-attakra tett félreértő mondatait.
senkit nem lőttek meg (senkit nem lőttek le)
Azt nem úgy kellett volna csinálnia egyértelmű.Utólag tudjuk.
Ott is elkapta a hév.Nem figyelt milyen félreérthető amit beszél.
Utólag magyarázza:tanuljanak meg bírálói angolul
Hát ez hiba Heller Ágnes
Legyen egyértelmű, minden nyelven.
 
Utoljára módosítva:

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

petrucy wrote on sizsu's profile.
Megtisztelve érzem magam a követés bejelölése miatt.-))
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönömszépen a legújjab fordítást !
A "friss üzenetek + napok óta nem jelennek meg,hibát jelez
vorosmart wrote on DeeYoo's profile.
Köszönöm szépen a fordítást.

Statisztikák

Témák
38,094
Üzenet
4,794,681
Tagok
615,329
Legújabb tagunk
Amberer
Oldal tetejére