Magyar nemzethalált vizionálnak külföldön

A külföldi sajtó továbbra sem láttatja demokráciának Magyarországot. Egy kanadai sajtóorgánum üdvözli, hogy az EU egyes tagállamai az uniós támogatások korlátozásával tanítanák móresre a lengyel és a magyar autokráciát, a brit sajtóban megjelent cikk szerint Orbán Viktor Magyarországa Európa haldokló múltjához tartozik.

A demokrácia több mint csupán választások tartása - kezdi a magyarországi parlamenti szavazásáról szóló cikkét a kanadai The Globe and Mail hírportál. Szükség van még a jog uralmára is és más ellensúlyokra a hatalmon lévő politikai erővel szemben két szavazás között, továbbá az erős sajtóra és az államtól független civil szervezetekre.



Egyre jobban aggódnak Magyarország miatt

A szerkesztőségi cikk szerzői erre emlékeztetnek annak kapcsán, hogy Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke harmadik egymás követő kormányzására készül.

Nem kétséges - folytatják -, hogy a populista, bevándorlóellenes kormányfő népszerű, továbbá a nemzetközi megfigyelők átláthatónak minősítették a hétvégi választást. Ugyanakkor Orbán újraválasztása a sajtóorgánum szerint a magyar demokrácia további hanyatlását hozza.

Idegengyűlölet

Ezt követően megállapítják, hogy a magyar miniszterelnököt a nemzetközi színtéren idegengyűlölőnek tartják, majd emlékeztetnek arra, hogy 2010 és 2014 közötti kormánya a fideszes kétharmadra támaszkodva leépítette a demokrácia intézményrendszerét, ellenőrzés alá vonta a média nagyját és szorongatja a civil társadalmat.

Az EU egyes országai a hírek szerint azt fontolgatják, hogy az EU következő hétéves költségvetését, azaz az uniós támogatások kifizetésének jogállami feltételekhez kötését használják fel Magyarország és más egyre inkább autokratikus tagállamok, főként Lengyelország megrendszabályozására.

A portál szerkesztői biztatónak látják ezt a fejleményt, ám úgy vélik, világossá kell tenni, hogy a korlátozásokkal nem az Orbán-féle vezetés mélyen konzervatív jobboldali jellegét, hanem a demokratikus procedúrák felszámolását szankcionálják. Az uniós tagországoknak nem kell progresszív politikát folytatniuk, azonban demokráciáknak kell lenniük, amit egyre nehezebb elmondani az Orbán Viktor vezette Magyarországtól.

Átalakulás

Hasonló megállapításokra alapozza véleményét Cas Mudde, a brit Guardian publicistája, amerikai egyetemi professzor, a szélsőséges politikai irányzatok szakértője. Véleménye szerint Orbán Viktor regnálásának elmúlt nyolc évében vergődő demokráciából illiberális kleptokráciává alakította át a magyar politikai rendszert.

Ezt követően nekifeszült az európai státus quónak, főként Angela Merkel kancellárnak, több ügyben, de elsősorban a bevándorlás kérdésében fordulva szembe a politika fővonalával.

Viszonylag visszafogott konzervatív programmal került hatalomra 2010-ben a változás ígéretével, ám arra használta kétharmados többségét, hogy lecserélje az alkotmányt és cimboráival töltse fel a független intézményeket. A választási rendszer megbuherálása 2014-ben kifizetődött: simán megtartotta hatalmát. Ezt követően tovább konszolidálta illiberális álmát és a radikális jobboldal legbefolyásosabb alakjává vált Európában, illetve azon túl.

Húszpercenként mínusz egy magyar

Ezt követően Mudde is elismeri, hogy Orbán Viktor Magyarország legnépszerűbb politikusa. Ez annak ellenére igaz, hogy a megszerelt választási törvény a legaránytalanabb Európában a győztes szavazati többségének parlamenti többséggé alakításában - így lehet 48-49 százalékból több mint 66 százalék. A szakértő szerint az ellenzék főként saját magát verte meg.

Ugyanakkor van itt egy ellentmondás. Annak ellenére, hogy az Orbán-féle vezetés megszállottan nativista retorikával védi a magyar nemzetet, Magyarország születési rátája a második legrosszabb az EU-ban. Az ország 2012-ben például 20 percenként egy embert veszített. Bár ez a negatív folyamat már Orbán regnálása előtt elkezdődött, a nagy családokat támogató szociális politikája nem változtatott a trenden.

Rosszabb helyzet

Sőt, a helyzet rosszabbá vált 2010 óta - véli a kutató. Még nagyobb tragédia, hogy óriási brain-drain (agyelszívás) folyik: a magasan képzett fiatalok Nyugatra távoznak, és a miniszterelnök újraválasztása borítékolhatóan új kivándorlási hullámot indíthat el. Akik már kint élnek, úgy láthatják, nincs miért hazatérniük. Az elveszett generáció a Fidesz bukása után is hiányozni fog az országnak.

Röviden: Orbán Viktor Magyarországa nem Európa jövője, hanem hanyatló, nacionalista múltja - véli a Guardian publicistája. Az ország elöregedő, zsugorodó lakossága befelé fordul, fél mindentől, ami kívülről jön. Eközben ironikus módon főként az EU-tól, azaz külső forrásból érkező pénzügyi támogatásnak köszönheti fizikai fennmaradását.

Komócsin Sándor
 
Hol van demokrácia és mik ennek a kritériumai? Komolyan kérdezem, mert nekem olybá tűnik, az egész rendszer megvalósíthatatlan és egy utópisztikus elképzelés, amit egyébként nem csak jobboldali gondolkodók kritizálnak:
https://moly.hu/konyvek/hans-hermann-hoppe-demokracia-a-bukott-balvany#
Tudom-tudom "nem találtak még ki jobbat", mindenesetre jó lenne ezt kicsit átgondolni. Az szintén beszédes, hogy a legjelesebb gondolkodók a demokrácia ellenében foglaltak állást. De úgy látom, manapság ez a varázsszó "nincs igazi demokrácia". Szóval, ha valaki úgy gondolja, várom a részletes okfejtését a feltett kérdésemmel kapcsolatban.
 
Hol van demokrácia és mik ennek a kritériumai? Komolyan kérdezem, mert nekem olybá tűnik, az egész rendszer megvalósíthatatlan és egy utópisztikus elképzelés, amit egyébként nem csak jobboldali gondolkodók kritizálnak:
https://moly.hu/konyvek/hans-hermann-hoppe-demokracia-a-bukott-balvany#
Tudom-tudom "nem találtak még ki jobbat", mindenesetre jó lenne ezt kicsit átgondolni. Az szintén beszédes, hogy a legjelesebb gondolkodók a demokrácia ellenében foglaltak állást. De úgy látom, manapság ez a varázsszó "nincs igazi demokrácia". Szóval, ha valaki úgy gondolja, várom a részletes okfejtését a feltett kérdésemmel kapcsolatban.
Churchill eleg illetekes a temaban.
Szerinte:
A legjobb érv a demokrácia ellen egy ötperces beszélgetés egy átlagos szavazóval.
 
Mindig hall az ember újdonságokat. Eddig úgy tudtam Románia EU tagország (személyivel mehetnek Németországba) és vagy 4 (négy) millióan dolgoznak szerte Európában. De valóban rengetegen vettek házat Magyarországon...hiába egy békés, nyugodt hely, jó befektetés.
*
Nem most vették, több évvel ezelőtt... Már akkor azzal a szándékkal, vásárolták a házat, amikor még Romániából nem tudtak elmenni Németországba dolgozni. Csak innét, Magyarországról.
 


Mészáros Lőrinc mondá


"A rendőrség, az ügyészség, a bíróság, a NAV és persze az NVI is mind a zsebünkben van!
Tehetnek ők bármit, mehetnek tüntetni is szombaton, de bizonyítékot sosem fognak találni senki.
Elsimítottunk szépen mindent.
Pálffyra szépen ráijesztettek, de tettünk róla, hogy élete végéig tartsa értünk a hátát."
 

Mészáros Lőrinc mondá


"A rendőrség, az ügyészség, a bíróság, a NAV és persze az NVI is mind a zsebünkben van!
Tehetnek ők bármit, mehetnek tüntetni is szombaton, de bizonyítékot sosem fognak találni senki.
Elsimítottunk szépen mindent.
Pálffyra szépen ráijesztettek, de tettünk róla, hogy élete végéig tartsa értünk a hátát."
Mert nem masolod idde a teljes hirt arrol a bulvaroldalrol? ez is ott allt:

"Botrány! Olyan Facebook bejegyzés látott napvilágot 2018.04.12-én 16:45 perckor, ami talán durvább, mint a Gyurcsány Ferenc nevéhez fűződő balatonőszödi beszéd. Sajnos fél óra elteltével nem csak a nyilvános bejegyzést, de H. Áprád személyes profilját is törölték."

Veletlenul nem csak a bejegyzes, de az illeto is eltunt:)
Ennyit a hihetosegrol:)
 
Most olvastam a Facen:
Csilla Havas
április 8., 18:39 ·

Fel vagyok háborodva...Csalódott vagyok...
Barátom Münchenben él. Huszonéve...Orvos, sebész-traumatológus...Anyukája után félnémet, de Ő magyar állampolgár...Már lehetne vidáman Ő is német állampolgár...Magyar maradt...Az éjszakai ügyelet (betegellátás, betegfelvétel és műtétek reggelig) után azonnal, alvás nélkül ment a konzulátusra szavazni...nagyon készült rá...Ott elutasították, felvették az elutasítottak listájára...Orvosokat külön listára...Legalább kétoldalnyi név volt már a listán...Ők, az orvosok, külön voltak... Előzményként tudni kell, hogy szabályosan bejelentette a megadott határidő előtt jóval, a szavazási szándékát,regisztrált, mint külföldön élő MAGYAR...Választ a mai napig nem kapott, pedig ígérték, hogy értesítik... Ennek ellenére az ügyelés után ment...És jött a hideg zuhany, az elutasítás...Állítólag ki fogják vizsgálni, legalábbis ezt mondták...Erről igazolást nem adtak...Azt mondták, lehet panaszt tenni...
A történet dióhéjban ennyi, mindenki vonja le a következtetést...Én személy szerint nagyon felháborítónak tartom, több ok miatt is....de ez már egy másik történet...
*
Felháborító! - szerintem is....
Nem ő volt az egyetlen. Sokan panaszkodtak, hogy hiába regisztráltak, a visszaigazolást megkapták, a névjegyzékben azonban mégsem kerültek bele. 3 tagú családból két fő tudott szavazni, a harmadik csak panaszt tenni.
 
Több évtizedes tapasztalatom alapján, nem ismerőseim mesélték, nem olvastam róla teljes felelősséggel ki merem jelenteni, hogy ember és diplomája válogatja ki az aki diplomásan mosogat.. Mert az egy dolog, hogy a megélhetés miatt esetleg rövid időre rákényszerül valaki, hogy bármilyen munkát elvállaljon, de ha ért valamihez, akkor abból meg tud élni...S nem azon kell szörnyülködni, hogy diplomával "társadalmilag nem megbecsült" munkát végez valaki külföldön, hanem azon, hogy a saját hazájában miért is nem tud boldogulni... Na meg azt sem értem, ki az a mi, akik majd megoldjuk a magyarság összes gondját, mert nehogy mások mondják meg nekünk mi a jó.. Na és ki az a nekünk?
A demokrácia egyébként az, hogy 51% lenyomhat szinte mindent a 49% torkán.. De nem a 49 % az 51-én.. S a hangsúly is a "szinte"-n van..,
Ja és a bozgor nem hazátlant jelent... ( a bozmeg és az ungur összevonásából a magyaroknak nem túl hízelgő megszólítása, olyan mint a románoknak a nyustyu, nu stiu )
S ha valaki veszi a fáradságot, s picit utána olvas a mormon egyháznak(állami esküvő nélkül) jelenleg is közel 90 ezer többnejű tagja van...
 
Szegyenlem magam, de nem amiatt ami magyarorszagon tortent, hanem ahogy beszeltek az orszagomrol.
Ti, akik elmentetek innen es a partvonal mellol kibickent mondtok megfelebezhetetlen velemyenyt ugy beszeltek errol a kis orszagrol, hogy azt mar szegyen hallgatni, olvasni!

Ha mi nem ugy akarunk elni, ahogy az a ti gondolataitokban van, akkor frocsogo gyulolettel beszeltek rolunk.
Ha mi nem arra szavazunk akiket ti akartok hatalmon latni csalasrol beszeltek.
Sotetnek, butanak, birka nepnek, fasisztanak nacionalistanak belyegeztek mindenkit aki veszi a batorsagot hogy a tietektol eltero gondolata legyen!

Amirol ez a cikk szol, es ahogy azt hazai notabilitasok eloadjak az hanyingert kelto!
Megvenni a tamogatasokat, mutassuk meg ennek a tolvaj bagazsnak...
Csak csendesen mondom: ha az emberek ehezni fognak, akkor nem orban fog ehezni. Ha nehezebb lesz megvenni Marikanak az iskolataskat, az nem orbannak fog gondot jelenteni, ha dragabb lesz a kenyer az nem orban felesegenek fog gondot okozni.
Ebben az orszagban emberek elnnek!

Ti elmentetek egy viszonylagos jolet csalogatasara, es ezert senki nem mond ratok egyetlen rossz szot sem! De akkor mert akartok ti diktalni nekunk onnan messzirol, a tengeren tullrol? Mert biztatjatok arra az illetekeseket, hogy ne adjanak ennek az orszagnak semmit?
Mert????????????????????
Mert orultok annak alszent, kepmutato modon persze ha nekunk itt esetleg sokkal nehezebb lesz?????????
Mert?????????????????

Más hogy van vele nem tudom, de én - ha rajtam múlna - igenis biztatnám azokat akiknek a döntés a kezében van, hogy NE adjanak Magyarországnak semmit (=pénzt, segélyt, hitelt stb), és megmondom neked hogy miért:
—Hát mert azt látom amit a Nyugat ad abból legfeljebb talán ha 1% megy a szegény Marikához meg Jancsikához meg efféle indokolt helyekre, a többi 99% pedig ORBÁN VIKTOR ÉS TOLVAJ BARÁTAI ZSEBÉBE (és titkos számláira. És nem titkos kastélyaira, villáira, gyáraira...) És ne mondd hogy nem így van, amíg ott éltem láttam hogy e sok pénzből én semmit se látok de ők már akkor is gazdagodtak. Pofátlanul.

Ez pedig szerintem nem jó üzlet és nem jó arány. Ilyenkor úgy vagyok vele inkább ne adjon a Nyugat semmit, még akkor se ha emiatt a Marika meg Janika éhezni fog. Lehet hogy ez kegyetlenül hangzik, de attól hogy egy fasisztoid zsarnok túszul ejti egy ország lakosságát, abból még nem következik hogy más országok holmi szánalomból finanszírozzák a zsarnokság további fennmaradását! Mellesleg, ha emiatt jobban éhezik majd a Marika meg Janika meg a többi ártatlan, talán rájönnek hogy nem is olyan ártatlanok mert BŰNRÉSZESEK, akkor, amikor újra meg újra megszavazzák a zsarnok további ciklusait! És akkor észbekapnak, elkergetik... Na azután lehet beszélni újabb segélyekről. Addig nem.

Ismétlem ez csak a magánvéleményem, de én így látom és érzem. Akkor is így beszélnék ha még ott élnék, mert miért is ne, már akkor is ez volt a véleményem... Különben is, nekem már majdnem mindegy volt amilyen szarul ment...
 
Teljesen igaz. De azért magasról le vannak nézve odakint.

Na erre a beszólásodra úgy felment bennem a pumpa hogy majdnem lefejeltem a monitort, s ha helyette te vagy velem szemben, nem úsztad volna meg hogy mehetsz újabb protézist csináltatni...

ENGEM ITT SENKI NEM NÉZ LE. Oké, nem betegeket ápolok, de szerintem ez részletkérdés. Az is talán hogy nem Angliában vagyok hanem az USA-ban.

Sőt! Nemcsak nem néz le, de mindjárt leírok valamit, figyelj te is @Melitta meg mindenki mnás is!

Korábban említettem hogy egy kis szobában lakom, s mert nem akarok többet fizetni nagyobbért, kitaláltam, hogy a szoba majdnem teljes területére építtetek egy „emeletet”, olyasmit amit lakóautókban láttam de sokkal nagyobbat. Így jelentősen megnő a területem. Fent lesz az ágyam, meg egy csomó minden másnak is lesz még ott hely... Sőt, ha ebbe belekezdek, az egész szobát is leparkettáztatom, mert eddig egy ócska régi szőnyegpadló volt ott, ki tudja mi minden rejlik a bojtjai közt, talán még Kleopátra is ebbe csavarva vitette magát Cézár elé...

Na de, erre én nem vagyok nagyon ismerős, szóltam a főnökömnek aki a barátom is hogy mit szeretnék, és ugyan legyen már olyan jó keressen nekem mestereket akik ezt megoldják, meg nézzen utána mennyibe kerülne az alapanyag meg minden.

Ő eljött, megnézte mit szeretnék, megígérte, teltek a hetek, semmi. Szóltam neki párszor, mindig csak az jött hogy „nyugi, nyugi”.

Magyarországon ebből mire lehet gondolni? Leszarja az egészet, ugye?

Itt NEM EZ LETT. Egy nap szólt, hogy 2 napom van, ideiglenesen tűnjek el onnan a holmimmal, mert jönnek a mesterek... Én meg, hogy hé, hé, nem erről volt szó, azt se tudom mennyibe fog kerülni, én azt akartam hogy előbb legyen róla költségvetés meg minden... Ő erre hogy az is készen van. Oké, mennyi? Az engem ne érdekeljen, ő kifizeti helyettem az egészet.

MIIIII?????!!!!! Majdnem padlót fogtam...

Ő meg hogy nyugi, tekintsem bónusznak, neki megér ennyit az hogy a legremekebb alkalmazottja jól érezze magát.

A mesterek jöttek, vagy 3 napig ott szöszmötöltek, végül készen lett minden. Csodálatos, lakkozott, aranyfényű minőségi parkettával (ilyen van a főnököm hálószobájában is, szóval nem valami olcsó szemét...), minden erős, masszív... Na jó, utána nekem kellett kitakarítani az igaz. De takarítás után a főnök még maga segített nekem visszavinni a nehezebb bútorokat...

Na most számoljunk. 3 napig ott dolgozott 2 mester, naponta mintegy 10 órát. Nem tudom mennyi a fizujuk, de ha csak nagyon szerényen napi 100 dollárral számolunk is - holott az alig több mint a minimálbér ez meg szakmunka! - az akkor is már 600 dollár. Ehhez jön az üzemanyagköltségük, meg a parketta ára, szóval szerintem bőven 2 ezer dollár felett van a summa.

2 ezer dolcsi, és ismétlem ez nagyon de nagyon szerényen számolva, az fél millió forint. A főnököm meg csak úgy kifizette nekem ajándékba. Bónusz, mondta. Nos valóban, idén nem kaptam tőle születésnapi tortát ez igaz... És maradt fél doboz a parkettából, azt is elvitte mert hátha kell valahova majd az ő szobájába.

Na de akkor is: Melyik főnök ad ekkora ajándékot az alkalmazottjának Orbanisztánban?! Szerintetek ez úgy néz ki hogy LENÉZETT engem?! Hogy megvet?!

Ez az amerikai munkamorál és főnök-morál.
 
Utoljára módosítva:
Gumelig, nem, de a határátkelőt olvasom + ismerősök is vannak odakint. Tény, hogy nem ugyanazok az esélyek , nem ugyanaz a megítélés. Ahogy hallom, manapság egyre inkább a külföldi dolgozó az oka minden rossznak .

Ismerek egy lányt. Mexikói. Feleségül vette őt egy amerikai pasas, a lány természetesen odaköltözött Amerikába a férjéhez. Nem eltartott, hanem dolgozik. Először takarítóként kezdte egy szállodában... 3 év sem telt el azonban, előbb inspektor lett, majd a takarítók vezetője lett, most meg már hotelvezető-helyettes... (Ez utóbbi az 5. évben jött össze neki). És ezt egy akkora hotelban képzeld el, amiben több mint 200 szoba van, és 1 éjszaka is több mint 200 dollárba kerül, szóval, oké, nem a Hilton, de nem is valami lepusztult útszéli koszfészek. Amúgy, az egyik tagállam fővárosában van... Ja és a csaj férje nem a hotelmenedzser, a férje még csak nem is ugyanott dolgozik mint ő.

Ez a szememben nem úgy néz ki, hogy aki külföldi annak esélye se legyen karrierre! Persze, az azért hozzátartozik az igazsághoz, a kislány majdnem anyanyelvi szinten beszél angolul. De saját bevallása szerint amikor ide jött férjhez, ez se volt igaz rá. Tudott akkor is angolul, de messze nem ilyen jól.

Szóval, igen, a teljesítményt azért elvárják, beleértve az alkalmazkodást is a kultúrájukhoz, s ennek nyilván a legfontosabb eleme hogy legalább minimálisan tudjanak kommunikálni az illetővel. És lássák rajta az igyekezetet.
 
Volt régebben a Hír TV-n egy sorozat az Exodus.
Abban mondta az egyik Írországban élő magyar, hogy az a legrosszabb, idegennek érzi magát ott, még akkor is, ha befogadták.
De még mindig jobb, mint Mo-n

Lehetetlen hogy teljesen befogadjanak valakit, akiről már kiejtése alapján is messzire ordít hogy külföldi. Legalábbis, ha befogadás alatt azt érted, elfelejtsék hogy te nem ott születtél.

Na és?! Engem ez egyáltalán nem érdekel. Erefelé ahol lakom, én vagyok az egyetlen magyar. A legtöbben nem tudják rólam hogy magyarországon születtem, de azt igen hogy nem vagyok Amerika szülötte (csodálatos akcentusomból ez őúgy kiiviláglik mintha a homlokomra lenne tetoválva...), és az is hallható hogy ugyanakkor nem vagyok „los mexicanos” sem. Megkérdik néha honnan jöttem, megmondom, 2 nap mulva újra megkérdik mert elfelejtik, annyira fura és egzotikus a számukra. Annyi megmarad bennük hogy „valahonnan Európa egy félreeső zugából”. De nem is érdekli őket. A lényeg hogy én itt nem IDEGENNEK számítok hanem EGZOTIKUSNAK. Ami nagy különbség. Mosolyognak rám, kedvesek, ja igen, itt ez a fura öregúr Európa valami félreeső kis bugyrából, milyen jópofán töri a nyelvünket, de igyekszik, szorgalmas, udvarias is a maga félbarbár módján, helyes fickó végeredményben, érdekes színfolt errefelé”...

Nekem ez pont megfelel. A múltkor amikor a főnököm neje megtudta hogy szülinapom van, ezt elpletykálta a barátnőinek, este úgy képzeljétek hogy több mint 10 kiló mindenféle ajándék várt ott engem, amit mind az ismerősei hoztak: gyümölcsök, sajt, jégkrém, karfiol, meg minden más amiről tudta a főnökasszony hogy szeretem!

Hm, hát igen, persze lehet mondani hogy ki vagyok használva, nyilván nem alkalmaznának ha nem volna hasznuk belőlem, de ez igazán nem zavar, mert inkább választom ezt a „kihasználást”, mint amikor Orbanisztánban használtak ki... És akkor még ismételten meg kell említenem hogy ez nemcsak az anyagiakról szól ám de a kedvességről is!
 
Gál Kinga mondta ma az EP-ben: "A magyarokat nem kell megvédeni akaratuk ellenére. Kivált nem önmaguk ellen."

Egyetértek. Köszönjük mindenkinek az aggodalmat, de nem kell minket félteni, majd mi megoldjuk a problémáinkat.

Ez így teljesen rendben is van valóban, igazán nem ellenzem ezt az álláspontodat hidd el, még sok sikert is kívánok hozzá, csak egyetlen aprócska kérésem van mellé:

Ha megoldjátok a magatok problémáit a magatok módján ahogy nektek tetszik, azt A MAGATOK PÉNZÉN oldjátok meg, tehát, akkor lécci-lécci, ne is kérjetek egy fillért se Európától meg máshonnan, ha felajánljuzk el se fogadjátok (hiszen a magyar az büszke nép, ugye?), és ha mi nyugateurópaiak vagy akámi más nem-magyarok eddig adtunk pénzt de hirtelen beszüntetjük a pénzadást, akkor ne kezdjetek el siránkozni meg követelődzni de panaszkodni se!

Magyarán: nyilvánítsátok ki egy látványos gesztussal hogy valóban nincs ránk szükségetek: Lépjetek ki az Unióból!

Akkor valóban függetlenek lesztek. A magatok pénzéből éltek azontúl. Milyen jó is lesz... Szerintetek...
 
még szerencse, hogy nem az 5. -be soroltál :), azokat a Figyelő listázta.
Ötödik az nem hatodik a hatodik az új verzió3,0
A működési mechanizmus ugyanaz tömeggel nyomul
vagy megvásárolt médiaemberek, akik folyamatosan fényezték a birodalmat, a kedvező dolgokat – főként a gazdaságról és a hadseregről – túlharsogták, míg a kedvezőtlenekről hallgattak, vagy a valós híreket hatástalanították.
A Madridot bevenni készülő jobboldali sereg négy hadoszlopban támadott. A média – korabeli nevén propaganda
azaz Francóékra szavazó hányada, akik majd belülről segítenek a város visszafoglalásában.
http://magyarhirlap.hu/cikk/99679/Otodik_hadoszlop
 
Utoljára módosítva:
prudencio
Mikor en jottem ki az elso par evben minden letezo nehez rossz kibirhatatlan munkaba csopentem de soha nem ereztem ,hogy leneztek volna. Dolgoztam mindefele nemzetiseguekkel es senki nem erezte hogy leneztek.
Tobb iskolaba jartam, szinten sok fele nacioval senkit soha nem neztek le mert az embert lattak mindenkibe barhonana jott is.
Miert is mondasz ilyent amit nem tapasztaltal ?
Kedves Melitta
Kanada egész más Mondhatom egész Amerika más Nálatok együtt élnek Különböző vallások népek Valóban befogadok
Nem egészen igaz Europára.Talán az élen a Frankok Itt nem annyira befogadók inkább csak beengedő nem együtt élnek Elkülönülve mint Belgiumba ahol egy arab lakta kerületet egy hét alatt sem tudták átfésülni a rendörök. A fogadó országok rendkívül .korrektek mindent néha erőn felül meg is adnak.Félnek hogy eltűnik kulturáltjuk közösségük veszélyben. Felerődtek az önállósági törekvések Szerte Europába .Most a Katalánok de Voltak a Skótok Korzika a Baskok Lombardia Írek biztos van még néhány.Én sohasem szavazok jobb oldalra Növekedésében korlátozót sámli méretű politikusra meg pláne nem Az nem lehet hogy Orbán Viktor idegen gyürölete és a szeparalista törekvések között van valami közös nevező
 
Mindig hall az ember újdonságokat. Eddig úgy tudtam Románia EU tagország (személyivel mehetnek Németországba) és vagy 4 (négy) millióan dolgoznak szerte Európában. De valóban rengetegen vettek házat Magyarországon...hiába egy békés, nyugodt hely, jó befektetés.

Románia 2007 ota tag Magyarország 2004-ben lépet be az EU-ba.
Tehát a 3 év elöny azoknak akik magyarositották magukat megérte.
-

Az utazás továbbra sem olyan egyszerü Romániának és Bulgariának hiszen nem Schengen államok.
Tehát a csempészek számára ez az állapot nagyon kellemetlen.
-
A helyetekben nem beszélnék lealacsonyitoan a Magyarországnál területileg és népességet tekintve több mind kétszer akkora Romániárol.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

Grobaix wrote on Xénaaharcoshercegnő's profile.
Ennyit tudok segíteni
beamix wrote on Ajuda67's profile.
Szia,bocs de csak most csatlakoztam,hogyan tudok hozzájutni a fordításaidhoz ? Főképp a Kárpátok vampirjai sorozat 36,37.reszei érdekelnek. Előre is köszönöm az útbaigazítást
Hi! Does anyone here have the easy deutsch books by Jan richter in English?
hanna322 wrote on pöttyösdoboz's profile.
Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy az Okosodj mozogva DVD anyagát el tudnád-e küldeni? Sajnos a data linkek már nem működnek. Nagyon köszönöm előre is a segítségedet! Üdv.: hanna322
katuskatus wrote on adabigel's profile.
Szia kedves Abigél! Neked sikerült letölteni Az egészség piramisa c. könyvet? Ha igen, elküldenéd nekem? Szép napot kívánok!

Statisztikák

Témák
38,129
Üzenet
4,801,965
Tagok
615,736
Legújabb tagunk
christophv32
Oldal tetejére