Magyar romák tüntettek Kanadában

CanadaHun témája a 'Hírek' fórumban , 2012 Szeptember 21.

CanadaHun - 2012 Szeptember 21, 19:39
 1. CanadaHun

  CanadaHun Vendég

  immigration.jpg

  Magyarországi romák tüntettek kedden a kanadai Vancouver bevándorlási irodája előtt.  A tüntetést szervező Florian Botos azt mondta, a romák nagyon félnek attól, hogy visszamenjenek Magyarországra, mert ott az életük veszélyben van - írja egy kanadai lap.


  Mint mondta, bár sokan, a kanadai kormány is azt állítja, hogy a magyarországi romák nem valódi politikai menekültek és csak a segélyért és a jobb megélhetésért emigrálnak Kanadába, de szerinte ez nem igaz. Elmondása szerint a kiutazott romáknak Magyarországon van megélhetése, ezért védelemért utaztak Kanadába, mert a hazájukban sok a neonáci támadás ellenük, amelybe voltak, akik bele is haltak.


  A kanadai bevándorlási miniszter Jason Kennewy idén ősszel készül közztenni egy listát azokról az országokról, amelyeket a kormánya biztonságosnak ítél, és ezért nem várhatóak onnan politikai menekültek. Az ezekből az országokból érkezők menekültügyi kérelmeit gyorsabban fogják megvizsgálni, de elutasítás esetén nem lesz alkalmuk fellebbezni.


  A lap megemlíti, hogy 2011-ben Kanadában a menekültstátuszt kérvényezők többsége Magyarországról érkezett, a többségük pedig roma származású volt. A 4442 kérvényező közül pedig majdnem mindet elutasították.
   

Hozzászólás

CanadaHun témája a 'Hírek' fórumban , 2012 Szeptember 21.

  1. Tűz*
   Tűz*
   Dolgozni ott is kell(ene), csak ezt ők nem tudják még. Munka itthon is van, csak valaki nem keresi meg, inkább azt mondja, nem adnak nekik munkát.
   attimenyfreemail.com kedveli ezt.
  2. CanadaHun
   CanadaHun
   HA tudsz munkat ne fogd vissza magad,mert tobb tagunk is munkanelkuli es orommel menne dolgozni.
  3. völgylakó
   völgylakó
   Kérdezem.:confused:

   Ha valakiket az egész világon nem kedvelnek, akkor a világ a hibás?
   attimenyfreemail.com kedveli ezt.
  4. CanadaHun
   CanadaHun
   A vilag nem igy mukodik, egy kulturorszagban egyutt tud elni nagyon sok nemzetisegu ember. Kanada ebben is elen jar.Nekunk sem jo ha minket nem kedvelnek barmely orszagban.
  5. völgylakó
   völgylakó
   Ez teljesen igaz.
   Ennek ellenére Kanada mégis haza akar deportálni egy kisvárosnyi romát. Ezt korábban több ország is megtette.
   A kérdés továbbra is megválaszolatlan.
   Ha valakiket az egész világon nem kedvelnek, akkor a világ a hibás?:confused:
   Tűz* és attimenyfreemail.com kedveli ezt.
  6. CanadaHun
   CanadaHun
   Kanadaban bevandorlni lehet es romaknak is, es mindenkinek aki a torvenyes felteteleknek megfelelnek. Nem etnikum szerint dont Canada a bevandorlasnal.
   A menekult kerelmekuket nem fogatak el, mert nem felelt meg a kriteriumoknak ezert kell haza meniuk, es nem azert mert nem kedvelik oket.
  7. völgylakó
   völgylakó
   Magyarul hazudtak. Azt hazudták, hogy itthon üldözték őket. Ezzel szemben az igazság az, hogy nem üldözi őket senki. Mi több mérhetetlenül sok pénzt, időt, és energiát fordítunk a felzárkóztatásukra, már évtizedek óta. Kanada is rengeteget költött rájuk. Úgy érzem, nem a világnak kell megváltoznia.
   attimenyfreemail.com kedveli ezt.
  8. kubli
   kubli
   Régóta az ország több milliárdnyi pénzt költ a cigányok (nekem még így tanították) felzárkóztatására, ilyen-olyan program, de egyik sem sikerült. A mi pénzünkből éltek (élnek) miközben ők semmit nem tesznek azért hogy valóban becsületes tisztességes tagjai váljanak a társadalomnak (tisztelet ritka és kevés kivételeknek!!!)

   Akkor ki a hibás? mi akik segíteni próbáljuk őket, vagy a cigányok akik tesznek ránk és kihasználják a jóhiszeműségünket?
   attimenyfreemail.com kedveli ezt.
  9. Kyra2
   Kyra2
   Azért azzal nem dicsekednék, hogy van munka, csak nem akarnak dolgozni. Magyarországon legalábbis ez nem igaz. Nagyon sokan dolgoznának, csak volna munka. Nem állítom, hogy ők a legjobb, legszorgalmasabb, legkitartóbb munkaerők, de sok helyen semmiféle munka nincs és bizony van ahol éheznek...

   Én egyáltalán nem csodálkozom, hogy még hazudnak is, hogy kinn maradhassanak. Ott talán legalább éhezniük és fázniuk nem kell.

   Persze nálunk nem csak ők vannak bajban, hanem a nem romák is. Kanadába kiutazni egyébként nem a legszegényebb romák tudtak, mert némi pénzre ahhoz is szükség volt. A legszegényebbek még a buszra sem tudnak felszállni, hogy elmenjenek a szomszéd városba.

   Azért legyünk igazságosak velük is. Én őket is nagyon sajnálom.

   Az igazi problémánk nekünk, nem romáknak az, ahogy rajtuk keresztül bennünket megítélnek és elítélnek olyan nemzetek, akik a saját kisebbségeiket először jól kiirtották, most meg bennünket tanítanak a helyes viselkedésre a romákkal szemben.:mad:
  10. whitecat
   whitecat
   Én nem sajnálom őket! Tanulni nyista? Dolgozni nyista? Öregeket összeverni 5-10.000 Ft-ért az rendben van? Magyart lincselni az utcán, rendben van? Én elmegyek segélyért, mert nincs munka, kirugdosnak a hivatalból egy peták nélkül! Azok viszik a szakajtónyi kölköt, aztán eléjük öntik talicskával a pénzt. Ha beteg a magyar, akkor ez hallatszik a rendelőben a cigány szájából: Az a büdös magyar kulák nem dolgozik! Nem lesz ki eltartsa őket!
   Ja van ám közmunka is... de nekik nem jó az utcasöprés! Így nyavalyognak, hogy nincs munka! Ne a diplomással akarjanak utcát söpörtetni, van elég 8 általánossal rendelkező kisebbségi munkaerő!

   Na így sajnálja őket az, akinek két anyja van!

   Maradjanak, csak Kanada nyakán! Hisz ők toleránsok, mi meg biztos hogy üldözzük őket! Legalábbis a világsajtó ezt közvetíti Magyarországról.
   A meghurcolásért minimum bocsánatot kéne kérniük azoknak, akik a médiában rasszizmussal és cigány-üldözéssel vádolnak minket. Vagy az összes cigányt vegyék magukhoz, aztán zárkóztassák fel azok. Nekünk már ez a pár évtized is sok volt.

   Kedves kubli, egyetértek veled:
   "cigányok (nekem még így tanították)"
   - nekem is, ne szabadkozz. A német is német a magyarnak (nekik deutscher), a holland is holland (nekik dutch)... tehát a cigány is cigány még ha fejen áll az összes ombuci akkor is. Szóval ne várják tőlem, hogy az ő szavukat használjam a saját országomban. Az angolok sem magyaroznak, mert nekik mi hungarian-ek vagyunk, a németeknek ungarischer-ek.
   attimenyfreemail.com kedveli ezt.
  11. platz
   platz
   Úgy gondolom, hogy nem szabad általánosítani.
   Számos ellenpélda általánosításával a pejoratív
   vélemények ellentetjét is be lehetne mutatni.
   Minden népcsoportban megtalálható mindenféle
   tulajdonságú ember. Nem ajánlatos mert nincs e téren kitüntetett, obligát megfogalmazás. -Gondolom erről.
   Nem tartozom a cigánysághoz, de borzasztó
   megélnem, hogy sokan a cigány szóra
   valamiféle megbélyezettségre egyfajta bélyegre
   tekintenek. [​IMG]
   Ez az amit helytelennek tartok.
   A cigány szó egyszerűen csak egy népcsoport megnevezése.
   A magyar cigányságra azok eleire akár még büszkék is lehetünk.
  12. nkresi
   nkresi
   "Minden népcsoportban megtalálható mindenféle tulajdonságú ember." Kedves platz ezt írtad. Ja megtalálható, csak nem mindegy hogy a potenciális, vagy valós bűnöző réteg milyen arányban található meg abban a népcsoportban.
   Hát itt van az eb elhantolva kérem alássan.
   attimenyfreemail.com kedveli ezt.
  13. platz
   platz

   Kedves nkresi.
   Alapjában nem szeretem, amikor egy szövegkörnyezetből
   beidéznek egy gondolatot, ez nem helyes.
   - Ha jól értelmezem a hozzászólást, az nem a bűncselekmények veszélyességét
   veszi alapul, hanem a potens (ez meg honnan tudható ???!) ill. a valós elkövetések
   arányát. (és ez honnan?!)
   Nem készülnek statisztikai adatok a bűnözők faji hovatartozása szerinti
   csoportosításban (helyesen). Így nem lehetséges az egzakt megítélése annak, hogy egy csoport részvételi aránya mekkora.
   Elvileg így ötven százalékban lehet igaz az állítás a valószínűség szerint.
   Sokszor óhatatlanul is diszkriminatívak az emberek, hát még ha tudatosan.
   Én mindenesetre tartózkodom az előítélettől vezérelt véleményalkotástól.
   Én hiszek a jóban a jó gondolatok erejében.
  14. Melitta
   Melitta
   attimenyfreemail.com kedveli ezt.
  15. Tomendo
   Tomendo
   Azért azon el lehetne gondolkodni, hogy miért nem szereti őket oly sok ember ! Szinte az egész világon . Előbb utóbb mindíg bekerülnek a hírekbe .
  16. Tomendo
   Tomendo
   Ettől függetlenül tisztelem azokat akik kitörtek abból a miliőből és tudásukkal, ügyességükkel öregbítik hazánk hírnevét !!:shock:
   attimenyfreemail.com kedveli ezt.
  17. alex777
   alex777
   Én sem vagyok híve az általánosításnak, de sajnos sok rossz tapasztalatom volt. Több, mint jó. Persze azt mindenképpen meg kell említeni, hogy jó is volt.
   attimenyfreemail.com kedveli ezt.
  18. Tish
   Tish
   A kérdés az, hogy a romák miért nem az EU tagországait vették célba, ha Magyarországon veszélyesnek ítélték a helyzetet? Oda nem kellett volna sok pénzt összeszedni és a menekültkérelmet is elfelejthették volna. Ja, hogy épp ez a baj? Hát igen az EU-ban nem kapnának sehol menekültstátuszt, dolgozniuk kellene a kezdetektől. Nem vesztegetné az adott ország az adófizetők pénzét arra, hogy nyelvet tanítson nekik a beilleszkedéshez, mert ahhoz, hogy valaki egy másik anyanyelvű országban boldoguljon nem árt, ha beszéli azt a nyelvet és máris megnő az esélye, hogy munkát szerezzen.
   Kanadába meg vegyük tudomásul, hogy a 8 általános végzettségű, szakmai, nyelvi és munkatapasztalat nélküli romának esélye se lenne bevándorolni hivatalosan! Tehát a többségüknek marad a menekültként való beutazás. Én nem tartom rossz döntésnek az új menekültügyi politikát, sőt épp ideje volt meglépni.
   attimenyfreemail.com kedveli ezt.
  19. völgylakó
   völgylakó
   Ez tévedés. A romák megpróbálkoztak nyugat Európával, de onnan is hazazavarták őket ( pl: Olaszországból, Franciaországból, Norvégiából, stb.). Sajnos kelet Európának van egy opportunista rétege, akiket sehol nem kedvelnek. A hiba nem bennünk van, ezért nem nekünk kell változni, hanem azoknak, akikkel nem akarnak együtt élni.
   attimenyfreemail.com kedveli ezt.

Megosztás