Hírek Magyar származású kanadai üzletember indul pénteken a Nemzetközi Űrállomásra

Az 53 éves Mark Pathy apai nagyszülei magyarok voltak. Az űrutazáson a fájdalomérzékelést és az űrrepülés immunrendszerre gyakorolt hatását vizsgálja majd.

Péntek délután három civil és egy profi űrhajóssal a fedélzeten indul a Nemzetközi Űrállomásra az első olyan űrrepülés, amelyet teljesen magáncégek bonyolítanak le
A két amerikai, egy izraeli és egy magyar származású kanadai űrhajós nyolc napot tölt az ISS-en. Feladtuk lesz 25 különböző tudományos kísérlet elvégzése, és oktatási programokban is részt vesznek.

Az utazás Elon Musk SpaceX-jének Endeavour nevű, Crew Dragon típusú űrhajójával valósulhat meg. Az űrhajó egy Falcon 9 rakétával a NASA floridai Kennedy űrközpontjából indulhat el. A kapitány a 63 éves Michael López-Alegría spanyol-amerikai űrhajós lesz.

Két napos utazást követően vasárnap érkezhetnek meg az űrállomásra. Nyolc napig tartózkodnak fent, majd a Crew Dragon leválik az űrállomásról és visszatér a Földre, ahol az Atlanti-óceánban landol.

A portál írása szerint az egyik civil űrhajós az 53 éves Mark Pathy kanadai üzletember lesz, akinek apai nagyszülei magyarok voltak. Az űrállomáson a fájdalomérzékelést, és az űrrepülés immunrendszerre mért hatását vizsgáló kísérleteket végez majd.

1651298574393.png
 
"Az űrutazáson a fájdalomérzékelést és az űrrepülés immunrendszerre gyakorolt hatását vizsgálja majd." - hogy értsük ezt?

Gyerekkoromban az egyik szomszéd a reumájával előre tudta jelezni az időváltozást.
Jól értem, már betegeket is lőnek a világűrbe? :)
 
"Az űrutazáson a fájdalomérzékelést és az űrrepülés immunrendszerre gyakorolt hatását vizsgálja majd." - hogy értsük ezt?

Gyerekkoromban az egyik szomszéd a reumájával előre tudta jelezni az időváltozást.
Jól értem, már betegeket is lőnek a világűrbe? :)
Kb... Az 50-es, 60-as években csak a fizikailag abszolút csúcs emberpéldányok (férfi tesztpilóták - és közülük is kirostálódott 95%) kerültek a programba, manapság meg akárki mehet, aki éppen nem áll a szívinfarktus határán. Ez vicc.
 
986612-wally-funk.jpg


A legidősebb ember a világűrben, a 82 éves Wally Funk volt 2021-ben. Egész 10 percet töltött a súlytalanság állapotában.

3-format2020.jpgAmúgy az első amerikai űrhajós, John Glenn, amelyik 1962-ben egyszer megkerülte a Földet,
50 évvel később, 1998-ben, 77 éves korában még egyszer a világűrbe repült egy 9 napos útra.
 
Amúgy az első amerikai űrhajós, John Glenn, amelyik 1962-ben egyszer megkerülte a Földet,
50 évvel később, 1998-ben, 77 éves korában még egyszer a világűrbe repült egy 9 napos útra.

1962+50=1998... hát őőőő, izé...

Amúgy Ed Harris tökéletes Glenn volt Az Igazak-ban ;-)
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

Iren84 wrote on usakriszta's profile.
Szia! Bocsika a zavarásért. :) Olyan kérdésem lenne hogy megvan még esetlega Zóna Fun 2 dvd-d? Sajnos a linkek közül már csak 1 müködött. :) Köszi szépen. Ici
joesea wrote on kevidiak's profile.
Helló!
Butcher - Fehér éjjel (Dresden akták 09) nincs meg véletlenül ebookban?
Köszönöm!
Joe
berczineani wrote on Ajuda67's profile.
Kedves Ajuda! Köszönet minden fordításodért. Csodálatos. Nemrégiben felfedeztem egy oldalt ahol is sok sok könyv magtalálható ( angolul). Christine Feehan több sorozata is. Szerintem sokakat érdekelhet. A Kárpátok vámpírjai 35 rész is fent van. címe Sötét tarot. Sandu és Adalasia története.
Kiss Tibor Miklós wrote on Melitta's profile.
Kedves Melitta! Érdeklődöm, miért nem reagál senki , ha kérek kottát a "kotta, akkord ,dalszövegek oldalon. Korábban flottul" működött. Lehet , hogy köze van ,ahhoz hogy megváltoztattam az E-mail címem. Nem az van amivel ide regisztráltam: Kérlek segíts, mert a zenei előmenetelem az oldal nélkül visszafejlődik/szaxofon/ Előre is köszönettel Kiss Tibor /bocs a nyafogásért

Statisztikák

Témák
37,178
Üzenet
4,558,360
Tagok
600,462
Legújabb tagunk
Niki Nagy
Oldal tetejére