Magyarok Ottawaban?

szocske42

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!

Fontolgatjuk, hogy Montrealbol Ottawaba koltozzunk a nyaron. Ha van itt a forumon barki odavalosi, vagy akar korabbrol ismeros, lenne par kerdesunk, es persze keressuk elore is a leendo baratokat :)

Egyelore ott tartunk, hogy fontolgatjuk, melyik kornyekre koltozzunk 2 gyerekkel. Minel videkiesebb, annal jobb. Legyen valami tomegkozlekedes a belvarosba, de azert ki is lehessen fizetni. Csak az Ontarioi oldal johet szoba.
 

Tibiscus

Új tag
Akkor Nepean környéke ideális. Minden könnyen megközelíthető. Woodroffs-Medhurst környékén elfogadhatól az árak, a Merivalen megvannak a szükséges üzletek. Az autóút feljári és a Magyar Ház közeli, de a magyar templomok sem túl távoliak.
 

szocske42

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok, mar ha van meg itt valaki :)

Jovo hetvegen tenyleg koltozunk Ottawaba! Nepean nyugati szele sikerult, Montrealhoz kepest nagyon draga, de Ottawaban minden az. De ez legalabb tenyleg szep nagy haz, kerttel, a bicikliut mellett. Mindenkit szivesen latunk :)
 

szocske42

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!

Szaz eve nem leptem be ide, elnezest. Mondjuk nem mintha tul sok mindenrol maradtam volna le :)
Tovabbra is Ottawa, gyerekek 16 es 12 evesek, gyorskoriznak meg usznak. En meg bringazom ha esik ha fuj :)
Ami a legnagyobb ujdonsag, az a Contra Dance. Ajanlom mindenkinek, aki szereti :) (youtube-on van egy csomo video: ha tetszik a zene, menni fog a tanc, tok egyszeru es lepesrol lepesre megmondjak, mit kell csinalni) Elvileg mindenutt van a keleti parton, Montrealban es Torontoban biztosan. Mi (marmint a lanyom meg en) az ottawai szombati tancokon mindig ott vagyunk, ha valaki szeretne esetleg osszefutni.


Szocske
 

szocske42

Állandó Tag
Állandó Tag
Meg mindig csak en irok ide?

Mivel mar csak par tanc van hatra a szezonbol, uj "sportot" kellett talalnunk, ami most epp a szivacskardozas. A Felfrost nevu klubbal jarunk ossze szerdankent es vasarnaponkent. Ok egy kicsit komolyabban veszik a szerepjatekot, kozepkori ruhakat meg pancelt keszitenek maguknak, varazslatot meg egyeb szuperkepessegeket jatszanak el. Mi meg elvezzuk a kardozast a friss levegon, es ezt vegre mindket gyerek szivesen csinalja.

Csak azert mondom, mert itt is lehet velunk talalkozni, ha valaki akar: http://www.felfrost.ca/
Ugy latom legutobb kifelejtettem a Contra Dance linket: http://ottawacontra.ca/
 

szocske42

Állandó Tag
Állandó Tag
Kicsit gaz igy magamnak valaszolgatni, de ezt akkor is ide kell tennem:
koltomata.tumblr.com/post/176087699117/tegnap-egy-renszarvas-tevedt-az-autopalyara-es
 

Panka79

Új tag
Szia Szocske en Albertabol koltozom Ottawaba es erdekelne hogy jott be nektek ott az elet. Leginkabb mik a jo varos reszek elni, milyen az ido (3szor voltam ott mindig esett ami nem igazan vonz, de a varos hangulata nagyon tetszett), mennyire kell a francia (tanulom, de meg messze vagyok a folyekonytol) es minden ami szerintettek hasznos lehet. Es ha esetleg valaki hallott valamit Hamiltonrol azt is fontolgattam egy darabig, de ott meg sose voltam. Elore is koszonom
 

szocske42

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Panka!

Nekunk bejott, de foleg szubjektiv okokbol: En informatikaval foglalkozom, es imadok biciklivel munkaba jarni, amire Kanata szinte idealis. Ezen kivul en ugy tudom elsosorban allamigazgatasban lehet dolgozni, a tomegkozlekedes europai szemmel siralmas, de amerikaival nezve egesz jo, es feljlodik. Vannak olyan varosreszek (Westboro biztosan) ahol siman el lehet lenni kocsi nelkul, varosiasan. Azert nagyreszt suburban sprawl lassuk be, es legalabb egy kocsi kell minden haztartasba, de leginkabb annyi, ahanyan dolgozni jarnak :-/
Az idojarasra egy szavam sem lehet, egesz telen stabil fagy es ho, gyonyoru. (Marmint az en bicikliutamon :) ) Most tavasszal kellemetlen par hetig a latyak, aztan hirtelen nyar lesz, megnyitnak a beach-ek :)
Mi a nyugati oldalon lakunk, fel sem merul a francia nyelv kerdese. Keleten (Orleans) tobb a franciaajku, es persze a tulparton (Gatineau, QC) letszukseglet. Allamigazgatasban fizetesemeles jar a nyelvvizsgaert, meg visszatarthat az eloleptetestol, ha nincs.
Ha mondasz valamit a csaladi allapotodrol es az elvarasaidrol, talan tudok otleteket adni, hol erdemes lakni :) Amugy elegge patchwork, draga kertvaros toszomszedja a szukseglakas-lakotelep, tehat nem vagy igazan kisegitve varosresszel, muszaj odamenni, korbeszagolni, hogy hogy tetszik.

Nekunk gyerekekkel bejon Crystal Beach, itt a Greenbelt, es a belvaros sincs messze, meg busszal sem.
Bevasarolni mar nehez lenne kocsi nelkul, es a gyerekeket sportra hurcolni egyszeruen lehetetlen lenne.

Ha jarsz/jartok itt felderiteni (amit nem tudok elegge hangsulyozni, hogy tegyetek, de legalabbis rovidtavra bereljetek csak, ha latatlanban kell), es pont beleesik egy honap elso vagy harmadik szombatja, gyertek tancolni :) http://www.ottawacontra.ca/view/?schedule#Apr20


Kerdezz batran, privatban is akar, epp ennyi jutott az eszembe :)
 
Oldal tetejére