Magyarország lerobban

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2019 Július 11.

Melitta - 2019 Július 11, 20:50
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Ideges tömeg, felszegett fejek. Morajlás. „Már huszonöt percet ír, nem hiszem el!” A rohadó tetőből modern digitális kijelző lóg. Előbbi a magyar állam sara, utóbbi az Európai Unió ajándéka. Vonatra várunk. Münchhausen Intercity. Nemrég ötpercnyire hazudták, immár huszonötre.

  Talán a hangosbemondó hölgy is ezt recsegte, csak a lerobbant technika Fásy Ádámot csinált belőle. Lehet, hogy a vonat alig ezer méterre, a nyílt pályán áll, lerobbanva, és azért licitálják egyre feljebb a késést. Lehet, hogy nyolcvan kilométerre, de a MÁV mindig épp annyi késést ismer be, amennyit már nem tud tagadni, holott tudja, hogy nem lesz itt egy órán belül sem.

  Magyarország lerobban. Paradox, hogy a Fidesz mellett szóló érvek között milyen előkelő helyen szokott szerepelni, hogy „ők legalább tudnak kormányozni”. Miközben nem, egyáltalán nem tudnak. Ez az ország épp lerobban. Igen, az egészségüggyel kezdem, és tudom a szokásos választ, hogy „az egészségügy mindig is rossz volt”. De az a csőd új minősége, hogy amikor június végén elhunyt a Péterfy kórház érsebésze, azzal össze is omlott az ellátás, mert ez a tragikus hős eleve március eleje óta egyedül vitte az intézményben a szakterületet. Mindennap telefonos készenlétben volt.

  Az a kudarc új minősége, hogy Veszprém megyében bezárt az egyetlen mikrobiológiai labor, amely a megye kórházainak dolgozott. Pedig az intenzív osztályoknak néhány óránként kellene szolgáltatniuk vagy épp a járványokat megelőzniük a vízvizsgálatokkal. Pesten átszúrt szemű kisgyereket lökdösnek mentőstül kórházak közt. Országos gyógyszerhiány van, fertőzésveszély van, sürgősségi ellátás nem nagyon van. A Fidesz nem tud kormányozni.

  Nomen est omen, a kormányablakokat sem tudják rendesen kinyitni. Rogán korlátlanul költhet tízmilliárdokat propagandára, az állami tévé százmilliárd fölött fogyaszt, de a valódi állami feladatok ellátására rendelt kormányablakok egyre kevésbé működnek. Tavasszal megnövelték az itt dolgozók munkaidejét, elvettek tőlük több nap szabadságot, most pedig az ezért felmondott ezrek miatt a nyitvatartást kurtítani, az ügyeket ritkítani kell. Plakátra, migránsozásra költenek, közszolgára nem, ezért összeomlik a közigazgatás.

  És a tömegközlekedés, helyben és országosan. A vasút a kedvencem. Időről időre belengeti valamelyik tolvaj, hogy szállodát akar a Déli pályaudvar helyén, mi, Audi-mentes parasztok és prolik meg érjük be azzal, hogy Kelenföldig bevonatozhatunk. Ezt leszámítva a luxusterepjárós rezsim nem traktál minket azzal, miként javítana a vasúti személyszállításon. Egyre rosszabb síneken, egyre ócskább vagy nem odavaló járművek zötyögnek, egyre lassabban és mocskosabban. Hasonló sikertörténet a BKV-BKK, orosz szaunametróval, kátyúmezőn csattogó, nyáron meleg, télen hideg buszparódiákkal, brutális késésekkel, és igen, a zombivá tett fővárosi vezetés helyett-mellett emiatt is a kormány a felelős. Na jó, meg Tarlós, de ő is fideszes.

  Közel a vég a Nyugdíjfolyósítónál, teljesítőképességük határán az ott dolgozók. Nemrég megtapasztaltuk, amit soha, a magyar állam napokon át képtelen volt nyugdíjat fizetni. Az állami posta is egy rossz vicc, a karácsonyi csomagba rögtön csokinyuszit raksz, hátha húsvétra odaér. Azt a problémát meg, amit a kamu-fociutánpótlás és a kamuszínházak okoztak milliárdnyi tao ellopásával, úgy sikerült „megoldani”, hogy a kamufoci továbbra is milliárdokat nyel el, ámde a valódi színházak összeomlanak. De beszélhetünk a gazdasági szabadságharcról is. A kínai gyarmatosítók egy irgalmatlanul drága, ámde még el sem kezdett teherszállító gigaprojekttel, az orosz gyarmatosítók pedig egy irgalmatlanul drága, ámde még el sem kezdett paksi gigaprojekttel csinálnak cselédet az országból.

  Magyarország épp lerobban. A Fidesz lop, központosít és propagandát tol, de a szó valódi értelmében nem kormányoz. Erre a feladatra kell jelentkeznie annak, aki leváltaná.

  Ceglédi Zoltán

  upload_2019-7-11_14-50-38.jpeg
   

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2019 Július 11.

  1. 139
   139
   Sokan másképp látják, érzik az állapotokat. Mintha ez már a harmadik egymást követő kormányzati ciklus lenne.
  2. setni
   setni
   Lesz ez még több is.
   Ha így áll hozzá az ellenzék akkor nem sok esélyük van.
  3. ladybug7spots
   ladybug7spots
   Mégegyszer nem magyarázom el a fityusz által megbabrált választási törvényt, a magyarigazolványt (ld. más farkával verni a csalánt), az éhezők pár kiló krumplival való megvásárlását, a közmunka elvételével való fenyegetését azoknak a szegényeknek, akiknek ez az egyetlen bevételi forrásuk és utoljára, de nem utolsó sorban a választási csalást...ennyit a támogató tömegekről.
  4. setni
   setni
   Igaz de, így sikeresek.
   Ezzel kellene valamit kezdeni az ellenzéknek.
  5. setni
   setni
   Van aki így érzi..:
   [​IMG]
  6. 139
   139
   Vegyük szépen sorjában.
   A magyarigazlvány azt hiszem már kiment a divatból, már csak külföldi lakhellyel rendelkező magyar állampolgárok vannak, de ezek nem szavazhatnak az egyeni valasztokerületekben ... nézzük mi volt az utolsó választás eredménye
   [​IMG]
   tehát így szavaztak a kimondottam magyarországi lakhellyel rendelkezők.

   éhezők kegyeinek elnyerése:
   ahogy láthatod, erre mindenki törekszik
   [​IMG]

   a közmunka elvételével való fenyegetés ... jönnek a helyhatósági választások, ígérjen az ellenzék a közmunkásoknak havi 300000 -es fizetést és nyert ügyük van.

   választási csalás ... ez van, ha ennyire korruptak a számlálóbizottságokban levő ellenzéki megbizottak, nincs mit tenni.
   Utoljára módosítva: 2019 Július 12
   DanielXYZe és Rózsa Hajnal kedveli ezt.
  7. Ternyák
   Ternyák
   "választási csalás ... ez van, ha ennyire korruptak a számlálóbizottságokban levő ellenzéki megbizottak, nincs mit tenni."

   A nem létező megbízottak? Hiszen a legtöbb helyen ellenzéki nem is volt, nincs aki elvállalja.

   Mellesleg: Egy 70 éves ismerősöm szerint a migránsok miatt kell évente a kártyás telefonját újra regisztráltatni a szolgáltatójánál!???
   Mondtam neki, tessék elképzelni, hogy a reg előtt az ukránok 10 db-ra vitték a sim kártyákat. Mi köze ennek a migrációhoz?
   Komolyan mondom ezt a sok marhaságot ép ésszel nem lehet elviselni.
  8. 139
   139
   hogy hogy nincsenek? ... hiszen állandóan azt hangoztatják, hogy ők vannak a többségben.
   A SIM kártyákat egészen biztosan nem az illegális migráció miatt kell regisztrálni, hiszen az illegális (papírok nélkül, illegálisan érkező) migránsok név nélküli bankkártyákat is kapnak és havonta még pár száz eurót is utalnak rá...az ilyesmi nem probléma.
   Utoljára módosítva: 2019 Július 12
  9. Georgina Bojana
   Georgina Bojana
   *
   Ez a teljes igazság. Mi tudjuk, ők is tudják, de semmi, semmi nem történik. Most éppen azon dolgozik a fityesz, hogy eladósítsa a fiatalokat, azokat, akik még itthon maradtak, s 3 gyereket, v. többet be is vállalnak... A mézes madzag a lakás/ház/pláne autó...
   Fiataloknak ordítanám, legyenek eszüknél, mert nem szabad hinni a mesékben...
   Ha bármi okból, nem tudják fizetni a részleteket, mindent elveszíthetnek.
   Ok lehet munkanélküliség, betegség, esetleg a legrosszabb...
   A lakást, a gyerekeiket (állami gondozásba veszik), ők pedig mehetnek tömeg-hajléktalan szállókra, ha beférnek... Sajnos, még mindig sokan vannak, akik hisznek a kormány jótéteményében, pedig csak azt akarják elérni, hogy megkötözzék, leadósítsák a sárga földig a még "szabad" embereket... Nem folytatom, mindenkinek saját belátása szerint kell élnie, választania, szabadon v. "rabságban" - s itt a nagy upload_2019-7-12_16-31-26.jpeg
   tornando és ametiszt99 kedveli ezt.
  10. FLAMINGO
   FLAMINGO
   Én meg nem hinném, mivel erre adnak 9o%-os utazási kedvezményt "az elszakított területek magyarjainak".
   (Valahogy ilyen mértékűt de még csak ezt megközelítőt a hazánkba szakadt itthon maradtak sohasem kaptak és most sincs ekkora kedvezmény másnak kivéve a nyugdíjas szelvény 2 utazását, ha még létezik.)
  11. jöttment
   jöttment
   Pontosítanám, ha már ez ilyen neuralgikus pont. 90%-os utazási kedvezményre jogosultak a tartós betegek, nagycsaládosok, SNI-s gyerekek, állami gondozottak , ingyenes a menekülteknek /:) /, 65 felettieknek ....
   https://www.volanbusz.hu/hu/utazasi.../dijszabas/kedvezmenyek/orszagos-kedvezmenyek
   https://www.mavcsoport.hu/mav-start/belfoldi-utazas/kedvezmenyek-mav-start-zrt-vonalszakaszain
  12. gumelig
   gumelig
   Magasabb fízetések és nyugdíjak nagyobb segítség lenne, mint ezek a kedvezmények.

   A kedvezmények eredetileg egymást túllicitáló választási ajándékok.
  13. setni
   setni
   Mivel a fizetéseket nem csak az állam adja de , ezeket a kedvezményeket szinte kizárólag ő így ahogy írod ez marad a választások egyik meghatározó pillére.
  14. johannsebastian
   johannsebastian
   Nem magyarázol semmit - csak épp ostobaságokat beszélsz. De ha ilyen nehéz elviseli, hogy a többség nem úgy gondolkodik, ahogy te, végül ez is gyógyít. Az ország többsége bizonyára nem elkötelezett jobboldali. Csak épp se a szégyenteljes ellenzéki teljesítmény okán (ide értve a programokat is - Magyarország még jó száz évig biztos nem lesz a nyugathoz hasonló módon multikulturális - reméljük, utána sem), és bizonyos eredmények elismerése miatt a jobboldalra szavazott. Ráadásul az uniós választási törvényt sem a Fidesz kreálta. De mondom, higgy a csalásban, ha ez így elviselhetőbbé teszi a dolgot.
  15. setni
   setni
   Számomra is fura hogy miért nem tudnak elfogadni egy döntést.
   Nem tetszik rendben de, azért nem biztos hogy csalás történt.
   Igen az ellenzék nem tud összeállni addig itt fidesz kormány lesz.
   Lehet matekozni de a kormánynak van majd 50%-a a többieknek a maradékból kell élni.....az pedig nem lesz 60-70 %....
   johannsebastian kedveli ezt.
  16. 139
   139
   " 90% kedvezményre jogosult évente 4 alkalommal menettérti utazásra a 6. és 65. életév közötti külföldi állampolgár a nevére kiállított magyar igazolvány felmutatásával "
   Utoljára módosítva: 2019 Július 12
   jöttment kedveli ezt.
  17. gumelig
   gumelig
   tornando kedveli ezt.
  18. setni
   setni
  19. FLAMINGO
   FLAMINGO
   Ez kb pont néggyel több, mint ami az itthoniaknak jár...
   tornando kedveli ezt.

Megosztás