Magyarország lerobban

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2019 Július 11.

Melitta - 2019 Július 11, 20:50
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Ideges tömeg, felszegett fejek. Morajlás. „Már huszonöt percet ír, nem hiszem el!” A rohadó tetőből modern digitális kijelző lóg. Előbbi a magyar állam sara, utóbbi az Európai Unió ajándéka. Vonatra várunk. Münchhausen Intercity. Nemrég ötpercnyire hazudták, immár huszonötre.

  Talán a hangosbemondó hölgy is ezt recsegte, csak a lerobbant technika Fásy Ádámot csinált belőle. Lehet, hogy a vonat alig ezer méterre, a nyílt pályán áll, lerobbanva, és azért licitálják egyre feljebb a késést. Lehet, hogy nyolcvan kilométerre, de a MÁV mindig épp annyi késést ismer be, amennyit már nem tud tagadni, holott tudja, hogy nem lesz itt egy órán belül sem.

  Magyarország lerobban. Paradox, hogy a Fidesz mellett szóló érvek között milyen előkelő helyen szokott szerepelni, hogy „ők legalább tudnak kormányozni”. Miközben nem, egyáltalán nem tudnak. Ez az ország épp lerobban. Igen, az egészségüggyel kezdem, és tudom a szokásos választ, hogy „az egészségügy mindig is rossz volt”. De az a csőd új minősége, hogy amikor június végén elhunyt a Péterfy kórház érsebésze, azzal össze is omlott az ellátás, mert ez a tragikus hős eleve március eleje óta egyedül vitte az intézményben a szakterületet. Mindennap telefonos készenlétben volt.

  Az a kudarc új minősége, hogy Veszprém megyében bezárt az egyetlen mikrobiológiai labor, amely a megye kórházainak dolgozott. Pedig az intenzív osztályoknak néhány óránként kellene szolgáltatniuk vagy épp a járványokat megelőzniük a vízvizsgálatokkal. Pesten átszúrt szemű kisgyereket lökdösnek mentőstül kórházak közt. Országos gyógyszerhiány van, fertőzésveszély van, sürgősségi ellátás nem nagyon van. A Fidesz nem tud kormányozni.

  Nomen est omen, a kormányablakokat sem tudják rendesen kinyitni. Rogán korlátlanul költhet tízmilliárdokat propagandára, az állami tévé százmilliárd fölött fogyaszt, de a valódi állami feladatok ellátására rendelt kormányablakok egyre kevésbé működnek. Tavasszal megnövelték az itt dolgozók munkaidejét, elvettek tőlük több nap szabadságot, most pedig az ezért felmondott ezrek miatt a nyitvatartást kurtítani, az ügyeket ritkítani kell. Plakátra, migránsozásra költenek, közszolgára nem, ezért összeomlik a közigazgatás.

  És a tömegközlekedés, helyben és országosan. A vasút a kedvencem. Időről időre belengeti valamelyik tolvaj, hogy szállodát akar a Déli pályaudvar helyén, mi, Audi-mentes parasztok és prolik meg érjük be azzal, hogy Kelenföldig bevonatozhatunk. Ezt leszámítva a luxusterepjárós rezsim nem traktál minket azzal, miként javítana a vasúti személyszállításon. Egyre rosszabb síneken, egyre ócskább vagy nem odavaló járművek zötyögnek, egyre lassabban és mocskosabban. Hasonló sikertörténet a BKV-BKK, orosz szaunametróval, kátyúmezőn csattogó, nyáron meleg, télen hideg buszparódiákkal, brutális késésekkel, és igen, a zombivá tett fővárosi vezetés helyett-mellett emiatt is a kormány a felelős. Na jó, meg Tarlós, de ő is fideszes.

  Közel a vég a Nyugdíjfolyósítónál, teljesítőképességük határán az ott dolgozók. Nemrég megtapasztaltuk, amit soha, a magyar állam napokon át képtelen volt nyugdíjat fizetni. Az állami posta is egy rossz vicc, a karácsonyi csomagba rögtön csokinyuszit raksz, hátha húsvétra odaér. Azt a problémát meg, amit a kamu-fociutánpótlás és a kamuszínházak okoztak milliárdnyi tao ellopásával, úgy sikerült „megoldani”, hogy a kamufoci továbbra is milliárdokat nyel el, ámde a valódi színházak összeomlanak. De beszélhetünk a gazdasági szabadságharcról is. A kínai gyarmatosítók egy irgalmatlanul drága, ámde még el sem kezdett teherszállító gigaprojekttel, az orosz gyarmatosítók pedig egy irgalmatlanul drága, ámde még el sem kezdett paksi gigaprojekttel csinálnak cselédet az országból.

  Magyarország épp lerobban. A Fidesz lop, központosít és propagandát tol, de a szó valódi értelmében nem kormányoz. Erre a feladatra kell jelentkeznie annak, aki leváltaná.

  Ceglédi Zoltán

  upload_2019-7-11_14-50-38.jpeg
   

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2019 Július 11.

  1. tornando
   tornando
   Gondolkoztam hogy egyáltalán írjak e ilyen kötözködő mondatodra valamit.
   De mivel kérdésként volt írva úgy hiszem érteni szeretnéd mi van.
   Nos az idézetet valahol láttam mint a hét legszörnyűbb mondását
   És ha belegondolsz valóban az:
   "Magyarországon nincs éhező gyerek, mert aki óvodába, iskolába jár, az kap étkezést."
   Én azt nem tudom tényleg mondta-e orbán.
   De már annyi sületlenséget mondott és cinikus dolgot hogy Ő maga se veszi észre mekkora baromság.

   De ha igaz akkor ez nem infantilis poszt
   Hanem igen csak a miniszter jellemének natúr bemutatása
   És a mondat igen csak kihúzta a gyufát még nálad is.
   Tehát felismered a felfogás kegyetlenségét.
   Én nem akartalak meggyőzni arról hogy Orbán kegyetlen és hazudozó
   És tagad mindenféle olyan dolgot mint hogy van mélyszegénység és olyat hogy megfagynak emberek.
   De azzal tagadja hogy nem adják ki az adatokat.
   Ezek mellett az a mondat akárhogy de mutatja jellemét
   "Magyarországon nincs éhező gyerek, mert aki óvodába, iskolába jár, az kap étkezést."
   Én nem találtam ki.
   Én megláttam!!
   És a hét mondásai közé tartozott.Hagy igaz-a nem tudom de jellemző
   Tedd be a Google-ba ellenőrizd.
   Adatok szerint:
   Reggeli rádióinterjújában hangzott el amelyik az EU szerdai választás (10.) után volt pénteken a Kossuth-n.Vagyis ez 12-n lehetett

   Nehéz megmondani mert csak péntekként hivatkozik rá.

   És itt van:
   https://www.kormany.hu/hu/a-miniszt...adio-jo-reggelt-magyarorszag-cimu-musoraban11

   [​IMG]
   Az eredeti teljes mondatban így van
   Magyarországon nincs éhező gyerek, mert mindenki, aki óvodába vagy iskolába jár, szóval a gyermekek több, mint 95 százaléka kap ingyen a magyar állam által biztosított ételt.

   Bizony bizony már roggyan a Viktor ha ilyen mondatba belement.
   Ezt teszi hogy nincs nyílt vitája senkivel.
   Utoljára módosítva: 2019 Július 16
  2. Rózsa Hajnal
   Rózsa Hajnal
   Kedves Ceglédi Zoltán!!

   A Fidesz kormány tud kormányozni, de ön csak gyűlölködni tud a kormány ellen és nem újságot írni!
   Attól, hogy késik egy vonat még omlik össze a MÁV sem az ország, de még a gazdaság sem! - bárhol előfordulhat valami baleset, meghibásodás!! Intercity vonatnál, ha 10 percnél többet késik visszafizetik a jegyárát!!

   Szomorú hír, hogy meghalt egy érsebész, de abba sem omlik össze az ország!!
   Van 35 000 orvos még, akik állják a sarat! Örömmel közlöm önnel, hogy 71 főállású érsebész dolgozik az országban!! Volt idő, amikor ez a szám sokkal alacsonyabb volt és még akkor sem omlott össze az ország!!

   Figyelmébe ajánlom azt a tényt, hogy az országunkban nem kell fizetni az egészségügyi ellátásért! - nálunk jóval fejlettebb országokban ez nem így van! Még a biztosítottaknak is kell fizetni egy-egy nagyobb beavatkozás után és elég nagy összeget!

   A MÁV-nál nagy felújítások folynak 1200 milliárd Ft értélben, ez a síncseréktől kezdve a vasúti híd cseréig, vasútállomások felújításáig, mozdonycsere, vasútikocsi csere, aluljáró, felüljáró..... építéseket foglalja magában!
   Ez a kormány dolga, de a vonatok közlekedéséért, már a MÁV dolgozók a felelősek!!
   Ahogy az egészségügyben is folyamatosan hatalmas fejlesztések, béremelések vannak és attól, ha egy orvos kiesik a munkából nem omlik össze az egészségügy sem!! Hiszen az MSZP-SZDSZ kormány alatt 4000 orvost küldtek el és még akkor sem omlott össze!!!!
  3. FLAMINGO
   FLAMINGO
   Őszintén szólva először törölni akartam, mert tudtommal Ceglédi Zoltán nem tag a CH-n.
   Azán okulásul inkább ellátom néhány kiegészítő mondattal:
   Tudni illene a különbséget a gyűlölet és a kritika között, mert azok korántsem szinonimái egymásnak.
   Kritizálni pedig minden állampolgár alanyi joga.
   Aztán Ceglédi - ezt is illik tudni, ha valakit kritizálunk, nem újságíró, hanem politikai elemző (amúgy jogász végzettségű).
   Mondjuk ez szó szerint igaz...
   Ez speciel hazugság, ugyanis csak az IC pótjegy árát térítik. (Aminél többet nem is követelhetünk, ha az utas eljutott a célállomásra.)
   Annyira nem vagyok roszindulatú, hogy azt kívánjam, hogy akkor kerülj a Péterfybe ilyen gonddal. Annál is inkább, mert a kórház nem is tud ilyen betegeket fogadni, mert meghalt az egyetlen érsebésze.
   Akkor hogy a piklibe lehet olyan, hogy Nógrádban van olyan település, ahol huszonsok éve nincs orvos, de olyan több is, aholt 5 évnél régebb óta betöltetlen a háziorvosi hely.
   A 71 főállású érsebész....
   Matekozzunk! Minimum 3 kell egy kórházba, ha komolyan vesszük a 8 órás munkaidőt. Ez még 24-re sem jön ki, azaz megyénkét 1-1 kórház+ a főváros. Ez igen! Már az EMMI is elismeri, hogy gond van az érsebészettel, mert legalább 18o kellene.
   Mikor is? Az 18oo-as években?
   Már megint egy hazugság. Aki ellátást szeretne (de, ha nem, akkor is), még, ha munkanélküli is, havonta több, mint 7ooo Ft-ot kell kicsengetni az államnak.
   Ha dolgozik, akkor a munkáltató több jogcímen is (pénzbeni, természetbeni) levonja a bérből minimum a fenti összeget de inkább többet, ha nem minimálbéres a dolgozó + a munkáltató is köteles a dolgozói után TB járulékot fizetni.
   És ezért az ellátást lehet, hogy csak hetek, hónapok, évek multán kapja meg a rászoruló.
   Valami konkrétumot írnál? Mert a 75o milliárdos kínai hitelből készülő Budapest - Zágráb vonal minden csak nem a hazai vasút fejlesztése, de ezen ha átsíklok, még akkor sem látom az 5oo további milliárdot...
   Melynek a vezetését - minő véletlen - a kormány nevezi ki és azok irányítanak. Nehogy már egy jegykezelő vagy kerékkopogtató miatt késsenek a vonatok!
   A mozdonyvezető persze más. Elismerem ők tudnak kését okozni, pláne, ha menet közben közlik velük, hogy ki vannak rúgva.
   Hol? Németországban vagy az USA-ban?
   Merrt itthon még WC papírra sem jut, nemhogy fejlesztésre. (Stabil lehet feletted a mennyezet, ha nem omlott le, amikor ezt leírtad.)
   Ezt a marhaságot megint honnét vetted?
   Legközelebb, ha nem teszel egy ilyen mondat mögé hiteles linket, törölni fogom a beírásod, mert nemcsak tudatosan félreinformálod a többieked, de feleslegesen lekötöd a CH erőforrásait.
   Utoljára módosítva: 2019 Július 16
  4. tornando
   tornando
   Ezt már én is írtam neki hasra-ütött kitalált listát csinál vagy kapott kéz alatt attól még csak közönséges blabla propaganda marad Linket kérünk hogy alátámassza az adatokat de az nincs neki, csak olyan "statisztika" amit Ő csinált
   Mert ugye annak a statisztikának hisz "Csak abban a statisztikában hiszek, amit én magam hamisítok"Churchill.
   És ez a hajnal még nagyképűen odaírja:a számok(tények) makacs dolgok.
   És sorra üzeneteiben hamisít és link sincs
  5. tornando
   tornando
   Szerintem ebben nem hazudott mert le van írva az 1200 milliárdos szám a linket én adtam neki előző oldalon
   Éppen csak Ő jelen időben írja mint történő cselekedet holott a legközelebbi uniós lehívásból tervezik.
   Ebben hazudott a propagandista Hajnal.Az ilyen hazugságot csúsztatásnak nevezik de szememben minden csúsztatás lényegileg hazugság
   Ez terv mint a beígért 21 ezer új bölcsődei férőhely
   https://index.hu/belfold/2019/02/15/bolcsode_gyerekvallalas_csaladvedelmi_akcioterv_orban_viktor/
   Itt a vasút ígéret:
   https://www.nkh.gov.hu/hir-megjelen...arccal-a-vasut-fele-kotottpalyas-fejlesztesek

   Utóirat
   ismerjük a szólást:Ígérettel tele a padlás (beígért tervezett elképzelt)
   Sőt konkrétabban
   Fidesz-ígérettel tele a padlás
   cikk 2017
   Utoljára módosítva: 2019 Július 17
  6. FLAMINGO
   FLAMINGO
   Egyrészt ismert a mondás: A papír mindent elbír.
   Másrészt az EU-ban épp most folynak a különféle bizottsági posztok várományosainak megválasztása, ami korántsem zökkenőmentes.
   Ilyen előzmények után nem vagyok meggyőződve, hogy az IKOP-ra kap Magyarország a ciklusban ennyit. Ráadásul ebben autópálya és P+R parkolók kialakítása is szerepel, ami szerintem nem vasút.
  7. tornando
   tornando
   Ismered azt a mondást : zöld búzára tesz ígéretet(tervet)
   Ez volt eszembe mikor a következő uniós pénzcsomagra terveztek
   Hisz éppen nem úgy néz ki lesz még bármi is.
   Nem baj de jellemzi az Orbánt ígér de reális alapja nincs
   És a magyarázat ott lesz: Az EU lesz a hibás ha nem valósul meg
   Mi akartuk Ők nem csinálták meg nekünk!
   Ellenségei Magyarországnak,
   Holott a sok el csalt (magánvagyonra került) pénz után mit várnak
   No de ígérni lehet üres zsebre is.Majd elhiszi Rózsa Hajnal
   Sőt már kész tényként írja tovább nekünk: Már folynak már készül.
  8. tornando
   tornando
   Beleférne egy kis átcsoportosítás OLAF-t majd elintézzük valahogy
   Mi lett a Elios-l hát át tették egyik zsebből a másikba mikor lebuktak
   az költségvetési pénz volt nem EU támogatás.
   Az én bajom ezzel a kötöttpályás fejlesztéssel
   Gazdasági sorrendben ennek kellett volna lenni az elsőnek
   Nem is szidnám Orbánt annyira.
   Már 10 éve menne a villamos a Hév és elővárosi vasutak. A fővonalak a mellékvonalak fejlesztése létesítése.
   Magas és mély kötöttpályás közlekedési fejlesztés.
   Az ajánlásokat követve 2003-tól a Karel Van Miert vezette magas szintű csoport összeállított egy új listát, és 30 kiemelt fontosságú projektet indított 2010-ig.[5]
   De nekik a sport volt az első.
   Utoljára módosítva: 2019 Július 17
  9. tornando
   tornando
   Ez szerintem kizsugázható persze orrolhatnak érte.
   De láttad a főpolgármesteri előválasztásokat?
   Mindkét komolyabb emberlátásmódjában a Budapesti közlekedés sarokpontjának tette a P+R parkolók kialakítását.
   Szerintem ez az ígéret itt a kormánytól Épp a választást szolgálja
   Le van írva be van ígérve.
   Szépen kommunikálva ott azon a linken
   Védik a Budapesti Polgármesterüket bárki lészen is az
   Mi a kormány akarjuk ugyanazt mint ti, lásd a tervet.
   Az a pont ha meg se valósulhat mert nem vasútra adott pénzből kéne mennie
   Akkor is megtörtént mint "mi is tudnánk mit kell tenni" nem csak a két ellenzéki jelölt.
   A Fronius meg a Karácsony kimondottan erre tették a Budapesti közlekedés tarthatatlan állapotának megoldását, mint egyik fontos pont.
   utóirat:
   Lásd milyen hasznos volt az előválasztás
   felpezsdítette az állóvizet Budapesten
   Már hallani a sok tervet naponta egyet bejelentenek mit fognak csinálni
   Most vagy kapott Budapest máris költségvetési pénzt vagy zöld-búzára ígérnek
   Mintha kicsit beindultak volna.Talán Tarlósért?
   De inkább Budapestért hogy nehogy ellenzéki legyen ismét.
   Ha nincs előválasztás és nincs esetleges közös jelölt veszély mindez a beindulás nincs
   Naponta hallani valamit Pestről.Persze az m1 teszi
   Ami egyelőre ígérgetési verseny.
   Utoljára módosítva: 2019 Július 17
  10. setni
   setni
   Nekünk a család a fontos.....
   Persze .
   Zuglóból, ahol az illetékes tankerület pályázatot hirdetett a helyi általános iskolák legjobb tanulói számára. A „100 ötös” pályázat ajánlat azoknak szólt, akik a tanévben legalább 100 jeles jegyet kaptak valamilyen tantárgyból.
   A kiíró Közép-Pesti Tankerületi Központ végül (megkeresésre válaszul, egy héttel a vakáció kezdete után) arról tájékoztatta a szülői közösséget, hogy

   „az iskolák nagyságrendekkel több gyerek nevét küldték be, mint amire számítottak, és sajnos nincs mód ennyi tanulót oklevéllel jutalmazni, ezért a «100 ötös» programot leállították.”
   .............
   Milyen igazuk van tanulja meg a gyerek hogy igérgetni kell.
  11. FLAMINGO
   FLAMINGO
   Én örülnék neki a legjobban, he ezek a tervek megvalósulnának - persze nem Lölő áron és minőségben.
   De ettől még tény, hogy nem 12oo milliárd megy a vasútra, ha meg is kapnánk a teljes összeget.
  12. tornando
   tornando
   Én meg akkor nem szidnám Orbánt ha mindet a közlekedésre költené de még jobban nem szidnám tán még egyszer dicsérném is ha 10 éve már elkezdték volna
   Nem mondhatod ténynek: "nem 12oo milliárd megy kötöttpályás közlekedésre"
   Max annyit mondhatsz: ismerve Őket lenyúlják túlárazzák másra költik.
   Ez egy kiismerés és előrevetített jóslat.

   Valóban még az is lehet addigra kizárnak egy csomó EU-s pénzből most hogy Ursula a jogállamiságot erősítené

   A bizottság elnökjelölt a következő ötletet vázolta fel: olyan átlátható mechanizmust hozna létre, amivel folyamatosan lehetne monitorozni a jogállamiság helyzetét a tagállamokban. Ebbe az is beletartozna, hogy rendszeres jelentést kellene készíteni az Európai Bizottság számára. Von der Leyen szerint ezzel erősebb felhatalmazásuk is lenne és zökkenőmentesebb lenne az egész folyamat, amivel a konfliktusokat is el lehetne kerülni.
   És ez az OLAF- esetén is komolyabb és gyorsabb végzést hozna.
   Utoljára módosítva: 2019 Július 17
  13. tornando
   tornando
   Mellékesen ezt mire válaszoltad?
   A kizsugázhatóságot én konkrétan a P+R parkolókra írtam annak ellenére hogy nem vasút.
   Az autópálya már túl nagy falat azt nem lehet.
   Különben szerintem csupán az M 0 összekötéséről van szó
  14. tornando
   tornando
   Jól van ismét írtál ott valamit ahol látsz, a téma közepébe durr.
   Bár ismét nem tudom miként jön a vasúthoz: Nekünk a család a fontos.
  15. tornando
   tornando
   Jól van igazad van most néztem ismét meg bizony nagy nagy tervek ami tényleg nem vasút de jól hangzik:
   Nos felvetésed jogos ezt miből?
   Az uniós pályázattól függ.
   Ha az IKOP-ra részletezés nélkül akkor mehet útra is.
   Azért jó ez az EU!!
   Nyomja pénzt és semmi gazdasági látszata talán most először 1989 óta megvalósulhat de ehhez kellett a beijesztés nem kaptok többet ha Lőrincnek és Tiborcnak adjátok
   És még így is megeshet hogy elzárják a pénzcsapot az eddigi ténykedés miatt.
   Utoljára módosítva: 2019 Július 17
  16. FLAMINGO
   FLAMINGO
   Annak örülnék, ha minden fejlesztési terv megvalósulna.
   tornando kedveli ezt.
  17. tornando
   tornando
   Én azt hittem ami mondatot vagy szakaszt beidézel arra válaszolsz.
   Ha az egészre válaszoltad mert fejlesztési terv az egészben volt én az egészet idéztem volna.
   Vagy a linket amin elolvastuk
   Na mindegy hagyjuk megtévesztett az egy beidézett mondat
   Ezt konkrétan a P+R re írtam hogy nem törvényes szerinted a vasútra adott pénzből.
   Hogy ez kizsugázható(hisz van már gyakorlatuk benne ide oda tologatni a pénzt mint az eliosnál)
   Na mindegy hagyjuk, megtévesztett lettem.
  18. Virágtündér
   Virágtündér
   Szabolcs megyében élek, a megyeszékhelyen dolgozom, napi szinten 40-40 km-t utazom vonattal Bp-Záhony vasútvonalon, nincs olyan hét hogy ne késne 50-120 percet a Budapestről érkező sebesvonat amellyel délután hazajárok.
   A havi bérletem több mint 25 ezer forint a nettó kerestem nincs 100ezer / még jó hogy a munkáltató fizeti a bérlet 86%-át/.
   A vagonok kb. 30-50 évesek és kb. ennyi kosz halmozódott fel a plüss üléseken, amelyek talán még egyetlenegyszer sem voltak kitisztitva!!! :mad2:
   És még örölhetek , hogy könyvelői szakmával 30 éves gyakorlattal közmunkásként dolgozhatom egy állami cégnél :dr_24::mad2:
  19. Zsooltee
   Zsooltee
   Igen az ellenzék is gyenge, de a kormány nem engedi erősödni őket.
  20. setni
   setni
   Persze hogy nem engedi bolond lenne az ellenzékét segíteni.
   Van ez a jobbikos vona...most ismét alapított valamit....arra jó hogy pár ezer ellenzékit zavarba hozzon.

Megosztás