Magyarországnak el kell ismernie a külföldön kötött melegházasságokat

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2018 Február 8.

Melitta - 2018 Február 8, 00:41
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Nem házasságként persze, mert ez jogi nonszensz most, hanem bejegyzett élettársi kapcsolatként.

  Bejegyzett élettársi kapcsolatként a magyar államnak el kell ismernie az azonos nemű párok külföldi házasságkötését – mondta ki a Fővárosi Törvényszék a Mérce szerint. Ez már másodfokú, jogerős döntés volt az áprilisi elsőfokú után.

  Az egész pereskedést egy amerikai-magyar leszbikus pár indította, mert a budapesti kormányhivatal visszautasította Belgiumban kötött házasságuk anyakönyvezését. Melegházasság ugyan nem létezik, de bejegyzett élettársi kapcsolat 2009 óta igen, ez pedig a házassághoz hasonló jogokat garantál. Azonban a hazai hatóságok eddig még ilyen kapcsolatnak sem ismerték el a külföldön kötött házasságokat.

  Ez nem csupán elvi kérdés, ugyanis például a fenti pár esetén az amerikai fél nem kaphatna családtagként tartózkodási engedélyt Magyarországon. Ráadásul mivel ő az USA-ban házasnak minősül, az eddigi gyakorlat szerint nem is kezdeményezhette volna az élettársi kapcsolatot Magyarországon. A bíróság szerint ennek megtagadása alapvető jogokat sértene, a tartós együttélés jogi elismerését tagadná meg.

  A döntés azért meglepő, mert az Igazságügyi Minisztérium állásfoglalását is felülírta. Így mostantól el kell ismernie az államnak a külföldön kötött melegházasságokat is.

  Molnár Zoltán

  melegek2.jpg
   
  advocatus_diaboli kedveli ezt.

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2018 Február 8.

  1. advocatus_diaboli
   advocatus_diaboli
   Remek, ezzel én magam is teljesen egyetértek! Lehet hogy e véleményem sokak számára furcsa lesz, mert ugye itt már elhíresültem arról hogy fújok a melegfelvonulások ellen, de épp emiatt NAGYON ÖRÜLÖK annak hogy e cikk kapcsán kinyilváníthatom az egyetértésemet, mert ez ékesen bizonyítja, hogy kizárólag az efféle vonzalmak REKLÁMOZÁSA ellen vagyok - ennek tartom a felvonulásokat is - de ami a dolog JOGI részét illeti, ott maximálisan támogatom a „melegeket” hogy a kapcsolataik teljesen egyformán ítéltessenek meg a heterókéval!

   Igazság szerint még ezen iménti döntést is KEVESLEM. Én annak volnék a támogatója inkább, hogy az EU vagy az USA vagy úgy általában nekem tökmindegy hogy mi, de hasson oda hogy Magyarországon teljes mértékben ismerjék el házasságnak az efféle kapcsolatokat, abszolút minden joggal!

   Azt megengedem, hogy esetleg a gyermekek örökbefogadásának jogát ne adják meg rögtön, ott elismerem magam is hogy esetleg lehet némi vita meg minden, elsősorban amiatt ez a véleményem mert nem jó dolog mindent egyszerre erőltetni, annak eredménye csak az lenne hogy azt se adják meg amire különben hajandóak volnának. Másrészt, én magam is ezzel kapcsolatban felemás érzelmeket érzek, nem azt mondom hogy kategorikusan ellenzem, de helyesebbnek tartanám ha volna előbb legalább egy 10 éves „próbaidőt”, nem az egyes házasságoknak külön-külön, hanem az egész intézménynek, hogy lássuk, tényleg annyira tartósak-e e házasságok mint a heterók, valóban alkalmasak-e legalább minimális mértékben gyermeknevelésre.

   Mindenesetre, minden egyéb téren azonnal is támogatom hogy a melegházasságot „legalizálják”, én minden lépést üdvözlök ami ebbe az irányba előremutat!
  2. CasaLoma
   CasaLoma
   Megint egy hatásvadász, idióta újságcikk. Egyetlen ország sem köteles elismerni egy olyan házasságot, ami az adott ország törvényeibe ütközik. És ez így helyes. Nem csak a melegek házasságát nem ismerik el Európa számos országában (még a mindig bezzegként emlegetett Németországban sem házasodhatnak a melegek!!!), hanem pl. a 2., a 3., vagy a negyedik feleséggel kötöttet sem, na meg persze az 5-6 éves kislányokkal kötött házasságokat sem - pedig szép számmal vannak, akik utóbbiakat is szorgalmaznák és természetesnek vennék.
  3. Melitta
   Melitta
   Az orobe fogadas a heteroknal is 5ev varakozas minimum mire vegul osszejon hogy egy gyereket haza tudnak vinni. Millio egy teszt ellenorzesek korulmenyek tanulmanyozasa sok sok ido.
   Orokbe fogadni csak azt lehet akirol a hetero szulok lemondtak. Ezerszer jobb egy gyerek szamara csaladba felnoni mint intezetekbe ahol nem egyszer aldozatokka valnak a neveloknek vagy az idosebb tiniknek.
   Nem is ertem , miert zavar valakit hogy a masik ember vagy szomszedja kivel hazasodik. Szerintem jogos az elvaras ,hogy ha valaki hazasoni akar maga dontse el kivel mikor hol eskuszik. Senkinek nem lesz baja ha engedelyezik azoknak aki ezzel elni akarnak.
  4. prominor
   prominor
   Nem igazán értem miért is kell a vízcsapból is a homoszexuálisok elnyomatásának folynia.. A ember mint biológiai lény utódnemzés céljából létesít házassági kapcsolatot, ezzel is az utódok státuszát biztosítva, a még mindig a római, vagy a precedens jogot gyakorló társadalmakban. A házasság mint történelmileg kialakult kategória egyértelműen egy férfi és egy nő között jön létre... Az pedig, hogy ki kivel él együtt, mindenkinek a magánügye. Tudományosan bizonyított a homoszexualitás nem betegség, nem fejlődési rendellenesség, nem génhiba, hanem a egyed fejlődésének egy másik iránya, s ez az állatoknál is megfigyelhető.. Az örömszerzés céljából létesített kapcsolatok, az érzelmi, anyagi okokból való tartós életközösségek szabályait szinte mindenütt a világon a polgári jog megfelelően szabályozza. Nevetségesnek, feleslegesnek tartom, hogy csak azért, mert valakinek a szexuális irányultsága más, érdekükben külön jogszabályok szülessenek. Mint ahogy felháborítónak tartom, hogy másként kezeljék a homszexuálisokat, mint a többi embert, de azt is, hogy a másságot hangoztatva utcára lehessen vonulni, mert ezek a vonulások, meg általában a homoszexuálisok és a homoszexuálisokkal kapcsolatos megszólalások, szinte kizárólag az eltérő szexualitásról szólnak, nem pedig, hogy ők is ugyanolyan emberek , mint a heteroszexuálisok, ugyanúgy gondolkoznak, vagy nem gondolkoznak, éreznek, alkotnak mint a többségi társadalom. Semmi sem indokolja a kisebbségi jogaikat. Semmi sem indokol egy pozitív megkülönböztetést, mert így véleményem szerint az ágybeli szokások fogják meghatározni rövidesen a törvény alkotást.....
  5. CasaLoma
   CasaLoma
   Utánanéztem, a világon 20 országban legális az azonos neműek házassága, tehát az igazán nem mondható el ez esetben, hogy Magyarország túlságosan el lenne maradva ezen a téren.
   Az unión belül is csak 5-6 országban elfogadott, akkor nem értem, hogy miért csak Magyarországot kell ekézni folyamatosan emiatt?

   Van egymillió más dolog, amiben jóval le van maradva az ország Európától, inkább abban felzárkózni, ebben a kérdésben még tartjuk a lépést Európával.
  6. setni
   setni
   Szerintem azért mert ez az oldal a Kanadai magyarok oldala...ha mások lennének a szerkesztői akkor akár belga vagy román dolgokkal lehetne foglalkozni...Engem például az is érdekel(t) hogy ŐK hogy látják a hazájukat onnan távolból ezt is lehet ezekből a cikkekből látni.
  7. Melitta
   Melitta
   Aki ennyire nem tollerans masokkal annak az ilyen hireket at kell ugrani ,hogy ne idegesitse fel magat , hogy nem mindenki egyforma skatulaba dughato.
   Miert ne lehetne joga hazassagot kotni ha akar szerelem akar oromszerzes ahogy irod miatt gondoljak ugy hogy egyutt kivanjak leelni eletuket, es legyen joguk, akar ozvegyi nyugdijra stb.
   NEm az alvilag es a prostituciorol van szo ,hanem ezek az emberek normalis emberkent akarnak elni, nem lehet megvoni a hazassag intezmenyet.
   Arrol mar nem is beszelve miert kene Mo nak mindig az utolsokent kullognia mindenben?
   A Pride pont a figyelem felhivas es egy egy hetes fesztival amibol megint nem muszaly kimaradni , mert nem fogadjuk el azokat akik nem az atlaghoz tartoznak.
   Az osszes ellenzo meg talan soha nem beszelgetett meleg parral csak a beidegzodott gyulolkodes kirekesztes keretein belul tudja elkepzelni az eletet.
   Sok orszagban meg halal buntetessel sujtjak a melegeket es megbelyegzik, nem kell ezek koze tartozni .
   Raadasul meg csak nem is kotelezo ,so felesleges agodni es itelkezni.
  8. prominor
   prominor
   Ez nem tolerancia kérdése... mármint a fenti véleményem..
   Mert szerintem a Pride és a hasonló megnyilvánulások semmi másra nem valók, csak megmutatni, hogy
   húde milyen toleránsak vagyunk, aztán hazamennek s ugyanúgy buziznak tovább... A baj ott kezdődik ha a másikban csak a homót látod, vagy csak az látszik belőle...
  9. CasaLoma
   CasaLoma
   Az például engem is érdekelne, Kanada hogyan tudja megoldani, hogy minden örökbefogadni vágyó igényét ki tudja elégíteni. Mert Magyarországon a legfőbb probléma az, hogy nincs annyi örökbeadható csecsemő, mint amennyire igény van. Nem csak a homo, a hetero pároknak is éveket kell, hogy várjanak, és így is előfordul, hogy valakikre soha nem kerül sor.
   Máshol hogyan tudják a kellő számú örökbeadható csecsemőt előteremteni?
   cdurmol és analema kedveli ezt.
  10. Melitta
   Melitta
   Canadaba is lehet olyan aki nem kedveli a melegeket az nem megy a Pride ra. Mellekesen megjegyzem , en is voltam tobbszor is es hetero vagyok , talan tobb a hetero egy ilyen felvonulason mint az erintettek, pont azert ,hogy tamogassuk egyenlo jogaikat es szolidalitasunkrol biztositsuk oket.
   Keves politikus tartja tavol magat a Priderol , pontosan mert ok is ugyan olyan meberek es ugyaz az a jog megilleti mint a hetero emberket es ezt demonstraljak is mint pl a canadai Prime Miniszter Mr. Trudeau.

   [​IMG]

   [​IMG]

   [​IMG]

   [​IMG]

   [​IMG]

   upload_2018-2-8_2-57-18.jpeg

   Orbant nem latni ilyen helyen a nep kozott.
  11. prominor
   prominor
   Bizony ezek a képek jól mutatnak egy politikus fotóalbumában s szavazatokat is hoz szép számmal... De amikor azt vélelmezik róla, hogy Ő is közéjük tartozik, akkor nem a melegek jogairól beszél , hanem kikéri magának..
   S nem hiszem, hogy a legkevésbé is félre érthető lenne, hogy én nem a melegek ellen szólok, hanem a jelenség ellen, amit nyugodtan divatnak is lehet nevezni, mert a demonstrált megmozdulásokon nem az látható, hogy Ők ugyanolyan emberek mint mások, hanem épp a másság kap nem csekély hangsúlyt, s nem kifejezetten tolerálható módon...
   De ugye a Kanadai miniszterelnök sem fiúkkal ölelkezik...
   Utoljára módosítva: 2018 Február 8
  12. CasaLoma
   CasaLoma
   Ez engem egyáltalán nem zavar, még az sem zavarna, ha a kanadai elnök minden örökbeadott újszülöttet személyesen, nagy csinnadratta keretében adna át a meleg pároknak.
   Az inkább érdekel, hogy hogyan tudnak minden igényt kielégíteni? Kanadában nagyobb az anyákban a hajlandóság lemondani a gyerekükről?
   Jaszladany és cdurmol kedveli ezt.
  13. Melitta
   Melitta
   Nem nagyobb mint Bojte atya arva haza ami egyre csak bovul.
   Ott se valoszinu hogy sok magyar mond le a gyerekeirol vagy?
   Itt is nehez gyereket orokbe fogadni nem csak jo jovedelem kell hozza hanem nagyon sok minden.
   Miert is nehez elfogadni , hogy nalunk egyenlo elbanasba reszesulnek a melegek is, van canada kormanyaba is vannak akik vallajak a massagukat is.

   Prominor
   Jobban meg kell nezned a fotokat .....pl az utolso kepen az egyik lady fiu.
   Ontario Premier Kathleen Wynne leszbien. 3 kep.
  14. prominor
   prominor
   És ezt Trudeau is tudta?
   varázsdoboz és bubu kedveli ezt.
  15. Melitta
   Melitta
   Hasznald a google baratod, fogsz talalni sok sok fotot vegyesen Vancouver, Montrela Toronto stb varosokba ahol a Prime Miniszter es miniszterei vezetoi a rendor fonok az armytol a mento fonokok es meg rengeteg kulonbozo foglalkozasu emberek evrol evre kint vannak a Pridon.
   Hatalmas buli fesztivalok koncertek millios turista minden tele szallodak ettermek szinhazak film bemutatok taxik stb. A varosnak nagy bevetel es az embereknek remek musorok programok.
  16. gumelig
   gumelig
   Itt megint csodàlkoznom kell rajtatok. A melegházasság, ami szerintem csak arrol szól hogy “élni és élni hagyni”, jobban felkavarja a kedélyeket, mint az hogy az ország vejét az EU csalással gyanúsítja.
   :rohog:
   Utoljára módosítva: 2018 Február 8
   sropi, advocatus_diaboli és Melitta kedveli ezt.
  17. cdurmol
   cdurmol
   Nincs ezen mit csodálkozni. Minkét oldal jeleskedik a másik oldal prominenseinek [email protected] mártogatásában. Az ember egyszerűen immunis lesz, ha mitteszisten évek óta gondosan szupertitkosan speizolt anyagok kerülnek elő, amiken, mondjuk Vona Allahot dicsőíti. Vona számomra nem politikai alternatíva, nem állok mellé, ha lejáratják. De ez a sok éven keresztül gondosan őrzött lejárató anyag megmozgatja a gyomromat. Hasonlóan vagyok az Orbán családdal is.
   Kedves Gumelig, hajlamos vagyok a jelenlegi helyzetben elhinni, hogy az EU csalással gyanusítja. De abban bizonytalan vagyok, hogy ez a gyanusítás megállja-e a helyét. Az összes többi gyomorfogató heccet is tekintetbe véve.
   A melegházasság az tiszta ügy. Arról még azt hiszem, hogy átlátom.
   bubu és udvarfy kedveli ezt.
  18. CasaLoma
   CasaLoma
   Magyarországon, ha jól tudom, nem a jövedelem alacsonysága az akadály, és a jó vagyoni helyzet sem előny. Az örökbeadható gyerekek korlátozott száma miatt nem jut mindenki gyerekhez. Ha van elég örökbeadható gyerek, és mindenkinek jut, akkor szóba sem jöhet ilyen meg olyanfajta megkülönböztetés.
   A másság egyébként Magyarországon sem lehet kizáró tényező, hiszen Terry Black 2 gyermeket is örökbe tudott fogadni ellenkező nemű hites házastárs nélkül is. Az általa örökbefogadott csecsemőt nagyjából már el is érhették a felnőttkort, tehát nem újdonság Magyarországon sem.
   fych és prominor kedveli ezt.
  19. setni
   setni
   Trudeau mindent tud és jobban!
   Kanada miniszterelnöke a MacEwan Egyetemen tartott előadása közben kijavított egy tőle kérdező nőt, mert azt mondta, hogy mankind, vagyis emberiség, pedig Trudeau szerint sokkal jobb lenne azt mondani, hogy peoplekind. Erre a közönség tapsolni kezdett, de az interneten a szélsőjobbtól a feministákig rengetegen kiakadtak a jelenet miatt.
   Miután a jelenetről készült videó végigfutott az interneten, szerdán újságírók előtt Justin Trudeau a történteket megpróbálta elintézni annyival, hogy csak egy hülye vicc volt, amit kiragadtak a kontextusából, és úgy már nem működött. „Mindenki tudhatja, hogy nem feltétlenül nekem van a legjobb érzékem a viccekhez” -tette hozzá. (New York Times)
   bubu, fych és prominor kedveli ezt.

Megosztás