Mai Párválasztás Magyarországon ( is )

triglav

Állandó Tag
Állandó Tag
Érdekes téma! Főleg annak fényében, hogy az újonnan kötött házasságok több, mint 50%-a 3 éven belül válással végződik...
 

marslako

Állandó Tag
Állandó Tag
az én sztorim:

33éves férfi vagyok,egyedül élek,dolgozom,van hobby,nem iszom-nem dohányzom.Olvasni szeretek és művészetekkel is foglalkozom.
Regisztráltam több társkereső oldalon is,fotóval - valóságnak megfelelő adatokkal.
Probáltam ismerkedni,kulturáltan - nem vadul.
Arra sem méltattak,hogy annyit visszaírjanak,hogy
"Bocs - de nem.."
kb. a 100. ilyen után kijelentkeztem.Végleg.

a tapasztalatom az,hogy a nők nagyrészének ehhez hasonlóak az igényeik:
ÁLOMFÉRFI - diploma,sportos testalkat,külföldi nyaralás,biztos egzisztencia,autó,nincs gyereke.


ez csupán az én személyes tapasztalatom.
(csak zárójelben jegyzem meg - elég férfiasnak érzem magamat,
külsőleg is ,és belsőleg is.
Kérésre fotot is csatolok.....he he he

....még annyit az előzőhöz,hogy ez csak egy formája a párkeresésnek.
De nálam ez a kapu zárva maradt.sajnos.
Ez sajnos teljesen így van, nőként helyettük szégyellem magam. Bár tőlem is kérdezték már meg férfiak, milyen autóm van. (Semmilyen - el is tűnt az illető.) Volt, akinek az nem tetszett, hogy nincs tetoválásom, piercingem és nem dohányzom = nem vagyok trendi. Egyszer pedig nem hasonlítottam arra az arcra, akit álmában látott a feleségeként. Fura dolgok, az biztos... és biztos nekem is vannak fura dolgaim, amit ők mesélnek valaki másnak...
 

Nyusza1028

Állandó Tag
Állandó Tag
Én 40 éves vagyok,a férjemet 15-éves korában ismertem meg. Akkor voltam 18 éves. 3 hónap után kijelentette hogy én leszek a felesége. A mai napig a legnagyobb boldogságban élünk együtt. Akinek ezt elmesélem csak ámul hogy ilyen még van? A lányomra már tuti más élet vár,a mai kapcsolatok nem holtodiglan szólnak.
 

Moncsee02

Állandó Tag
Állandó Tag
Mindkét oldalra tudok példát a közvetlen közelemből. Egyik ismerősöm nőjének is a pénz a lényeg. Sok fiatal lány is keresi a pénzes pasikat. Nekem nem számít a pénz. Sőt...nem is szeretnék pénzes barátot. Nekem többet ér a szerelem, mint pár fém- és papírdarab.
 

Kami59

Állandó Tag
Állandó Tag
Ez nem igaz. Én még olyan nővel nem találkoztam, aki ezt hitte volna és én sem gondoltam egy nőről sem, hogy a pénzem kellene neki.

A legtöbb ember realista, ahogy én sem feküdnék le pénzért nekem nem tetsző nővel, az átlag nő sem tenné ezt.
 

fradiata

Állandó Tag
Állandó Tag
<hr style="COLOR: #d1d1e1" size="1"> <!-- / icon and title --><!-- message -->
Az igazság túlnyomó részben az, hogy a nők nagy többsége azt hiszi, a férfiak a pénzükkel akarják megvenni őket, a férfiak többsége pedig arról van meggyőződve, hogy szinte minden nő pénzes pasira hajt. Kétségtelen, hogy ez ma már jelentős részben meghatározó elemként van jelen a párkapcsolatokban. De abszólút nem igaz mindenkire, sőt megkockáztatnám, hogy az ellenkező - nem anyagias - párválasztási szándék többségben van előbbivel szemben. Csak hát mindenhol ezt hangoztatják, és így sajnos beépül az emberek tudatába. Pedig, ha a jót árasztanánk, akkor az terjedne. Ezért tenni kell próbálni !

Sajnos veled ellentétben az én tapasztalataim túlnyomó részt azt mutatják, hogy ismerkedésnél 3 percen belül előjön, hogy mit dolgozol, milyen kocsid van és hol laksz.Ha ezekre a válasz nem olyan ami a hölgy elvárása, akkor a jóképűség, kisportoltság vajmi keveset számít, lapáton vagy.:!:
 

tancolo

Állandó Tag
Állandó Tag
Miből gondoljátok, hogy manapság nehezebb párt találni, mint régen?

Régen a faluban mindenki ismert mindenkit, ha Józsika beégett egy lánynál, akkor mindenkinél elvágta magát...
Most meg a nagyvárosokban millió hely van, ahol ismerkedni lehet, ott vannak a párkereső oldalak stb. Ha elutasítanak senki nem tudja meg, lehet próbálkozni tovább, gyűjteni a tapasztalatot, amíg meg nem találod az igazit. Soha nem volt olyan egyszerű a párválasztás mint manapság.
A probléma inkább ott van, hogy az iskolában a haszontalanabb tárgyak helyett gyakorlatiasabb dolgokat kéne oktatni, mint pl. pénzügyi alapismeretek és nemek közti kommunikáció, párválasztás.
szerintem sokkal nehezebb, pont a net miatt. ott mindenki azt mond amit akar. A kis faluban meg ismerték és tudták milyen ember.
 

Malex

Állandó Tag
Állandó Tag
Nagy baj, hogy sok fiatal úgy megy bele a házasságba, hogy "ha nem jön be, majd elválunk". Az ilyen házasság nagy része valóban válással végződik. Egy házasságot úgy kell elkezdeni, hogy az örökre szól, és ha végképp nem működik, még akkor is el lehet válni.
 
K

kurikuri

Vendég
Sziasztok!

Sajnos én is úgy látom, h a legtöbb nő a pénzre hajt.. én is nő vagyok, de nekem vannak a pénznél fontosabb dolgok is, amiket megnézek egy pasin: a legfontosabb: az ápoltság, valamint az , hogy normálisan nézzen ki, azaz ne lógjanak rajta a ruhái, férfiasan öltözködjön. A kettes számú dolog, hogy legyen érdeklődési köre, legyenek céljai az életével. A harmadik, hogy tisztelje a nőket, meg úgy általában a többi embert is, legyen kedves, figyelmes. A negyedik, hogy legyen valamennyi pénze (nem kell miliomosnak lennie), vagy munkája- mert ez fontos a megélhetéshez... nincs szükség luxuscikkekre, csak annyi, h be tudjon vásárolni néha, meg ugye ha gyerek is a képbe kerül akkor keressen annyit, h a kettőnk keresetéből megéljünk.
Sztem amiket írtam egyik sem olyan egetrengető dolog, mégis a legtöbb pasinál általában hiányzik a kedvesség, figyelmesség, vagy csak nekem vannak rossz tapasztalataim.
 

Báttya611

Új tag
Szerintem egy házasság akkor lehet többé-kevésbé harmonikus, ha három dolog szinkronizál, vagy legalább is nem tulzottan ellenkezik a felek gusztusával. Világnézeti, anyagi és szexuális gondolkodás.
 

Iza206

Állandó Tag
Állandó Tag
nekem egy ideje nem sikerül sehol találnom... pedig talán még csúnyácska sem vagyok - lehet, hogy csak válogatós?
 

Krema

Állandó Tag
Állandó Tag
nekem egy ideje nem sikerül sehol találnom... pedig talán még csúnyácska sem vagyok - lehet, hogy csak válogatós?

Igen is legyél válogatós,nem mindegy,hogy ki mellett kötsz ki,és ha még el is válsz...most komolyan,ugye nem hiányzik 2-3 válás az igazi előtt? kiss Az senkinek sem jó.

Hasznos dolognak tartom azt,ha az ember fia/lánya tart egy nagyon alapos önismeretet,mielőtt felkészül egyáltalán-(nem a házasságra!!!már az ismerkedésbe való belelendülés előtt meg kell ezt tenni)-arra,hogy ismerkedjék!

Fontos,hogy tisztában legyél önmagaddal,az értékeiddel.

Ez az önismerkedési szakasz szerintem akkor alapos,ha eltart 2-3 hónapig.Néhány könyv,teszt,gyakorlat segít ebben.

Nagyon fontos az is,hogy írd le:milyen társra vágysz!Ne csak érezd magadban,hogy:"hmm,ja hát igen asszem ő olyan,mint akik nekem bejönnek"-Hogy mi? Kik jönnek be? Írd le!

Ha mobiltelefont,számítógépet,,bútort,autót, házat vagy mittudoménmit vásárolsz,előtte pontosan meghatározod magadban,hogy mire van szükséged:"Mekkora is a konyhám?Hány edényem van?Mire használom a mobiltelefonomat?Kertes házat szeretnék,vagy társasházba költöznék?Szeretek terepen kocsikázni,vagy el sem hagyom az autópályát?"

Ha az életünket megkönnyítő tárgyakat ennyire pontosan meghatározzuk,akkor miért nem vagyunk képesek körbeírni azt a személyt,akivel le akarjuk élni az életünket???:shock:

Írjuk csak le egy lapra,hogy pontosan kire és őbenne mire vágyunk!
"Kedves,helyes pasi"-ez kevés.Még pontosabban írd le!

"Egy olyan pasit szeretnék,aki határozott,megbízható,férfiasan viselkedik,vannak életcéljai,akit nem lehet befolyásolni össze-vissza,sportos,kék szemű,van egzisztenciája,jó vele beszélgetni,szereti a gyerekeket,tud táncolni és vérpezsdítően jót lehet vele szeretkezni"

Ugyanígy leírni ezt férfi oldalról:milyen nőre vágsz?
Tudjon főzni? Legyen kedves arca? Szeresse a gyerekeket és az állatokat? Legyen alacsony,vagy magas?

Írd le magadnak,hogy tisztában legyél vele!

Felejtsd el az amerikai filmek által sugárzott "első látásra szerelem"-dolgot.Ez az életben nem működik.Persze,hogy van ellenpélda,de kb minden 10 000-ik válásra jut 1 vagy 2;te ne erre alapozz!
Az ilyen első látásos,fellángoló szenvedélyen alapuló házasságok nagyon hamar megköttetnek és a rózsaszínfelhős időszak után jön a válás.Te kerüld el ezt a hibát!

Ha tisztában vagy azzal,hogy mit akarsz,akkor nagyon hamar rá fogsz találni arra,akire vágysz,mert az agyad erre áll rá,keresni fogja.

És szakadj el az általánosításoktól:"minden pasi..." "minden nő..." :cool:
 
Oldal tetejére