Majdnem meghalt.............

Melitta témája a 'Alternatív gyógymódok' fórumban , 2016 December 4.

 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Majdnem meghalt, mert az interneten elterjedt egészségügyi tanácsot követte

  [​IMG]

  Az orvosok figyelmeztetnek mindenkit a veszélyre!


  A King’s College Hospital orvosainak éppen hogy sikerült megmenteni annak a nőnek az életét, aki a manapság annyira népszerű, interneten elterjedt egészségügyi tanácsot követte: sok vizet ivott.

  A hölgy elmondta, hogy az orvosa tanácsolta neki, hogy 30 percenként igyon meg 2 dl vizet, de azt is bevallotta, hogy mivel „át akarta mosni” a szervezetét, valamivel többet fogyasztott ennél. Ekkor keletkeztek a víztúladagolás tünetei nála, ami majdnem az életébe került.

  Orvosok szerint a napi 2-3 liter az ideális a szervezet számára, mert ez az a folyadékmennyiség, amit normális esetben a szervezet lead, elveszít. A víz túladagolása felhígítja a vér sószintjét, felduzzadnak a sejtek és a szervek, és óriási nyomásnak lesz kitéve az agy. Ilyenkor a részegséghez hasonló tűneteket produkál az érintett.

  Ugyan a mostani esetben az orvosoknak sikerült megmenteni az 59 éves nő életét, figyelmeztetnek a veszélyre! Egyre többen halnak meg víztúladagolásban.
   
  Viktor1981 kedveli ezt.
 2. Viktor1981

  Viktor1981 Állandó Tag

  Ez hihetetlen, de logikus. Vajon létezik oxigéntúladagolás is? :)
   
 3. atapata

  atapata Kormányos Ritkán benéz Fórumvezető Kormányos

  Létezik, és veszélyes, Egy időben a koraszülötteket oxigéndús levegővel teli inkubátorba helyezték, de ezt a gyakorlatot megszüntették, miután egyes babák megvakultak a túl magas oxigéntartalomtól.

  A első unokám születésekor már csak rövid ideig kapott oxigént az inkubátorban.

  A búvárok 21% os oxigén mellet is csak 80 méterig merülhetnek., tiszta oxigén mellett már hat méteren problémás.

  A tiszta oxigén már kis nyomáson is veszélyes mert hevesen táplálja az égést.
  Az Apollo–1 legénységének halálát egy tűzeset okozta, amely egy indítóállási teszt során keletkezett. A teszt alatt a kapszulát tiszta oxigénnel töltötték fel, azonban a légkörinél valamivel nagyobb nyomással; így a rövidzárlat következtében felcsapó lángok olyan hevesen és gyorsan égtek, hogy az űrhajósok percek alatt megfulladtak. Másfél évet késett a program.
   
  Viktor1981, phoenyx és 1958 kedveli ezt.
 4. atapata

  atapata Kormányos Ritkán benéz Fórumvezető Kormányos

  A hölgy valamit bizonyosan félre értett, Az orvosa nem tanácsolhatott neki 30 percenkénti 2 dl vizet .
  Az a mennyiség 8 óra alvást figyelembe véve is 16x 0.4l az 6.4 l./nap az két háromszorosa amit az orvosa javasol napi mennyiségnek.

  A só víz háztartás borulását elkerülendő az orvos rendszerint napi két Kálium R tablettát is ír fel. Főleg akkor ha vízhajtó szert is alkalmazni kell. Mert püffednek a végtagok.

  Csak az orvosai tanácsára figyeljen mindenki. Én már régóta vagyok beteg, de ha még kétszáz évig leszek is az, Akkor sem leszek orvos.
   
  Utoljára módosítva: 2017 Március 12
  Viktor1981 kedveli ezt.

Megosztás