Makk Károlytól búcsúzunk

Georgina Bojana témája a 'Mennyei páholy' fórumban , 2017 Augusztus 31.

 1. Georgina Bojana

  Georgina Bojana Kormányos Fórumvezető Kormányos

  Betöltetlen űrt hagyott maga után...

  [​IMG]
  Makk Károly
  Kossuth-díjas filmrendező, 92. évesen, augusztus 30-án meghalt. A magyar mozgókép mestereként, a nemzet művészeként sok kiérdemelt elismeréssel a zsebében, a filmművészetnek egy korszakát lezárva.
  A családján kívül gyászolja a szakma, a Széchenyi Irodalmi és a Művészeti Akadémia, amelynek az elnöke volt.
  Berettyófaluban 1925. december 22-én született. 1946 és 1952 között végezte el a Színház- és Filmművészeti Főiskola rendező szakát, 1952-ben társrendezőként került a MAFILM-hez.
  A két legismertebb műve a Liliomfi, valamint Déry Tibor novellájából készült film, a Szerelem. Ez utóbbi filmet, a Szerelmet - 45 évvel a premierje után tavaly (ismét) levetítették a cannes-i filmfesztiválon.
  Rangos, elismert művei közül említésre méltó: a Mese a 12 találatról, a Ház a sziklák alatt, a Megszállottak, a Mit csinált Felséged 3-tól 5-ig?, a Macskajáték, az Egy erkölcsös éjszaka, és az Egymásra nézve.
  Utolsó munkája, rendezése a 2010-ben volt, az: Így, ahogy vagytok volt, a főszerepeket Cserhalmi György, Nagy-Kálózy Eszter, és Csányi Sándor játszották.
  Meg- és kiérdemelten, munkája elismeréseként kapta meg a Balázs Béla-díjat, érdemes és kiváló művész volt. Többek között, Budapest díszpolgárává avatták, a Magyar Köztársasági Érdemrend középkeresztjét a csillaggal is megkapta.
  Családjának, közvetlen és közvetett munkatársainak részvétünket fejezzük ki. Búcsúképpen írjuk, elismeréssel hajtunk fejet munkássága előtt: nyugodjék békében.

  https://www.youtube.com/embed/ROFQJhhmWNI

  <iframe width="727" height="439" src="https://www.youtube.com/embed/R2kkos3bbCg" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

  <iframe width="727" height="439" src="https://www.youtube.com/embed/jCZyodDH8bM" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

  <iframe width="727" height="439" src="https://www.youtube.com/embed/fBhrIlMwRG4" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

  upload_2017-8-31_17-36-19.jpeg
   
 2. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Makk Karoly interju

   
  Georgina Bojana kedveli ezt.

Megosztás