McCain: A diktátorok a sajtó elleni támadással kezdik

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2017 Február 19.

Melitta - 2017 Február 19, 10:51
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  John McCain szenátor Trumpnak a mainstream média elleni támadására reagálva azt mondta, hogy a diktátorok mindig a szabad sajtó elleni támadással kezdik. Ezt mi magyarok csak megerősíteni tudjuk: Orbán első dolga a közmédia elfoglalása és a sajtó szabadságát sértő médiatörvény elfogadása volt.

  Trump megválasztása óta tartó ámokfutása a sajtó elleni agresszióval folytatódott, aminek célja az, hogy az orosz kémügyről elterelje a figyelmet, megfélemlítse a médiát, s elkerülje mind a nyilvánosság, mind a szenátus ellenőrzését és vizsgálatát az ügyben. Az oroszok vélhetően kémek tucatjait telepítették Trump mellé. Miután Trump nyaka körül szorult a hurok, a Kreml is úgy tett, mintha hűvösödne a viszony. Mindez Trump megmentését szolgálja.


  Trump minősíthetetlen hangú Twitter üzenetekben nevezte meg a neki nem tetsző sajtót, gyakorlatilag az összes mértékadó és független médiumot. A New York Times-t, a CNN-t, az MSNBC-t és az összes nem propaganda tévécsatornát, mint amilyen az elfogult és uszítóan nézhetetlen Fox. Trump az amerikaiakat a szabad sajtó ellen akarja fordítani, de csak az országot szakítja még jobban ketté, mert saját fanatikusait leszámítva ezt senki nem fogadja el, és radikálisan nőtt a megtámadott médiumok nézettséges és olvasottsága, mert az emberek tudják, hogy onnan tudhatják meg az igazságot.

  McCain szerint Trump gyűlöli a sajtót, mint mindenki, aki fél a nyilvánosságtól és az igazságtól. Trump intézkedései és botrányos viselkedése, amely nemhogy amerikai elnökhöz, de egyszerű polgárhoz is méltatlan lenne, önmagában okot ad a sajtónak arra, hogy bírálja Trumpot. Az önkényeskedései és a botrányos ügyei pedig mindenképp.

  McCain szerint a demokrácia nem nélkülözheti a szabad sajtót. A sajtóra szüksége van mindenkinek, és akkor jó a demokráciának, ha a sajtó szabad és akár ellenséges is, mert az őrzi meg az egyéni szabadságjogokat, korlátozza a túlhatalmat és tartja kordában a politikai élet szereplőit. A szabad sajtó leginkább azok érdeke, akik a hatalomban vannak, mert megvédi őket a rossz döntésektől.

  Ahol nincs szabad sajtó, ott menthetetlenül diktatúra alakul ki. S akinek nem tetszik a szabad sajtó, annak diktátori hajlamai és törekvései vannak. A sajtót éppen azért kell megőrizni, hogy ezt megakadályozza. McCain azt mondta, hogy a történelem bizonyítja, hogy minden diktátor a szabad sajtót számolja fel először. Ezt az amerikai népnek nem szabad elfelejtenie. Nem állítja, hogy Trump diktátor akar lenni, de ezt a történelmi leckét neki meg kell tanulnia.

  Márpedig nemcsak a sajtó elleni támadás utal arra, hogy Trump diktátor akar lenni, hanem az is, hogy tömeggyűléseket tart, ahol demagóg beszédeket mond, amelyek a liberális demokráciát és a demokratikus intézményrendszert támadják és rombolják.

  Amerikai Nepszava

  mccain-2-696x502.jpeg
   

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2017 Február 19.

  1. navagraha
   navagraha
   Az elektronikus média területén kialakult egyensúly, valójában súlyos egyensúlyvesztés. Korábban Mo.-on, ma az USA-ban ez a Média elfogultan, aggresszíven, ugyanakkor rendkívül intelligens módon támogatja gazdái hatalmi törekvéseit.
   A gazdasági és pénzügyi háttér, ill a négyévenkénti politikai váltógazdálkodás miatt nagyon nehéz ezt a torzulást helyreállítani.
   Ming Mo.-ról, mind az USA-ból hallható sivalkodás azt jelenti, hogy fáj azoknak, akiknek a lábujjukra léptek.
  2. sehonnani_bitang_ember
   sehonnani_bitang_ember
   Aha, szóval az egyensúly az maga az egyensúlyvesztés. Rém bölcsen hangzik. Kár hogy logikailag teljesen értelmetlen.

   A cikk mondanivalója röviden az, hogy a nyilvánosság és a szólásszabadság a demokrácia alapköve, mert lehetőséget ad a hatalom ellenőrzésére és a túlhatalom kialakulásának megakadályozására.
   Érdekes hogy amikor Hillaryról cikkezett a sajtó mindenféle rosszat (részben igaz dolgokat, részben valószínűsíthető disznóságokat, részben alaptalan rágalmakat) azellen semmi kifogása nem volt a Trump-híveknek. Bezzeg amikor a bálványukat támadják, akkor fúj meg rossz minden!
   Holott a sajtó mindegyik esetben csak a dolgát végezte.
  3. Hogo100
   Hogo100
   Csak félve kérdezem, meg tudja nekem magyarázni valaki, hogy mi ez a sivalkodás a sajtószabadsággal kapcsolatban?
   - van cenzúra?
   - fogtak perbe újságírókat?
   - tiltottak be újságokat?
   Trump leírta a Twitteren, kiket nem kedvel. Ehhez joga van. Például ezt nevezhetjük szólásszabadságnak, vagy ha a Twitter egy média, akkor sajtószabadságnak is. Mi is ezzel a baj?

   Én mindig kacagok, ha valaki leírja a sajtóban, hogy nincs sajtószabadság, és ez megjelenik, és mindenki olvashatja, és utána neki nem lesz semmi baja. El kéne kicsit menni Észak-Koreába, írni egy cikket Kim Dzsong Il ellen, és leülni azt a 25 évet, amit ezért adnak úgy, hogy meg sem jelent sehol. És utána beszélni hülyeségeket.
   cdurmol kedveli ezt.
  4. tornando
   tornando
   Utoljára módosítva: 2017 Február 20
   ladybug7spots kedveli ezt.
  5. Melitta
   Melitta
   Te Eszak-Koreahoz hasonlitod az amerikai demokraciat? Ehhez aztan nem lehet mit irni , csak ,hogy gondolkozzal mar el .
  6. Hogo100
   Hogo100
   Éppen hogy nem!
   Arra céloztam, hogy Észak-Koreában, ahol nincs sajtószabadság, ott nem lehetne ilyeneket leírni, például azt, hogy nincs sajtószabadság. Ahol pedig le lehet büntetlenül írni, ott pedig sajtószabadság van.
   pitti kedveli ezt.
  7. tornando
   tornando
   Magyar vonatkozás
   Ja és még: A HIR tévét kikapcsolták az UPC egyik szolgáltatásából
   Már lassan csak az MTVA marad.

  8. Hogo100
   Hogo100
   Ahogy pl. a Hustler TV sem fogható ingyen.
   Valószínűleg a HIR TV pénzt kért a sugárzási jogért, és áttették fizetős csomagba. Ahol továbbra is elérhető. Én is látom.
   Mellesleg az UPC nem igazán állami (kormány közeli) cég.
  9. tornando
   tornando
   Azt nem is mondtam még melyik nagy szolgáltatóra tettek még ilyen lépést.
   Egy másik régebbi ügy volt a csatorna sorrend kényszer.
   setni és sehonnani_bitang_ember kedveli ezt.
  10. Hogo100
   Hogo100
   Én úgy emlékszem, Gundel vetélkedőket vezetett és sport közvetítéseket.
   Nem igazán értem, mihez nem akarja adni az arcát? A "Maradj talpon" vagy a foci politikai irányítása volt a gond? A párt mondta meg neki ki vigye haza a pénzt vagy hogy mennyi legyen a norvég-magyar végeredménye? Ha hírolvasó lenne, vagy riporter a híradóban, még találnék hozzá ideológiát.
   Mindenesetre nekem is hiányozni fog, én is bírom a pasast.
  11. tornando
   tornando
   PR-Telecomra is odahatottak
   Az UPC meg 30.000 háztartásból száműzte
   Utoljára módosítva: 2017 Február 20
   setni kedveli ezt.
  12. Hogo100
   Hogo100
   Melyikre és kicsodák?

   A csatorna sorrend kényszer egyébként nekem tetszik, kb. egymás mellett vannak a tematikusan összébb tartozók. Az ember - legalábbis én - leginkább felfelé-lefelé vált, mert az egy gombnyomás. Nekem nehezebb 10 különböző csatornaszámot fejben tartani, és a három számjegyet nyomogatni mindig, és ha nem vagyok elég gyors, akkor kezdhetem elölről.
   Aki pedig csak az alapcsomagot nézi, szerintem annak is jobb, hogy az első kb. 15 csatornahelyen fel/le tud lapozni, mintha a 23-at kellene beütnie az M1-ért, a 89-et az M2-ért, és közte egy csomó csatorna lenne, ahol az van kiírva, hogy "Ön nem rendelkezik előfizetéssel..."
   Szerinted ez így nem jó?
  13. tornando
   tornando
   Eggyel feletted olvashatod a "Melyikre és kicsodák?" kérdésedre a választ.
   A csatorna sorrend kényszernek más ésszerűbb és gyakorlatban is értethető magyarázata van.
   De ahhoz érteni kell a pszichológiát.
   Biztos tudod miért rendezik át a szupermarketek a polcsorrendet.
   Ahhoz hasonló de mégis más
   Tudni kell hozzá, ki miként ért a csatornák rendezéséhez otthon.
   Kifelejtetted mi került az első 5 helyre kényszerből.
   Azt se veszed számításba hová került a HIR TV
   Utoljára módosítva: 2017 Február 20
   setni kedveli ezt.
  14. Hogo100
   Hogo100
   Hogyan "hatottak oda"?

   "3,3 milliárdos vissza nem térítendő állami támogatást kapott a kábelszolgáltató társaság, amely hetvenezer háztartásból száműzi a HírTV-t."

   Ez pedig a médiacsúsztatás tipikus esete. Ilyeneket is lehetne írni:
   "3,3 milliárdos vissza nem térítendő állami támogatást kapott a kábelszolgáltató társaság, amelynek az elnöke fehér alsógatyát hord"
   "3,3 milliárdos vissza nem térítendő állami támogatást kapott a kábelszolgáltató társaság, amely nem Skodát használ vállalti kocsiként"
   "3,3 milliárdos vissza nem térítendő állami támogatást kapott a kábelszolgáltató társaság, amely nem alkalmaz siketnémákat telefonos ügyfélszolgálatán"

   És lehet rögtön hergelni a Skodát, a siketnémákat, stb.

   Azaz van két állítás.
   1. "3,3 milliárdos vissza nem térítendő állami támogatást kapott a kábelszolgáltató társaság"
   2. Fizetős csomagba tették a Hír Tv-t.

   Ezeket összekapcsoljuk úgy, mintha egyik a másikból következne. Ezt hívják a közvélemény manipulálásának. És mindig van aki elhiszi!

   A 30 ezer háztartás az UPC előfizetők 5%-a. A 95% ma is nézheti a Hír TV-t.
   Utoljára módosítva: 2017 Február 20
  15. Hogo100
   Hogo100
   De itt nem a polcsorrendről van szó. Az alapcsomagban lévő ingyenes csatornák együtt vannak, alacsony sorszámmal, mert ezt nézhetik a legtöbben. sőt vannak, akik csak ezt nézhetik.
   Én sokat nézem a HBO-t. A HBO2-t, stb, de nem zavar, hogy a 100-as csatorna körül vannak. Jó, hogy együtt vannak. Ugyanez igaz a fizetős sportcsatornákra is.
   Az RTL és a TV2 is elég alacsony sorszámon van, nincs eldugva. A Hír TV-nek kisebb a nézettsége, szerintem nincs rossz helyen.
   Azt írod, ki hogyan ért a csatornák rendezéséhez otthon. Nos, kábeltévénél tök mindegy, ki hogyan ért mihez, mert a kábel modemen FIX a csatornák sorrendje. Régen, amíg nem volt kábelmodem, csak egy kábel, addig a TV-be épített tuner volt a vevő, ott lehetett programozni a csatornákat. Én magamtól is valami hasonló sorrendet állítottam be magamnak annó, mert az volt a logikus.
   De ha hibát akarsz mindenben látni, akkor láss. Arra jó, hogy rosszul érezd magad, és sopánkodhass, ha nincs is értelme.
   Utoljára módosítva: 2017 Február 20
  16. tornando
   tornando
   A csatorna cserekényszerrel elérték azt hogy az egyszerű automatakereséssel előre került az 5 MTVA.
   Tudnod kell sokan nem értenek a kedvencek átrendezéséhez.
   Még a csatorna automatikus behangolásához is fizetett szakembert kell hívniuk.
   Az pedig nem foglalkozik a kedvenc sorrend beállításával.
   Eredmény a leginkább bekapcsolt csatorna az első 5 MTVA lett.
   Onnan már ritkábban megy tovább.
   Ezt a hatást használták ki!
   Ez hasonlít a szupermarketek polcrendezésére.
   A bemeneti oldalon van amit el akarnak adni.Amit meg úgy is megkeres az a beljebb lévő polcokon van.
   Az eltérés ott van sokak nem is mennek tovább a csatornánál.
   Nem mindegy mi kerül először tálalásra.
   Ez az egész a média piac kézben tartása irányításának része.
   Épp úgy mint a lefizetett szolgáltatók mondtam a kettőt
   A HIR tévé perel
   Személyeskedő megjegyzéseidet figyelmen kívül hagyom
   Utoljára módosítva: 2017 Február 20
   setni és sehonnani_bitang_ember kedveli ezt.
  17. Hogo100
   Hogo100
   Na, megnéztem a PR Telekomot. Az első kiegészítő csomagban van a Hír Tv. Tehát, nincs száműzve, csak fizetős. Ha száműzve lenne, akkor egyáltalán nem lenne ott.
   Az alap csomagban pedig a közszolgálati csatornák mellett ott van az RTL Klub, aminél kormány ellenesebb adó nemigen van. Ha "odahatottak" volna, akkor az ment volna át a fizetősök közé.
   A titok ott lehet, hogy minél olcsóbb kell legyen az alapcsomag, és abba a pénzbe meg ez fér bele. De az is lehet, hogy a Hír Tv egyszerűen túl sokat kért a nézettségéhez képest.
  18. Hogo100
   Hogo100
   Húha... hát most nagyot nőttem a saját szememben, hogy önállóan megtalálom az HBO-t... meg a Spektrumot... Pedig nincsenek is az első 5-ben.. Nem hittem volna, hogy ez egy különlegesen kiemelkedő képesség.
   Kár, hogy a "3,3 milliárdos vissza nem térítendő állami támogatást kapott a kábelszolgáltató társaság" megjegyzéseimet figyelmen kívül hagyod. Ha megpróbálnál utána gondolni, láthatnád, hogyan befolyásolnak mások éppen Téged.
  19. tornando
   tornando
   A Mahir-hirdetőoszlopok esete is ide sorolható.
   És minden személyeskedő megjegyzésedet figyelmen kívül hagyok(ami megszólíttatás, vagy beidézés)
   Ahol nem tudtak erőszakkal fellépni ott kenőpénzzel operáltak.
   sehonnani_bitang_ember kedveli ezt.

Megosztás