Hírek Megérte? – az USA csak nekünk és Szerbiának nem küld támogatást

Az Euró méter a legfrissebb ellenzéki hang. Kérjük segítse portálunk indulását és csatlakozzon facebook oldalunkhoz. Mutassuk meg, hogy nem csak Orbánéknak van hangjuk, hanem nekünk is.


Az Egyesült Államok külügyminisztere, Antony Blinken jelentette be, hogy mintegy 800 milliárd forint értékben nyújt katonai segítséget Ukrajnának és 18 másik kelet-közép-európai országnak.


” Tájékoztattam (Volodimir) Zelenszkij elnököt, hogy 2022 szeptemberétől engedélyeztem a huszadik fegyver- és felszereléscsomagunkat Ukrajnának. Ez a 675 millió dolláros csomag további fegyvereket, lőszereket és felszereléseket tartalmaz az Egyesült Államok védelmi minisztériumának készletéből. Ezen túlmenően az (amerikai) külügyminisztérium tájékoztatta a kongresszust azon szándékunkról, hogy további 2,2 milliárd dollárt kívánunk hosszú távú, külső katonai finanszírozásra fordítani Ukrajna és 18 szomszédja biztonságának megerősítésére.


Olyan NATO-tagokról és regionális biztonsági partnerekről van szó, amelyek esetében a legnagyobb az orosz agresszió kockázata. A mai bejelentés után az Ukrajnának nyújtott amerikai katonai segélyek összege körülbelül 15,2 milliárd dollár a Biden-adminisztárció hivatalba lépése óta.” – idézte az MTI Blinken közleményét.

Az amerikai külügy közleményében nem nevezték meg az érintett 18 országot, a transcontinentaltimes.com portálon ugyanakkor megjelent a felsorolás. Ennek alapján a segély leginkább a posztszovjet térség államait érinti: Albánia, Bosznia-Hercegovina, Bulgária, Csehország, Észak-Macedónia, Észtország, Görögország, Grúzia, Horvátország, Koszovó, Lengyelország, Lettország, Litvánia, Moldova, Montenegró, Románia, Szlovákia és Szlovénia részesül benne.


A kelet-közép-európai régió államai közül egyedül Magyarország és Szerbia marad ki a mostani támogatási csomagból. Ennek vélhetően politikai okai vannak, mivel a két ország vezetése szorosabb kapcsolatokat ápol a Kremllel.

1663211344927.png
 

Csatolások

  • 1663211228073.png
    1663211228073.png
    93 KB · Olvasás: 6,051
Az az ország nem lehet sohasem teljesen szuverén, ahol idegen állam állomásoztat több tízezerfős hadsereget. Legyen szó a szovjetekről, az amerikaiakról vagy a pirézekről.

Hiába mosdatjátok az amerikaiak disznóságait, nem lesznek szent szüzek! Nem is voltak azok sohasem, ahogy az oroszok sem.

Az Amerikai csapatok nem "idegenek" Németországban hanem a partnereink.

- A "megszállási időszak" 1945-től 1949-ig tartott, a Szövetségi Köztársaság és az NDK megalapításáig.
- Nyugat-Németországnak nem volt hadserege ezért hivatalosan ennek a "Német-szerzödés" vetett véget 1955-ben.
- Ausztriában 1945-től 1955-ig tartott a megszállási állapot.

- A teljes szuverenitást Németország csak az újraegyesítéssel (1991), a "Kettő plusz Négy Szerződés" hatálybalépésével, nyerte el.

Orosz katonák nincsenek most Magyarországon, de félek az ország szuverenitása a nagy adóságok, elkötelezettségek és függőség által elveszett és ez a 12 éve uralkodó Orbán rendszernek a büne.
 
A fenti felvétel aláirása a wikipedián:
Amerikai Egyesült Államok elnöke Franklin D. Roosevelt aláírja a Harmadik Birodalomnak küldendő hadüzenetet 1941. december 11-én.

Lehet....de én a kép alatt azt találtam hogy Japánnak üzentek hadat erre válaszul a Németek az Usa-nak.
Az 1941. december 7-i, Pearl Harbor elleni, hadüzenet nélküli japán támadás alapot teremtett az Egyesült Államok számára, hogy beléphessen a világméretűvé fejlődő háborúba. A legenda szerint Roosevelt elnök már régóta fontolgatta az amerikai lakosság által ellenzett lépést, de a casus belli még hiányzott, a távol-keleti támadás hírére azonban már elkezdhette fogalmazni hadüzenetét - írta a Múlt-kor.

A támadás másnapján beszédet mondott Franklin Delano Roosevelt elnök, majd egy órával később az Amerikai Egyesült Államok hadat üzent Japánnak, s ezzel formálisan is belépett a második világháborúba. Három nappal később, 1941. december 11-én Hitler üzent hadat az USA-nak.
 
A Japan tamadas azert volt sikeres mert az Usa katonasag nagy resze Europaba harcolt.
Az angolok /Winston Churchill/ nagy rabeszelesre tobbszori keresre kerte Usat hogy segitsen.
 
A Japan tamadas azert volt sikeres mert az Usa katonasag nagy resze Europaba harcolt.
Az angolok /Winston Churchill/ nagy rabeszelesre tobbszori keresre kerte Usat hogy segitsen.
Sajátságos megközelités. Épp átirásra kerül a történelem.

Szabadjon felhivnom a figyelmet arra, hogy 1941.december 7.-én, a japán támadás napján, egy darab reguláris, harcoló USA katona nem volt Europában.

A japán támadás meg azért volt sikeres, mert Roosevelt azt akarta, hogy sikeres legyen s az USA ezek után be tudjon lépni a háboruba.A japánok kódját ismerték az amik, minden forgalmazásukat dekodolták.
Majd pár nappal az ismert idöpontu támadás elött az ujabb hajokat elvezényelték ki a tengerre, az elsö világháborus teknöket meg otthagyták célnak.
S a helyi flottaföparancsnokot, Kimmelt nem értesitették a támadásról. Beáldoztak kb. 2400 katonát halottnak, hogy be tudjanak lépni a háboruba.
 
Lassan odaig juttok, hogy Usa csinalta a II.vh . Eleg sok film konyv dolgozta fel ezeket a hadmuveleteket. Barbarossa, Normandia, Pearl HArbor.
 
Lassan odaig juttok, hogy Usa csinalta a II.vh . Eleg sok film konyv dolgozta fel ezeket a hadmuveleteket. Barbarossa, Normandia, Pearl HArbor.
Mondjuk ugy, hogy a szabaddá tett titkositott iratok alapján keményen dolgoztak a háború kiprovokálásán, azon meg méginkább, hogy nehogy kimaradjanak belöle.
 

Csatolások

  • McCollum_memo_Page1.png
    McCollum_memo_Page1.png
    41.5 KB · Olvasás: 96
Utoljára módosítva:
Mondjuk ugy, hogy a szabaddá tett titkositott iratok alapján keményen dolgoztak a háború kiprovokálásán, azon meg méginkább, hogy nehogy kimaradjanak belöle.
Kiprovokalasan?azt hittem a nemetek robbantottak ki a vilag haborut. Mondom meg a vegen Usa rohanta le Europat Afrikat es minden orszagot ahol egy puskaloves is tortent.
 
Kiprovokalasan?azt hittem a nemetek robbantottak ki a vilag haborut. Mondom meg a vegen Usa rohanta le Europat Afrikat es minden orszagot ahol egy puskaloves is tortent.
Én itt most a japán-amerikai konfliktusra gondoltam, te meg mindent össze akarsz mosni, ugrándozva.

S igen, Roosevelt kiprovokálta a japán támadást, tudatosan, a választási igéretét megszegve.

Ha esetleg beleolvasnál a McCollum iratokba, ugyanezt következtetnéd.
 
Utoljára módosítva:

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

Hi! Does anyone here have the easy deutsch books by Jan richter in English?
hanna322 wrote on pöttyösdoboz's profile.
Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy az Okosodj mozogva DVD anyagát el tudnád-e küldeni? Sajnos a data linkek már nem működnek. Nagyon köszönöm előre is a segítségedet! Üdv.: hanna322
katuskatus wrote on adabigel's profile.
Szia kedves Abigél! Neked sikerült letölteni Az egészség piramisa c. könyvet? Ha igen, elküldenéd nekem? Szép napot kívánok!
ametiszt99 wrote on boyocska's profile.
Szia,nem tudom,hogy megoldódott e a Bauer Barbara könyvvel kapcsolatban a problémád,de feltettem a könyvet ide:
Ne haragudj,de nem vettem észre hamarabb az üzenetedet:):)
ametiszt
Vasas István wrote on kukta's profile.
Kedves Árpád !

Nagyon boldog névnapot kívánok !

Áldott , boldog Húsvéti Ünnepet is kívánok !

Jó egészséget kívánva üdvözöl v.pisti .

Statisztikák

Témák
38,117
Üzenet
4,798,917
Tagok
615,574
Legújabb tagunk
StabrovVet
Oldal tetejére