Meg fog lepődni, kik kapnak havi 230 forintos fizetést

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
dollar1egy.jpg

Félteni nem kell őket, hisz bőven van miből éljenek, havi fizetésük azonban 1 dollár, azaz nagyjából 230 forint. Legutóbb Mark Zuckerberg csatlakozott a körhöz.



Több nagy tech cég vezetője kap mindössze 1 dolláros havi fizetést. A talán legismertebb sztori Steve Jobs-hoz kötődik: amikor 1998-ban visszatért az Apple élére, 1 dolláros fizetést kért cserébe a részben általa is tulajdonolt vállalattól.


2005-ben Larry Page és a Sergey Brin Google-alapítók, valamint a cég akkori társvezérigazgatója, Eric Schmidt is 1 dollárra csökkentették havi bérüket. (A jelenleg elnöki pozíciót betöltő Schmidt több millió dolláros fizetést vesz fel havonta.)


A Mashable összesítése szerint szintén az 1 dolláros klubhoz tartozik még a Javát (is) fejlesztő Oracle vezérigazgatója, Larry Ellison, a HP-vezér Meg Whitman. Az idei évtől pedig 1 dolláros havi fizetést kap Mark Zuckerberg, a Facebook alapító-vezérigazgatója is.
 

Bonibabba

Állandó Tag
Állandó Tag
Örülnék ha nekem is elég lenne havi egy dollár. Ha üresedés lesz a körben, akkor rám számíthatnak! :)
Sőt, a havi egy dollárom felét Márknak adnám!
:cool:
 
K

kokojumbo

Vendég
Sajnos azokról nem szól a hír, akik 1 dolláros fizetést sem kapnak, pedig vannak jó páran ebben az országban. Az nem hír..
 

realTHK

Állandó Tag
Állandó Tag
vargakdv;3761770 írta:
a részvény opciókból és egyéb bónuszokból származó jövedelem mellett ez egy látványos PR fogás....

így van: durva csúsztatás egy ilyen cikk, hiszen pl. az itt említett Oracle vezér tényleges éves keresete 70-80 millió dollár - egyszerűen csak nem "fizetés" címszó alatt...

ez egyébként teljesen bevett menedzsereknél, hiszen részvényekkel, célkitűzésekkel jobb teljesítményre sarkallhatóak, mint egy "havi fix"-el
(és államtól függően adózás szempontjából is jobban jöhetnek ki)
 
Oldal tetejére