Megbízható vagy-e?

Nagyot néztek a napokban az egészségügyi dolgozók. Még ki se heverték az előző sokkot, máris érkezett a következő: levelet kaptak, mindenki, külön-külön, hogy hozzá kell járulniuk a megbízhatósági vizsgálatukhoz. Lehet nemet is mondani bátran, csak akkor a jogviszonyuk megszűnik, ergo elveszítik a kenyerüket.


Lehet, nem mindenki kényes az ilyesmire, von egyet a vállán és aláírja, na és, nézzék át a leveleit, hallgassák le a telefonját bátran, élete akár a nyitott könyv, keresgéljen benne, aki csak akar, a többség viszont felhördült, na ezt azért már ne. És nem mintha akkora nagy titkaik lennének, de azért az ember általában nem szeretné, ha idegenek turkálnának a magánéletükben. Még a házastársak között is nagy bajt okoz, ha az egyik rájön, hogy a másik a postájában kutakodik.


Az átlagember természetesen ilyesmiről nem is hallott, ha utánanézünk, megtudhatjuk, hogy hat éve hoztak erre törvényt, azzal a céllal, hogy a rendőrség állománya minden gyanún felül álljon. A vizsgálatot a Nemzeti Védelmi Szolgálat látja el, és ez a rendőrség esetében indokolt is, hiszen a törvények betartatása a feladatuk, elvárható, hogy ők maguk törvénytisztelőek legyenek. Érthetetlen azonban, hogyan keveredtek ide az egészségügyi dolgozók – igazából a kórházban dolgozókról volt csak szó, persze lehetséges, hogy mások is kaptak ilyen levelet.


Mivel az érintetteknek nincs kitől kérdezni, Szabó Tímea vállalta fel a képviseletüket és a nevükben tette fel a kérdést Pintér Sándor belügyminiszternek, mire is kellene vélni ezt az egészet. Ő legalább gyorsan kapott választ, mely szerint tévedésből írták az ominózus levelet. Mások is kérdeztek, ők majd valamikor kapnak választ, leginkább persze azoknak kellene magyarázatot küldeni, akik a téves levelet kapták. Nem tudni, terveznek-e ilyesmit és ha igen, mikorra.


Véletlenül nem történnek ilyen dolgok, egészen biztos, hogy volt róla szó, sőt lesz is valamilyen formában, ugyanis az egészségügyi reform a hálapénzt is fel akarja számolni, csak még nem találták ki, hogyan lenne lehetséges, de valaki a Belügyminisztériumban túlbuzgalmában kiküldte ezeket a leveleket. Nem tudhatom, de azért alaposan meg kellene ezt magyarázni, ha már felborzolták a kedélyeket. A hálapénztől valóban nagyon jó lenne megszabadulni, első lépésben minden egészségügyi dolgozót meg kellene fizetni, beleértve az ápolókat is, és ha ez megvalósul, akkor lehet elvárni, hogy ne fogadjanak el borítékokat.


A hálapénz egyébként meglehetősen megfoghatatlan. Hogy melyik orvosnak mennyit szoktak adni, a szóbeszédben terjed, leginkább a kórházban osztják meg egymás között az információt a betegek, olykor az ápolók is készségesen elárulják, de végső soron nem kötelező, főleg, ha nincsenek elvárásai a páciensnek, hogy márpedig ragaszkodik valakihez, hogy őt az műtse. Ha valaki elvárja, hogy ő kizárólag ennél vagy annál az orvosnál akar mondjuk szülni és igényli, hogy szükség esetén hajnali háromkor is riasszák az orvosát, akkor fizessen is az extráért szerintem, azt nem kellene hálapénznek tekinteni. Ha viszont egy orvos előre közli, hogy ennyiért vagy annyiért vállal egy egy műtétet, hát az egy féreg és én egészen biztosan nem kérnék belőle, még akkor se, ha aranyból lenne a keze.


Bonyolult kérdés ez, és egészen biztos, hogy hatalmi eszközökkel nem lehet változtatni rajta. Ha majd elérjük, hogy méltó díjazásban részesülnek az egészségügyben, akkor meg lehet követelni, hogy ne fogadjanak el semmit, de addig semmiképpen. Mostanság ráadásul nagyon sokan nem pénzsóvárságból vagy kedvtelésből vállalnak plusz munkát, hanem mert kénytelenek, kevés az orvos, kevés az ápoló, és aki többet dolgozik, annak többet is kell fizetni.


Az egészen biztos, hogy nem megoldás, ha megfélemlítjük őket.

Pável Melinda
egeszsegugy.jpg
 
Nem tudom meddig lehet még szívatni az egészségügyben dolgozókat. Már a minden egyszerre történő újranyitása is velük szemben iszonyú kiszúrás, de még ez is. Nem normálisak mert simán lehet, hogy inkább vállalják sokan az állásuk elvesztését. Alulfizetve, túlterhelve, az életüket veszélyeztetve kinek perspektíva még ez a szakma Magyarországon? Respekt aki marad. Meg annak is aki eddig helyt állt.
 
Eü-ben dolgozóként én nem láttam és nem is kaptam ilyen papírt. Amúgy hivatalosan mi is olyanok lettünk mint a katonák. Ha vezényelnek akkor menni kell.

De most ami a legfontosabb. Nagy testvér figyeli az ágyakat és dádá van ha nincsenek jól vezetve és a másodállások bejelentése szintén ilyen fontos mert követni akarják a dolgozókat ki mit csinál merre. Jó vicc az egészben, hogy az oltások rögzítése miatt az EESZT le van terhelve (úgy szar ahogy van), ezáltal semelyik eü. dolgozó nem tudja feltölteni a papírjait az OKFŐ felé (Határidő 04.29)

Na ezek ilyenkor a legfontosabbak COVID19 járvány idején.
 
Azért nem szabad semmit elhinni ennek a hatalomnak..Nem írok kormányt, vagy vezetőséget, mert ez nem az ami itt vegetál. Saját zsebre dolgoznak, immár több mint 10 éve, és mindent látni, tudni, kézben tartani akarnak. Az EÜ egy fontos pozíció, csak úgy mint a rendőrség. Kell nekik a maximális kontroll, mert esetleg kiderülnek a piszkos dolgok. Mert egy ilyen pénzes helyen mint a kórházak, az egészségügy, van mit veszíteni. A covid alatt is kellett aláírni nyilatkozatot, hogy nem beszélnek, nyilatkoznak senkinek sehová. Aki nem tette meg, vagy nem akarta mert a demokráciát tartotta szem előtt, az már nem dolgozik ott.
Mindenkit, és mindenhol terrorban tartanak, és véletlenül törvényesen. Mert amire nincs, arra hoznak egyet a 2/3 segítségével. Sok kórház küzd hogy egyáltalán működni tudjon, hogy az alapokat el tudja látni.
Soha nem voltunk ilyen mélyen, és [email protected] helyzetben.
Régebben, úgy még 30-35 éve nem kellett a betegnek semmit bevinni az intézménybe ahová vitték. Kapott mindent, és most főleg a gyógyszerekre gondolok. Ellátták, gyógyították. Volt személyzet, volt berendezés,
(az adott lehetőségeknek megfelelően persze), és ha nem is mindig 100% hatékonysággal, de működött az egészségügy. Most semmi sincs ha nincs pénzed, csak időpont, és várakozás. Ezzel még a maradék elhivatott dolgozókat is kiirtják..Szégyen az egész ahogy van.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

Csilinkóné Lulács Éva wrote on Ajuda67's profile.
Sziasztok! Keresem Thea Harrison Ősi fajok sorozatát. Az utolsó ami meg van az a Devi's Gate. Még 5 könyv van hátra a sorozatból. A címek: Az úr bukása, Megtört, Éjszakai becsület, Éjféli csók és az utolsó Az árnyék vége. Ha valakinek meg van vagy tud róla, legyen szíves írjon nekem.
Előre is köszönöm, Éva
KE1221 wrote on nomi2's profile.
Szia!
Bocsánat, hogy zavarlak csak érdeklődni szeretnék, hogy a 5. osztályos történelem tudásszintmérőt sikerült -e megszerezned, és ha igen esetleg elküldenéd-e?
Nagyon köszönöm. :)
Sziasztok! Keresek az alábbi könyvet. Nagyon megköszönném ha tudna valaki segíteni.
Hajdu Imre – Benyovszki Pál – Prorok Márton Ulti kezdőknek és haladóknak
Sziasztok. 2020 NAT 7.osztályos matematika, nyevtan, könyv és munkafüzet megoldó kulcsait keresem + felmőrek. Köszönöm
fonixportal wrote on ntglaci's profile.
Szia láttam te tetted fel a Tintin-eket ha szépen megkérlek ezt a két részt feltennéd újra mert törölték Köszönöm előre is.


data.hu/get/11153382/_Tintin_07_-_A_7_kristalygomb.zip

data.hu/get/11153379/_Tintin_10_-_A_fekete_arany_orszagaban.zip

Statisztikák

Témák
37,377
Üzenet
4,600,908
Tagok
602,485
Legújabb tagunk
erika1306
Oldal tetejére