Meghalt Angliában a 34 éves magyar apuka – most te is segíthetsz a családnak

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2019 Október 26.

Melitta - 2019 Október 26, 23:34
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  János dolgozni ment ki, de pár napra rá agyvérzést kapott. Ha nem tudják összeszedni a hamvasztás költségeit, egy ottani temetőben kell nyugodnia.

  János és Mónika a Bács-Kiskun megyei Pálmonostorán éltek három gyermekükkel, halmozottan nehéz körülmények között. A férfi eddig gyesen volt a legkisebb, 2 éves gyerekkel, párja pedig eladóként dolgozott, havonta alig 70 ezer forintos fizetésért. A mindennapi megélhetésre is alig volt pénzük, ráadásul leromlott állapotú házukat is sürgősen fel kellett újítaniuk, ezért nemrég hosszas vívódás után

  úgy döntöttek: János néhány hónapra kimegy dolgozni Angliában élő testvéréhez, hogy az ottani sokkal magasabb bér hazaküldésével támogassa családját.

  Január végén ült repülőre, meg is érkezett, de sajnos nem sokkal a leszállás után tragédia történt: agyvérzést kapott.

  "
  Nem volt semmilyen látható előjele. Talán a repülőút hozta ki belőle, illetve stresszesebb is volt az utóbbi időben
  – találgatja az okokat Mónika. A helyzetet még kilátástalanabbá tette, hogy nem volt utasbiztosítása, mivel a rákövetkező napon már dolgoznia kellett volna. A társadalombiztosítását pedig még nem intézték el addig.

  Bár a férfit azonnal kórházba szállították, nem tudtak segíteni rajta: másnap jött egy újabb stroke, aminek következtében az orvosok már csak azt tudták megállapítani, hogy agyhalott lett. Tehát a többi szerve tovább funkcionált, de az agy összes működése végérvényesen és visszafordíthatatlanul megszűnt.

  A család ezután nehéz döntést hozott:

  hozzájárultak, hogy lekapcsolják őt a lélegeztetőgépről, egészséges szerveit pedig felajánlották donorcélokra. Ezért cserébe a kórház átvállalta a vizsgálatok és az ápolás milliós nagyságrendű költségeit.

  Azonban jött az újabb probléma: a hamvasztás, aminek nagyjából 450 ezer forintos díját a hozzátartozók képtelenek saját forrásból előteremteni.

  Mónika elmondása szerint segítséget kért a Külügyminisztériumtól és a helyi magyar konzulátustól is (hiszen például a veronai buszbaleset után hangsúlyozták: mindenkinek segítenek) - de hiába. Elutasították őt, ahogy a Vöröskeresztnél is sikertelenül próbálkozott. Még arra sem biztosítottak lehetőséget, hogy utólag, részletekben törleszthesse az összeget.

  [​IMG]

  A határidő pedig szorít: ezen a héten szerdán vagy csütörtökön sor kerül a hamvasztásra, addig kellene az összeget előteremteni. Ha nem sikerül, János hamvait egy helyi temetőben helyezik majd el a brit állam költségén, ami lényegében lehetetlenné teszi, hogy valaha haza tudják szállítani.

  Most az összes hazai és angliai kapcsolatukat latba vetve próbálnak kölcsönöket kérni, hogy mégiscsak összejöjjön a szükséges pénz. "Arra gondolni sem merünk, hogy nem sikerül, és kint temetik el" – mondja Mónika.
   

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2019 Október 26.

  1. CasaLoma
   CasaLoma
   Sajnos, havonta olvasni ilyen segélykéréseket, de az emberek még mindig nem tanulnak, hogy utasbiztosítás nélkül sehová ne induljanak el.
   analema és Georgina Bojana kedveli ezt.
  2. eniko61
   eniko61
   őszintén sajnálom őket, de igazad van...
   ugyanakkor gondolom ha ennyire nehezen él a család, elég volt a rep.jegyet kifizetni
   továbbiakban azt sem értem, milyen reményekkel vállaltak vajon be három gyereket? csak remélni tudom, hogy nem vették be a naaaagy szent szöveget a családokról...
   krabat1, Georgina Bojana és CasaLoma kedveli ezt.
  3. ladysla
   ladysla
   ... Január végén ült repülőre, meg is érkezett, de sajnos nem sokkal a leszállás után tragédia történt: agyvérzést kapott. ... azonnal kórházba szállították,... másnap jött egy újabb stroke, aminek következtében ... agyhalott lett. A család ...a szerveit ...felajánlották donorcélokra. Ezért cserébe a kórház átvállalta a vizsgálatok és az ápolás milliós nagyságrendű költségeit.

   Mivel a donorral nem tudnak várni, azonnal kell, max. február elején járunk. Igen drága helyen volt, hogy pár nap alatt milliós költségeket bírt összeszedni. És kb. 10 hónap után hirtelen kell 4-5 napon belül majd félmillió Ft hamvasztásra ... Eddig hol volt?? Akármilyen képet is tesznek mellé, nekem ez a történet nem kerek.
  4. Georgina Bojana
   Georgina Bojana
   *
   Végtelenül szomorú a történet. S, milyen sok nyomorban élő magyar család él, itthon Magyarországon. o.v. pedig határon túli templomokat újíttat fel a mi pénzünkön. Ilyenkor érzem, megy, megy felfele a pumpa bennem. Az indulattól ordítani tudnék, de nagyon meg is tenném, hogy a szemébe nézzek és megmondjam a véleményem.
   Emberséges dolog volt, hogy a család felajánlotta az elhunyt apa egészséges szerveit, ezzel több ember életét mentette meg. S, így menekültek a számlától.
   De, hogy most kölcsönbe verik magukat? Amikor ilyen nehéz körülmények között élnek...
   Ez mélyen érzelmi és személyes ügy. Én mindenképpen tovább gondolkoznék...
   Az élőket, a gyerekeket, az otthont védeném. Semmiképpen nem vennék fel kölcsönt.
   Tudom, hogy kegyetlen döntés lenne, de úgy magyaráznám be magamnak, a gyerekeimnek, hogy igaz, hogy szeretteink hamvai messze vannak eltemetve, de a Lelke mindörökre velünk maradt.
   Menteném a jelenlegi, amúgy is ingó életünket. Hangsúlyozom, ez az én döntésem. Természetesen, ha lenne olyan adakozó cég, v. vállalkozó, v. tehetősebb ember és segítene, rendkívül hálásan megköszönném.
   Kölcsönnel viszont semmiképpen, nem ásnám még mélyebbre magam, mint amiben jelenleg is élnek.
   Mély együttérzésem a családnak, mély együttérzésem...
  5. Georgina Bojana
   Georgina Bojana
   *
   Lehetséges, hogy nem volt rá pénzük? Nem is tudom a jelenlegi ide vonatkozó törvényeket, kötelező utasbiztosítás nincs, nem létezik? Elképzelhető, hogy fillérenként, szájuktól megvonva a falatot kuporgatták össze a repülőjegy árát is. A testvére sem lehet valami jó helyzetben, ha ennyit sem tud segíteni. Nem is értem az embereket, de valóban, nem is értem.
   Igaz az a mondás, ha egészség van, minden van. Ha egészség nincs, semmi sincs.
   Rosszul döntöttek. Ha a testvére jobb helyzetben élne, biztosan kisegítené a családot és nem kölcsönnel, hanem örökbe adná azt a pénzt. Valóban nem értem a család döntését. Nem mintha én mindig okosan rendeztem volna az életemet, nem. Én is csináltam rossz döntéseket, s mind a mai napig a fejemet a falba verném.
  6. CasaLoma
   CasaLoma
  7. csigafi
   csigafi
   Szomorú történet de sajnos ez nem egyedi eset nap mint nap vannak ilyen esetek sajna. Na de mi van a kint élő magyarokkal? ők miért nem segítenek? Na meg szerintem a hamvasztás oda kint is olcsóbb mint a temetés. Na de most olvastam egy kommentben hogy már meghalt 1x pár éve. Na hátha most is akkor feltámad még megint vannak csodák meg sok mocskos csaló is akik az emberek érzelmeit kihasználva kunyerálgatnak. Pl sok ilyen félrevezető rákos kéregető is van akik photoshoppal mahihált gyerekek képeivel kuncsorognak. Mikor egy barátom felhívott egy ilyen kéregetőt hogy ő segít csak hagy találkozón a gyerekekkel személyesen na erre már halandzsázni kezdet a fickó hogy de hát azt nem lehet. Na ekkor derült ki hogy csalóval van dolga a barátomnak. Nem foglalkozott vele részletesebben.
   tornando és setni kedveli ezt.
  8. CasaLoma
   CasaLoma
   Nem túlzok, kb. havonta olvasható ilyen segélykérés a fb csoportban! Kijönnek mindenféle biztosítás, nyelvtudás, pénz és ész nélkül, sokszor halálbusznak csúfolt katasztrofális műszaki állapotú járművel, ahol a sofőrnek jó, ha egyáltalán jogosítványa van!
   A kék kártya sürgősségi ellátásra ugyan jó, de nem csodaszer, hülyeség ellen teljesen hatástalan, temetést, hamvasztást, halottszállítást stb. pedig különösen nem fedez!
   analema és galeriy kedveli ezt.
  9. eniko61
   eniko61
   ööööö....nem kellene esetleg utána nézni, mielőtt kiteszünk egy "hírt"? :confused: (mintha nem csak Mo-on tájékozódnának a Borsból és társaikból......)
   elovilagegyetem, setni, V.T. és 1 másik tag kedveli ezt.
  10. CasaLoma
   CasaLoma
   Inkább neki gyűjtsenek, mint Isaurånak! :D
   galeriy kedveli ezt.
  11. eniko61
   eniko61
   semmivel sem jobb/több - sajna idióták mindig voltak/vannak/lesznek
   CasaLoma kedveli ezt.
  12. violavirag
   violavirag
   A történet nem kamu, mert én a közelben lakom. Csak már nem friss.Úgy tudom megoldódott a hazahozatal valahogy.
   setni és CasaLoma kedveli ezt.
  13. eniko61
   eniko61
   nem a kamu/nem kamu a probléma...csak miért kell újdonságként feltálalni egy lejárt lemezt? pl. ami cikket én olvastam, az 2017-ben kelt - aztán ezek után ki tudja, mikor történt valójában
  14. eniko61
   eniko61

   tudod - nyilván nem kell elmagyarázni a "magyar észjárást" - aki csak úgy fejetlenül nekivág egy hosszú útnak, soha nem gondolkodik teljes körűen
   meg a rossz dolgok mindig máshol és mással történnek
   no meg máshol kolbászból van a kerítés is (jaaaa....nem)
   meg még lehetne sorolni a sok idióta érvet, amivel ezek a felelőtlen emberek útnak indulnak...és nem feltétlen a Föld másik oldalára, de akár csak a szomszéd faluba is - ellenük nem lehet tenni semmit...pontosabban saját maga ellen senkit nem lehet megvédeni :)
   setni kedveli ezt.
  15. eniko61
   eniko61
   az a baj Gina, hogy nem gondolkodnak az emberek...ha annyira nagy a szükség, nem arra kuporgatok, hogy itt hagyjam a családot bizonytalanságban, hanem addig megyek, amíg nem akad valami munka - azt a pénzt, amit az útiköltségre elpazarol tehette volna nyilván ezerszer jobb helyre (ha össze tudták kuporgatni, sokkal értelmesebb dologra kellett volna költeni)
   csak hát ugye...a határon túl sült malacok potyognak az égből... ;P
   setni és CasaLoma kedveli ezt.
  16. vandorcsillag
   vandorcsillag
   .....annak a kisfiúnak is lehet gyüjteni akinek 2 hete van a szintén drága gyógyszer beadására,Zentén kívül.
   Az anyuka nagyon bízik benne,hogy nekik is összejön a pénz és a kisfia is megkapja nemcsak Zente.
   Utoljára módosítva: 2019 Október 30
   CasaLoma kedveli ezt.
  17. CasaLoma
   CasaLoma
   Igen, a müncheni FB csoportokban is naponta jelenik meg a hirdetés. Már a fele összegyűlt a szükséges összegnek, bízom benne, hogy az övé is összejön.
  18. CasaLoma
   CasaLoma
   Nem potyog itt sem sült galamb, és a kerítés sincs kolbászból. Viszont aki dolgozni akar, az gyorsan talál munkát, mert lehetőség van bőven. Még válogathatunk is.
   setni kedveli ezt.
  19. vandorcsillag
   vandorcsillag
   Talán egy hete hallottam az esti híradóban,hogy anyuka kérte az emberek segítségét,a férje 2 munkahelyen is dolgozik.Nekem csak az nem tetszik,hogy olyan nagy a csend,mikor Zentének gyüjtöttek még a vízcsapból is ő folyt és 3 nap alatt összejött a pénz.
   Még az is elszomorító,hogy a gyógyszergyárak ilyen összegben adják az életmentő gyógyszereket.
   CasaLoma kedveli ezt.

Megosztás