Meghalt Cserhati Zsuzsa

Melitta témája a 'Mennyei páholy' fórumban , 2003 Július 23.

 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Elhunyt Cserháti Zsuzsa énekesnő - erősítette meg az MTI információját az Országos Mentőszolgálat szolgálatvezető főorvosa, Sebestyén Erzsébet szerda este. Az 1948. július 22-én született énekesnőt budapesti otthonában érte a halál.
   
 2. FiFike

  FiFike Állandó Tag

  Cserháti Zsuzsa: "Akad, amit nem gyógyít meg az idô sem" ............ enekelte es mennyire boldog volt az utobbi evekben . Hosszas hallgatas utan ismet enekelt oriasi sikerrel , kulonbozo dijakat nyert . Tudjatok-e ,- Cserhati Zsuzsa ferje volt az elso ferfi M.o.-on aki GYESen volt ? Nyugodj bekeben !
   
 3. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Fifi
  Most kerdeztem meg, mert valahogy nekem is ez ugrott be rogton, akkor meg a palya elejen jart,es bizony nem kis megrokonyodest okozott abban az idoben. Nagyon sajnalom en is,nagyon jo hangja volt sok sok slagert enekelt.
  Meg van valakinek a kisfiam szama?
  Jo lenne feltenni valamit tole.
  admin legyszi nezzel szet hatha van otthon egy ket felvetel tole!
   
 4. klari

  klari Állandó Tag

  Kinek van kép róla? Tegyétek fel.
   
 5. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Cserhati Zsuzsa
   
 6. Feri T

  Feri T Vendég

  A teljes cikk :

  Elhunyt Cserháti Zsuzsa énekesno

  Budapest, 2003. július 23. (MTI) - Elhunyt Cserháti Zsuzsa énekesno - erősítette meg az MTI információját az Országos Mentőszolgálat szolgálatvezeto főorvosa, Sebestyén Erzsébet szerda este. Az 1948. július 22-én született énekesnot szerda délután családi otthonában érte a halál - közölte az MTI-vel a művészno fia, Szirtes Krisztián, aki nem kívánt felvilágosítást adni édesanyja halálának pontos körülményeiről.

  Cserháti Zsuzsa tíz évig tanult klasszikus balettet, majd 1965-ben lépett énekesnői pályára. Kezdetben a Rangers, majd a Thomastic együttessel turnézott.

  Az 1972-es Táncdalfesztivál egyik nagy felfedezettje volt. Legnagyobb sikereit a Kicsi, gyere velem rózsát szedni, a Boldogság, gyere haza és az Árva fiú címu dalokkal aratta.

  1977-ben a Tessék választani címu versenyen nagydíjat nyert, majd külföldi vendéglátóhelyeken, később Budapesten és vidéken énekelt.

  A nyolcvanas években a budapesti Moulin Rouge mulató vezeto énekese volt.

  Később betegség miatt hirtelen jelentős túlsúlyt szedett fel, s ezért egy időre visszavonult a színpadtól, s - ahogy o maga többször mondta - szinte elfeledve, szegénységben élt.

  Visszatérését az 1996-os Hamu és gyémánt címu album fémjelezte, amivel egy csapásra sztár lett.

  Orvosi segítséggel lefogyott, lemezei és színpadi fellépései nagy sikert arattak.

  1998-ban megkapta a Magyar Köztársasági Érdemrend Kiskeresztjét. A hanglemezgyártók Arany Zsiráf-díját háromszor érdemelte ki.
   
 7. Laci

  Laci Állandó Tag

  Nagyon szerettem őt. Ahogy talpra állt és újra sztár lett az példaértékű volt. Nyugodjon békében !
   
 8. FiFike

  FiFike Állandó Tag

  Cserháti Zsuzsa lemondta koncertjét 2002.08.01. csütörtök,02:52 Origo ""Cserháti Zsuzsa váratlanul lemondta augusztus 24-i lemezbemutató koncertjét, amelyre már hosszabb ideje készül.
  Az énekesnő visszalépésének oka, hogy úgy érzi, nem állt össze a műsor úgy, ahogy szerette volna. A már megváltott belépőjegyeket visszaváltják."

  Olvasgattam kulonbozo cikkeket Cserhati Zsuzsarol es megragadta a figyelmemet , hogy a tavalyi szuletesnapi bulijat is lemondta (julius 22.en) az utolso pilllanatban . Erdekesnek talaltam , hogy most pedig a szuletesnapjan vagy talan 1 nappal utana halt meg . Talan keszult ra ? Elkepzelheto , hogy Domjan Edith volt a peldakepe ? Mivel a halal okaval nem vagyunk tisztaban ,- igy felmerult bennem ez a gondolat .
   
 9. dulifuli

  dulifuli Állandó Tag

  Cserháti Zsuzsa többször is 'megjárta a poklot'
  Egyedül és magányosan távozott
  RTL Klub Fókusz - Péterfi Judit
  2003-07-24 20:20:11


  Egyik barátja azt mondja róla: Cserháti Zsuzsa nem tudott igazán felszabadult lenni soha: hiányzott mellőle egy társ, akivel megoszthatta volna a mindennapok gondjait. Hogy mi okozhatta a tragédiát, arról egyelőre nagyon ellentmondásosak az információk.  Horváth Attila, szövegíró:
  “Emberi közelségre, szeretettre vágyott. Ez volt ő”.
  Rózsa István, az énekesnő producere:
  „Vasárnap a stúdióban azt mondták nekem, hogy meg fog halni, nem hittem el, szegény volt nem volt mit ennie. Mondjuk, hogy adjuk össze a pénzt, de már nem volt mire, amikor jött a hír”.

  Az 1948. június 22-én született énekesnő gyermekkorában balett-táncosnak készült. 12 évig balettozott, és közben énekkarba járt. Szopránt énekelt, vékony, magas hangon. Később a Szabad Európában hallott először blúzt, és azonnal beleszeretett. Egy újságnak azt nyilatkozta, ekkor még csak titkon remélte, hogy egyszer majd énekesnő lesz. Az 1972-es táncdalfesztiválon kapott először lehetőséget, hogy megmutassa, mire is képes valójában.

  A táncdalfesztiválon előadói díjat nyert, és ettől kezdve már megállíthatatlan volt. Legnagyobb szerelme a férje volt, akit 17 évesen ismert meg. Három év együttélés után összeházasodtak, majd 27 évesen megszülte első és egyetlen gyermekét Krisztiánt. Később az Európa együttessel egy évet Németországban vendéglátózott, hazatérve A Moulin Rouge sztár énekese lett.

  Horváth Attila:
  „A vendéglátóban dolgozott, de miután meghalt a férje soha többé nem tért vissza az a fiatal lány, aki feltűnt, de amikor a mélyen volt akkor is a legjobb volt.

  Az állandó éjszakázás tönkretette a házasságát. Férje 1986-ban meghalt, ezt követően még 9 hónapig Debrecenben, az Aranybika bárjában énekelt. Akkoriban élte ez a bár a fénykorát. Cserháti Zsuzsát itt mindig telt ház fogadta. 1987-ben évekre eltűnt a nyilvánosság elől. A lelki problémák az egészségét is veszélyeztették, ahogy később ő mesélte idegi alapon nagyon meghízott.

  Producere 1996-ban egy születésnapi partin látta viszont, sok éves szünet után. Akkor csak annyit tudott, hogy nem szabad veszendőbe hagyni az énekesnő tehetségét. Cserháti Zsuzsa azonban ekkor nagyon rossz állapotban volt, Rózsa István egyáltalán nem bízott benne, hogy ismét színpadra kerülhet. A hirtelen jött újabb sikersorozatot a művésznő nehezen dolgozta fel. Nem hitte, hogy a mélyből ismét a csúcsra törhet.

  Egymás után három albuma is megjelent, mindegyik nagy sikert aratott. Az egészsége azonban továbbra sem volt tökéletes. Depresszió gyötörte, a legnagyobb fájdalma az volt, hogy a felesleges kilóktól nem tudott megszabadulni.

  Két évvel ezelőtt lemezkiadót váltott és a megjelent új albumhoz, új külső is társult. Rendkívül sokat fogyott. Új producere úgy emlékszik, a mérsékeltebb siker ellenére, ők állandóan próbálták tartani benn a lelket.

  Barátai szinte egyáltalán nem voltak, alig járt társaságba. Az egyre visszahúzódóbb Cserháti Zsuzsa az elmúlt két évben néhányszor a fellépésire sem ment. A fia után a legfontosabb egy 29 éves ének-színésznő volt a számára, akit évekig tanított. Hamarosan közös lemezt adtak volna ki. Szentpéteri Csilla nem ápolt szorosabb kapcsolatot az énekesnővel. Nagy tisztelője volt és tavaly Decemberben meghívta a koncertjére vendégművésznek.

  Cserháti Zsuzsa tavalyi születésnapja alkalmából nyilatkozott utoljára az RTL Klubnak. Születésnapi koncertjén arról is beszélt, hogy életének egyedüli mentsvára a fia

  Cserháti Zsuzsa háromszoros Arany Zsiráf díjas, Emerton díjas művész volt, aki 1998-ban a Köztársasági Érdemrend Kiskeresztjét kapta meg. Az elmúlt hónapokban rendkívül rossz körülmények között élt, magányosan a lakásában.

  Alig egy hónapja ünnepelte 55. születésnapját. Szerdán budapesti otthonában érte a halál. A késő délutáni órákban találtak rá a mentők, de már nem tudtak rajta segíteni.
   
 10. dulifuli

  dulifuli Állandó Tag

  Magába zárta gondjait a briliáns hangú énekesnő
  Mai Nap
  2003-07-24 20:52:30

  Cserháti Zsuzsát otthonában érte a halál. Fia találta meg 2003. július 23-án. A váratlan tragédia nyomán óhatatlanul elindultak a találgatások. Volt, aki öngyilkosságra gondolt, de ezt az orvosok elvetették, mondván az énekesnő természetes halállal halt meg. Az első hírek megpattant érfalról szóltak, de a család kérésére ennél több nem kerülhetett nyilvánosságra. Annyi bizonyos, hogy Zsuzsát már jó ideje többféle betegség kínozta.  Fiatal lányként a divatcsarnokban volt eladó. Férje Kőbányán, a Mirköz Diesel és Hűtőtechnikai Szövetkezetben dolgozott, az üzem közelében, a Harmat és a Kőrösi Csoma utca sarkán laktak.
  Ívelő karrier, tönkrement család Amikor fiuk megszületett, a csinos szőke énekesnő csillaga már töretlenül ívelt fölfelé, így, az országban elsőként, az édesapa maradt otthon a picivel gyesen. Míg Zsuzsa a színpadon sikert sikerre halmozott, családi élete tönkrement. Később már munkájában, egészségében is gondok gyötörték. Színvonalas helyeken lépett fel ugyan itthon és külföldön, de mégiscsak vendéglátózott, ami egy művész számára egy kicsit mindig fájdalmas sors. Súlyos pajzsmirigy-betegségen esett át, meghízott, majd depresszióval, és egy ideig alkoholproblémával küzdött.

  Sikeres visszatérés 1996 augusztusában Horváth Charlie vendégeként énekelt újra a nagyközönségnek a Kisstadionban, és kirobbanó sikert aratott. Megjelent Hamu és Gyémánt c. nagylemeze a díjak sorát nyerte el. A következő évben a Mennyit ér egy nő c. stúdiólemez óriási példányszámban fogyott, s korábbi dalait is kiadták újra. Azóta a közönség és a szakma töretlen szeretete övezte. Az összes komoly szakmai díjat illetve közönségsikert (arany- és platinalemezek) megszerezte új albumaival. 1997-es hangversenye az Év koncertje lett. Ám az énekesnő nem volt egészséges. Gyakran hívták koncertezni, és ő boldogan ment, de előfordult, hogy egy-egy előadást rosszulléte miatt le kellett mondania.

  Pályatársak és barátok „Tudom, hogy rajtam kívül is rengeteg „barát” akad majd, aki nem csak, hogy nyilatkozni fog, hanem ő maga hívja majd fel a sajtó képviselőit. Őszintén bevallom én nem tudok mit hozzáfűzni a történtekhez, és nem is szeretnék. Mélyen megrendített a hír” – nyilatkozta Horváth Charlie, aki nem csak pályatársa, sorstársa volt az énekesnőnek, de mély barátság is fűzte őket egymáshoz.

  * Demjén Ferenc közvetlenül a tragédia felfedezése után értesült Zsuzsa haláláról. Nagyon megdöbbent. – Bár dalt sosem írtam neki, nagyon közel álltam hozzá.- mondta. - Az utóbbi időben főleg eseményeken, rendezvényeken találkoztunk. Váratlanul ért a hír, hiszen a betegsége nem volt halálos. Tudtuk, hogy nincs jól, és anyagilag sem fényes a helyzete, de nem engedte, hogy segítsünk neki, és nem is szeretett erről beszélni. Most úgy érzem, mégis erőltetni kellett volna, még jobban odafigyelni, többet törődni vele. Amikor beteg voltam, ő sokszor hívott engem, érdeklődött, hogy vagyok, ez nagyon jólesett. A saját problémájával viszont magába zárkózott.

  * Zalatnay Cini először el sem akarta hinni a szomorú hírt. - Zsuzsa, Somló, Demjén, Charlie és én forgóban dolgoztunk. Mi voltunk azok, akik betegség esetén kiválthatták másikat. Ha Zsuzsa rosszul volt, sokszor én mentem helyette. Először csak rekedtségre gondoltam, de kiderült, hogy – egyebek mellett - pánikbeteg volt, néha úgy érezte, nem tud színpadra állni. Borzasztó csapdában lehetett, hiszen tudnia kellett, hogy egyedi és csodálatos a hangja, de mégis félt a nyilvánosság elé lépni. Mesélte, hogy néha még a kis westie-jét is csak éjjel vitte le sétálni, hogy ne találkozzon emberekkel. Ha viszont bezárkózott, nem keresett, nem tudta fizetni a számláit – ördögi csapda. Nehezen nyílt meg, volt benne egy olyan, hogy nem akar terhelni, kérni. Zseniális énekesnő volt. Szörnyű arra gondolni, hogy a ’80-as években milyen óriási sikerünk volt együtt, s az akkori négyesből már csak én vagyok. Máté Péter, Ihász Gábor, és most már Zsuzsa is – halott.

  Tasskó János talán a legismertebb hazai műsorszervező. Nem csak a munka de barátság is kötötte az énekesnőhöz. - Négy-öt éve szakadatlanul vele voltam, bár az otthonában senkit sem fogadott. Nagyon visszavonultan élt, főleg az utóbbi egy évben alig mozdult ki otthonról, de rendszeresen beszéltünk telefonon. Nem értem azokat, akik talán nem is ismerték és most azt állítják róla, ivott. Az utóbbi években biztos, hogy nem. Bár nagyon izgult, még egy deci „stressz oldó” bort sem lehetett belediktálni a fellépések előtt. Nagyon lámpalázas volt, pedig minden előadása ovációval végződött. Egy éve nem lépett színpadra, akart dolgozni. Az utolsó fellépése egy hónapja, Tiszaújvárosban hiusult meg. Odautaztunk, de ott már nem tudott fellépni. Súlyos cukorbeteg volt. Gyakran vittük a MÁV kórházba. Izületi problémáival is küszködött, szívbetegség, magas vérnyomás is gyötörte. Néha úgy tűnt, hogy jól van, elmentünk vacsorázni. Ilyenkor is szigorúan diétázott, és ennek ellenére hízott. Ezt is nehezen viselte. A lelki és a szervi bajok összeadódtak, egymást fokozták nála.

  Lerch István nagyon régóta ismerte az énekesnőt, de ritkán találkoztak. – Úgy érzem visszajövetele kísértetiesen hasonlít Charlie-éhoz. Az élet igazsága, hogy ők megkapták, ha későn is, amit megérdemeltek. Olyan érték volt, amit nem becsült meg kellően a szakma. A késői sikert pedig nem tudta igazán a helyére tenni Zsuzsa. Bár nagyon értékelte, egy nő talán nehezebben dolgozza fel az ilyesmit. Minden zeneszerző álma lehetett volna, hogy neki írjon, mert fantasztikus hanganyaggal rendelkezett. Azt hiszem, ez az ország nem tud bánni az igazi tehetségekkel. Cserháti igazi érték volt, ami soha többé nem pótolható.
   
 11. FiFike

  FiFike Állandó Tag

  Dulika nagyon jo voltam am matekbol de elkepzelheto ,hogy kulonbozo kalendarunk van ? Aki julius 22.en szuletett ....hmmm talan 1 honappal elobb unnepelte a szulinapjat ?
   
 12. dulifuli

  dulifuli Állandó Tag

  Bocsika,de elfelejtettem odairni, hogy a cikkek tartalmáért nem vállalom a felelöséget :wink: :..:
   
 13. Anonymous

  Anonymous Állandó Tag

  Sziasztok!
  Melitta megkert hogy tegyem fel ezt a szamot szoval itt van, letoltheto mindenki szamara.
   
 14. Laci

  Laci Állandó Tag

  A gyomorvérzésben elhunyt Cserháti Zsuzsa hamvasztás utáni búcsúztatója Pénteken lesz.A barátok és pályatársak nevében Koós János búcsúzik a művésznőtől.
   
 15. Laci

  Laci Állandó Tag

  Eltemették Cserháti Zsuzsát

  MTI
  2003. augusztus 15., péntek 18:42


  Cserháti Zsuzsa énekes hamvait pénteken a Farkasréti temetőben helyezték örök nyugalomra. Az 55 évesen elhunyt művésztől hozzátartozói, barátai, zenésztársai, rajongói búcsúztak.

  "Az életem egy kész regény, megírta más és élem én" - idézett búcsúbeszédében Havasy Viktor és Szenes Iván dalából Koós János, visszaemlékezve arra, hogy ezt a sort citálta a neki írt dalból Cserháti Zsuzsa, röviddel halála előtti találkozásuk alkalmával. Élete utolsó óráiban akart elmondani magáról mindent, mindenkinek, amiről eddig senkinek sem beszélt - mondta a művésztársak nevében elköszönő énekes utalva arra, hogy Cserháti Zsuzsa legutolsó beszélgetésükkor azt mondta: meg akarja írni élettörténetét.

  Donáth László evangélikus lelkész a gyászoló tömeg előtt szólva azt mondta: senki sincs abban a helyzetben, hogy méltatni tudja Cserháti Zsuzsát, mert senki nem ismerte eléggé és igazán. A lelkész szavai szerint ő koncertjeit se hallotta, de "megismerte őt vakon, és hallatlanul", s bátorsága imponált. Volt mersze újra felállni és újra kezdeni - utalt Donáth László arra, hogy az énekes a nyolcvanas évek közepétől betegsége miatt egy időre visszavonult a színpadtól, s - ahogy Cserháti Zsuzsa többször maga mondta - szinte elfeledve, szegénységben élt. Cserháti Zsuzsa július 23-án, egy nappal 55. születésnapját követően hunyt el budapesti otthonában.

  Tíz évig tanult klasszikus balettet, majd 1965-ben lépett az énekes pályára. Kezdetben a Rangers, majd a Thomastic együttessel turnézott. Az 1972-es Táncdalfesztivál egyik nagy felfedezettje volt. Legnagyobb sikereit a Kicsi, gyere velem rózsát szedni, a Boldogság, gyere haza és az Árva fiú című dalokkal aratta. 1977-ben a Tessék választani című versenyen nagydíjat nyert, majd külföldi vendéglátóhelyeken, később Budapesten és vidéken énekelt. A nyolcvanas években a budapesti Moulin Rouge vezető énekese volt. Hosszabb kihagyás utáni visszatérését az 1996-os Hamu és gyémánt című album fémjelezte, ami komoly sikert hozott számára. 1998-ban megkapta a Magyar Köztársasági Érdemrend Kiskeresztjét. A hanglemezgyártók Arany Zsiráf-díját háromszor érdemelte ki.
   
 16. Pufi

  Pufi Állandó Tag

  cserhati

  Cserháti....

  Cserháti Zsuzsa halála módott adott a szokvány nekrológok íróinak (Furcsa módon a Ternyák is hasonló jelzőket kapott), hogy sémáikat ismételten elsüssék. Nem fogtuk a kezét, nem tördtünk vele... stb... NEM! De nem most, hanem már sokkal korábban. Nyolc évet dolgoztam a Moulen Rouge-ban és végig kellett néznem, hogy, hogy az urak, avagy az elvtársak, hogyan tesznek tönkre embereket. Emlékszik még valaki egy Izsmán Nellyre? Tudja ma valaki, hogy a hatvanas évek legnagyobb magyar énekesnője volt? Emlékszik még valaki arra, hogy micsoda undorítóan mellőzték, csak azért mert az éjszakában énekelt. De majdnem ez áll a Németh Jóskára, Kerényi Gabira és még sorolhatnám az éjszaka sztárjait. Mert azok voltak. ők minden este a külföldi közönség előtt méretettek meg, akiknek nem számított a név, csak a teljesítmény alapján tapsolt. De ide sorolhatnám Medveczky Ilonát, az akkor ereje teljében lév revűprimadonnát, aki túl a negyvenen kapott először lehetőséget egy önálló TV showra. A Kádár érában az éjszakai szórakozóhelyek zsufolva voltak annak ellenére, hogy a rendszer éppen csak megtűrte a revű műfajt és annak művelőit. Cserháti is ennek az áldozata lett. Nem vigyáztunk rá? Ugyan....
  Amikor kineveztek a Moulen művészeti vezetőjének - olyan ügyeletes rendező féle beosztás volt - feladataim közé tartozott, hogy legyen egy-két tartalék énekesem, akik azonnal be tudnak ugrani a szólisták helyett, ha azokkal valami baj van. Egyik ilyen beugróm Zanotti Judit volt és egy éjszaka hazafelé menet bementem a Balaton étterembe cigarettát venni és abban a pillanatban valaki elkezdett énekelni. Fantasztikus ,,dög,, volt a hangjában és rendkivül stabilan énekelt. Meghívtam egy italra és eladtam ezt a helyettesítési lehetséget. Aranyosan vihogott egyet, láttam azt hiszi valaki szélhámoskodik vele, majd amikor megbeszéltük, hogy két nap mulva bejön bepróbálni pár számot, akkor kezdett komolyan venni. Egy nagymamám zsánerű rékliben énekelt, cugos cipőben és tündérien esetlen volt. Mintha My fair Lady Lizája lett volna. Ekkor dolgozott a Szécsi is a Moluenba és pillanatok alatt ,,beleszeretett,,- szakmailag a Zsuzsiba és hordta magával hakniba mindenhova. Ez azt hiszem 68 vagy 69-ben volt. Egy kicsit mindig büszke voltam, hogy jókor mentem be a Balatonba.
  Aztán sok-sok év után itt énekelt Torontóban. Minden este vele voltunk. Cipeltük, mutatuk neki a várost, jazz klubbokba jártunk, élvezte az életet.
  Megint sok-sok év és a Fortuna bárban öt méterre énekelt tőlem és nem ismertem meg. KInnt a bárpultnál rám szólt, na mi van? Szörnyű volt. Egymásba borultunk és zokogtunk....
  S most a kocsiban ki sem veszem a CD-jét, csak nekem énekel...

  Magyar Hirlap
  Puffi Toronto
   
 17. Gabóca76

  Gabóca76 Állandó Tag

  Hiányzik... még mindig..... Hál istennek, hogy dalai itt maradtak és bármikor meghallgathatjuk ŐT. Nagyon bánom, hogy nem tudtam elmenni egyetlen koncertjére sem... Hiányzik..........
   
 18. cicinho24

  cicinho24 Állandó Tag

  Én is nagyon szerettem az ő dalait és még a mai napig elszomorodom mikor a rádióban meghallom a hangját.
  :(
   
 19. Tamoko

  Tamoko Állandó Tag

  Sajnálom hogy eltünt, én is nagyon szerettem!
   
 20. Solange25

  Solange25 Állandó Tag

  :(

  Sajnálom nagyon...igaz nem az én korosztályom...de nagyon szép volt a hangja... sajnos vele is megtörtént ami egy átlag emberel is.. szép sikeres csinos..majd elválik...elkez hizni...inni stb és ez a vége..kérdem én ilyenkor hol volt a sok barát? barát az aki a bajba is veled van..nemcsak a jobba..
   

Megosztás