Megható: magyar dallal búcsúztak orvosaiktól a szétválasztott bangladesi ikrek

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2019 Augusztus 31.

Melitta - 2019 Augusztus 31, 14:15
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  A magyar csapat tagjai emlékeztek vissza a búcsúra.

  Augusztus elején került sor a fejüknél összenőtt bangladesi sziámi ikrek utolsó nagy, 30 órás szétválasztó műtétjére. Bár a beavatkozás sikeres volt, megnyugodni még nem lehet. Azóta mindkét kislány felébredt, de a teljes gyógyulásig még hosszú út áll előttük.

  A műtétet végző csapat vezetője, Csókay András a Bestnek azt mondta: „Jóleső érzés volt látni, hogy most Bangladesben a szétválasztó műtét előtt és után is keresztény és muszlim orvosok kéz a kézben imádkoztak értük… A szakmai odafigyelés, tudás, felkészültség nélkülözhetetlen egy ilyen évekig elhúzódó beavatkozásnál is, de Istenre és a hitünkre is nagy szükségünk van.”

  A Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány kommunikációs vezetője, Sándor Alexandra Valéria arról beszélt, hogy nagyon a szívéhez nőttek a gyerekek, amíg Budapesten voltak. Itt került sor a 44 plasztikai műtétre Pataki Gergely plasztikai sebész vezetésével.

  Sándor Alexandra Valéria felidézte, milyen nehéz volt a családtól elbúcsúzni. „Mosolyogva, a tőlünk kapott speciális ikerbabakocsiban ülve, a jól ismert magyar dalocskát, a Boci, boci tarkát énekelve köszöntek el tőlünk… Elbűvölő kis teremtések.”

  [​IMG]
   

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2019 Augusztus 31.

  1. johannsebastian
   johannsebastian
   Milyen furcsa lehet most nekik, egymástól "elszakítva". Nekem is ikerlányaim vannak, újra és újra - amikor nem civakodnak épp - elemi igényük van a másikra. Beláthatatlanul szoros kapcsolatok tudnak lenni az effélék, pláne sziámi vagy volt sziámi ikerpár esetén. Olvastam: a fejüknél (pontosabban az agyuknál) összenőtt párok anélkül értik egymás gondolatait, hogy hangosan kommunikálniuk kellene, illetve azt is láthatja az egyikük, amit épp nem ő, hanem a másik néz a szemével. ... Felépülést és tartalmas életet kívánok! Büszke vagyok az orvoscsoport tagjaira.
  2. Melitta
   Melitta
   Sok orom sok izgalom es gond duplan jar az ikrekkel, nekem is van ketszer ket ikerpar /fiu lany es ket lany/.Erosebb a kotodes egymashoz , meg nagy tavolsagra is megerzik ha valamelyikuk beteg meg ha csak egy kis megfazasuk van.
   Ezeknek a gyerekeknek meg sok sok nehezsegen kell atmenniuk de az eselyt az elethez megkaptak.
   Aki nem latott meg sulyos beteg gyereket az el se tudja kepzelni mit szenvednek ezek a csopsegek a sok szurkalastol a mutetektol a felepules fajdalamitol stb.
  3. Georgina Bojana
   Georgina Bojana
   *
   Reménykedem, hogy további életük problémamentes és egészségben megélt, hosszú és szép életük lesz. Úgy legyen, szívből kívánom.
   Beka Holt kedveli ezt.
  4. CasaLoma
   CasaLoma
   De legalább esélyt kaptak az életre. Ez is több a semminél.
   Ernoe kedveli ezt.
  5. Ernoe
   Ernoe
   Az lenne a szép, ha minden életért igy küzdenénk, nemcsak ott ahol egy orvosi reputáció várható. :(
   -
   Burgundii és galeriy kedveli ezt.
  6. JuhJóz
   JuhJóz
   Engem mondjuk maximálisan felhábborít, hogy egyéni érdekből (alapítvány, "doktor" urak) a magyar eü. amúgy is kevés (és nem fideszes) állampolgárok befizetéseit is ilyen célra herdálják. Mondjuk nem véletlen, hogy a történteket csak a bulvár kapta fel, az ellenzék meg a legjobb eunuchokkal versenybe szálhatnának. (Töketlenek.)
   Mekkora a valószínűsége majd egy magyar sziámi ikernek?
   Az egész védhetetlen.
   galeriy kedveli ezt.

Megosztás