Megjelent a leggazdagabb brit zenészek és zeneszerzők listája

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2020 Május 15.

Melitta - 2020 Május 15, 11:50
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Sir Paul McCartney és régi vetélytársa, a korábbi örök második Lord Andrew Lloyd Webber áll holtversenyben a leggazdagabb brit zenészek és zeneszerzők idei listájának élén.

  A The Sunday Times című konzervatív vasárnapi brit lap minden év tavaszán összeállítja névsorát – Rich List – a leggazdagabb ezer brit becsült vagyonáról, összesítve és emberekre lebontva.


  A lap a teljes rangsor ismertetése előtt rendszerint külön közzéteszi kimutatását a brit könnyűzenei élet leggazdagabb szereplőinek vagyoni helyzetéről.

  A teljes egészében vasárnap megjelenő Rich List 2020-ból kiválogatott, szerdán ismertetett zenei vagyonlistán az aktív zenészek és zeneszerzők rangsorát Sir Paul és Lord Lloyd Webber vezeti: a Beatles egykori basszusgitárosa és a világhírű musicalszerző vagyona az új összeállítás szerint jelenleg egyaránt 800 millió font (320 milliárd forint).

  Ez Lloyd Webber esetében 20 millió fontos csökkenést, McCartney esetében 50 millió font gyarapodást jelent.

  Az idén 78 esztendős McCartney vagyonát felesége, Nancy Shevell – egy hatalmas amerikai szállítmányozási dinasztia első számú, saját jogán is dúsgazdag társtulajdonosa – vagyonával összevonva számolják a Rich List összeállítói.

  Paul McCartney az először 31 éve, 1989-ben összeállított Rich List három évtizedes történetében többször is volt a leggazdagabb brit zenész, és már az első vagyonlistán szerepelt.

  Az idei lista két éllovasához képest a brit rock más veterán szupersztárjai szinte látótávolságban sincsenek.


  Sir Elton John a Rich List 2020 szerzőinek becslése szerint 40 millió fontos gyarapodással 360 millió fontot tudhat bankszámláján, és ez a negyedik helyre volt elég.

  Őt követi az ötödik helyen Sir Mick Jagger, a Rolling Stones 77 éves frontembere, aki 10 millió fonttal 285 millió fontra növelte vagyonát.

  Jagger bandatársai közül Keith Richards 270 millió fonttal, Charlie Watts 165 millió fonttal, Ronnie Wood 95 millió fonttal szerepel az idei vagyonlistán.

  A Beatles szintén prominens helyet foglal el a Rich List rangsorában. A néhai George Harrison felesége és fia, Olivia és Dhani 270 millió font közös vagyonnal a zenészlista hatodik helyén áll, az egykori dobos, Sir Ringo Starr 260 millió fonttal megőrizte tavalyi 8. helyezését.

  A fiatal zenésznemzedék mezőnyét Rihanna vezeti, aki először szerepel az összeállításban, és a Rich List 2020 szerkesztői által 468 millió fontra becsült vagyonával a harmadik helyre került, vagyis rögtön maga mögé utasította Sir Elton Johnt is.

  A 32 éves, barbadosi születésű énekesnő, aki tavaly költözött Londonba, az idei vagyonlista összeállítói szerint egyetlen év alatt 351,6 millió fontot keresett, de nem elsősorban dalaival, hanem igen sikeres, a világ egyik legnagyobb luxusipari társaságával, az LVMH-val közösen forgalmazott, Fenty Beauty márkanév alatt futó kozmetikai termékeivel.

  A Rich List 2020 szerkesztői szerint mindazonáltal Rihannának minden esélye megvan arra, hogy ő legyen az első brit zenészmilliárdos.

  [​IMG]
   
  Georgina Bojana kedveli ezt.

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2020 Május 15.

  1. setni
   setni
   Válljék egészségükre nem lopták megdolgoztak érte,
  2. victorvacendak
   victorvacendak
   Mondjuk Rihanna se nem zenész (mások írják, hangszerelik a dalait, ő csak énekel és meztelenkedik), sem brit. A többi stimmel.
   deciso és setni kedveli ezt.
  3. Ernoe
   Ernoe
   Megjegyzem:
   - Elvis Presley-nek sem voltak saját maga által irt dalai, a másokét vitte sikerre.
   - Ennek ellenére a halála után több pénzt keresett mit valamennyi, többi elő zenész összesen. :)
  4. victorvacendak
   victorvacendak
   Elvis több dalban is társzerző volt, zeneszerző és dalszövegíróként is. És játszott gitáron elég jól. A fenti cikk már Rihanna britségén elbukott...
  5. Ernoe
   Ernoe
   Nemreg lattam egy dokumentaciot a tv-ben ott hallottam, hogy egyetlen dalt sem komponalt. Utana fogok nezni.

   Akar hogy van en kedvelem.
   deciso és gumelig kedveli ezt.
  6. victorvacendak
  7. sidavoq
   sidavoq
   Miközben a világban naponta ezrek halnak éhen.
   Akik pedig megpróbálnak segíteni, azok keserves koldulással tudnak csak összeszedni némi pénzt a nemes célra.
   Jó, tudom nem olyan látványos, de nem lehetne azoknak a kozmetikai cégeknek inkább ilyen célra fordítani a hatalmas nyereségükből, minthogy egy embert tegyenek milliárdossá ?
   Ja, bocs, hajlamos vagyok elfeledkezni a szent business-ről meg az áldott reklámokról, de hát a businessman is volt valamikor ember !
  8. Ernoe
   Ernoe
   [​IMG]

   Elvis Presly egy nagyon szegény családból származik, a Mississippi környékéről ahol a faji megkülönböztetés sokáig dominált.
   Elvis volt az egyetlen a családjában akinek ennek ellenére sikerült elvégeznie egy középiskolát...

   Nem azért, hogy ellentmondjak neked. Én ezt olvasom:
   -
   "Elvis Presley soha nem írt egyetlen dalt sem. Annak ellenére, hogy Elvis Presley második dalszerzőként van megemlítve olyan dalokon, mint a "„Don't Be Cruel“" és a "„Love Me Tender", az újságírónak bevallotta, hogy soha egyetlen dalát sem irta maga."

   Boris Beckert is megtaláljuk a könyvírók listáján de egészen biztos nem egy literat.
   -
   Utoljára módosítva: 2020 Május 17
  9. victorvacendak
   victorvacendak
   Még ha így is van, csak két dolog: Elvist amúgy sem zenészként, hanem énekesként tarják számon, másrészt eltértünk a tárgytól, nem én hoztam fel, hanem te. Rihannáról volt szó, nem zenész. Az, hogy mennyit keres az Elvis örökség tulajdonosa a fenti cikkhez nem igazán kapcsolódik.
   Ernoe kedveli ezt.
  10. Ernoe
   Ernoe
   Nem akartam nagy feneket kerekíteni az esetnek. Sorry
   -
   Rihanná, ahogy mondod első sorban egy "businiss Frau", valószínű több pénzt keres parfümmel mint zenével. :)
   Nincs a favoritjaim listáján. :)

Megosztás