Meglepő európai törvények, amiket turistaként is be kell tartani!

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2018 Május 14.

Melitta - 2018 Május 14, 04:45
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Érdemes nyaralás előtt utána nézni a kiszemelt ország törvényeinek, különben börtön vagy pénzbírság lehet a pihenésből!

  A brit Telegraph összegyűjtötte, hogy milyen furcsa, meghökkentő törvények vannak érvényben Európai különböző országaiban.

  Turistaként pedig annak az országnak a törvényei vonatkoznak ránk, amelyikben épp tartózkodunk, szóval érdemes alaposan átbújni az útikönyveket, de a Csatangoló blog összeállítása is segíthet felkészülni.

  [​IMG]

  Görögországban a meztelen fenék mutogatása közterületen például szabálysértésnek számít, amit elzárással és súlyos pénzbírsággal büntethetnek. Ezt a rendelkezést valószínűleg a részeg angol vagy német fiatalok miatt hozhatták.

  [​IMG]
  Az Akropoliszon vagy más görög történelmi építménynél levetetik a hölgyekről a magas sarkú, hegyes cipőket, mivel ezek komoly sérülést okozhatnak az ősi építmények padlóján. Ha valaki nem tesz eleget a kérésnek, börtönbe is kerülhet.

  [​IMG]
  A görög szigeteken, a legtöbb helyen, nem szabad a papírt bedobni a WC-csészébe, csak mellé a szemeteskosárba. Svájcban pedig tilos a WC-t lehúzni 10 óra után bizonyos szállodákban, aki megszegi pénzbüntetést kell fizetnie.

  [​IMG]
  A szigorú szabályokért cserébe Görögországban (és Olaszországban is) elég laza a közlekedési kultúra, tilosban parkolásért vagy az egyirányú utcák semmibe vételéért sem büntetnek meg.

  [​IMG]
  Németországban tilos az autópályákon gyalogosan közlekedni, csakúgy, mint nálunk. Ha ezt megtesszük, akkor még börtönbe is kerülhetünk.

  Barcelonában ki nem állhatják a köpködést, bírságra számíthatunk, ha nem figyelünk erre. Velencében a Szent-Márk téren pedig tilos etetni a galambokat, nagyon súlyosan büntetik a szabálysértőket, akár ki is toloncolhatják őket a városból.

  [​IMG]
  Franciaországban a legtöbb strandon tilos a rövidnadrágban való fürdés, szóval, ha ide indulunk, ne feledjük otthon a jó öreg fecskét.

  [​IMG]
  Törökországban nagyon vigyázzunk a helyi papírpénzre, mivel 6 hónaptól 3 évig terjedő szabadságvesztéssel sújtható az, aki megrongálja a török valutát.

  [​IMG]
   
  advocatus_diaboli és Jucu007 kedveli ezt.

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2018 Május 14.

  1. setni
   setni
   Ezek a WC-s törvények...inkább csatornáznának, normális átmérőjű csövekkel.
   De a törvény az törvény...
  2. pearll
   pearll
   Gondolom azért mert egyből megy a tengerbe, a papír meg gondolom nem olyan sebességgel bomlana le mint a "szerves anyag"...
   Ami egyébként nem meglepő, mert nemrég találkoztam olyannal, hogy a helyi falu lakói a partról egy stég segítségével az óceán / tenger felett létrehoztak pottyantós wc-ket. (Amit meg is értenék, de mellette meg 20 méterre fogták a halakat ebédre... :O el sem tudom képzelni mi lehet ha valaki benyal egy szalmonellás fertőzést 3:) )

   De amúgy mire gondolsz amikor tengerparton jársz, szerinted a szállodák hová vezetik a szennyvizet?! Vagy még nem vetted észre a nagy csöveket a partokon? :D :)
   udvarfy és evelyn13 kedveli ezt.
  3. ladybug7spots
   ladybug7spots
   Aki stilettoban felmegy az Akropoliszra, annak a börtön meg sem kottyan...:)
   Bár ha csak abból indulok ki, milyen lábbelikben képesek bokaficamot kockáztatni egyes némberek a pesti Állatkertben...
   tornando, setni és Beka Holt kedveli ezt.
  4. Beka Holt
   Beka Holt
   Szemet gyönyörködtető kecses léptekkel, minden lépésnél hajlított térddel, olyanok mint a kaptás lovak. :D
   ladybug7spots kedveli ezt.
  5. Ernoe
   Ernoe
   Volt magyarországon egy törvény, miszerint tilos világosban szeretkezni. (Még egymással házasok számára is)
   -
   Hogy ez még érvényben van?
  6. setni
   setni
   Nos, igen a szennyvíz kezelést is meg kellene oldani de, olcsóbb a sza...os papírt külön gyűjteni.
   Kit érdekel hogy a szenny tisztítatlanul folyik az élővízbe...talajba.
  7. eddy56
   eddy56
   Az a bizonyos xar szerves anyag, ami egyreszt viszonylag gyorsan lebomlik, masreszt nem kornyezetidegen. Az mas kerdes, hogy termeszetesen gusztustalan.
   A koreai haboru alatt terjedt egy mondas az amerikai katonak kozott, tekintettel arra, hogy az eszakkoreaiak az emberi uruleket felhasznaltak a rizsfoldek tragyazasara:
   -Mi a kulonbseg eszak-korea es egy nyilvanos wc kozott?
   - A wc-nek van teteje :)
   udvarfy kedveli ezt.
  8. setni
   setni
   Számos korai betegségért a környezetszennyezés volt a felelős. A környezetszennyezés legelső oka az emberi ürülék lehetett. Az emberi szervezetben élő bélbaktériumok, mint például az Escherichia coli, a fekáliából az ivóvízforrásokba kerülhettek és megfertőzhették a korai embert. Ez a környezetszennyezés ma is milliók megbetegedésének okozója. A kínaiaknál – akiknél már az ókorban kidolgozott hulladékgyűjtési rendszer működött – a fekáliával történő trágyázás már évezredekkel ezelőtt is lényeges része volt a mezőgazdasági termelésnek. Az ország keleti részén fekvő hordalékos síkságok talajának termékenységét kb. 4000 éve így tartják fenn. Kína több részén ma is követik ezt a hagyományt. Han Suyin írja, hogy „Chengtu városában még a 20. században is (1949-ig) a város leggazdagabbjai közé tartoztak azok a családok, amelyeknek a tulajdonában volt a városi csatorna, s így a csatornában összegyűlt ürüléket eladhatták vidéken”(Markham, 1994). A rizsföldek fekáliával történő trágyázása nagymértékben hozzájárult a talajvíz elszennyezéséhez, mely így ivásra alkalmatlan egész trópusi Ázsiában. Ha viszont a vizet felforraljuk, kicsapódnak belőle a sók, s ily módon ízetlen lesz. A felforralt víz tealevéllel történő ízesítése Kínából származik s az i.e. kb. 2000 évvel kezdett elterjedni a Birodalomban, majd Ázsia szerte (Makra, 2000)
   advocatus_diaboli kedveli ezt.
  9. eddy56
   eddy56
   Ez meg ma is szokas.
   Nemreg olvastam valakirol, aki egy falusi kinai csaladnal vendegeskedett, es mikor wc-re kellett mennie, a haziaktol kapott egy vodrott, abba intezte a dolgat, es mikor visszaultek a reggelihez mgkoszontek neki, hogy hozzajarult a jovo evi gazdag termeshez:)
   udvarfy és tipasa kedveli ezt.
  10. tipasa
   tipasa
   Bulgáriába is is igy volt. A használt papirt külön gyüjtotték Nagyon jót nyaraltunk .de ez a Wc história megkeserítette az életünket A lakótelepi lakásokba sem volt másként.A legtöbb helyen nem volt csésze sem.
   udvarfy és setni kedveli ezt.
  11. advocatus_diaboli
   advocatus_diaboli
   Hm... Ezek alapján kezdem már sejteni, miért érzem magamat inkább otthon az USA-ban mint Európában...

   Nekem a legfurcsább a török törvény, hogy így kell vigyázni a papírpénzre. Enyém a pénzem vagy sem, elvégre?! Ha megsemmisítem, a magam tulajdonát teszem tönkre, én leszek szegényebb, nemigaz?!

   Ezzel szemben az USA-ban hozzám került egyszer valahogy egy 1 dolláros bankjegy, aminek hiányzott majdnem az egyharmada. Legközelebb amikor bementem a bankba valamiért, mutattam a hölgynek és kérdeztem, tudna-e segíteni, mitévő legyek. Ő csak vállat vont és moindta hogy semmi baj, amíg a sorozatszám olvasható a bankjegyen, addig az használható. De azért udvariasan kicserélte nekem egy épre.

   Ja, különben meg az hogy egy szállodában nem szabad 10 után lehúzni a WC-t, elég fura. Jobb ha ott büdösödik?! Értem amúgy, a logika benne az lehet hogy az alatta levő szobákban de a szomszédosakban is esetleg jól hallható amikor a lehúzás történik a sok vízzel, és fel ne ébredjen rá a másik vendég. Na de akkor is...
   varázsdoboz, Ernoe és setni kedveli ezt.
  12. Ernoe
   Ernoe
   Kedvenc témámnál vagyunk:
   - Egy csomo országban nem szabad a papirt a toilettbe dobni
   - Singaporban viszon 500 Euro ha nem huzod le
   - Kinába okvetlen vigyetek klo-papirt mert ott csak 2007 ota ismert, és ha van gyakran ellopják

   A magyar nyelv szép de nem értik mindenüt.
   Ha WC-re kell menned akkor a világért se "toilet-et" mondja a következö országokban hanem:
   - "dunny" - Ausztráliában
   - "loo" - Nagybritániában
   - "benjo" - Japánban
   - "Restrooms", „Men's-" vagy „Ladies rooms“ az USA-ban

   A "toilet" szotol hányingerük lesz az ameriakaiknak. :)
  13. Beka Holt
   Beka Holt
   Egy 19. században hozott törvény volt ami már réges-rég megszűnt. Elég szánalmas a hírközlés nálatok, ha ez napirenden van a német tévécsatornákon.
   Idézet tőled: Wer in Budapest das Licht einschaltet, macht sich strafbar! Sex ist hier nur im Dunkeln erlaubt, das gilt auch für Ehepaare und im eigenen Haus "

   Egyébként van olyan ország ahol hasonló törvény érvényben van a mai időkben is, mégpedig Virginia állam egyik kisvárosában.
   varázsdoboz kedveli ezt.
  14. Ernoe
   Ernoe
   Köszönöm, hogy megnyugtattál. Egy kö esett le a szivemröl. :)
  15. varázsdoboz
   varázsdoboz
   Bekuci! Azt hittem elírta és a világosban helyett nyílvánosban akart írni...már azon gondolkoztam, biztos azért költözött el.
   Micsoda törvények?
   udvarfy és Beka Holt kedveli ezt.
  16. eddy56
   eddy56
   Szaz szazalekig megertelek, az USA mentes az emberi hulyesegtol. Vgy megsem??

   Ezek ma is eletben levo torvenyek:

   Kalifornia állam:
   - este 19.00 után tilos az elveszett madárért fütyörészni.
   - San Franciscóban tilos az olyan mechanikus eszköz használata, amely trágár szavakat hangoztat.
   - állatok párzása tilos a kocsma, iskola és templomok környéken.
   - a napfény minden lakos számára garantált.
   - hölgyeknek tilos köntösben motorozniuk.
   - medencében biciklizni tilos.
   - horror filmeket csak hétfőn, kedden és szerdán vetíthetnek.
   - utcai világítás alatti lepkéket tilos hajkurászni.
   - kutyák nem szeretkezhetnek macskákkal külön engedély nélkül.
   Connecticut állam:
   - 100 km/h feletti biciklizésért megállíthat a rendőr.
   Georgia állam:
   - tilos a telefonoszlophoz kötni a [​IMG]áfot.
   Massachusetts állam:
   - tilos az autók ablakára/ba pisilni.
   - tilos horkolni, kivéve, ha a szoba ablakai és ajtajai biztonságosan le vannak zárva.
   - gorillák nem ülhetnek semmilyen autó hátsó ülésére.
   Michigan állam:
   - a férj hivatalosan is birtokolja a felesége haját.
   - hölgyek és gyermekek előtt káromkodni tilos.
   - 12 év feletti személy tarthat fegyvert, feltéve hogy előtte nem volt elítélve valamilyen bűnért.
   - rabló nem perelhet, ha rablás közben megsérül.
   North Carolina állam:
   - autópályán görkorcsolyázni tilos.
   - amennyiben egy férfi és egy nő a hotelben házasként jelentkezik be, az állam szerint hivatalosan is házasokká válnak.
   - hotelben éjszakázó párok csak külön ágyban alhatnak. Az agyak között legalább fél méternek kell lennie. Az ágyak között szigorúan tilos a szeretkezés.
   - elefánttal szántatni tilos.
   Ohio állam:
   - Templom 50 méteres körzeten belül tilos engedély nélkül a legyeket lecsapni.
   - Halakat részegre itatni tilos.
   - 5 nőnél több nem lakhat egy házban.
   - A rendőr megharaphatja a kutyát, hogy elhallgattassa azt. Ezt fordított esetben tilos (rendőr[​IMG] esetében is).
   - Taxik tetején utazni tilos.
   - Senkit sem tartoztathatnak le vasárnap, vagy Július 4.-én.
   Pennsylvania állam:
   - Hűtőszekrényben aludni tilos. Itt külön nem térnek ki sütőkre, mosogatógépekre, vagy mikrohullámú sütőre.
   - Pap nem adhatja össze a part, amennyiben valamelyik fel részeg lenne.
   - Kádban énekelni tilos.
   Rhode Island állam:
   - Házasságon kívül szeretkezni tilos. A bírság 10 dollár.
   - 11-nel több lerobbant autót tilos bárki haza előtt tarolni.
   Texas állam:
   - Halottak előtt tilos a káromkodás, vagy a "mutogatás" (mint pl. a "mutogatós bácsi).
   - Tehenekre tilos a grafitti (tehénfirka tilos).
   - Meg lehet fejni más tehenet.
   - állás közben háromnál több kortyot senki sem ihat sörből.
   - ablaktörlő nélkül vezetni tilos. Nem térnek ki arra, hogy szélvédő kötelező lenne, de az ablaktörlő mindenkepp az.
   Kentucky állam:
   - Minden lakosnak kötelező legalább egyszer megfürdenie.
   Alabama állam:
   - Tilos a templomokban olyan mű bajuszt viselni, amely nevetést vált ki.
   - Vasárnap tilos dominózni.
   Idaho állam:
   - Romantikus ajándékként adott cukorkának legalább 25kg-ot kell nyomnia.
   Wisconsin állam:
   - A férfi nem lövöldözhet, miközben a hölgy társa éppen orgazmus közben van.
   Florida állam:
   - Sündisznóval szeretkezni tilos.
   - Teknősbéka verseny illegális.
   - Állatok utánzása tilos.
   - Patkányoknak tilos elhagyniuk a kikötött hajót.
   setni, udvarfy és Beka Holt kedveli ezt.
  17. eddy56
   eddy56
   De van itt megeegy adag, nehogy elkovessetek, mert ezek hivatalos torvenyek:

   California:
   - A tócsában ugrándozó gyereket nem szabad kiszedni a sárból.
   - Bankrabláskor tilos vízipisztollyal a pénztárosra lőni.
   Connecticut:
   -Kézen állva nem lehet átmenni a gyalogátkelőhelyen.
   Washington D.C.:
   -Az egyetlen elfogadható testhelyzet szeretkezéskor a misszionáriuspóz. Akit másként kapnak rajta kedvesével, börtönbe zárják.
   Florida:
   -Vasárnap délután tilos a nőknek ejtőernyőzni.
   - Három tányérnál többet nem szabad eltörn egy napon.
   Georgia:
   -Tilos a vasárnapi istentiszteleten megtöltött fegyverrel részt venni.
   Illinois:
   -Tilos kormány nélkül autót vezetni.
   - Lángokban álló ház közelében nem lehet nyilvánosan enni.
   - Tilos kutyának, macskának, vagy más háziállatnak égő szivart adni.
   Indiana:
   -Tilos télen fürdeni.
   - Hagymaevés után nem lehet színházba, moziba menni, vagy tömegközlekedési eszközön utazni.
   Iowa:
   -Egy csók sem tarthat tovább 5 percnél.
   - A férjek 3 korty sörnél többet nem ihatnak meg az ágyban.
   Kentucky:
   -Évente legalább egyszer mindenkinek kötelező megfürdenie.
   - Rendőri védelem nélkül tilos fürdőruhában sétálni az utcán.
   Maine:
   -A főbérlőt nem szabad megharapni, még akkor sem, ha ezt ő kéri.
   Massachusetts:
   -A karácsony törvénytelen (1659 óta).
   - Addig nem szabad horkolni, amíg az ablakokat be nem zárják.
   Michigan:
   -Az asszonyok haja a férj tulajdona. Ezért a férjek beleegyezése nélkül tilos fodrászhoz menni, sőt hajat mosni is csak az ő engedélyükkel szabad.
   - Tilos autóban szeretkezni, kivéve, ha a gépjármű a házaspár telkén áll.
   Minnesota:
   -Ha a férj hagymát, fokhagymát vagy szardíniát evett, neje megtagadhatja a szexet.
   - Gyerekek 12 éves korukig nem beszélhetnek telefonon.
   Missouri:
   -Tilos a járdaszegélen ülve üvegből sört inni.
   Montana:
   -Nő az asztal tetején nem táncolhat addig, amíg a rajta lévő ruha súlya meghaladja a másfél kilót.
   - Gyerekek játékfegyvert nem vásárolhatnak, csak éles lőfegyvert.
   Nebraska:
   -A szülőket letartóztatják, ha kisgyerekük a vasárnapi istentiszteleten elböfögi magát.
   Nevada:
   -A bajuszos férfiak nem csókolózhatnak nőkkel.
   Nem Jersey:
   -Tilos romlott befőttet szállítani az utcán.
   New York:
   -Koszos kabátban tilos utcára menni.
   - Tilos koncerten hátrafelé menve mogyorót enni.
   Észak-Karolina:
   -Nem szabad az utcán tüsszenteni.
   Észak-Dakota:
   -Sört és perecet tilos egyszerre felszolgálni.
   - Tilos bakancsban vagy cipőben ágyba feküdni.
   Ohio:
   -Férfi fénykép előtt tilos a nőknek levetkőzniük.
   Oklahoma:
   -Szódásüveg kinyitása csak mérnök felügyelete mellett megengedett.
   Oregon:
   -Halott embert nem lehet tanúként beidézni bíróságra.
   - Cukrozott kukoricával tilos pecázni.
   Pennsylvania:
   -Ha valaki éjszaka egyedül motorozik, kilométerenként ki kell lőnie egy rakétát, hogy az emberek lássák, hol van.
   Dél-Karolina:
   -A lovakat csak hosszú nadrágban lehet az utcára vinni.
   Tennessee:
   -Lasszóval tilos halat fogni.
   - Alvás közben tilos kocsit vezetni.
   Texas:
   -Csak engedéllyel szabad mezítláb járkálni.
   - Malacok nem párosodhatnak a légikikötőben.
   Utah:
   -Az orális, az anális és a szado-mazo szex börtönbüntetéssel jár.
   - Az állatokkal való közösülés azonban törvényes.
   Wisconsin:
   -Tilos felkelteni az alvó tűzoltót.
   Washington:
   -Szüzekkel tilos szeretkezni., ez még a nászéjszakán sem megengedett.
   - Aranyhalat csak akkor szállíthatunk a városi buszon, ha az állat csöndben marad.
   Alaszka állam:
   - Tilos a repülőből jávorszarvasra nézni.
   - Megcsalás nem feltétlenül elegendő ok a válásra. Főleg ha a csalás kettő évvel a felfedezés előtt történt meg.
   - Eszkimó kutyák ki vannak tiltva az iskolákból.
   - Az iskola területén gyerekek nem építhetnek maguknál magasabb hóembert.
   - Jávorszarvasok nem szeretkezhetnek a járdán.
   - Lovakkal tilos az utcán megállni… ez nem vonatkozik a [​IMG]-szánkóra.
   Colorado állam:
   - Fariaknak tilos az alvó hölgyek csókolgatása.
   - A pitypangok ki vannak tiltva a varosokból.
   Arkansas állam:
   - Férfi megverheti a feleseget, de csak havonta egyszer.
   - Bubufrizurás tanár nem kaphat fizetésemelést.
   - Az "Arkansas" név helytelen kiejtése tilos.
   - Az Arkansas folyó legfeljebb a főutcáig emelkedhet.
   Illinois állam:
   - Angolul beszelni tilos. Csak "amerikaiul" lehet beszelni.
   - Télen tilos a fürdés.
   - Francia pudli kutyát tilos a színházba vinni.
   - Darazsaknak tilos a varosban röpködni.
   - Tilos a párnak a házasságuk napján, horgászás, illetve vadászat közben szeretkeznie.
   - Tilos az állatokat cigizésre tanítani.
   Louisiana állam:
   - A kutyának meg van a joga az első harapáshoz (emberekre értve).
   - Tilos nyilvánosan torkot öblögetni.
   - A párok nem "tesztelhetik" le az agyat vásárlás előtt.
   - Tilos a bankot kirabolni, majd a vízipisztollyal rálőni a bankárra.
   - Aligátor kosztüm használata tilos.
   New Jersey állam:
   - Este 18.00 után tilos fagylaltot venni, kivéve, ha megvan rá az engedély.
   - Az autópályán tilos a lóverseny.
   - Azok a párok, akik az autóban szeretkezés közben megnyomják az autó dudáját, börtönbüntetést érdemelnek.
   - Az állatkertben tilos az állatoknak whiskyt és cigarettát kínálni.
   setni és Beka Holt kedveli ezt.
  18. Beka Holt
   Beka Holt
   Mindennek oka van, ezeknek a vicces törvényeknek is biztos volt előzménye.
  19. eddy56
   eddy56
   Angliaban peldaul egy pasi bement az egyik legelokelobb londono etterembe, szakadtan termeszetesen, kicsomagolt egy husdarabot egy ujsagpapirbol es kerte a szemelyzetet, hogy sussek meg neki. Termeszetesen kidobtak.
   A pasas egy joghalhgato volt, aki komoly penzt kaszalt abbol, hogy a leveltari buvarkodasa soran felfedezett egy torvenyt, amit sokszaz eve hoztak, es mindaddig nem helyeztek hatályon kivul(valoszinu slendriansagbol, vagy feledekenysegbol)
   A birosag rovid merlegles utan elfogadta a pasas erveit, es az etterem komoly penzt fizetett neki.
   A torvenyt valamikor az ipari forradalom elott hoztak, az inaslegenyek vandorlasat elosegitendo, koteleztek a vendeglosoket, hogy a diakok, inasok altal bevitt elelmet kotelesek elkesziteni nekik.
   Sok sok ilyen torveny van vilagszerte, amit valamilyen okbol nem helyeztek hatalyon kivul.
   setni és udvarfy kedveli ezt.

Megosztás