Megnyílt riói karnevál

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2015 Február 15.

Melitta - 2015 Február 15, 04:10
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Momo király, a riói karnevál jelképe pénteken szimbolikusan átvette Eduardo Paes polgármestertől a város kulcsát, ezzel hivatalosan megnyitotta az öt napig tartó, színpompás utcabált.

  A Momo bohócot megszemélyesítő, 29 éves Wilson Dias de Costa Neto fekete limuzinban, a karneválkirálynő és a karneválhercegnő kíséretében érkezett a megnyitóra. „Már másodszor kapom meg a kulcsot, hogy a karnevál kezdetét bejelentsem” – mondta néhány szambalépést megtéve Momo király.  A karnevál csúcspontja a szambaiskolák tarkabarka parádéja lesz vasárnap és hétfőn, erre 70 ezer nézőt várnak. A városban több mint 450 bált hirdettek, hogy több millió résztvevőt csaljanak az utcákra.

  A brazil metropolisz hagyományos ünnepének szerdán befejeződő forgataga közel egymillió hazai és külföldi turistát vonz. A riói karnevál tradíciója a 18. század elejére nyúlik vissza.


  rioi karneval.jpg
   
  Tünde63 kedveli ezt.

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2015 Február 15.

  1. attimenyfreemail.com
   attimenyfreemail.com
   A világ talán legismertebb és legnagyobb parádéja,ünnepe. :)
   Erre az időre Rio szegényei elfelejtik egész éves gondjaikat
   A zsebtolvajok és a bünbandák halálra keresik magukat...és persze rengeteg új Aids -fertőzés is történik,hiába kampányolnak a hivatalos szervek. :(
  2. Ernoe
   Ernoe
   Karneval a "carne vale" szobol származik ami azt jelenti "éljen a hus" és a szexuális vágyak kiélésével van kapcsolatban. A nök ittas állapotban hamarabb lesznek házasságtörök ezért szokás egy "puszival" meggyözödni az esélyekröl illetve a veszélyekröl, ezt már tudták a Romaiak is, innen van a puszilkodás.
   -
   Nem csoda, hogy a vallásos Braziliában a leg intenzivebben tombol a karnevál, a vallások nemcsak a husfogyasztást hanem a szexuális kontaktus is megtiltották a hiveiknek a hus-vét elött. Ezért van, hogy a böjt elötti éjszaka (Fast-nacht) még kiélik magukat az emberek,
   -
   A nyilvános orgia miatt már a középkori városok tiltakoztak eredmény nélkül, az emberek elkezdtek maszkot hordani.
   -
   Martin Luther teljes mértékben elvetette a karnevált, mig a katholikus egyház - legalábbis ahogy a Kölniek mesélik - nagyvonalu volt és a hivök nyomásának engedve egy general-absolutiot osztott ki az ünnepek alatt elkövetett bünökre.
   -
   Csak a jezsuiták, ahova a Pápa is tartozik, voltak mindig a karnevál ellen, ök egy 40 orán keresztül tarto imát rottak ki a karneváli bünösök számára. Ha valaki karnevál után két napot a templomban imádkozott akkor a család biztos lehetett abba, hogy szexuális kicsuszamlás történt.
   -
   A váloperek száma, és a novemberben született gyerekek száma is megnövekszik mind a mai napig karnevál után.
   -
   A 6. parancsolat, a szexuális hüség, ugy az egyház mind a civiltörvény számára azonos fontoságu volt a házasságtörvény reformjáig, 1976-ig. A félrelépés abszolut válook volt.
   -
   A karnevál idelyén elkövetett házasságtörést nehéz volt bebizonyitani mert a vádlottak sokszor azzal védekeztek, hogy a maszk alatt a saját élettársukat gyanitották.
   -
   Ittas állapotban elkövetett házasságtörés is kevesebbet nyomot a latban, mert az alkoholozott döntöképessége csökkent. A katholikusoknak volt a legkönyebb, mert a házasságtörés ugyan egy halálos bünnek számit de meglehet tölle szabadulni a gyonás utján, fö dolog, hogy az ember öszintén bevalja a vétkét.
   -
   Ajuda67 és Levitian kedveli ezt.
  3. blober
   blober
   Arról ugye ne is beszéljünk, hogy minden évben a karnevál több embernek az örök világosság fényeskedését jelenti.
  4. laszlovandura
   laszlovandura
   Jó lenne egyszer élőben is látni.

Megosztás