MEGNYITOTTÁK MAGYARORSZÁG TORONTÓI FŐKONZULÁTUSÁT

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2014 Április 22.

Melitta - 2014 Április 22, 12:35
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Immár nyolc hónapja képviseli Magyarországot Szabó Stefánia főkonzul Torontóban, de csak most nyitották meg hivatalosan Kanada legnagyobb metropoliszában a külképviselet új belvárosi irodáit, a 175 Bloor Street East alatt. Montreálban 2006-ban, Torontóban pedig 2009-ben zárták be a magyar főkonzulátust.

  A megnyitó ünnepségen jelen volt – többek között – Michael Coteau Ontario-tartománybeli bevándorlási és állampolgársági miniszter, Corneliu Chisu, a szövetségi parlament konzervatív képviselője, valamint Budapestről Takács Szabolcs helyettes államtitkár, illetve Krasnyánszki László külgazdasági tanácsadó. Szintén jelen volt Mendelényi László utazó nagykövet – aki az üzletfejlesztésért felel – valamint Pordány László nagykövet Ottawából. Az Európai Uniót Dimitris Azemopoulos görög főkonzul képviselte. Corneliu Chisut – aki román és kanadai állampolgárságán kívül magyarral is rendelkezik – a Magyar Érdemrend Lovagkeresztjével tüntették ki.

  Michael Coteau miniszter elmondta, hogy a 300 ezer kanadai magyar, illetve az 1956 után érkező menekült-hullám jelentős részben hozzájárult a kanadai tolerancia és multikulturalizmus virágzásához.

  Szabó Stefánia Hódmezővásárhelyen született 1972-ben, jogász végzettségű. Az új torontói főkonzul kanadai külszolgálata előtt a Külügyminisztérium Személyügyi Főosztály főosztályvezetője volt, korábban pedig Izraelben kereskedelmi-attasé. 1995 és 2000 között az Ipari és Kereskedelmi Minisztériumban – illetve annak utódaiban – dolgozott.

  A magyar-kanadai gazdasági kapcsolatok bővítéséhez is vezethet az új külképviselet megnyitása. Az Ontarioban állami alkoholforgalmazási monopóliummal rendelkező LCBO-val is tárgyalt a magyar fél, a minőségi magyar borok – köztük a Tokaji – kanadai forgalmazásáról.

  konzul.jpeg
   
  aniko45 és verony 60 kedveli ezt.

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2014 Április 22.

Megosztás