Megszólalt a Magyar Orvosok Szakszervezetének alelnöke: aki nem oltat, fizessen!

A Magyar Orvosok Szakszervezetének alelnöke, Daróczy-Gaál Ágnes azt mondja, az egészségügyi dolgozóknak példát kellene mutatniuk, hogy valamennyien beadatják maguknak a koronavírus elleni vakcinát.

Aki pedig nem oltat, fizesse az esetleges intenzív kezelésének többmilliós költségét.

Az egészségügyi dolgozóknak példát kellene mutatniuk, hogy valamennyien beadatják maguknak a koronavírus elleni vakcinát – mondta az InfoRádióban a Magyar Orvosok Szakszervezetének alelnöke.


“Mindenképpen, akár szankcionáló módszerekkel is, de érdekeltté kell tenni az embereket abban, hogy beoltassák magukat. Meg kellene értetni az állampolgárokkal, hogy egy koronavírusos beteg intenzív osztályos kezelése, akár 1 millió forintos költséget is elérheti. Amit jelen pillanatban a TB finanszíroz a nagy közös kasszából, amelybe mindannyian beleadunk. Én azt gondolom, hogyha valaki vállalja a kockázatot, hogy nem oltatja be magát, akkor vegye számításba azt, hogy esetleg egy ilyen 2-3 hetes intenzív osztályos kezelést, saját zsebből fog kelleni megfinanszíroznia, ami akár 14-21 millió forintra is rúghat, amennyiben elkapja a vírust és intenzív osztályra kerül miatta

– mondta Daróczy-Gaál Ágens a Magyar Orvosok Szakszervezetének alelnöke.
Kunetz Zsombor egészségügyi szakértő úgy kommentálta a felvetést, hogy
  • egyrészt ez a gondolkodásmód szerintem nem orvoshoz méltó, nekünk nem megítélni és elítélni kell a betegeket, hanem meggyógyítani.
  • Másrészt, ha valamivel még további éket lehet verni az oltást nem elfogadók és az elfogadók közé, azok ezek a mondatok.
  • Harmadrészt szakszervezeti vezetőként nem hozhatja valaki a rábízott tagságot olyan helyzetbe, hogy a közvélemény éles kritikáját, ellenszenvét váltsa ki a tagsággal, jelen esetben az orvosokkal szemben.

Ugyanakkor tökéletesen megértem a szándékot, de ez így akkor sem célravezető, sőt káros, amennyiben valaki a beoltottság mellett kíván érvelni. Sokkal inkább arra kellett volna használnia a rendelkezésére álló adásidőt, hogy a kétkedőket értelmes érvekkel győzze meg és ne fenyegetéssel.

Jabronka Richárd

noi  gaitalo.jpg
 
Rosszul csináltam??
Ez mindenkinél így van hisz összel amikor jön a lehülés könnyebben megfázunk és amikor tavasz közeledik azt hisszük már nem kell védekeznünk a hideg ellen.
Elég egy lengébb öltözék és máris náthásak vagyunk akár lázasak is lehetünk.
De megsúgok egy igazi klasszikus megoldást a köhögés ellen...ezt sokszor használták sikerrel .
Régi-régi praktika, hogy a köhögő gyermek mellkasát disznózsírral kenik be, körbetekerik langyos vizes ruhával, majd még egy száraz ruhával.

Ilyenkor vízvisszatartás történik, a zsír nem engedi a bőrfelületről párologni a vizet a testből, ezáltal a hörgőkből könnyebben távozik a váladék.


A megfelelöen felkészitett fizikum nem betegszik meg a lehüléses - ami sokkal lényegesebb vsz. fényszegény - idöben. Sem.
 
Igen ott a szó ˝megfelelően˝ ez az ami nem mindig érhető el.

Igy igaz, megfelelöen.

Ami "megfelelöen" esetenként homlokegyenest ellentétben van azzal, ami a hivatalos protokoll, amit a medikus oktatásban megkapott.
Azt meg kell állapitani sajnos, hogy egy csomó esetben/metabolikus syndroma+következményei, kronikus megbetegedések, etc./ hamis tudást kap az orvosegyetemeken tanult.

Ha már ez elöjött:
tud valaki egy olyan statisztikáról Magyarországon, hogy a 80 év felett kórházba kerültek közül mennyi jött ki onnan élve?
 
Az OGYÉI honlapján gyakorlatilag minden információ elérhető a nyugati vakcinákról. Az orosz vakcináról már kevesebb az információ, a kínairól pedig semmilyen közlemény nincs. Pedig az OGYÉI a kínai Sinopharm vakcináját is engedélyezte.
 
phoenyx

Milyen ragyogóan lehet manipulálni a zembereket....ami ép nincs, az nekem kell! S kitör a hiszti...mer másnak jut, de nekem nem, lemaradok, mi lesz velem....Hiszti azért, amire semmi se semmi szükség nincs, ami nem hogy használ/na/ hanem vsz. hosszú távon tragikus következményekkel fog járni.

Ne legyen igazam! Meglátjuk ugy 1 év múlva.
 
Lesznek itt még érdekes kérdések...s remélem, nehány ügyvéd is tud majd ráérö idejében a futószalagon alkalmazott - nem csak ezzel a - tanult oktatási anyaggal szembemenö szakmaiatlansággal foglalkozni

 
Utoljára módosítva:
Írd alá, hogy befolyás mentesen vetted fel a vakcinát, na persze, mikor éjjel-nappal az jön veled szembe, hogy oltakozz / milyen szó ez egyáltalán?!
Akkor ki is a felelős?! Mert Magyarország kormánya simán áthárítja a felelősséget rád ha az oltás után történik veled valami, de ha nem oltatod be magad akkor meg fizess több milliót ha kórházba kerülsz?!
 

Csatolások

  • 162195448_1979538142195184_5346021149455238542_n.jpg
    162195448_1979538142195184_5346021149455238542_n.jpg
    22.9 KB · Olvasás: 39
Írd alá, hogy befolyás mentesen vetted fel a vakcinát, na persze, mikor éjjel-nappal az jön veled szembe, hogy oltakozz / milyen szó ez egyáltalán?!
Akkor ki is a felelős?! Mert Magyarország kormánya simán áthárítja a felelősséget rád ha az oltás után történik veled valami, de ha nem oltatod be magad akkor meg fizess több milliót ha kórházba kerülsz?!

"a felelősséget rád ha az oltás után történik veled valami" Kristálytiszta felismerés - igy van.
 
Minden pártnak támogatni kellene az oltást,nem zűrzavart kelteni.A fenyegetőzésnek sincs értelme.Gondolja végig mindenki.hogy szünt meg az influenza járvány? Az oltással.A Covid járvány is csak igy fog megszünni. Jó lenne minél hamarabb,metb a gazdaság nagyon megsinyli. Vagy valakiknek ez a célja?
 
Minden pártnak támogatni kellene az oltást,nem zűrzavart kelteni.A fenyegetőzésnek sincs értelme.Gondolja végig mindenki.hogy szünt meg az influenza járvány? Az oltással.A Covid járvány is csak igy fog megszünni. Jó lenne minél hamarabb,metb a gazdaság nagyon megsinyli. Vagy valakiknek ez a célja?

".hogy szünt meg az influenza járvány? Az oltással.A Covid járvány is csak igy fog megszünni."

Ez egy jó nagy tévedés.
 
Írd alá, hogy befolyás mentesen vetted fel a vakcinát.....
Mi az, hogy az oltást beadó orvossal szemben minden követelésemről lemondok?
A politika, a sajtó, az internet, a facebook tolhatja a reklámot a képembe folyamatosan, de a mellébeszélés és az üres ígérgetés az oltást beadó orvosnál véget ér.
Az orvosnak kötelessége teljeskörű tájékoztatást adni az oltásról, a várható hatásról és mellékhatásról, pro és kontra, hogy ezek ismeretében dönthessek arról, hogy részt veszek-e az oltási programban, vagy sem.
Ez alól hogy a bánatba lehet felmenteni?
 

Regisztrálni sem kell, hatalmas tömeg indult el Szerbia felé a koronavírus elleni oltásért

A szerb kormány lehetővé tette, hogy az AstraZeneca koronavírus elleni oltóanyagát akár külföldiek is megkapják a kijelölt oltópontokon, és azokból az országokból, ahol lassan halad az oltakozás, tömegesen érkeztek emberek. A helyszínről tudósító újságíróknak szinte mindenki azt mondta, nem hagyhatja ki a lehetőséget, inkább utazik néhány órát, de szeretne védett lenni.

 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

petrucy wrote on sizsu's profile.
Megtisztelve érzem magam a követés bejelölése miatt.-))
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönömszépen a legújjab fordítást !
A "friss üzenetek + napok óta nem jelennek meg,hibát jelez
vorosmart wrote on DeeYoo's profile.
Köszönöm szépen a fordítást.

Statisztikák

Témák
38,094
Üzenet
4,794,623
Tagok
615,327
Legújabb tagunk
Tracycer
Oldal tetejére