Megválaszolatlan kérdések - félremagyarázott tények...

zsuzsanna03 témája a 'Tudomány,Technika' fórumban , 2010 Március 10.

 1. Ayumu89

  Ayumu89 Állandó Tag

  Igen, keresek valami szokatlant :) Persze, nem UFO-kat, meg "bizonyítékot" arra, hogy valójában magyarokról van szó :D Nem, igazából leletanyagokról keresek képeket, feltárásokról, adatokat, leírásokat, igazából mindent, ami közelebb visz ahhoz, hogy jobban meg lehessen ismerni, hogy milyen népről volt szó. Tehát a többi adathoz képest újdonságot :)
   
 2. Umaksuman

  Umaksuman Állandó Tag

  Hát, akkor Google a barátod...:)
  Ha pl. a magyar wikin kezdted, próbálj átkapcsolni a keresett téma valamelyik nagy világnyelven írt változatára (a magyarban ugyanis viszonylag kevesen vannak, akik veszik a fáradtságot, és kijavítják az időnként óhatatlanul becsúszó hackeléseket), és ha nem ismered a nyelvet, fordíttasd le a guglival. Aztán szépen menj végig a téma végén megadott forrás-linkeken, így előbb-utóbb lesz valami képed a pro és kontra érvekről, és a guglis fordítás is érthetőbb lesz:).
   
 3. Csillagözön

  Csillagözön Állandó Tag

  [​IMG]

  A következő videón jól látható, hogy Grönlandon valami nagyon furcsa történik. Egyértelműen látható a felvételen, hogy a darabokon merőleges - és hajszálpontos - vágások találhatóak - és nem törések. Mintha csak lézerrel vágták volna el őket az űrből...
  A gleccserek az egyik legnagyobb friss víz tartalékai a Földnek, és legfontosabb, hogy fenntartsák a stabil hőmérsékletet, mely lehetővé teszi az életet a bolygón. Akárki is vágta fel lézerekkel ezeket a nagy jégdarabokat, rendkívül "sötét erőket" képvisel.
  A spanyol nyelvű videón kitérnek arra is, hogy ez a "vágás", illetve vágások még a google térképén is jól kivehetőek.

  http://www.fenyorveny.hu/2017/01/mestersegesen-vagjak-az-urbol-a-jegtablakat.html
   
  Jaszladany kedveli ezt.
 4. Umaksuman

  Umaksuman Állandó Tag

  Hiába, a hiszékenységgel párosuló tudatlanság csodás dolgokra képes a tények félremagyarázása terén.:)
  Ha nem vetted volna észre, a francia (és nem spanyol, ahogy a belinkelt magyar oldalon írják) nyelvű videó átverés, mert eltitkolja azt a tényt, hogy a Google térképén láthatóan az ufók a világűrből lézeres betonkeverővel le is betonozták az adott terület egy részét. Ehhez csak egy kicsivel tovább kell nagyítani a képet. :rohog:

  Clipboard01.jpg


  Ha valakit tényleg érdekel a "rejtély" megoldása: A Google Earth a képeit különböző időpontokban készült felvételekből szerkeszti össze, ez a "Történet" funkcióval ellenőrizhető, és végig is nézhető. Arról a sávról csak nyáron készült képsorozatot sikerült összeszedniük a videóban kiválasztott felbontáshoz, ezért látszik nyílt vízfelület a jégmező közepén.
   
  Jaszladany kedveli ezt.
 5. Jaszladany

  Jaszladany Állandó Tag

  Jaj, Te mindig lelövöd a poént, pedig olyan izgalmas ezeken a dolgokon borzongani. :D

  Ezekre a mozgó koporsókra nem írtál semmit anno, pedig engem érdekelne a véleményed.
  #767
  Szerinted ez mitől lehetett?
  Mondjuk elég régi történet, az ilyenekről az szokott kiderülni, hogy nem is igazak, mint az inuit vagy milyen eszkimó falu eltűnése.
   
  Utoljára módosítva: 2017 Január 23
 6. Umaksuman

  Umaksuman Állandó Tag

  Passz. A témáról tudható információk alapján akár vudu varázslat is lehetett,:) és valóban, még azt sem lehet tudni, hogy ténylegesen megtörtént esetről van-e szó. A Conan Doyle-féle magyarázat szerintem - enyhén szólva - nem tűnik túl megalapozottnak. Az emberi tevékenységet viszont nem zárnám ki élből. Ahogy az ahhoz értő szakemberek minden temetésnél ki tudnak nyitni és vissza tudnak zárni egy kriptát, megtehetik ezt egy-egy "illetéktelen behatolás" után is. Az pedig nem természeti törvény, hogy egy - vagy több - néger nem lehet ahhoz értő szakember.
   
  Jaszladany kedveli ezt.
 7. kabir

  kabir Új tag

  Sziasztok!
  Érdekelne a Leltár kő szövege de sehol sem találok róla infót.
  Tudnátok küldeni valami forrást könyvet akrmit ezzel kapcsolatban?
   
 8. Umaksuman

  Umaksuman Állandó Tag

  Breasted fordítása, amire a "tényeket félremagyarázók" (pl. Hancock és Sitchin) hivatkoznak, itt található: http://www.gizapyramids.org/pdf_library/breasted_ancient_records_I.pdf
   
  Jaszladany kedveli ezt.
 9. Csillagözön

  Csillagözön Állandó Tag

  A felhők felett a tűzből felszálló füst egy helyben marad. Azt fotózta a repülőgépből a fotós.

  45 - 50 masodperctől.


  http://www.atv.hu/videok/video-20171010-brutalis-tuzek-pusztitanak-kaliforniaban

  Ha a Földön csak elindul a vonat, elég néhány kilométeres sebesség, hogy a füstöt létrehozó berendezés “ki menjen” a füst alól.  A felhők felett hogyan marad egy helyben a füst, amikor a Fold olyan sebességgel halad - egyrészt maga körül, másrészt a Nap körül, stb.....

  55B8126A-F050-41CB-B988-CF84FF99F8F1.jpeg
   
  Utoljára módosítva: 2017 Október 11
  Umaksuman kedveli ezt.
 10. Umaksuman

  Umaksuman Állandó Tag

  Tényleg, most, hogy mondod... Itt a falunkban is totál szélcsend van ma reggel, pedig a Föld olyan sebességgel halad, stb. Lehet, hogy már nem is a Földön vagyunk?:rohog:
   
 11. Csillagözön

  Csillagözön Állandó Tag

  Az írás azt mondja, hogy ahol a füst van, - jelen esetben, amit a videó mutat, mely a repülőgépről készült - ott a Föld forgásán kívül a Földnek ez a része állandó mozgásban van, és a Föld legsűrűbb része! Így meg pikansabb, hogy a füst pedig egy helyben áll....

  “.....A troposzféra a Föld felszínén kezdődik és a trópusi területeken 16–18 km magasságig, míg a sarkköröknél csupán 10 km magasságig tart. Ez a réteg tartalmazza az atmoszféra tömegének 80%-át. Ált5alában a sugárhajtóműves repülőgépek a troposzféra és a közvetlenül felette található sztratoszféra között repülnek.

  A troposzférát hat áramlási zónára oszthatjuk, amiket cellának neveznek. Ezek felelősek a légkörzésért, és okozzák az uralkodó szeleket.

  A troposzféra szó a görög „troposz”, „forgás” vagy „keverés” szóból ered. Ez az állandóan mozgásban lévő réteg a Föld atmoszférájának legsűrűbb része.....”
   
 12. Umaksuman

  Umaksuman Állandó Tag

  És még pikánsabb az is, hogy a falunkban pedig szélcsend van. Viszont ha figyelmesen elolvasol - és persze meg is értesz - valami tudományosabb értékű definíciót a troposzféráról, az biztosan csökkenteni fogja a dolog pikantériáját. Csak sorvezetőként: pl. a troposzféra egése csak nagy átlagban van állandó mozgásban, ebbe belefér a szélcsend éppen úgy, mint a hurrikán. Vagy ami a Föld forgását (vagy éppen a mozdonyok járását:))illeti: a troposzféra legalsó, néhány száz métertől néhány kilométer vastagságú rétegében, az ún. planetáris határrétegben, a légmozgást - vagy éppen légállást:) - döntően a földfelszín tulajdonságai határozzák meg.
  Ami pedig a konkrét esetet, kaliforniai tüzek füstjeit illeti: a neten tucatjával láthatsz olyan képeket, ahol jól látszik a füst mozgása a magasabb légrétegekben, de akár a határrétegben is:
  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  Ha viszont ezt történetesen a füst mozgásával azonos irányban fényképezik, akkor valami olyasmit látsz, mint azon a videón is:
  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]
   
 13. Csillagözön

  Csillagözön Állandó Tag

  Mindig a személyekkel akarsz vitatkozni, a tényeket pedig nem érted.....
   
 14. Umaksuman

  Umaksuman Állandó Tag

  Mindig? Hiszen most is te vagy az, aki nem érti a tényeket, és személyes síkra tereli a vitát. De ez bizonyos szempontból érthető is, hiszen a tényekkel vitatkozni hálátlan dolog, mint ahogy az is, ha nekik akarjuk bemutatni az őket nem ismerő személyeket, nem pedig fordítva.:) De én nyitott vagyok a kritikára: te hogyan magyaráznád el valakinek azt, hogy a tények meg nem értésének oka részéről nem a tényekben, hanem éppenséggel a tények ismeretének hiányában van?
  Szerintem én a magam részéről határozottan pozitívan álltam a kérdéshez. Abban talán hibáztam, hogy a magyarázatot nem Galilei relativitás-elvével és Newton I. törvényével kezdtem, de ez általános iskolai tananyag, ezért úgy gondoltam, legfeljebb egy pillanatra feledkeztél meg róluk, mikor a mozdony, illetve a forgó és a Nap körül keringő Föld példájával próbáltad illusztrálni a problémát. Azt a tényt viszont nehéz lett volna megkerülni, hogy a troposzféra definícióját hiányosan, és láthatóan félreértve vezetted elő, és ez nyilvánvalóan hozzájárult a jelenség meg nem értéséhez.
   
 15. Csillagözön

  Csillagözön Állandó Tag

  Az egész írásod maszatolás és blöff. De, ha kifejtenéd, hogy a troposzfera definiciojaban mi az, ami hiányos, akkor egyszer szakmai dolog is megjelenne irasodban.
   
 16. Umaksuman

  Umaksuman Állandó Tag

  Klasszikust idézni csak pontosan, szépen: "Blöff, blöff, blöff!" :D

  De jól van, csak a kedvedért még egyszer azok a hiányosságok, amik a tárgyalt kérdést érintik: Egyrészt a troposzféra egésze csak nagy átlagban van állandó mozgásban, ebbe belefér a szélcsend éppen úgy, mint a hurrikán. Másrészt a troposzféra legalsó, néhány száz métertől néhány kilométerig terjedő vastagságú rétegében a légmozgást döntően a földfelszín tulajdonságai határozzák meg. (Csak hogy jobban értsd: nem a Föld forgása vagy keringése, vagy éppen a mozdonyok haladási iránya.) Ezért itt gyakoribb a szélcsend - amikor a levegő a földfelszínnel azonos sebességgel mozog - mint a légkör magasabb rétegeiben, ugyanis a súrlódás a sebességvektor irányától függően így növeli vagy csökkenti annak nagyságát.
   

Megosztás