Megvan a bizonyíték rá, hogy Afrika kettészakad

Kenyában heves esőzések voltak márciusban, és az áradat láthatóvá tett egy jókora törésvonalat, annak a geológiai bizonyítékát, hogy Afrika kettészakad. A több kilométer hosszan húzódó, helyenként húsz méter széles és tizenöt méter mély repedés kettévágta a Nairobit Narokkal összekötő főutat, és egyre csak növekszik.


Eddig is tudott volt, hogy Afrika szarva, rajta Etiópiával és Szomáliával, távolodik a kontinenstől, és több millió év elteltével ezek az országok egy szigetre kerülnek az Indiai-ócánon.

Mindennek a leglátványosabb bizonyítéka a Nagy-hasadékvölgy, amely Afrika területén nagyjából háromezer kilométer hosszan húzódik, az északi Ádeni-öböltől egészen déli Zimbabwéig. Itt találkozik egymással a Szomáliai- és az Afrikai-lemez, és a hasadék mentén végig erős a vulkáni tevékenység. A hasadékvölgy keleti ágában ez a tevékenység a repedés váratlan megjelenésével vált ismét nyilvánvalóvá.

Ugyanez játszódott le a Föld felszínén, amikor Afrika és és Amerika elszakadt egymástól, körülbelül 138 millió évvel ezelőtt, és az a folyamat is nagyon lassan ment végbe.

Az Afrika szarvánál tapasztalt jelenség északon kezdődött, nagyjából 30 millió évvel ezelőtt, és évente körülbelül 2,5-5 centimétert halad dél felé. A hasadékvölgy abban egyedülálló - írja a Quartz -, hogy az elszakadás különféle fázisait teszi láthatóvá. Délen korlátozott a vulkáni és a szeizmikus aktivitás, északon viszont az egész völgyet vulkáni kőzet borítja, és közel lehet már a lemezek teljes elszakadása, amikor benyomul közéjük az óceán. Persze ezt is földtörténeti skálán kell nézni, a közelség nem azt jelenti, hogy biztosan részei leszünk ennek a különleges eseménynek.



13.jpg
 
Talán vissza kellene térnünk a témára 100 millió év múlva, mert előfordulhat, hogy Amerika és Európa hamarabb szétválik, hisz folyamatos a távolodás nem csak esetenkénti, s az a vulkán ami "szétnyitja , akár be is zárhatja a hasadékot....
 
Kivételesen az elszakadt földdarabon az országunkba igyekvő Magyarábok is lehetnek,Iszlám vallásúak, más a kultúrájuk ,borszínűk.
De Magyarnak vallják magukat!!
https://hu.wikipedia.org/wiki/Magyarabok

Végülis... I don't object to the object... hiszen elég sokszor kijelentettem, hogy magyar az, aki magyarnak vallja magát. Szóval, tőlem nyugodtan lehetnek ők is magyarok.

Kiküldték már nekik is az értesítést, hogyan szavazhatnak a fideszre ők is most vasárnap?
 
Kiküldték már nekik is az értesítést, hogyan szavazhatnak a fideszre ők is most vasárnap?
A Nemzeti Turulmadár már megjárta a Ferenc József földet is. A Magyarabok után és kihordta a meghívókat.
A szigetcsoportot 1873-ban fedezte fel egy osztrák–magyar expedíció von Payer és Weyprecht vezetésével, akik az uralkodó iránti tiszteletből I. Ferenc József után nevezték el. Az egyik sziget az expedíciót támogató Zichy Jenőről a Zichy-föld elnevezést kapta
 
Talán vissza kellene térnünk a témára 100 millió év múlva, mert előfordulhat, hogy Amerika és Európa hamarabb szétválik, hisz folyamatos a távolodás nem csak esetenkénti, s az a vulkán ami "szétnyitja , akár be is zárhatja a hasadékot....

Az lesz még érdekes, amikor nem szétválnak, hanem majd összeütköznek a kontinensek...
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

Hi! Does anyone here have the easy deutsch books by Jan richter in English?
hanna322 wrote on pöttyösdoboz's profile.
Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy az Okosodj mozogva DVD anyagát el tudnád-e küldeni? Sajnos a data linkek már nem működnek. Nagyon köszönöm előre is a segítségedet! Üdv.: hanna322
katuskatus wrote on adabigel's profile.
Szia kedves Abigél! Neked sikerült letölteni Az egészség piramisa c. könyvet? Ha igen, elküldenéd nekem? Szép napot kívánok!
ametiszt99 wrote on boyocska's profile.
Szia,nem tudom,hogy megoldódott e a Bauer Barbara könyvvel kapcsolatban a problémád,de feltettem a könyvet ide:
Ne haragudj,de nem vettem észre hamarabb az üzenetedet:):)
ametiszt
Vasas István wrote on kukta's profile.
Kedves Árpád !

Nagyon boldog névnapot kívánok !

Áldott , boldog Húsvéti Ünnepet is kívánok !

Jó egészséget kívánva üdvözöl v.pisti .

Statisztikák

Témák
38,124
Üzenet
4,800,161
Tagok
615,634
Legújabb tagunk
verenicebraga
Oldal tetejére