Hírek Megvan az első ország, ahol bevezetik a kötelező majomhimlő-karantént

Elsőként a világon vezetett be kötelező karantént a majomhimlő-fertőzések miatt Belgium.

Eddig három esetet regisztrált az országban az egészségügyi hatóság. Pénteken jegyezték fel az első esetet, azonban mindhárom fertőzést egy antwerpeni fesztiválhoz köthető.

Világszerte már 14 ország erősítette meg a betegség feltűnését, a WHO pénteki közleménye szerint pedig 50 felett van a gyanús esetek száma. Ezen kívül figyelmeztetett: további esetekre is lehet számítani.

Eddig kilenc európai országban, Kanadában, az Egyesült Államokban és Ausztráliában találtak fertőzötteket. Korábban főként Közép- és Nyugat-Afrika távoli részein fordult elő a majomhimlő.

Az orvosok az Egyesült Királyságban is „jelentős növekedésére” számítanak az esetek számában.

1653235879230.png
 
A rettegett, igen nagy halálozással járó fekete himlőhöz képest egy akár egyszerű fizikális vizsgálattal is észlelhető különbség a nyirokcsomók megnagyobbodása. A betegség egyébként láz, levertség, gyengeség formájában jelentkezik, és természetesen bőrkiütéssel. Ez utóbbi több stádiumon megy át: a bőrpírtól a később megjelenő hólyagokon át, majd pörk, illetve hámlás kíséri. A kiütések az ágyékon is megjelenhetnek, emiatt esetleg nemi betegségekkel keverhető össze. A lappangási idő nagyjából két hét, amit a fertőzés módja is befolyásol.
Ami az eddigiekhez képest eltérés, az az, hogy az emberről emberre terjedés gyakoribbá vált, illetve a megfertőződött betegek saját szexuális orientáltságukat úgy írták, le miszerint „férfiak, akik más férfiakkal folytatnak szexuális viszonyt”.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

ametiszt99 wrote on bsilvi's profile.
Szia,az lenne a kérdésem, hogy nem tervezed e a Halhatatlan Őrzők folytatásainak a fordítását is, sajnos nagyon úgy tűnik, hogy Ajuda nem folytatja tovább(legalábbis régóta nem jelentkezik fordításokkal), én és még sokan hálásak lennénk érte ,szerintem (annyira szeretném Cliff történetét elolvasni):):):). Köszönöm szépen az eddigi fordításaidat is:):):)
pomagrade wrote on merlynthewizard's profile.
Nagyon szépen köszönöm :)
A harmadik is meglett :)
ametiszt99 wrote on sziporka78's profile.
Nagyon, nagyon, nagyon szépen köszönöm, annyira szeretem az Ilona Andrews könyveket, köszönöm a szorgalmas munkádat,nagy örömet szerzel nekem és szerintem sokunknak ezzel:):):)
Szpahi wrote on Konradino's profile.
Szia!
Windows 10 alatt winrar-ral simán kibontotta, s pdf-ben olvasható az eredmény.
Üdv
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni. 5. osztály nat 2020 természettudomány tantárgyhoz esetleg tudnátok dolgozatot küldeni? köszönöm szépen előre is a segítségeteket!

Statisztikák

Témák
37,468
Üzenet
4,622,911
Tagok
604,487
Legújabb tagunk
guzsfl
Oldal tetejére