Megvilágosodás

injekció

Állandó Tag
Állandó Tag
Volt egyszer egy szigorú de jóságos apa!
Egy hegy tövében lakott a családjával az apa szülei viszont fenn a hegy tetején éltek!egy nap szól t a fiának h induljon el a hegy tetejére és nézze meg az anyját h mi van vele, mert biztos szeretné már látni az unokáját, és kérte az apa h mondja a fiú a nagyinak h lássa el életre való jó tanácsokkal!!A fiú elindult a hegy teteje felé, de már az elején az járt a fejében h huh de nehéz lesz és vissza akart fordulni de vmi hang belülről mondta neki mindig h folytassa csak az utat felfelé!!
Épp az élet nehézségeiről gondolkodott és azon h vajon nagyija milyen jótanácsokkal fogja ellátni.épp félúton volt mikor egy nagy vihar elkapta az úton sehova nem tudott elmenekülni az eső elől, de csak ment előre az esőben is akármilyen nehéz is volt, ezt is egy megpróbáltatásnak vélte h közelebb kerüljön a céljához!
ekkor hírtelen jégesőre váltott át az eső és nagy jégdarabok hulltak alá az égből!Egy hatalmas jégdarab eltalálta a fiú fejét,aki azonnal elájult,pár órával később tért csak magához, amikor már megint sütött a nap.
De semmire sem emlékezett h ki ő valójában mit keres ott ahol van és hova is tart.egy darabig egy helyben állt, de utána összeszedte magát, és célt keresett.Azon gondolkodott h lefelé v felfelé van a célja ha már félúton tért magához a hegyen.Az járt a fejében h lefelé biztos könnyebb lenne menni de akkor ha mégis a hegy tetején lenne az amit keres újra meg kéne másznia!
Így hát elindult felfelé!
menet közben gondolkozott és próbált emlékezni h ki is ő valójában, mi a célja és miért kell oda eljutnia ahova épp megy.semmi konkrétat nem tudott csak belülről érezte h ott fenn lesz neki dolga!
Már közel járt a csúcshoz mikor észrevett a tetején egy házat ahol egy öregember és egy öregasszony volt az udvaron... vmi boldogság súgárzott akkor a szívébe, és emlékfoszlányok elevenedettek fel előtte.kezdett rájönni h neki oda kell eljutnia a csúcsra az öreg párhoz.Miközben már látta a házat és felé sétált eszébe jutott h egy bölcs ember küldte el erre az útra aki valószínűleg az apja lehet és h vmit tanulnia kell az úton!
Mikor odaért a házhoz az öreg pár szívélyesen köszöntötte vendégül látta és megkérdezte milyen volt az útja, erre a fiú h nagyon tanulságos de csak így végigjárva értette meg az egészet!!
A fiú ekor jött rá h akinél van azok az ő nagyszülei és apja jótanácsokért küldte fel a hegyre h tanulhasson tőlük!!
Megkapta az életre a tanácsokat, és visszaindult az apjához h boldogságban éljenek!!!
 

injekció

Állandó Tag
Állandó Tag
Napok óta járt a fejemben ez a történet elsőnek csak egy két mondat volt meg utána összeállt egy egésszé!!!
remélem sok ember megérti h miről is szól!
 

hannah22

Állandó Tag
Állandó Tag
igen a fényben, de ott nem tudod megélni.... a pillanatban létezelkiss


hhmmm....kiss
A fény már anyag, van tömege,sebessége... és akkor már dualitása is.... ;) (árnyék)

Inkább a világosság!;)kiss
"gyújtsál világosságot a te házad népének" :p...

A pillanatban lényegtelen , hogy fény, vagy fénytelen.....

húúúzlaak ám...kiss

:ph:p
 

satavari

Állandó Tag
Állandó Tag
Hermann Hesse Sziddharta című regényében olyan gyönyörűen írja le a megvilágosodást, hogy mindig megkönnyezem, ha a kezembe veszem a kötetet. Ajánlom mindenkinek, de lehet, hogy hangoskönyvként fel is töltöm nem sokára.
 

eede

Állandó Tag
Állandó Tag
hhmmm....kiss
A fény már anyag, van tömege,sebessége... és akkor már dualitása is.... ;) (árnyék)

Inkább a világosság!;)kiss
"gyújtsál világosságot a te házad népének" :p...

A pillanatban lényegtelen , hogy fény, vagy fénytelen.....

húúúzlaak ám...kiss

:ph:p
sajátságos dolog az árnyékot a fény ellenpólusának gondolni
amúgy meg az egyetlen létező a pillanat
a pillanat valós minden más virtuális
mindez nem ellentmondani igyekvés részemről
amúgy....
 

hannah22

Állandó Tag
Állandó Tag
sajátságos dolog az árnyékot a fény ellenpólusának gondolni
amúgy meg az egyetlen létező a pillanat
a pillanat valós minden más virtuális
mindez nem ellentmondani igyekvés részemről
amúgy....


Szemléltetés.....:p
és
fogalmam nincs, h akkor mit gondoltam,
egyáltalán gondoltam-é:p ???? Vagy nem ????
Azangyalát ......


Amúgy néha igyekezzék már ellent mondani is.....:cool:kiss:p

:ph
 

eede

Állandó Tag
Állandó Tag
Ha a fény benned van csak akkor látsz igazán tisztán,
addig csak sötétben tapogatózol!
mit jelenthet az
ha van bennem fény
biztos nem a
végbéltükrözésről van szó
amikor valóban van fény az emberben
és rávilágít bizonyos belső dolgokra
a külső szemlélődő számára
(az vagy amit megeszel)
 

rezgés

Állandó Tag
Állandó Tag
Ajánlom a 'Hórusz szeme' c. 10 részes sorozatot, ahol sztem nagyon szépen meg van világítva ez a kényes téma. Ezen kívül még soksok érdekes információval szolgál ez a sorozat:)
 

evapatocs

Állandó Tag
Állandó Tag
1950-ben történt...

"Amikor végetért szentelésem nyara,szembekerültem egy titokkal,amely lekem mélyeiben kezdett föltárulni,s amely rettegéssel töltött el.Ne kérdezzék mi volt ez.Magyarázkodhatnék és nevezhetném "szenvedésnek".Azonban nem találó ez a szó sem,mert fizikai fájdalmat juttat az ember eszébe,pedig egyáltalán nem ilyenekre gondolok.Igaz ugyan,hogy valami megtámadta az egészségemet,de bármi történt is a szervezetemmel,úgy látom,mind ebből az elképzelhetetlen eseményből adódott,amely lényem mélyeiben zajlott le.
S ismét csak azt mondhatom:nem tudom megmagyarázni,mi történt.

Valami lassú,tengeralatti földrengés,amely furcsa lökéseket idézett elő életem látható,pszichológiai felületén.Harcolnom kellett örömmel és félelemmel,mindig tudva,hogy a harc értelmetlen,hogy látszólagos ellenfeleim illúzió csupán,s hogy az egész nyugtalanság egyszerűen olyasminek az eredménye,ami az én tudtom nélkül már kitört a rejtett vulkánban.

Ettől kezdve a napló össze-vissza foltozott irománnyá vált.Néha egyik oldalt irtam a másik után,aztán mindent összetéptem.Néha hetek múltak el úgy,hogy egy oldalt sem voltam képes leirni.Végül 1950 áprilisában felhagytam az egésszel,ahogy akkor gondoltam - végleg.

Mégis,lelkem feneketlen megpróbáltatásának és szétesésének mélyén,1950 decemberében hirtelen teljesen új erkölcsi forrásokat fedeztem föl,egy új élet tavaszát,olyan békét és boldogságot,amelyet nem is ismertem azelőtt,de amely ott rejtőzött a névtelen belső rettegés felszine alatt.
Ebben a naplóban a békét irtam le,nem a rettegést:azt hiszem jól tettem,mert az idő múlásával a béke növekedett,a rettegés pedig eloszlott.
A béke volt a valóság,a rettegés csupán illúzió.

Erre rátalálva,most kezdtem életemben először megizlelni azt a boldogságot,amely oly teljes,és oly mély,hogy már nem is kell reflektálnom rá.
Nem kellett többé emlékeztetnem magam arra,hogy boldog vagyok - ezzel hiába is próbáljuk megnyújtani múló örömeinket -,mert az a boldogság valóságos volt,tartós,sőt bizonyos értelemben örök.
Teljesen átjárta lelkem tudatalatti mélyét,s minden viharban,minden félelemben,még a legmélyebb sötétségben is változatlanul megmaradt."

/Thomas Merton:A csend szava/
 

gasparm

Állandó Tag
Állandó Tag
[h=1]Reinkarnáció és a szülők kiválasztása[/h]




Videót keresem mert nem engedik ebben az orszában lenézni ! elkküldené valaki nekem??
 

g70

Állandó Tag
Állandó Tag
A megvilágosodás akkor következik be, ha létrejön a teljes azonosulás, azaz feloldódnak a határok ember és természet, ember és ember, ember és mindenség ...
 

evapatocs

Állandó Tag
Állandó Tag
"A megvilágosodás olyan szellemi állapotokra utal,amelyekben az egyén - akár szándékosan,akár tudattalanul - elegendő korlátjától szabadul meg.Ezáltal hirtelen az összefüggések egy nagyobb rendszere jelenik meg előtte,s világossá,érthetővé tesz és feltár egy tágasabb tudatmezőt,amely valóban belső világosságként tapasztalható.Ez a tudatosság világossága,az Én ragyogása,amely mélységes szeretetként sugárzik.

Bár ez a tapasztalat sokak számára talán nem tartós (akárcsak a halálközeli élmény),hatása mégis maradandó,és örökre megváltoztat.
A megfelelő időben visszatérhet a végtelen elragadtatás,békesség és csend időszakait elhozó világosság,és az ajándék mélységes hála érzését hagyja maga után.

A felejthetetlen élmény rendszerint vágyakozást ébreszt,hogy visszatérhessünk ebbe az állapotba,és ennek érdekében talán a világon bármiről hajlandóak lennénk lemondani.A kiváncsiságot elhivatottság,lemondás és odaadás váltja fel.Megerősödik a szellemi sugallat,és ennek fénye vezérel életünkben.Minden emberi vágy elhalványul a végül elérhető állapot mellett,amelynek lehetőségét felismertük.
Ekkor valóban Isten odaadó hivei és szolgái vagyunk,akiért bármiről lemondanánk,amit az élet adhat."
(David R. Hawkins:A Valódi Én Hatalma)
 

eede

Állandó Tag
Állandó Tag
a megvilágosodás utáni vágy
valami olyasmi, amikor egy gödörbe esünk,
onnan a magunk erejéből ki tudunk
jutni
az egész történés magasztos
de ha már elmondjuk valakinek az már profán
hétköznapi
mint ahogy mi is magasztos körülmények között
visszajutunk a hétköznapi életbe
néha azt gondolom, egy jó süteményrecept
hasznosabb
mint maga a megvilágosodás
a finom sütemény szétosztható
a dícséret begyüjthető
a megvilágosodás jutalma a magány
ami ugyan csuda jó dolog
de pocsék társalgási téma
 

evapatocs

Állandó Tag
Állandó Tag
A megvilágosodás utáni vágy,ha nem egy cél elérésére irányul nem lehet baj.A probléma abból származhat,ha cserébe várunk valamit...egy jobb helyzetet..
Az ember csak azzal tud azonosulni,ami benne van,belőle származik,ami valójában már megszületett...de még sem...:dr_9:
 
Oldal tetejére