Melegek

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
Meleg kamaszfiú megindító vallomása a Facebookon

Egy kamaszfiú györtődő arca és vallomása szerepel az egész világon ismert New York-i blog posztjában. A hozzászólások bátorítóak.

A Facebookon (és már az Instagramon is) élő Humans of New York koncepciója egyszerű: az utca emberét faggatják, akikből aztán egészen megindító történeteket és mondatokat sikerül kihúzniuk. Emlékezhetünk az 56-os magyar bácsira, aki elmeséli, mennyire meg volt ijedve és mennyire egyedül érezte magát, amikor egymaga megérkezett Amerikába.

A blog most egy gyötrődő kamaszfiú képét rakta ki, aki fiatal korához képest szokatlan őszinteséggel beszél arról, hogy meleg, és fél a jövőtől, fél attól, hogy nem fogják majd szeretni. A legjobbak azonban a bátorító kommentek, a hozzászólók megdicsérik bátorságáért, és biztosítják arról, hogy igenis szeretni fogják őt az emberek, mivel már eleve szeretik.

11692692_1010678279006272_4468722974608577088_n.jpg
 
Jomagam ugyanugy elfogadom a homoszexualisokat, mint a heteroszexualisokat, annak ellenre, hogy elkepzelni sem tudom, hogy egy novel csokozzak es kicsit gusztustalannak tartom, hogy ferfi-ferfival izel. Ugyanakkor valoszinunek tartom, hogy a termeszetnek ez egy reakcioja a tulnepesedes ellen, megakadalyozva azt, hogy tobb gyerek szulessen.
 

Jártó Róza

Állandó Tag
Állandó Tag
Nekem egy bajom van ezzel. A magamutogatás. Mert miért is kéne nekem azt eltűrnöm, hogy időnként megjelenik egy csomó férfi és nő akik nem a más neműekkel hanem hiányos öltözékben a férfi, férfival a nő nővel szeretkezik. Ez miért tartozik rám? És ha ez nem büntetendő cselekedett, akkor azt ha egy nő és egy férfi teszi ezt akkor oda mért hívnak azonnal rendőrt? Lassan nekem kell szégyenlenem hogy nem vagyok flekkenes. Én azt gondolom az mindenkinek a magánügye, hogy mikor és kivel érzi jól magát. Ezt a véleményem a melegek mért nem tartják tiszteletben, mért erőltetik rám, hogy én az utcán, közterületen párosan, tömegesen de eltűrjem az ő magánéleti döntésüket, hogy azonos neműeket szeretnek.
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
Az idei Budapest Pride-on először vett részt szervezetten a Keresztények a melegekért csoport, jelezve, hogy a vallásos életet és a homoszexualitást igenis össze lehet egyeztetni. A hívő embereknek azonban egyáltalán nem magától értetődő vagy könnyű elfogadniuk a saját melegségüket. Milyen döntéseket kell meghozniuk azoknak a vallásos fiataloknak, akik rájönnek, hogy a saját nemükhöz vonzódnak? Hogyan próbálnak szabadulni a késztetéseiktől, és hogyan fogadják el önmagukat? „Le lehet-e szokni” a melegségről?

“ Nem létezik, hogy az Isten engem ne szeressen.



Dani végül erre a következtetésre jutott, miután tíz évig próbált megszabadulni a férfiak iránt érzett vonzalmától. Szerinte minden vallásos meleg számára az az első, hogy megpróbálja elnyomni magában a homoszexualitást, és ő is csak azután fogadta el magát teljesen olyannak, amilyen, miután úgy érezte, Isten megáldja a párkapcsolatát, amelyben él – egy másik férfival. De Dani Washingtonba költözött, ahol nem okoz nehézségeket, hogy egyszerre élje meg a hitét és a melegségét. „A párommal egy olyan gyülekezetet választottunk, ami elé külön ki van írva, hogy bárkit, így melegeket is szívesen látnak.”

Amerikában, különösen azon a részén, ahol Dani él, ez a két dolog nem tűnik összeegyeztethetetlennek. „Itt az egyik helyi templom elől indult a Pride. Ott osztottak vizet a felvonulóknak, és oda lehetett bemenni vécére.” Magyarországon a nagy egyházak és a homoszexualitás viszonya korántsem ilyen problémamentes.

Fotó: AFP / MOLLY RILEY
000-dm-was8940759-jpg.exact729x485.jpg

A washingtoni Fehér Ház a szivárványos zászló színeiben



„A katolikusok szerint ez nem természetes állapot, de elfogadják, hogy az ember nem maga választja. A szexuális kapcsolat viszont tilos.” Az egyházak homoszexualitásról vallott nézeteiről Gazsi beszél, a Mozaik Keresztény Közösség egyik vezetője. Szerinte az egyházak két szinten működnek. Ő a katolikus gyakorlatot ismeri, ahol nyilvános alkalmakkal, így a miséken a papok az egyház hivatalos álláspontját hirdetik, vagyis elítélhetik a házasságon kívüli, különösen az azonos neműekkel létesített szexuális kapcsolatot. Ebben a személytelen helyzetben könnyű a dolguk, mert a tanítás közösségre és egyénre gyakorolt hatásával nem kell szembesülniük.

Meleg vagyok, nem a Sátán szolgája


Szűkebb közösségekben, imakörökben viszont előfordul, hogy az egyik hívő megosztja a lelkésszel, ha meleg késztetései ébrednek. „Ekkor a pap előtt két út áll: ha van szíve, nyitott és toleráns – bár a katolikusok ezt a szót nem szeretik –, akkor megbeszéli ezt az illetővel, és elfogadja a dolgot. Ha nem, akkor megkéri őt, hogy ne látogassa tovább a közösséget.”

A melegeket és heterókat is szívesen látó Mozaik minden, beszélgetésünkön jelenlévő tagja szerint ez utóbbi a gyakoribb eset, sőt, szinte csakis ez fordul elő. Laci felidézi, milyen volt, amikor óvatosan szóba hozta ezt a kérdést egy ismerős lelkész házaspár előtt: „A nő szó nélkül kifordult a szobából. A férfi pedig azt mondta, neki személy szerint

“ nincs baja a buzikkal, de a gyülekezetre ez túl nagy terhet róna.
Forrás: Keresztények a melegekért
mg-0200-jpg.exact729x486.jpg

A Keresztények a melegekért csoport a Pride-on

„Isten nem gyárt selejtet”


Akik felkeresik a Mozaikot, és megtalálják itt a helyüket, azok számára már valószínűleg nem jelent gondot, hogy összeegyeztessék a melegségüket a vallással. De ők kevesen vannak, és nekik is meg kellett küzdeniük azzal, hogy ilyennek születtek. Gazsi például a hetvenes évek végén ébredt rá kamaszként, hogy a fiúk érdeklik. Akkor még sehol sem lehetett hallani a homoszexualitásról, a családja, barátai nem is beszéltek ilyesmiről. Vallásos neveltetéséből adódóan az első gondolata az volt, hogy pusztán az érzései miatt tilosban jár, és mindent meg akart tenni, hogy maga mögött hagyhassa a bűnös gondolatokat. Egyszer egy olyan atyánál gyónt, aki teljes megrökönyödésére megértően viszonyult hozzá.


“ Azt gondoltam, ő a Sátán embere



– idézi fel Gazsi, milyen érzés volt olyan pappal találkoznia, aki elfogadta volna őt. „Tíz éven át meg akartam szabadulni a melegségemtől. A keresztény hagyományok teljes tárházával próbálkoztam, az önostorozással bezárólag. Akkor hagytam abba, mikor éreztem, hogy ez így nem mehet tovább, ennek öngyilkosság lesz a vége.”

Forrás: Keresztények a melegekért
mg-0029-jpg.exact729x486.jpg




Kincses Marcellnak sem volt egyszerű megbékélnie önmagával. Pláne, hogy jó ideig úgy érezte, a senkiföldjén jár. „Keresztény családban és kisegyházi evangéliumi karizmatikus gyülekezetben felnőve indirekt módon azt az üzenetet közvetítették felém, hogy olyan, hogy homoszexualitás, nincs. Senki nem születik ilyennek,


“ Isten nem gyárt selejtet.



Vannak normális heteró emberek, akik valamiért úgy döntenek, hogy nem állnak ellen ennek a bűnnek, ezekből lesznek a homoszexuálisok.”

Ilyen háttérrel Marcell számára az volt a természetes, hogy meg kell szabadulnia a meleg késztetéseitől. 11 évesen volt először szerelmes egy azonos nemű osztálytársába, a legjobb barátjába, mégis 27 éves koráig igyekezett elnyomni, kiűzni, meggyógyítani azt a betegséget, aminek az állapotát vélte. Többféle lehetőséget kipróbált, részt vett szabadítószolgálatokon, vagyis démonűzésen, és kipróbálta a reparatív, vagyis helyreállító terápiát is. Eközben nem akart eltávolodni Istentől, emiatt lett ifjúsági pásztor a saját gyülekezetében.

Végül azonban belátta, hogy nem fogja tudni legyőzni a vágyait, és úgy érezte, le kell mondania a vallási tisztségéről, noha akkor még semmilyen szexuális tapasztalata nem volt férfiakkal. De Marcell arra jutott, hogy a homoszexualitás „identitás kérdése, ezt az ember a csontjaiban érzi, pont úgy, mint ahogy egy heteró is tudja, hogy heteró, nem kell neki magyarázni.” Ezért írta meg a Coming Out Könyvet, ahol a saját útját mutatja be, és idén egy dokumentumfilm is készült a történetéről.


Akarnod kell a változást


A reparatív vagy helyreállító terápia, amellyel Marcell is megpróbálkozott, a homoszexuális késztetések leküzdését célozza. Nem arról van szó, hogy „leszoktatna” vagy „kigyógyítana” bárkit is a melegségből, mert azok, akik belevágnak egy ilyen kezelésbe, nem tartják magukat melegnek. Ám annak ellenére, hogy a jelentkezők maguk akarnak megszabadulni az azonos neműek iránt érzett vágyaiktól, ezeket a kezeléseket folyamatosan rengeteg kritika éri.

A neves amerikai pszichológus, Joseph J. Nicolosi az „énidegen homoszexualitás” fogalmát használja arra az állapotra, amikor valaki képtelen elfogadni a saját melegségét. Magyarul is megjelent könyvében, a Szégyen és kötődésvesztésben amellett érvel, hogy valamilyen gyerekkori trauma, például az apával való kapcsolatban bekövetkezett törés okozhatja ezeknek az embereknek a lelki problémáit. Nicolosi könyve a bibliája azoknak, akik hozzá hasonlóan hisznek a reparatív terápiában.



Ugyanakkor a vallásos neveltetés és a vallási dogmák kényszerítő ereje sokak szerint elválaszthatatlan attól, hogy a kliens belekezdjen, a terapeuta pedig elvállaljon egy ilyen kezelést. Szélsőséges esetben a melegségével birkózó kamaszt a szülei járatják terápiára, alkalmanként tragikus következményekkel. Legutóbb Leelah Alcorn halála kapcsán vált aktuálissá a téma a sajtóban: a tizenhét éves, transznemű amerikai lány decemberben lett öngyilkos, miután bigottan vallásos szülei éveken át próbálták különböző foglalkozások keretében „meggyógyíttatni” őt. Az össznépi felháborodás hatására Barack Obama is bejelentette, hogy ellenzi a leszoktatás gyakorlatát, és támogatná, hogy szövetségi szinten is tiltsák be a kiskorúaknak szervezett terápiákat.

Forrás: Keresztények a melegekért
2000-jpg-25.exact729x402.jpg




Borgos Anna pszichológus szerint azok a szakemberek, akik ilyen jellegű kezeléseket végeznek, nem tudnak elszakadni ideológiai nézeteiktől. Maga Nicolosi is a vallásos és konzervatív értékrend talaján áll, amely számára veszélyt jelent a normatív szexuális orientációk és nemi identitások megbolygatása. „A kezelés-gyógyítás paradigma ma már nem szalonképes a pszichoterápiás szakmában. Ami problémát jelent, az inkább a heteronormatív szemlélet, amely a heteroszexualitást tartja természetesnek, és nem tudatosan, hanem inkább információhiányból, berögződött normákból adódóan kevésbé érzékeny a szexuális orientációk és nemi identitások különbözőségére, ezekre az élethelyzetekre” – elemzi Borgos.

Szerinte azok a pszichológusok, akik vállalják, hogy „segítenek” a meleg vágyaikkal küzdő embereknek megszabadulni a késztetéseiktől, egyéni alkalmazkodási problémaként kezelik a kérdést. Nem veszik figyelembe, hogy a páciens esetleg az elutasító környezete miatt akarja maga mögött hagyni a saját neme iránti vonzalmait.

Ennek ellenére úgy látja, mind a szakemberek, mind a segítséghez folyamodók körében egyre nagyobb a nyitottság, és több lehetőség van tájékozódni. Két éve a Magyar Pszichológiai Társaságnak is megalakult az LMBTQ szekciója, amelynek célja a szakma és a közvélemény ismereteinek bővítése az LMBTQ emberek helyzetével és pszichológiai támogatásával kapcsolatban. Ez a támogatás az ún. affirmatív terápiás szemlélettel lehet sikeres, amely a páciens önelfogadását, identitása minél szabadabb megélését segíti. Ennek megismertetését és az érintettek segítését szolgálja az Affirmatív Pszichológiai Műhely is.

Fotó: MTI / Bodnár Boglárka
d-mti20150711100-2000-jpg.exact729x485.jpg


„Isten talán egyszer teljesen meggyógyít”


Megkerestünk több olyan pszichológust is, akikről más szakmabeliektől, vagy melegektől, papoktól azt hallottuk, hogy vállalnak a reparatív terápiához hasonló kezeléseket, de nem válaszoltak a megkeresésünkre. Mina viszont szívesen beszélt magáról: ő maga nem járt ilyen terápiára, de ex-gay-nek, vagyis a meleg késztetéseit sikerrel maga mögött hagyó nőnek tartja magát. „Meleg vágyakkal küszködtem kiskorom óta, volt egy rövid időszak, amikor ki is éltem ezeket. Ám egy intenzív istenkereső időszak után megtértem, átadtam az életem Istennek, és elfogadtam Jézust megváltómnak.”

Mina szerint Isten senkit sem alkot melegnek, szerinte a homoszexualitás olyan pszichológiai változás, amelyet többnyire gyerekkori traumák okoztak. Nicolosira hivatkozva állítja, hogy ha a helyreállító terápiát a belső hit és a remény motiválja, akkor igenis lehet eredménye, és azt is állítja, hogy az ismerőseinek – akik nem Magyarországon, hanem külföldön jártak kezelésre – valóban segítettek a szakemberek.

Mindazonáltal Mina elismeri, hogy megmaradtak a meleg késztetései, de érzi, hogy Isten folyamatosan gyógyítja őt. Reméli, egyszer egészséges feleség lehet majd. „Az életem Isten kezében van,


“ lehet, hogy egyszer teljesen meggyógyít, és megengedi, hogy anya legyek.



De joga van hozzá, hogy ne gyógyítson meg.”



Ákos nem szakember, de lelki gondozóként rendszeresen vezet reparatív terápiákat. Minához hasonlóan gondolkodik a kérdésről: a homoszexualitást gyerekkori traumákra visszavezethető identitásválság következményének tartja. Az általa vezetett foglalkozásokon megkísérlik megtalálni és „visszaállítani” a kliens férfiasságát – Ákos a leszbikus nőkről egyáltalán nem beszélt, de állítja, hogy a terápia akkor működhet, ha a terapeuta és a páciens azonos neműek.„Egy heteroszexuális férfinak kulcsszerepe lehet a terápiában. Nekem is egy férfi segített és segít szeretetet adva legyőzni ezt a vágyamat. Ez a férfi nem más, mint az Istenember,

“ Jézus Krisztus. Ő a tökéletes férfimodell, akitől tanulhatok.
Fotó: AFP / TIZIANA FABI
000-par7767747-2000-jpg.exact729x457.jpg


Elszégyellte magát a meleg hívőknek prédikáló lelkész


Mina története is mutatja: a hívők körében egyáltalán nem magától értetődő, hogy előbb-utóbb elfogadják a melegségüket. Ennek a nagy egyházak maradi hozzáállása is az oka, miközben az egyes közösségek és lelkészek számára ma már itthon sem feltétlenül jelent problémát, hogy a gyülekezet egyik tagja a saját neméhez vonzódik. „Egy túrán vagy húszan melegek benéztünk egy műemlék templomba” – meséli Gazsi. „Az atya éppen a melegeket ócsárolta, amiért Budapest utcáin parádéznak. A végén utánamentem a sekrestyébe, és elárultam neki, hogy egy homoszexuálisokból álló túracsoportnak prédikált. Láttam rajta, hogy elszégyellte magát. Legközelebb már óvatosabban fog beszélni.”

Laci szerint is egyre több olyan vallási közösség van, ahol mind a lelki vezető, mind a tagok elfogadnák, ha az egyik tagról kiderülne, hogy meleg. Mint mondja, a templomban, ahová jár, már keresztelték meleg férfipár béranyától született gyerekét. Az ellenállás a katolikusok részéről a legnagyobb, és Laci szerint is még gyakoribb az a nézet a papok részéről, hogy


“ kommunista és homoszexuális katolikus nincs.



De szerinte az egyházi személyek közül sokan készek lennének beszélni erről a témáról, ha a dogmák nem tiltanák nekik. Egyelőre azonban a Mozaik tagjai úgy látják, nincs tere a párbeszédnek. Pedig ha minden vallási közösség integrálná a melegeket, az ő szervezetük akár meg is szűnhetne. Ez jelentené számukra az igazi sikert.
 

tornando

Őstag
Ezüst támogató
Állandó Tag
Beka Holt írta:
Az egyik képen van egy tábla, és azon egy felirat;

A Szentlélek dolga a meggyőzés
Isten dolga az ítélet
Az én dolgom a szeretet!

Ennyi!
Isten dolga az ítélet!
Nem kell szeretnem a "homo"-kost és elítélnem sem
Főleg akkor nem kell szeretnünk ha mutogatja pucérságát vagy agitál
Persze van agresszív fellépés is ellenük
Na majd a törvény szigora lecsap
Három év letöltendőre ítéltek egy vonulgató homokost nyakon vágó magyar lányt
Fényévekre vagyok a szélsőjobbtól
Más mégsem adná hírül.
No pártatlan sajtó
Ez a hír itt se jelent meg.
Ám a másik oldal kap teret
Talán érdektelen e kemény büntetés?

Nekem egy bajom van ezzel. A magamutogatás. Mert miért is kéne nekem azt eltűrnöm, hogy időnként megjelenik egy csomó férfi és nő akik nem a más neműekkel hanem hiányos öltözékben a férfi, férfival a nő nővel szeretkezik. Ez miért tartozik rám? És ha ez nem büntetendő cselekedett, akkor azt ha egy nő és egy férfi teszi ezt akkor oda mért hívnak azonnal rendőrt? Lassan nekem kell szégyenlenem hogy nem vagyok flekkenes. Én azt gondolom az mindenkinek a magánügye, hogy mikor és kivel érzi jól magát. Ezt a véleményem a melegek mért nem tartják tiszteletben, mért erőltetik rám, hogy én az utcán, közterületen párosan, tömegesen de eltűrjem az ő magánéleti döntésüket, hogy azonos neműeket szeretnek.
 
Utoljára módosítva:

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
A kultura jegyeben nyilt ez a topic es nem a criminal esemenyeket akarjuk bemutatni.
Ha valakit nyakon vagnak ,az a rendorsegre birosagra tartozik. Megerdemelte a buntetest, mert senkit nem vagunk nyakon. Nezetletereseinket legjobb esetben is feher asztalnal illo megvitatnunk.
Miert kene nekunk ilyenekrol beszamolni? Nem mi vagyunk a Kek Feny vagy nem tudom most mi a neve ennek a musornak.
Szazszor bemutatok egy meleg muveszt mint egy olyan embert aki se kordaba nem tudja tartani indulatait vermersekletet es nem ismer mast mint az okoljogot.
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
Brutális képek! Háztetőkről dobják le a melegeket az Iszlám Államban!


A földre zuhant két férfit a vérszomjas tömeg – köztük sok kisgyerek (??!!) – halálra kövezte. Sokszor nem is tudjuk milyen jó dolgunk van Magyarországon...

Az Iszlám Állam tovább folytatja esztelen vérengzését a melegnek vélt férfiak ellen. Borzalmas képek láttak napvilágot, melyeken jól látszik, hogyan hajítanak a mélybe két fiatalembert, akikről azt feltételezik, homoszexuálisok.

Az estről egy több mint 6 perces videót is közzétettek: előbb jól hallhatóan felolvassák a halálos ítéletet, majd bekötik a két férfi szemét, és egyszerűen lelökik őket a magas házfalról.





A tetemek mellett látható véres kövek arról tanúskodnak, hogy a feldühített tömeg a tehetetlen testeket halálra kövezte.



Nem ez az első – és sajnos valószínűleg nem is az utolsó – eset, hogy az Iszlám Állam meleg férfiakat végez ki. A halálos ítélet kimondásához gyakran az is elég, ha csak megvádolják az áldozatokat.


Ókori eszmék mentén, szinte állati módon élnek ezek az emberek. Gondolj bele!

1, Honnan tudják, hogy meleg volt az áldozat? Nyomoznak utána? Vagy szóbeszéd alapján? Bármikor bárkit kivégezhetnek így...

2, Ha valóban meleg volt az áldozat, mit élhetett át ez alatt az édesanyja, a testvérei, a meg nem talált párja...

3, Miben bízhat, akit megvádoltak? Milyen bírósághoz fellebbezhet?

És ezek a barbárok jönnek Európa felé... Nem, nem a menekültekre gondolok, de arra a pár elvetemültre, akik kihasználják Európa jóindulatát.

Meg kell fékezni az Iszlám Államot. Nem ma, már tegnap kellett volna. Kérdés, hogy a világ háttérhatalmai mikor veszik majd komolyan a fenyegetést. Ha egyáltalán! Az ő gyerekeiket nem valószínű, hogy valaha is megköveznék...
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
Oláh Ibolya: „Meleg vagyok. Nem félek kimondani”

Először mesélt Oláh Ibolya arról az időszakról, amikor a nyilvánosság megtudta, hogy leszbikus. A Megasztár egykori versenyzője azt is megosztotta Friderikusz Sándorral, hogy hogyan fogadta a hírt élete szerelme, Pisti.


„Pistinek elmondtam, de nem hiszem, hogy meghallotta. Összetört. Ivott. Pedig olyan jó munkája volt...” – mondta az Összezárva Friderikusszal műsorban Oláh Ibolya, aki arra az időszakra emlékezett vissza, amikor elmesélte környezetének, hogy leszbikus.

„Bemondták a fél hetes Híradóban, hogy Oláh Ibolya meleg. Sokan nem is akarták elhinni. Azt mondják, az a normális, ha egy fiú meg egy lány van együtt. De mi van, ha nekem az a természetes, ami jelenleg van?” – tette fel a kérdést Fridinek.

Oláh Ibolya korábban így nyilatkozott a Blikknek: „Meleg vagyok. Nem félek kimondani, bár lehet, hogy van még olyan ember az országban, aki nem tud erről. Nem érdekel, hogy mások mit gondolnak, nem szeretnék megfelelni senkinek sem. Önálló gondolataim vannak, és nem állok be a sorba.”

1.jpg
 

Jártó Róza

Állandó Tag
Állandó Tag
Nem tudom! Én még társaságban sosem meséltem el, hogy milyen a szexuális életem. Az övére egyáltalán kíváncsi volt valaki? És mikor rájött, hogy nem, akkor miért mozgatott meg minden ismerősét, hogy erről írjon, és a TV-be is bemondják. Érdekli ezt egyáltalán valakit? Ha leszbi akkor leszbi, ha meleg akkor meleg. Kit érdekel, csak ne előttem és a gyerekeim előtt csinálják. Nekem amúgy is az a véleményem, hogy ha ez a nő nem lenne cigány akkor nem juthatott volna a döntőbe se akkor és ha jóidőben, nem "dobja" be, hogy leszbi akkor már a fasorba se lenne mint énekes.... (se). Nézni szoktam a kívánságműsorokat időnként de ő ha fent is van a listán nagyon ritkán van a kértek között. Nem szeretik az emberek a hangszínét.
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
Te nem szereted, van egy gomb amin csatornat lehet valtani.
Masok meg szeretik. Ciganyozni se kell mert se a hangjahoz sem a sikereihez semmi koze a szarmazasanak.
Hogy felvallalja , az is csak a korektseget es a batorsagat jellemzi ,hisz nem konnyu kornyezet van ,mint pl te is nem a muszeszi erteket nezed amit csinal hanem....
POntosan a hiressegeknek nepszeru enekeseknek celebeknek kell eloljarni a rasszimus ellen, mert te szot nem fogsz emelni egy meleget ert atrocitasert pedig egyenlo jogok illetnek meg, mert emberek .

 

travellerdesigner

Állandó Tag
Állandó Tag
Nem tudom! Én még társaságban sosem meséltem el, hogy milyen a szexuális életem. Az övére egyáltalán kíváncsi volt valaki? És mikor rájött, hogy nem, akkor miért mozgatott meg minden ismerősét, hogy erről írjon, és a TV-be is bemondják. Érdekli ezt egyáltalán valakit? Ha leszbi akkor leszbi, ha meleg akkor meleg. Kit érdekel, csak ne előttem és a gyerekeim előtt csinálják. Nekem amúgy is az a véleményem, hogy ha ez a nő nem lenne cigány akkor nem juthatott volna a döntőbe se akkor és ha jóidőben, nem "dobja" be, hogy leszbi akkor már a fasorba se lenne mint énekes.... (se). Nézni szoktam a kívánságműsorokat időnként de ő ha fent is van a listán nagyon ritkán van a kértek között. Nem szeretik az emberek a hangszínét.

Kedves Róza, sajnállak amiért ilyen irigy vagy. Szerintem Oláh Ibolya vagy a melegek nem előtted csinálják:) Ne nevettesd ki magad! Egyébként egy kiváló énekesről írsz, akit sokan szeretnek. Neked nem kell, de fikázni sem kellene, csak azért mert többet elért az életben mint te....
 

Jártó Róza

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Róza, sajnállak amiért ilyen irigy vagy. Szerintem Oláh Ibolya vagy a melegek nem előtted csinálják:) Ne nevettesd ki magad! Egyébként egy kiváló énekesről írsz, akit sokan szeretnek. Neked nem kell, de fikázni sem kellene, csak azért mert többet elért az életben mint te....

Kedves Travellerdesigner! Miből gondolod, hogy engem az élet nem emelt a csillagos egekbe... ?

És mért gondolod azt, hogy a véleményem, ami az én érzésem és "ítéletem" ( ami azt jelenti, hogy konzervatív vagyok és nem liberális!!!!!) irigységen alapul?
Vagy miből gondolod, hogy az életutam nem volt hasonló mint az övé, csak nem énekesi vonalon?

De itt és most Oláh Ibolya a téma.

Bizony sokan vagyunk akiknek nem tetszik Oláh Ibolya hangszíne. Ez a véleményem és az ízlésem nem fog pártparancsra megváltozni. Ebbe végre bele kéne törődnötök (1984!!!!!) ... Oláh Ibolya egy celeb aki képes még a szexuális életét is placra' dobni, csakhogy figyeljenek rá.

Csak úgy halkan jegyzem meg, mostanság már a melegség és a leszbiség egy hétköznapi dolog ami egyben magánügy.

Igaz, mostanság divat a mássággal hencegni, ha elakar valaki érni valamit és ha mégse jönne be akkor jön a vád, hogy azért nem ő a nyerő mert bevallotta a másságát....
Oláh Ibolya igenis nem egy "szégyenlős" csajszi és csak úgy smárol a barátosnéjával, hogy csak úgy mentik ki a presszókból a kiskorúakat ha ő valahova bemegy....amivel már foglalkozott a sajtó is.... Nem hiszem, hogy épp ő szorul a védelmedre.

Az én véleményem pedig a durvaságodtól nem fog megváltozni.

Írod, hogy kiváló énekesnő akit sokan szeretnek... és még többen nem, mert mi a többség nem őt tartjuk kiváló énekesnek....ezt meg Te fogadd el... és nálunk ez nem attól függ, hogy leszbi-é avagy nem, valaki!
Továbbra is fenntartom azon véleményem, hogy a leszbiség és a melegség az magánügy. Nem ettől fogok egy énekest, színészt avagy rendezőt szeretni és tisztelni. De még csak elismerni se.
Az meg, hogy kinek mikor és mi a csillagos ég elérése..... relatív..... Arról nem beszélve, hogy minél közelebb van valaki a "csillagos éghez" annál távolabb a földtől.... Lásd Oláh Ibolyát aki már azt is szégyenli, hogy honnan jött....pedig a múltunk tehet arról, hogy mivé is válunk a jövőben...
 

travellerdesigner

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Róza! Onnan gondolom, hogy tele vagy keserűséggel, mert teljesen alaptalan indulatok munkálkodnak benned. Ha kiegyensúlyozott, boldog életed volna, akkor nem azon rágódnál, hogy Oláh Ibolya egy presszóban csókolózik a barátnőjével. Egyébiránt a kiskorúaknak semmi keresnivalójuk presszókban. A sajtót meg szerintem hagyjuk... Ne az Rtl klubbon, Story magazinon és társain tessen kulturálódni.
Senki nem kérte, hogy valakit a mássága miatt szeressen, mint ahogy azt sem, hogy emiatt mindenféle valós tapasztalat hiányában ilyen durva, otromba megjegyzésekkel illessen bárkit is. Pontosan emiatt nem magánügy a melegség! Onnantól fogva nem magánügy, hogy szóban vagy tettben bántalmaznak valakit csak azért mert meleg. És már csak a jogegyenlőtlenség miatt sem lehet magánügy. De hiszen hogy is érthetné mindezt, ha soha nem volt része a kirekesztettségben és megfélemlítésben. Felőlem olyan pártot és énekest szeret amilyet csak akar, de tessen tájékozódni és nyitott szívvel járni a világban. Ez nem liberalizmus kérdése...
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
Erőszakkal akarták heteróvá tenni a leszbikus tinédzsert


Szörnyű tortúrán kellett keresztül mennie egy mormon tinédzsernek. A most 21 éves Alex Cooper 2009-ben vallotta be szüleinek, hogy leszbikus. A család ennek olyannyira nem örült, hogy először kirúgta az akkor 15 éves lányt, majd úgy döntött: "kigyógyítja" a bajából.

11302249_e389e2da75a8703b32dabeb9b269fc7c_wm.jpg

A szülők elvitték Alexet egy mormon párhoz a Utah állambeli St. George-ba, ahol a lányra nyolc hónapnyi szenvedés várt - derül ki a sztoriról szóló könyvből.

A mormon pár fogságban tartotta, kínozta a tinédzsert.

Naponta 18 órán át kővel teli zsákot cipeltettek vele, de így is leszbikus maradt.
Végül az mentette meg, hogy elengedték középiskolába, ahol egy melegjogi szervezet segítségével ügyvédhez fordult. Bár hosszú volt az eljárás, de végül eljöhetett a mormonoktól.


Alex ma már nem mormon és végül nem perelte be fogvatartóit, a szüleire sem haragszik.
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
Meghalt Birtalan Balázs

Szombaton este 9 órakor meghalt Birtalan Balázs író, költő, melegaktivista és terapeuta, a Sorskönyv nélkül blog szerzője. 46 éves volt.


Három éve élt daganatos betegséggel. Január óta otthonában, családja és barátai körében készült a halálára. Erről Sorskönyv nélkül blogjában írt hosszabban.


Fotó: facebook

Betegségét nem tragédiaként fogta fel, nem is akarta legyőzni a rákot. Mindent megtett a gyógyulásért, és amikor már nem látott esélyt, elfogadta, hogy hamarosan meghal.

Tízévesen jelentek meg először versei, tizennégy éves kora óta rendszeresen publikált.

Legutóbbi, a Felmászok a létra című, összes versét tartalmazó kötete tavaly októberben jelent meg. Készülő pszichológiai témájú könyve szerkesztés alatt van. Januárban blogjában elköszönt olvasóitól. Most végleg elment - írta a vs.hu.


Életvégi beszélgetés

Élet és halál. Rák és kórház. Orvos és beteg. A köztük zajló kommunikáció mint az életmentés vagy a pusztítás fegyvere.

Sajátélmények és pszichológiai összefüggések.
Amit még soha nem mondtunk el. Amit már ezerszer elmondtunk. Most 59 percen keresztül csak velünk.

Balázs és Tomi

http://indavideo.hu/video/A_halal_az_elet_resze
 
Oldal tetejére