Menedékkérők számára nyitották meg az olimpiai stadiont Montréalban

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2017 Augusztus 4.

Melitta - 2017 Augusztus 4, 14:35
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Megnyitották szerdán a kanadai Québec központjában, Montréalban az olimpiai stadiont a menedékkérők számára, miután egyre többen érkeznek az Egyesült Államokból és kérnek menedéket Kanadában.

  A stadionban a québeci vöröskereszt és a helyi egészségügyi hatóságok látják el az érkezőket. Azt nem közölték, hogy jelenleg hány embert szállásoltak el az 1976-os olimpiai játékokra épült rendezvénycsarnokban.

  Idén eddig 4600 ember lépte át az amerikai-kanadai határt és kért menedéket Kanadában, főleg Québecben. A Reuters brit hírügynökségnek menedékkérők azt mondták: Donald Trump szigorú bevándorláspolitikájától tartanak, ezért hagyták el az Egyesült Államokat.

  Denis Coderre, Montréal polgármestere a közösségi médián keresztül üdvözölte azokat, akik Kanadában kérnek menedéket, s arról számolt be, hogy júliusban 2500 menedékkérő érkezett a városba, s gondoskodni róluk "humanitárius gesztus".

  Azokat, akik illegálisan lépik át az országhatárt, a kanadai hatóságok őrizetbe veszik és kihallgatják mielőtt beadhatnák menedékkérelmüket, melynek elbírálásáig Kanadában maradhatnak.

  MTI

  montreal.jpg
   
  ladybug7spots és Beka Holt kedveli ezt.

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2017 Augusztus 4.

  1. sidavoq
   sidavoq
   Lehet hogy kis hazánkban is hasonló célokra készülnek nyakra-főre a stadionok ?
   Merthogy a foci az még mindíg nem megy.
   Baalcain kedveli ezt.

Megosztás