Menekult statusz Canadaban

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
Valoszinu lejelentkezett mint menekult es minden ellatast megkapott amit Canada biztosit a menekulteknek es ez addig tart meg a targyalas be nem fejezodik es el nem biraljak ugyet, hogy maradhat vagy nem.

Amennyiben nem jelentkezett le akkor turistakent jott be, aki nem vallahat munkat, tehat feketen dolgozott, ami megint nem legalis es ajanlani nem lehet mert a bananhejon el lehet csuszni.

Amennyiben meghivottkent jott csaladlatogatasra , ugyan ugy nem dolgozhat, hisz a meghivo vallalja a teljes ellatasat arra az idore meg itt tartozkodik.

Sokan vannak itt tobb eve tartozkodas nelkul az nem jelenti azt hogy ez a megoldas legalis, mert ha elkapjak akkor deportalas a vege.

Azert abban is ketelkedek,hogy itt konyhai kisegito fizetesbol meg felre is tud tenni valaki........ami a minimum oraber.....minosegi eletet tud elni......es meg lakast fizet itt es itt el...............

Jobban fagasd ki hugodat, lehet kapta az allami segelyt es mellette tudott kicsit dolgozni es azt a penzt tehette felre.

Ezeket a feltetelezeseket amiket leirtam , nem lehet tanacsnak venni es elindulni se csaladdal.

Az emberek zome ha orszagot cserel foleg ilyen tavolsagba akkor azt kello alapossaggal koruljarja, mosogatoi allasbol nem lehet csaladot fentartani, ha igen minosegi eletet elni biztos nem.

Aki orszagot cserel annak muszaly a legalis utat valasztani ami stabilitast ad es jovokepet. Aki ugy vag neki a nagy utazasnak, lesz ahogy lesz az konyen valhat foldonfutova es a pakliba benne van ,hogy be se engedik, vagy az a bananhej.
 
Kedves tamko4

Rendkívül nagy érdeklődéssel kísérem figyelemmel erőfeszítéseidet itt az oldalon. Próbálod beadagolni itt mindenkinek, hogy gyakorlatilag mindenféle nyelvtudás, iskolai végzettség, és szakmai tapasztalat nélkül is simán el lehet boldogulni Kanadában. :) Nevetnem kell rajtad. Bocsánat.

1.: Itt az oldalon az ég világon senki sem akar téged lebeszélni a kivándorlásról. Épp ellenkezőleg, csak nyugodtan tessék szerencsét próbálni a szép új világban. Boldogulj ahogy tudsz!!!

2.: Mint írtad fentebb, FEKETÉN dolgoznak kint az ismerőseid. Lelkük rajta, tegyék. Viszont nem igazán tolerálja Kanada a fekete munkásokat. Ha elkapnak, akkor azonnal kiutasítanak az országból, és SOHA többet nem teheted be a lábad Kanadába. Plusz ráadásnak( mivel Kanada, és Usa között kölcsönös adatkiadási egyezmény van érvényben) kitiltanak az Usából is. A kanadai cégek, vállalkozások sem kockáztatnak feketemunkásokkal. Nagyon magas a büntetés.
DE egye fene, menjél ki feketén dolgozni, és keress sok pénzt. Csak egy kérdés. Mi van akkor, ha véletlenül lebetegedsz, és be kell menned egy kórházba? Ki fogja fizetni az igen csak borsos számlákat. Mert ugyebár se tb számod, se adószámod, se bankszámla számod, se állandó bejelentett lakcímed, se érvényes kanadai jogosítványod, se se se...... egyszóval nem vagy regisztrálva Kanadában. Maximum, mint visitor. Az meg nem jogosít fel semmire. Ja és mint visitor, max 6hónap, vagy 1 év (pontosan nem tudom) utána el kell hagynod az országot. Ha viszont utána hagyod el Kanadát, akkor túltartózkodás miatt kitiltanak az országból, úgy kb.5-7 évre.

3.: Ha dolgozni akarsz (LEGÁLISAN) akkor az ég világon semmilyen általad felsorolt kritérium nem kell. Ebben egyetértünk. DE :) nem mindegy, hogy milyen típusú munkakörben helyezkedsz el. Ha például te egy konyhai kisegítő vagy, akkor természetesen nem szükségeltetik semmilyen nyelvtudás, szakmai háttér (tányért mosogatni, még a hülye is tud). Bár ha egy szín tiszta Angol, vagy Francia nyelvű munkahelyen kapsz állást, akkor ugyebár igencsak szarba leszel a Magyar nyelvel.
Viszont ha már esetleg egy kicsit igényesebb helyre kerülsz be, akkor már bizony makogni kéne valamelyik nyelven. Kíváncsi lennék, hogy az interjúra, hogyan készülnél fel, Magyarul. :) De sebaj, hajrá menni fog.

4.: Idézlek.:
"Igaz kis szerencse is kellett a dologhoz mivel egy ottani magyar ismerőse által tudott dolgozni.
Félre tudott tenni anyit másfél év alatt amit itthon meg se keresett volna 5 év alatt sem."

NA-NA!!! azért nem kéne így szájkaratéskodni :) Egy átlagos konyhai kisegítő kb. 1800-2000 dollárt keres havonta. Namármostugyebár, ha neki kellett állni a lakhatást, a kaját, és az egyéb kiadásait, akkor jó, ha ebből a pénzből meg tudott élni hónapról, hónapra. Ne irkálj kérlek nagyot mondó dolgokat, mert nem igazán hihető. Ha hivatalosan dolgozik, akkor a Kitchen helper (NOC-6641) csak hogy értsd miről is van szó :) Átlagosan 11-14$ keres óránként, heti 40 órás munkarendben. EZ HIVATALOS. Akkor számoljunk. Heti 450-500, tehát havi 1800-2000$. Bérelsz egy kis lakást: 600-800$/hó+ rezsi:140$(alaphangon) kaja:380-480$ pocaktól függően, egyéb kiadások (utazás, ruházkodás,szórakozás) 200$
Tehát összegezve úgy kb.: 1300-1700$/hó. Mennyi is marad?? Másfél év alatt, jó ha megtakarít 10 ezer $-t 2millió ft, az számításaim szerint 2 év teljes fizetés.

5.: Legális munkát 4 évre kaphatsz meg Kanadában. Work permit. Hivatalosan a Kanadai bevándorlási oldalról bemásolva.:
How long can I work in Canada as a temporary foreign worker?
Most people can come to Canada to work for a maximum of four years. If you are applying for a work permit, you should keep track of the total time you have worked and plan to work in Canada. Once you have completed four years of work as a temporary foreign worker in Canada, you will not be eligible to work in Canada again until another period of four years has passed.

ÉRTED??????

safethird.jpg
 
Drasztikusan megemelkedett a magyarorszagrol jott roma menedekkerok elfogadasanak aranya. Mar tavaly is drasztikusan emelkedo tendenciat mutatott, most 2015 marciusaban mar 65-70% a pozitivan elbiralt kerelmek aranya! Ugyanigy drasztikusan emelkedik ismet a Canadaba erkezett magyar roma menedekkeok szama is. Tavaly (2014-ben) kicsit kevesebb, mint 500 menedekkero volt. Most csak az ev eleje ota tobb szaz uj kerelem van!

Hivatkozas peldaul: http://kanadavilaga.com/2015/03/12/...bbi-evhez-kepest-a-kanadaba-menekultek-szama/
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
Súlyos hibákat véthetett a magyar romákkal szemben a kanadai menekültügyi rendszer


Egyetemi kutatók úgy látják, a kanadai kormányzat veszélyes precedenst teremtett: a menekültügyi rendszer visszásságait a magyar romákon verték le, akiket sokkal kisebb arányban fogadtak be, mint a más országból érkezőket. Sokszor sablonválaszokkal küldték haza a magyarokat, meg sem vizsgálva az egyéni eseteket. A menedékkérők jogi képviseletét ellátó közpénzből fizetett kanadai ügyvédek között visszaélések gyanúja is felmerülhet.
A Kanadába menedékkérelemmel érkezett magyar romák "méltánytalan elbánásban" részesültek jogászok, politikusok és állami tisztségviselők részéről. Ezen kívül még a kanadai menekültügyi rendszer is "intézményes előítélettel" kezelte őket - erre jutott egy kanadai menekültügyi szakértők által készített jelentés, amelyet az MTI szemlézett.

2008 és 2012 között Kanadában 11 ezer magyar kért kérelmet, 85 százalékuk roma származású volt. A kérelmek 18 százaléka ment át a rostán, más országok esetén ez az arány 47 százalék.

A jelentés egyik szerzője, Sean Rehaag professzor szerint, míg nemzetközi szervezetek a magyar romák elleni támadások növekvő számát dokumentálták,

a kanadai kormány képviselői "színlelt" menedékkérőknek és piti tolvajoknak állították be őket, akik csak azért mentek Kanadába, hogy részesüljenek a kanadai jóléti rendszer áldásaiból.
"A kormány fontos politikai célja volt, hogy lesújtsanak a menekült-megállapítási rendszer visszaéléseire, a magyar romákat pedig többször is úgy mutatták fel, mint az állítólagos visszaélések fő példáját" - hangzott a jelentés.

Rehaag szerint a kanadai kormányzati politika veszélyes precedenst teremtett.

Ha visszaküldünk embereket, hogy azoknak üldöztetéssel kelljen szembenézniük, akkor megsértjük a nemzetközi jogot, ami súlyos következményekkel jár mind a menedékkérőkre, mind az országra nézve - mondta a professzor.

A tanulmány szerint a kanadai Menekült-felülvizsgálati Bizottság (Refugee Review Board) sablonérvelést használva utasította el a kérelmeket, anélkül, hogy érdemben mérlegelte volna az egyes ügyek sajátosságait. Mint kiderült, a menedékkérők sorsa a szerencsétől is függött, mert

a testület egyes tagjai az összes roma kérvény felét jóváhagyták, mások pedig mindet elutasították.
David McBean, Edward Robinson és Michele Pettinella 169 magyar kérelmet bírált el és azokat maradéktalanul elutasította. Egyes tagok döntését a jelentés szerint az attól való félelem is befolyásolta, hogy a kormány nem fogja újból kinevezni őket.

Közpénzből nem segítettek a romáknak
A professzor arra is rámutatott, hogy több olyan ügyvéd, aki több száz roma menedékkérő ügyében járt el, és ezért fizetséget kapott a Legal Aid közpénzből finanszírozott non-profit jogsegély-szervezettől, nem képviselte szakszerűen a klienseit, nem készítette fel őket megfelelően, nem végezte el a papírmunkát, és arra is volt példa, hogy a jogi képviselő nem jelent meg a meghallgatáson.


Viktor Hohots ügyvéd 504 ügyet vállalt el, amelyből mindössze hatban ítélték meg a menekültstátust, ami 1,2% százalékos eredményességet jelentett. Joseph Farkas sikerrátája 6,7 % volt (386 ügyből), Peter Ivanyé 10,8% (249-ből), Roger Bhattié 14,9% (114-ből), Daniel Fine-é 9.3% (97-ből), Elizabeth Jaszié 1,1% (95-ből), Diana Younesé 8% (75-ből) Djawid Taherié 1,4% (73-ből) Michael Korman 3,6% (55-ből), Maureen Silcoffé pedig13,5% (52-ből).

Hohots és több társa ellen fegyelmi eljárást indított a Felső-kanadai Jogi Társaság. Egyes jogászok felelőtlen hozzáállása még nem bizonyított.
 

LolaLola

Új tag
Szep jo napot mindenkinek.
Sajnos meg alias-nevvel sem tudom leirni a gondomat. Mert esetleg tul jellemzo lenne ram. S ezt nem kockaztathatom. Kedves Melitta, irhatok neked maganban, mivel csak "most erkeztem" a forumba, csak azt lattam, hogy egy kedves ember vagy, aki talan tud valami okosat mondani, hogy kihez fordulhatnak tanacsert az ugyemben.
Mukodhet, meghallgatsz? Igerem, rovidre fogom! :)
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
Szioka!
Termeszetesen irhatsz privit, de azt tudnod kell semmi okossagot nem tudok amit nem irtam volna mar le, vagy nem lenne fent a canadai weboldalon.
Csak ezt tudom en is elismetelni. Raadasul se paralegal se ugyved nem vagyok.
 

tamko4

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Melitta !
Nem gondolom,hogy rosszul érezném magam Kanadában.Sőt,szerintem kifejezetten élvezném.8) Lehet,hogy az oldalt azért hoztátok létre,mert segíteni akartatok.De ez a segítség többnyire kimerül abban,hogy "olvasd el a hivatalos oldalakat". Na most ez szerintem nem túl nagy segítség, mert ezt innen is meg tudom (tudjuk) tenni.A kioktatás pedig egy kivándorolni szándékozót sem visz előre.Azt gondolom,hogy a kanadai magyaroknak az itthoniak kivándorlására semmilyen befolyása sincs.De finoman tartózkodnak az információ nyújtástól is.Egy picit az is terhes.De azt hiszem a magyarok ehhez már "genetikailag" hozzászoktak."Boldogulj ahogy tudsz." vagy "Oldd meg" vagy ""Segíts magadon...."
A probléma ezzel az,hogy azok akik elég erősek ahhoz hogy végigcsinálják,ugyanezt fogják tenni,hiszen "nekem sem segített senki,mindenki oldja meg ahogy tudja,ne az én hátamon kapaszkodjanak !" És ezt a hozzáállást örökítik tovább a végtelenségig.
Sajnos. De én azért remélem, hogy megoldom.;)
Üdvözlettel
Igen jól látod a genetikával van a baj szerintem is ;) most végig olvasom a fejleményeket csak most ezt nem tudtam kihagyni folyt köv.......
 

tamko4

Állandó Tag
Állandó Tag
7-9 afrikaival együtt vagyok táborba és elhihetitek nekem hogy van a földön rosszabb hely mint MO nekik vizük sincs sőőőőőt még itt is noszogatni kell őket hogy tisztálkodjanak rendesen mert egyszerűen nekik egy flakon tiszta víz az élet ami nekünk természetes
Az ennivalót pedig szorgalmasan megeszik némejikük a zsebébe is rak mert egyszerűen nem fogja fel hogy hol van ő most (arccal a falnak)
Szóval ez tény.
MO-n is tudom milyen nehéz sőt de közel nincs az afrikai gondokhoz
 

tamko4

Állandó Tag
Állandó Tag
Akkor igen nekivágtam és végül is nem bántam meg mert nehezen ugyan de kialakult a dolog. A kanadai államnak van egy régota kidolgozott menekült ügyi rendszere (ami magyarországon most probléma...mármint hogy ennek hiánya) ami mellesleg egész jol müködik.
Az eleje borzalmas nehéz föleg a nyelvtudás hiánya miatt de ez nagyrészt megoldhato dolog mert hivatalos helyeken általában van telefonos tolmács ami része ennek a multi kulturának egyáltalán nem okoz problémát.
A gondok inkább a magyar közösségen belül keresendök ahogy a magyarok egymáshoz viszonyulnak egymáshoz.
Itt ezen az oldalon le tudnék irni pár cimet telefon számot ami mindenképp szükséges a magyarok számára de ehez ugygondolom engedélyt kellene kérnem az oldal vezetöségétöl, amit én itt most meg is teszek.

Ezek a következök lennének: Magyar iroda cime telefonszáma ahol minden dologgal kapcsolatban tudnak segiteni teljesen ingyenes.
és még sok más hasznos info és cimek telefon számok amik nekem ugyan hetekbe teltek megszerezni de nagyon sokat segitett az én beilleszkedésemben.
 
Kedves tamko4, ezennel udvozollek Canadaban! Bar lehet, hogy ezzel most kicsit elkestem...
Mikor erkeztel?
Megvolt mar a targyalasod, vagy neked is varnod kell meg?
 

tamko4

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Ferenc mindent le fogok irni részletesen ami velem kanadába történt és ugy gondolom hogy ezzel tudok segiteni azoknak akik most jönnének ide.
Mindazok ellenére hogy engem sok magyar le akart beszélni a kijövetelröl
 
Es szeretnem felhivni a tisztelt moderatorok figyelmet arra, hogy most visszanezve tobb hozzaszolasom nyomtalanul eltunt a forumrol es EZT EROSEN NEHEZMENYEZEM!!!
A hozzaszolasaimban semmi torvenytelen, provokativ vagy tisztessegtelen nem volt, viszont sokakkal ellentetben nagyon korrektul felhivtam a kanadaba keszulok figyelmet arra, hogy immaron sokkal jobbak az eselyek menekultkent itt maradni, pillanatnyilag kozel 70% az elfogadasi arany.
Milyen erdekes, hogy ezek a bejegyzesek nyomtalanul eltuntek innen, mikor ez a forum elvileg arra van, hogy korrekt tajekoztatast adjon...:mad::mad:
 

xinof

Kitiltott (BANned)
Állandó Tag
Es szeretnem felhivni a tisztelt moderatorok figyelmet arra, hogy most visszanezve tobb hozzaszolasom nyomtalanul eltunt a forumrol es EZT EROSEN NEHEZMENYEZEM!!!
A hozzaszolasaimban semmi torvenytelen, provokativ vagy tisztessegtelen nem volt, viszont sokakkal ellentetben nagyon korrektul felhivtam a kanadaba keszulok figyelmet arra, hogy immaron sokkal jobbak az eselyek menekultkent itt maradni, pillanatnyilag kozel 70% az elfogadasi arany.
Milyen erdekes, hogy ezek a bejegyzesek nyomtalanul eltuntek innen, mikor ez a forum elvileg arra van, hogy korrekt tajekoztatast adjon...:mad::mad:
tudod En csak annyit fuznek hozza ,hogy semmit sem csodalkozom !
azok az ugynevezett korrekt figyelem fehivasok mikor mint bizonyitek jelenik meg a biroi szakban ,
akkor az ilyet nagyon gyorsan el kell tuntetni .
mikor xyz felhasznalja a ch postot mint bizonyitekot a targyalasan ,hogy
Mostantol 70%-ban elfogadjak a roma menekultet ,
nos pontosan a korrekt tajekoztatas erdekeben kell az ilyet eltavolitani .

(En igy gondolom mert igy correkt )
 

Beka Holt

Kormányos
Fórumvezető
Kormányos
Es szeretnem felhivni a tisztelt moderatorok figyelmet arra, hogy most visszanezve tobb hozzaszolasom nyomtalanul eltunt a forumrol es EZT EROSEN NEHEZMENYEZEM!!!
A hozzaszolasaimban semmi torvenytelen, provokativ vagy tisztessegtelen nem volt, viszont sokakkal ellentetben nagyon korrektul felhivtam a kanadaba keszulok figyelmet arra, hogy immaron sokkal jobbak az eselyek menekultkent itt maradni, pillanatnyilag kozel 70% az elfogadasi arany.
Milyen erdekes, hogy ezek a bejegyzesek nyomtalanul eltuntek innen, mikor ez a forum elvileg arra van, hogy korrekt tajekoztatast adjon...:mad::mad:

Mivel a privát üzenetemre nem válaszoltál átnéztem pár témát és egyetlen törölt üzenetet találtam amit Te írtál. Abban az üzenetben egy olyan címet írtál be ami itt tiltott!
Tehát nem beírás tömegek, hanem csak 1, azaz egy üzenet lett tőled törölve!
 

tamko4

Állandó Tag
Állandó Tag
a jo esély 70% az egy dolog de a magyarok egy része vagy nem várja meg a tárgyalást és még elötte hazamegy van aki megkapja és mégis hazamegy szoval ez rögtön 3 variácio.
A korrekt tájékoztatást az tudja leirni aki végig csinálta.......a kérdés csak az hogy akarja e le irni???? Ha valaki veszi a fáradtságot és végigolvassa e hosszü glogot az szerintem tanácstalanabb lessz mint elötte volt. Ugyanis én sehol nem találtam az itt leirt dolgokat. Semmi nem ugy volt ahogy ebben a forumban "sugallják"
szoval ennyi. Ha lessz több idöm leirok mindent a megérkezés folyamatátol mostanáig.
 

tamko4

Állandó Tag
Állandó Tag
Szoval ha eldöntötte valaki hogy elhagyja Magyarországot és feltételezem hogy megalapozott indoka van erre veszélybe van az élete testi éppsége STB (egyéni sztori)
A torontoba valo megérkezéskor kérhet reffuge statuszt ez családonként változo 4-5 ora a reptéri kanadai határörök kérdéseket tesznek fel készitenek egy jegyzökönyvet ujlenyomatot fényképet STB. Magyar utleveledet elveszik aztán jobbik esetben ott helyben kapsz egy fényképpel ellátott ugynevezett ID-t (ez a kanadai szenélyi igazolványod) rosszabbik esetben vissza hivnak másnapra és akkor kapod meg. Akkor még ott a reptéren elmondják neked a tárgyalásod idöpontját is. Természetesen megkérdik hogy van e családod rokonod barátod itt kanadában vagy egyáltalán kihez fogsz te most menni ill van e hova menned??? Ha van akkor mehetsz oda ha nincs akkor itt be lehetne linkelni pár sertel cimet de azt nem tudom hogy engedik e a forumvezetök. mellesleg hivatalos oldalon van fenn bárki kikeresheti ha nem linkelem be akkor is.
El küldenek mindenkit egy orvosi vizsgálatra és kötelezik rá hogy 10 napon belül legyen egy bejelentett lakcime amit el hell külseni 2 helyre is, valamint keressen magának egy ügyvédet.
Ezekben a dolgokban a már belinkelt iroda segit. Nagyon kedvesek segitökészek.
Ott abban az irodában kérnek neked egy ugynevezett leagal aid magyarul jog segély-t ezzel ingyenes az ügyvéded is.
Ha nincs hová menneg család barát ismerös akkor nyilván sertelbe kell menned ahol kapsz rendes szállást tisztálkodhatsz jobb helyeken ételt is kapsz szoval egésszen emberségesek a körülmények. itt várhatod meg a tárgyalásodat de addig is a sertel személyzete is segit mindenben ami csak szügséged lehet........
 
Oldal tetejére